Ce dulciuri ati facut azi?
#3821
Postat 22 October 2012 - 07:20 PM
#3822 Guest_Gelutza_*
Postat 22 October 2012 - 07:20 PM
Uma, la 22 October 2012 - 01:16 AM, a spus:


Sa stii ca ne-am gandit la tine cand le-am mancat!
wowww, ce dedicatie apetisanta!!!
O sa-mi fac si eu o dedicatie cat de curand, fiindca nu am cuscre, deocamdata!

#3823 Guest_Gelutza_*
Postat 22 October 2012 - 07:22 PM
izuk, la 22 October 2012 - 07:20 PM, a spus:
Eu inchid Pc-ul, altfel sun la 112 si chem salvarea pe motiv de... cadere in mare pofta!

Sau imi caut o cuscra...

#3824
Postat 22 October 2012 - 07:30 PM

Gelutza, eu am dedicat-o Mayei, dar de manacat...eu


Pana acum am facut doar reteta cu pesmet, dar astea sunt cele cu aluat dospit - doar ca trebuie sa astepti sa creasca, in rest, sunt foarte usor de facut! Au avut mare succes, sunt la gust ca cele de pe vremuri (deh' frisca e cea adevarata nu pacaleli ca in comert)
#3825
Postat 22 October 2012 - 07:32 PM
Nataly, la 22 October 2012 - 07:10 PM, a spus:




Am fugit la frigider!!
Si eu as fugi dar trebe sa astept pana ajung acasa

#3826
Postat 22 October 2012 - 07:44 PM
Uma, la 22 October 2012 - 07:30 PM, a spus:
Pana acum am facut doar reteta cu pesmet, dar astea sunt cele cu aluat dospit - doar ca trebuie sa astepti sa creasca, in rest, sunt foarte usor de facut! Au avut mare succes, sunt la gust ca cele de pe vremuri (deh' frisca e cea adevarata nu pacaleli ca in comert)
Poate scri reteta odata...
Eu am facut sambata reteta Olgutzei (tot cu pesmet) care mi s-a parut f f buna, dar as incerca-o si pe a ta.
#3827
Postat 22 October 2012 - 07:55 PM
Nataly, la 22 October 2012 - 07:44 PM, a spus:
Uma, la 22 October 2012 - 07:30 PM, a spus:
Pana acum am facut doar reteta cu pesmet, dar astea sunt cele cu aluat dospit - doar ca trebuie sa astepti sa creasca, in rest, sunt foarte usor de facut! Au avut mare succes, sunt la gust ca cele de pe vremuri (deh' frisca e cea adevarata nu pacaleli ca in comert)
Poate scri reteta odata...
Eu am facut sambata reteta Olgutzei (tot cu pesmet) care mi s-a parut f f buna, dar as incerca-o si pe a ta.
E o reteta luata de pe net (am vazut ca mai multa lume o foloseste si e multumita de ea)
Pentru "blat" : 250 g faina, 15 g drojdie, 200 ml lapte, 1 ou, 30 g zahar, 30 ml ulei
Pentru sirop :400 ml apa, 200 g zahar, esenta de rom
Frisca 400-500 ml (eu am avut lichida, de aia dau ml si nu grame) si zahar pudra care are amidon in ea(sau un stabilitor de frisca)
Drojdia putin amestecata cu 2 linguri de lapte cald, zaharul pus la topit in lapte (asa fac si la cozonaci) si dupa amestecat totul (sa nu fie rece oul) cu o lingura. Eu am pus uleiul la sfarsit, dupa ce am amestecat restul.
Lasat la crescut la cald 20 de minute, amestecat iar cu lingura si pus cu lingura in forme (2/3 din forma) si lasate iar la crescut 20 de minute (eu am forme mari asa ca mi-ai iesit doar 6 mari si dolofane, dar la formele normale, se pare ca ies 12)
Copt la foc potrivit (eu la 350F) pana sunt gata (iarasi, ale mele fiind mai mari, au durat mai mult (20-30 minute)
Scos si lasat la racit.
Pentru sirop, zaharul caramelizat, adaugat apa (calda sa nu iasa cu sfaraieli

Eu le-am taiat capacul si le-am insiropat, le-am pus intr-o tava si le-am lasat peste noapte la rece (cand au absorbit si siropul ce ramasese in tava)
Frisca batuta cu zahar si daca vreti, puneti un pic de dulceata (eu am pus de cirese)
Simplu de facut si zic (expertii mancaciosi) mai bune decat celalalte

#3828
Postat 22 October 2012 - 07:56 PM
http://artaculinara....__1
Cerra, multumesc.Partea cu aluatul n-o stiam. Bezeaua... ma stii! Stai sa ma linistesc putin cu mama si-o fac!Un bob zabava! Stii ca io nu stiu multe si cand mi se pune-asa, o pata, nu ma las!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#3829
Postat 22 October 2012 - 08:39 PM
Uma, la 22 October 2012 - 07:55 PM, a spus:
Nataly, la 22 October 2012 - 07:44 PM, a spus:
Uma, la 22 October 2012 - 07:30 PM, a spus:
Pana acum am facut doar reteta cu pesmet, dar astea sunt cele cu aluat dospit - doar ca trebuie sa astepti sa creasca, in rest, sunt foarte usor de facut! Au avut mare succes, sunt la gust ca cele de pe vremuri (deh' frisca e cea adevarata nu pacaleli ca in comert)
Poate scri reteta odata...
Eu am facut sambata reteta Olgutzei (tot cu pesmet) care mi s-a parut f f buna, dar as incerca-o si pe a ta.
E o reteta luata de pe net (am vazut ca mai multa lume o foloseste si e multumita de ea)
Pentru "blat" : 250 g faina, 15 g drojdie, 200 ml lapte, 1 ou, 30 g zahar, 30 ml ulei
Pentru sirop :400 ml apa, 200 g zahar, esenta de rom
Frisca 400-500 ml (eu am avut lichida, de aia dau ml si nu grame) si zahar pudra care are amidon in ea(sau un stabilitor de frisca)
Drojdia putin amestecata cu 2 linguri de lapte cald, zaharul pus la topit in lapte (asa fac si la cozonaci) si dupa amestecat totul (sa nu fie rece oul) cu o lingura. Eu am pus uleiul la sfarsit, dupa ce am amestecat restul.
Lasat la crescut la cald 20 de minute, amestecat iar cu lingura si pus cu lingura in forme (2/3 din forma) si lasate iar la crescut 20 de minute (eu am forme mari asa ca mi-ai iesit doar 6 mari si dolofane, dar la formele normale, se pare ca ies 12)
Copt la foc potrivit (eu la 350F) pana sunt gata (iarasi, ale mele fiind mai mari, au durat mai mult (20-30 minute)
Scos si lasat la racit.
Pentru sirop, zaharul caramelizat, adaugat apa (calda sa nu iasa cu sfaraieli

Eu le-am taiat capacul si le-am insiropat, le-am pus intr-o tava si le-am lasat peste noapte la rece (cand au absorbit si siropul ce ramasese in tava)
Frisca batuta cu zahar si daca vreti, puneti un pic de dulceata (eu am pus de cirese)
Simplu de facut si zic (expertii mancaciosi) mai bune decat celalalte

Exact ca tine am facut si eu ca sa fiu sigura ca sunt bine insiropate, le-am taiat, insiropat si dat la frigi peste noapte.Cu exceptia a doua bucati pe care le-am insiropat bine si le-am dat gata atunci.

Multumesc de reteta, data viitoare voi incerca si asa.
#3830
Postat 22 October 2012 - 08:57 PM
Nataly, la 22 October 2012 - 08:39 PM, a spus:
Cu multa placere

#3831
Postat 23 October 2012 - 08:13 AM

#3832
Postat 23 October 2012 - 10:00 AM

Si o tarta cu fructe de acum ceva timp,da n-am apucat sa o descarc din telefon
Imagini atasate
#3833
Postat 23 October 2012 - 01:08 PM


Si clatite

#3835 Guest_Gelutza_*
Postat 23 October 2012 - 01:30 PM
Uma, la 22 October 2012 - 07:30 PM, a spus:

Gelutza, eu am dedicat-o Mayei, dar de manacat...eu


Pana acum am facut doar reteta cu pesmet, dar astea sunt cele cu aluat dospit - doar ca trebuie sa astepti sa creasca, in rest, sunt foarte usor de facut! Au avut mare succes, sunt la gust ca cele de pe vremuri (deh' frisca e cea adevarata nu pacaleli ca in comert)
Saru'mana pentru bunavointa!
Si eu le-am facut pana acum tot din aluat dospit, dar timpul de realizare e mai mare, dar abia astept sa le incerc si pe cele cu pesmet. Sunt sigura ca fiecare fel are farmecul sau.
#3838
Postat 23 October 2012 - 02:12 PM
Uma, la 22 October 2012 - 07:55 PM, a spus:
Uma, amidonul are si proprietati stabilizatoare ptr frisca?
Daca e sa-mi faca ceva cu ochiul, apai atunci sunt poalele lu' Giani.
De-astea cu creme si aluaturi invartite, daca m-as incorda un pic, parc-as putea si eu (zise Zdreanta-n gandul lui...

Bravo, doamnelor, continuati!

#3839
Postat 23 October 2012 - 02:47 PM
Gelutza, la 23 October 2012 - 01:32 PM, a spus:
Asa-i! Iti trimit niste bucatzele sa ai maine dimineatza la cafea!


#3840 Guest_Gelutza_*
Postat 23 October 2012 - 03:15 PM