Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#421 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 March 2010 - 04:42 PM

Un cremsnit, cosulete de ciocolata cu crema de vanilie si zmeura si o salata de fructe

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-16-126797291074.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-16-126797292926.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-16-126797294454.jpg


#422 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 March 2010 - 04:43 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 March 2010 - 12:46 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 06 March 2010 - 04:06 PM, a spus:

Iooii safuli', mi-o vinit inima la loc ghini ca t-o ishat :pupic:
Ma bucur abea astept sa vad...

I'll show U my nuts , if U show me yours :o
Nu-i nici o scofala (poate condimentele sa fie mai neorthodoxe - anason stelat si pudra de ghimbir - mai potrivite cu Craciunul, care (sic! :sleepy3: ) ninge afara acum :pupic: ):
.

.


HHHaa hhaa :( sefule'las c-am sa VVVaa ..arat si eu ciupercili' meli..ca mi-a dat Issis reteta :bounce:
Issis din nou merci.. :wacko:

#423 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 07 March 2010 - 04:54 PM

Fiindca tot mi-ati facut pofta de visam noaptea Imagine postata , azi am facut crema de zahar ars cu reteta clasica! E inca fierbinte, d-aia n-am taiat-o!Imagine postata

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-73-126797366436.jpg

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#424 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 07 March 2010 - 08:33 PM

Vezi postareastella, la 07 March 2010 - 04:42 PM, a spus:

Un cremsnit, cosulete de ciocolata cu crema de vanilie si zmeura si o salata de fructe


Stela, cosuletul tau de ciocolata arata intr-un mare fel. Te rog sa-mi spui si mie cum l-ai facut?

#425 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 07 March 2010 - 09:12 PM

Vezi postareaMisha, la 07 March 2010 - 01:12 AM, a spus:

GABRENIA draga,uite reteta

Misha multumesc din suflet!Esti o bomboana!Notat in caiet !Inca o data mersi frumos de deranj.Scrisesem si la topicul de cautare reteta,tot de amandina dar inca nu am intrat acolo,te pup!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#426 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 March 2010 - 09:39 PM

Imi pare tare rau sa te dezamagesc draga Luminis. Nu l-am facut, l-am cumparat gata facut. doar l-am umplut cu crema . :toothy6:

#427 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 07 March 2010 - 11:13 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 March 2010 - 12:46 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 06 March 2010 - 04:06 PM, a spus:

Iooii safuli', mi-o vinit inima la loc ghini ca t-o ishat =))
Ma bucur abea astept sa vad...

I'll show U my nuts , if U show me yours =))
Nu-i nici o scofala (poate condimentele sa fie mai neorthodoxe - anason stelat si pudra de ghimbir - mai potrivite cu Craciunul, care (sic! :cheers: ) ninge afara acum :sad1: ):
.

.


ce fain arata :drool:
cu ce leai facut?
vreau si eu!!!!!!!!!!!!!cu ce le umpli?ceva cu cacao si rom?eu asa tin minte ca mancam mai demult
Imagine postataImagine postata

#428 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 07 March 2010 - 11:14 PM

Vezi postareagabrenia, la 07 March 2010 - 09:12 PM, a spus:

Vezi postareaMisha, la 07 March 2010 - 01:12 AM, a spus:

GABRENIA draga,uite reteta

Misha multumesc din suflet!Esti o bomboana!Notat in caiet !Inca o data mersi frumos de deranj.Scrisesem si la topicul de cautare reteta,tot de amandina dar inca nu am intrat acolo,te pup!

cu mare placere
sper sa le faci si sa iti placa si sa pozezi si sa vi cu impresii :cheers:
Imagine postataImagine postata

#429 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 10 March 2010 - 10:21 AM

Buna fetelor, ce pofta mi-am facut,vazand ce ati pregatit voi!Io vin cu un banal chec,dar ii tare bun ,serios.Si, e usor de facut!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-181-126820927549.jpg


#430 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 March 2010 - 09:48 AM

Eu gogosi tu le faci tu le mirosi:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126838006813.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126838007941.jpg

#431 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 12 March 2010 - 10:02 AM

Pt. azi avem cremsnit!Pofta bunaaaa!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-181-126838095982.jpg


#432 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 12 March 2010 - 11:25 AM

Vezi postareaAnca_B, la 12 March 2010 - 10:02 AM, a spus:

Pt. azi avem cremsnit!Pofta bunaaaa!

vai ce bine arata :D
chiar azi cautam o reteta buna de crema de cremes,te rog mult,poti sa imi dai reteta ta,arata minunat.multumesc mult :cheers:
Cristina

#433 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 12 March 2010 - 03:06 PM

Vezi postareacristina-simona, la 12 March 2010 - 11:25 AM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 12 March 2010 - 10:02 AM, a spus:

Pt. azi avem cremsnit!Pofta bunaaaa!

vai ce bine arata :-*
chiar azi cautam o reteta buna de crema de cremes,te rog mult,poti sa imi dai reteta ta,arata minunat.multumesc mult :D


Draga Cristina-Simona,ma bucur ca iti place cum arata,dar e si ff bun.Eu am facut cremes-ul intr-o tava de praji' de 3-/40 de cm si am folosit aluat congelat,foietaj de la firma Alpin.
Ingrediente: 5 oua
1 litru de lapte
250 de gr. zahar tos
3 pliculete de zahar vanilat
1 plic de budinca de vanilie sau 80 de gr. amidon ,Gustin,folosesc eu
o lingura de gelatina DR.Oetker (pliculetul albastru,cel pt inchegare)hidratata in putin apa
200 ml de frisca
zahar pudra
foi de cremes sau foietaj congelat sau...aluat facut de tine
Cum fac eu:3/4 din lapte se pune la fiert impreuna cu 1/2 din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.Intre timp se separa galbenusurile si se freaca cu cealalta 1/2 de zahar si amidonul sau budinca ,si compozitia asta se subtiaza cu din laptele ramas.Cand fierbe laptele se adauga compozitia de galbenusuri,si se lasa pe foc mediu spre mic,pana se ingroasa crema.Apoi se da deoparte.Se trece la albusuri,care se bat spuma bine-bine ,si apoi se mai adauga si 5 linguri de zahar ,si se mai bat putin.Acum se incorporeaza in crema calda ,gelatina hidratata,si apoi se amesteca cu albusurile(chiar daca crema este inca calda) Aceasta crema se toarna peste foaia de cremes din tava,si se da la rece.cand s-a racit se intinde frisca batuta si apoi se presara foaie de cremes maruntita ,si se mai pudreaza cu zahar pudra.Cel mai bine e sa stea peste nopate la rece ,si numai a doua zi sa se taie!

Am sa te rog sa mai gusti pe parcurs cremele,pt ca io am prostul obicei ,de a le face prea dulci!
Spor la treaba,sa-mi spui cum ti-a iesit!
Daca mai e ceva,nu ezita sa ma intrebi!

Deci, esti din Cluj-Napoca?Superrr :lol:

#434 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 12 March 2010 - 03:16 PM

Vezi postareaAnca_B, la 12 March 2010 - 03:06 PM, a spus:

Vezi postareacristina-simona, la 12 March 2010 - 11:25 AM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 12 March 2010 - 10:02 AM, a spus:

Pt. azi avem cremsnit!Pofta bunaaaa!

vai ce bine arata :D
chiar azi cautam o reteta buna de crema de cremes,te rog mult,poti sa imi dai reteta ta,arata minunat.multumesc mult :D


Draga Cristina-Simona,ma bucur ca iti place cum arata,dar e si ff bun.Eu am facut cremes-ul intr-o tava de praji' de 3-/40 de cm si am folosit aluat congelat,foietaj de la firma Alpin.
Ingrediente: 5 oua
1 litru de lapte
250 de gr. zahar tos
3 pliculete de zahar vanilat
1 plic de budinca de vanilie sau 80 de gr. amidon ,Gustin,folosesc eu
o lingura de gelatina DR.Oetker (pliculetul albastru,cel pt inchegare)hidratata in putin apa
200 ml de frisca
zahar pudra
foi de cremes sau foietaj congelat sau...aluat facut de tine
Cum fac eu:3/4 din lapte se pune la fiert impreuna cu 1/2 din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.Intre timp se separa galbenusurile si se freaca cu cealalta 1/2 de zahar si amidonul sau budinca ,si compozitia asta se subtiaza cu din laptele ramas.Cand fierbe laptele se adauga compozitia de galbenusuri,si se lasa pe foc mediu spre mic,pana se ingroasa crema.Apoi se da deoparte.Se trece la albusuri,care se bat spuma bine-bine ,si apoi se mai adauga si 5 linguri de zahar ,si se mai bat putin.Acum se incorporeaza in crema calda ,gelatina hidratata,si apoi se amesteca cu albusurile(chiar daca crema este inca calda) Aceasta crema se toarna peste foaia de cremes din tava,si se da la rece.cand s-a racit se intinde frisca batuta si apoi se presara foaie de cremes maruntita ,si se mai pudreaza cu zahar pudra.Cel mai bine e sa stea peste nopate la rece ,si numai a doua zi sa se taie!

Am sa te rog sa mai gusti pe parcurs cremele,pt ca io am prostul obicei ,de a le face prea dulci!
Spor la treaba,sa-mi spui cum ti-a iesit!
Daca mai e ceva,nu ezita sa ma intrebi!

Deci, esti din Cluj-Napoca?Superrr :lol:

Multumesc mult Anca :-*
mi-am luat puff pastry si am sa fac maine reteta ta(sper sa nu intervina ceva)
prefer amidon in loc de praf de budinca,ca are o gramada de E-uri.sper sa imi iasa,ca nu am facut niciodata cremes :D
si eu sunt clujeanca,dar locuiesc in Malta de 6 ani si ceva.peste o luna merg in Cluj si poate mergem la o cafea si la un cremes:)
Cristina

#435 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 12 March 2010 - 06:27 PM

Vezi postareaAnca_B, la 12 March 2010 - 10:02 AM, a spus:

Pt. azi avem cremsnit!Pofta bunaaaa!

Iar te deranjez Anca :hug:
am vazut ca trebuie si albusurile crude.asta ar fi o problema.eu nu mananc ou crud,si mai ales pt fetita mea,se poate face si fara?sau altceva cu care sa inlocuiesc,frisca batuta in crema? :beer2:
multumesc inca odata :beer2:
Cristina

#436 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 12 March 2010 - 08:29 PM

Cristina, daca le pui in crema calda, albusurile nu mai sunt tocmai crude, se coaguleaza usor [si apoi se amesteca cu albusurile(chiar daca crema este inca calda)] si nu mai sunt chiar o problema.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#437 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 12 March 2010 - 08:46 PM

Vezi postareazoazorel, la 12 March 2010 - 08:29 PM, a spus:

Cristina, daca le pui in crema calda, albusurile nu mai sunt tocmai crude, se coaguleaza usor [si apoi se amesteca cu albusurile(chiar daca crema este inca calda)] si nu mai sunt chiar o problema.

Multumesc mult zoazorel :hug:
eu as prefera fara albus,am eu o fixatie referitor la ou crud-semi crud :hug:.fetita mea e inca mica,si nu i-am dat niciodata nici macar ou moale,ci fiert bine :hug:
am sa incerc maine reteta,dar fara albus,nu cred ca nu va iesi bine
Cristina

#438 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 12 March 2010 - 09:49 PM

dar daca ai pune ouale intregi in crema? Ca la tortul diplomat! Nu vad de ce n-ar iesi! eu cred ca iese! Merita incercat!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#439 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 12 March 2010 - 10:43 PM

Hop si eu!Imi cer scuzee ca nu am mai "intrat' pe aici ,dar am fost plecata putin!Eu fac cremes-ul in 2 variante,un cu gelatina si una fara gelatina!Atunci cand NU folosesc gelatina ,pun albusurile direct in crema de galbenusuri care e inca pe foc mic-mic,si o las acolo pana incorporez albusurile!Eu, cred ca la oua "galbenusul" e cel care provoaca "rele".!Dar oricum ii fff buna ideea lui Zoazorel(multumesc draga mea,mi-ai dat un sfat fff bun)cu ouale intregi.A,si inca ceva ,la preparate de acest gen de ex. si la tiramisu ,incerc sa pun oua "de casa",adica oua,la care le stiu si "data ouatului" :scratch: .si ce-a mancat tanti gainuta!Dra o sa incerc si eu urmatorul cremes,sa-l fac cu oua intregi,asta mai ales atunci cand am oua din magazin.Si ,apropos de oua,am primit azi un link catre un site ,in care se povestea si se arata cum se fabrica in China "ouale artificiale",am ramas ... :tongue3: .Unde pot sa pun acest link,sa va spuneti si voi,parerea?
A,si inca ceva nu este chat,aici pe forum?ce bine ne-ar prinde!

#440 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 March 2010 - 10:58 PM

Dragele mele,si eu am o problema cu oul crud...si nu ma refer doar in cazul acestei retete minunate ci in general,exemplu: tiramisu''eu ca sa pasteurizes oul asi proceda asa:''pt. galbenuse,frecate cu zahar si dat pe foc cu lapte,facut o crema pasticera...
Iar pt. albuse batute cu telul tot cu zahar la bain marin(pe aburi)facut bezea...de la caldura cred ca s-ar pasteuriza....
In cazul acestei retete minunate,eu nu vad de ce nu s-ar putea inlocui albusul spuma cu frisca batuta bat'...
Zic si eu...nu dati cu ''petre''...
Si cum sunt regina off topicurilor de off topicuri...nu poci sa nu vb. ca ma mananca limbuta :tongue3: ...si la maioneza din galbenuse crude am vazt. la tv ca se pasteurizeaza oul,adaugand la sf. procesului de ''maionezare'' :scratch: o lingura de otet cald(omoara bacterii sarmonela si pasteurizeaza oul,maioneza tinand mai mult timp in frigider,...3 zile)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi