Ce dulciuri ati facut azi?
Postat 07 March 2010 - 04:42 PM
Postat 07 March 2010 - 04:43 PM
W Mamadeus Paparotti, la 07 March 2010 - 12:46 PM, a spus:
Geany, la 06 March 2010 - 04:06 PM, a spus:

Ma bucur abea astept sa vad...
I'll show U my nuts , if U show me yours

Nu-i nici o scofala (poate condimentele sa fie mai neorthodoxe - anason stelat si pudra de ghimbir - mai potrivite cu Craciunul, care (sic!

.
.
HHHaa hhaa

Issis din nou merci..

Postat 07 March 2010 - 04:54 PM

Imagini atasate
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 07 March 2010 - 08:33 PM
Postat 07 March 2010 - 09:12 PM
Misha, la 07 March 2010 - 01:12 AM, a spus:
Misha multumesc din suflet!Esti o bomboana!Notat in caiet !Inca o data mersi frumos de deranj.Scrisesem si la topicul de cautare reteta,tot de amandina dar inca nu am intrat acolo,te pup!
Postat 07 March 2010 - 09:39 PM

Postat 07 March 2010 - 11:13 PM
W Mamadeus Paparotti, la 07 March 2010 - 12:46 PM, a spus:
Geany, la 06 March 2010 - 04:06 PM, a spus:

Ma bucur abea astept sa vad...
I'll show U my nuts , if U show me yours

Nu-i nici o scofala (poate condimentele sa fie mai neorthodoxe - anason stelat si pudra de ghimbir - mai potrivite cu Craciunul, care (sic!

.
.
ce fain arata

cu ce leai facut?
vreau si eu!!!!!!!!!!!!!cu ce le umpli?ceva cu cacao si rom?eu asa tin minte ca mancam mai demult
Postat 07 March 2010 - 11:14 PM
Postat 10 March 2010 - 10:21 AM
Imagini atasate
Postat 12 March 2010 - 11:25 AM
Anca_B, la 12 March 2010 - 10:02 AM, a spus:
vai ce bine arata

chiar azi cautam o reteta buna de crema de cremes,te rog mult,poti sa imi dai reteta ta,arata minunat.multumesc mult

Postat 12 March 2010 - 03:06 PM
cristina-simona, la 12 March 2010 - 11:25 AM, a spus:
Draga Cristina-Simona,ma bucur ca iti place cum arata,dar e si ff bun.Eu am facut cremes-ul intr-o tava de praji' de 3-/40 de cm si am folosit aluat congelat,foietaj de la firma Alpin.
Ingrediente: 5 oua
1 litru de lapte
250 de gr. zahar tos
3 pliculete de zahar vanilat
1 plic de budinca de vanilie sau 80 de gr. amidon ,Gustin,folosesc eu
o lingura de gelatina DR.Oetker (pliculetul albastru,cel pt inchegare)hidratata in putin apa
200 ml de frisca
zahar pudra
foi de cremes sau foietaj congelat sau...aluat facut de tine
Cum fac eu:3/4 din lapte se pune la fiert impreuna cu 1/2 din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.Intre timp se separa galbenusurile si se freaca cu cealalta 1/2 de zahar si amidonul sau budinca ,si compozitia asta se subtiaza cu din laptele ramas.Cand fierbe laptele se adauga compozitia de galbenusuri,si se lasa pe foc mediu spre mic,pana se ingroasa crema.Apoi se da deoparte.Se trece la albusuri,care se bat spuma bine-bine ,si apoi se mai adauga si 5 linguri de zahar ,si se mai bat putin.Acum se incorporeaza in crema calda ,gelatina hidratata,si apoi se amesteca cu albusurile(chiar daca crema este inca calda) Aceasta crema se toarna peste foaia de cremes din tava,si se da la rece.cand s-a racit se intinde frisca batuta si apoi se presara foaie de cremes maruntita ,si se mai pudreaza cu zahar pudra.Cel mai bine e sa stea peste nopate la rece ,si numai a doua zi sa se taie!
Am sa te rog sa mai gusti pe parcurs cremele,pt ca io am prostul obicei ,de a le face prea dulci!
Spor la treaba,sa-mi spui cum ti-a iesit!
Daca mai e ceva,nu ezita sa ma intrebi!
Deci, esti din Cluj-Napoca?Superrr

Postat 12 March 2010 - 03:16 PM
Anca_B, la 12 March 2010 - 03:06 PM, a spus:
cristina-simona, la 12 March 2010 - 11:25 AM, a spus:
Draga Cristina-Simona,ma bucur ca iti place cum arata,dar e si ff bun.Eu am facut cremes-ul intr-o tava de praji' de 3-/40 de cm si am folosit aluat congelat,foietaj de la firma Alpin.
Ingrediente: 5 oua
1 litru de lapte
250 de gr. zahar tos
3 pliculete de zahar vanilat
1 plic de budinca de vanilie sau 80 de gr. amidon ,Gustin,folosesc eu
o lingura de gelatina DR.Oetker (pliculetul albastru,cel pt inchegare)hidratata in putin apa
200 ml de frisca
zahar pudra
foi de cremes sau foietaj congelat sau...aluat facut de tine
Cum fac eu:3/4 din lapte se pune la fiert impreuna cu 1/2 din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.Intre timp se separa galbenusurile si se freaca cu cealalta 1/2 de zahar si amidonul sau budinca ,si compozitia asta se subtiaza cu din laptele ramas.Cand fierbe laptele se adauga compozitia de galbenusuri,si se lasa pe foc mediu spre mic,pana se ingroasa crema.Apoi se da deoparte.Se trece la albusuri,care se bat spuma bine-bine ,si apoi se mai adauga si 5 linguri de zahar ,si se mai bat putin.Acum se incorporeaza in crema calda ,gelatina hidratata,si apoi se amesteca cu albusurile(chiar daca crema este inca calda) Aceasta crema se toarna peste foaia de cremes din tava,si se da la rece.cand s-a racit se intinde frisca batuta si apoi se presara foaie de cremes maruntita ,si se mai pudreaza cu zahar pudra.Cel mai bine e sa stea peste nopate la rece ,si numai a doua zi sa se taie!
Am sa te rog sa mai gusti pe parcurs cremele,pt ca io am prostul obicei ,de a le face prea dulci!
Spor la treaba,sa-mi spui cum ti-a iesit!
Daca mai e ceva,nu ezita sa ma intrebi!
Deci, esti din Cluj-Napoca?Superrr

Multumesc mult Anca

mi-am luat puff pastry si am sa fac maine reteta ta(sper sa nu intervina ceva)
prefer amidon in loc de praf de budinca,ca are o gramada de E-uri.sper sa imi iasa,ca nu am facut niciodata cremes

si eu sunt clujeanca,dar locuiesc in Malta de 6 ani si ceva.peste o luna merg in Cluj si poate mergem la o cafea si la un cremes:)
Postat 12 March 2010 - 06:27 PM
Anca_B, la 12 March 2010 - 10:02 AM, a spus:
Iar te deranjez Anca

am vazut ca trebuie si albusurile crude.asta ar fi o problema.eu nu mananc ou crud,si mai ales pt fetita mea,se poate face si fara?sau altceva cu care sa inlocuiesc,frisca batuta in crema?

multumesc inca odata

Postat 12 March 2010 - 08:29 PM
Postat 12 March 2010 - 08:46 PM
zoazorel, la 12 March 2010 - 08:29 PM, a spus:
Multumesc mult zoazorel

eu as prefera fara albus,am eu o fixatie referitor la ou crud-semi crud

am sa incerc maine reteta,dar fara albus,nu cred ca nu va iesi bine
Postat 12 March 2010 - 09:49 PM
Postat 12 March 2010 - 10:43 PM

A,si inca ceva nu este chat,aici pe forum?ce bine ne-ar prinde!
Postat 12 March 2010 - 10:58 PM
Iar pt. albuse batute cu telul tot cu zahar la bain marin(pe aburi)facut bezea...de la caldura cred ca s-ar pasteuriza....
In cazul acestei retete minunate,eu nu vad de ce nu s-ar putea inlocui albusul spuma cu frisca batuta bat'...
Zic si eu...nu dati cu ''petre''...
Si cum sunt regina off topicurilor de off topicuri...nu poci sa nu vb. ca ma mananca limbuta