Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#441 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 13 March 2010 - 08:36 AM

Vezi postareaGeany, la 12 March 2010 - 10:58 PM, a spus:

Dragele mele,si eu am o problema cu oul crud...si nu ma refer doar in cazul acestei retete minunate ci in general,exemplu: tiramisu''eu ca sa pasteurizes oul asi proceda asa:''pt. galbenuse,frecate cu zahar si dat pe foc cu lapte,facut o crema pasticera...
Iar pt. albuse batute cu telul tot cu zahar la bain marin(pe aburi)facut bezea...de la caldura cred ca s-ar pasteuriza....
In cazul acestei retete minunate,eu nu vad de ce nu s-ar putea inlocui albusul spuma cu frisca batuta bat'...
Zic si eu...nu dati cu ''petre''...
Si cum sunt regina off topicurilor de off topicuri...nu poci sa nu vb. ca ma mananca limbuta :floare: ...si la maioneza din galbenuse crude am vazt. la tv ca se pasteurizeaza oul,adaugand la sf. procesului de ''maionezare'' :D o lingura de otet cald(omoara bacterii sarmonela si pasteurizeaza oul,maioneza tinand mai mult timp in frigider,...3 zile)


Geany draga meami-ai luat-o 'nainte... :tongue3: io dupa o noapte de cugetari,... =)) ce-si-cum sa rezolvam treaba cu "nenea oul", m-am luminat si io ca ar fi ok ,sa punem ouale intregi la fiert si apoi ca sa-i dam "volum" sa-i adaugam frisca batuta "bat".Iti multumesc ca ai venit cu noi la povesti.Te mai astept, cu drag!
PS ;io la maioneza pun oul fiert in prealabin 2-3 min.Si atunci cand il deschid albusul e usor inchegat sau inchegat bine,dar galbenusul ramane molcut,si apoi trec mai departe sa fac maioneza!

#442 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 March 2010 - 10:48 AM

Iata fetele o reteta de crema pt.cremsnit dintr-un caiet vechi de retete de-al meu(are mai bine de 20 de ani)si nu contine oua(asta pt. cine are problema cu ouale..)

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126846942596.jpg

Zice asa:500 ml. lapte,50gr. faina alba,200 gr. zahar,150 gr. frisca,zahar vanilat.

Se fierbe 150 gr. zahar cu 450 ml. lapte,50gr. de faina se amesteca,cu 50 ml lapte rece si un praf de sare.Se toarna peste laptele firbinte,se continua fierberea(se pot adauga coji rase de lamaie),mestecand continuu cu lingura.La inceput se va forma o crema groasa,din care se degaja bule,din acest moment se continua fierberea 15-20 de minute,pana cand crema incepe sa se subtieze din nou.Crema este fiarta cand o mic,cantitate din ea luata pe o lama de cutit,se desprinde usor dupa racire.Cand este gata se ia de pe foc si se lasa sa se mai raceasca,amestecand continuu pt. a nu se gelifica.La sf. se adauga frisca batuta bat',cu 50 gr. zahar si zahar vanilat,se omogenizeaza.
Aceasta crema se mai poate folosi la prajituri cu foi si eclere.

#443 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 March 2010 - 10:52 AM

Sper sa va fi fost de ajutor,am vazut si cremsnitul super al Stelutei si am citit ca ea l-a facut cu aluat de foietaj,iar ca tips ca sa nu se infoaie(tips dat de un cofetar)a pus pe foaia de foietaj prima de a o coace zahar tos...foarte interesant ,tre' sa fac si eu un cremsnit...
Iar cu ouale puse la fiert in crema intregi eu personal nu cred ca ar merge,parerea mea,ca din cate stiu eu albusul fiert in ..ceva...se branzeste,dar ma rog e doar o parere a mea.
Io' mai degraba a-si bate spuma albusele cu zahar pe baie de aburi pana se face bezea(fierbinte)

#444 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2010 - 04:45 PM

Mai ieri,clatite!

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126849128607.jpg

Si Bolo de melaço, a Laurei-lala.Reteta aici:Bolo de melaço

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126849149111.jpg

#445 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 March 2010 - 04:58 PM

Eu am facut patratelele marmorizate a lui Eataly, f.bune:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-88-126849232669.jpg
GEORGIA

#446 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 13 March 2010 - 08:20 PM

Geany, bun pontul cu otetul cald! De folosit!
Azi am prestat cookies dupa reteta lui anca.cer. Is tare bune, doar ca mie mi-a intrat mai multa faina si i-am adus imbunatatiri: scortisoara si cuisoare si-n loc de ulei am pus untura.Ies mai fragede! Au iesit 85 de bucati!Imagine postata

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-73-126850435862.jpg

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#447 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 March 2010 - 08:29 PM

Foarte frumosi ''cookisii''tai zozole,vad ca te-ai pus pe dulciuri.... :P

#448 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2010 - 10:11 PM

Vezi postareazoazorel, la 13 March 2010 - 08:20 PM, a spus:

Azi am prestat cookies



Vezi postareaGeany, la 13 March 2010 - 08:29 PM, a spus:

Foarte frumosi ''cookisii''tai zozole,vad ca te-ai pus pe dulciuri.... :P


pai da, si zicea ca nu mai are voie :P

ca sa nu fiu total off: un kek cu cacao si urda. da' am cam pierdut exercitiul pozelor.

#449 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 14 March 2010 - 12:27 PM

Pt. aseara am pregatit o budinca de macaroane cu branza dulce ,la cuptor!
Si ma gandesc sa-mi caut ceva modele de turta -dulce cu tematica de primavara si de Paste;vreau sa fac reteta de la Craciun,au fost fff bune!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-181-126856250439.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-181-126856260106.jpg


#450 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 14 March 2010 - 02:22 PM

Zoazorel,Geany,Anca,va multumesc mult pt sfaturi si retete pt cremes :scratch: :scratch: .Am reusit sa fac in sfarsit cremesul aseara.Am combinat ce mi-ati zis voi,dar fara albus.Galbenusuri si 2 linguri de faina,fara gelatina,a iesit o super crema de vanilie.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-212-126856936493.jpg

Cristina

#451 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 14 March 2010 - 02:54 PM

Imagine postata Foarte fain! Da' ziceti-mi si mie reteta de foi, ca eu inca mai cumpar cremes de la cofetarie, ca nu stiu sa fac foile!Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Nici in magazine n-am timp sa merg...
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#452 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 March 2010 - 03:05 PM

Eu azi, Inghetata bio de banane

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-63-126857192143.jpg

#453 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 March 2010 - 05:58 PM

prajitura cu branza

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-479-1268582301.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#454 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 14 March 2010 - 06:28 PM

Vezi postareacristina-simona, la 14 March 2010 - 02:22 PM, a spus:

Zoazorel,Geany,Anca,va multumesc mult pt sfaturi si retete pt cremes :scratch: :scratch: .Am reusit sa fac in sfarsit cremesul aseara.Am combinat ce mi-ati zis voi,dar fara albus.Galbenusuri si 2 linguri de faina,fara gelatina,a iesit o super crema de vanilie.


Cristina saluuuut!ce super tare ti-o iesit!dar chiar ai reteta de foi de cremes?!Repede-repede ,hai cu reteta!

Vezi postareazoazorel, la 14 March 2010 - 02:54 PM, a spus:

Imagine postata Foarte fain! Da' ziceti-mi si mie reteta de foi, ca eu inca mai cumpar cremes de la cofetarie, ca nu stiu sa fac foile!Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Nici in magazine n-am timp sa merg...


Zoazorelule musai sa faci cremes,si daca iti cumperi foietaj congelat.Eu,cu o seara inainte de a face cremes-ul,aveam chef de "ceva dulce".Al meu sot a cumparat de la o cofetarie 3 cremes-uri si 2 "ora 12", si nu le-am mancat ca erau vechi,cremes-ul nici un gust iar ora 12 era gretos de dulce si blatul nici-cum,si am dat 15 ron pe ele!vai ce m-am enervat... :scratch: .Si asa ca "lenea" a fost "scumpa"!iar a 2-a zi am facut cremes,mi-am calculat ingredientele ,m-au costst 12 ron-maxim 14,si o ora in bucatarie,dar mi-a iesit o tava de 30/40 de cm de cremes,deci vreo 20 de portii cred.Asa ca ,mi-am promis sa nu mai cumpar din cofetarii!Nu vreau sa supar pe nimeni dar...ne trag pe sfoara pe banii nostri.asa ca haideti sa "prajiturim" si sa nu mai aruncam banii pe chestii artificiale!
Unde sa-ti trimit eu foietaj congelat?!pana dam de reteta de foi de cremes?

Vezi postareajulix_2007, la 14 March 2010 - 03:05 PM, a spus:

Eu azi, Inghetata bio de banane

Atasament IMG_1250.jpg


Julix :scratch: ce-i acolo ,mai iexact?detalii.detalii!Multumim.

#455 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 14 March 2010 - 06:55 PM

Vezi postareaGeany, la 13 March 2010 - 08:29 PM, a spus:

Foarte frumosi ''cookisii''tai zozole,vad ca te-ai pus pe dulciuri.... Imagine postata

Pai mai mult dulciuri fac.La timpul meu super limitat...

Vezi postareamoatza, la 13 March 2010 - 10:11 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 13 March 2010 - 08:20 PM, a spus:

Azi am prestat cookies



Vezi postareaGeany, la 13 March 2010 - 08:29 PM, a spus:

Foarte frumosi ''cookisii''tai zozole,vad ca te-ai pus pe dulciuri.... Imagine postata


pai da, si zicea ca nu mai are voie Imagine postata

ca sa nu fiu total off: un kek cu cacao si urda. da' am cam pierdut exercitiul pozelor.


Pai n-am voie din cauza de-ai mei care au diabet, dar mai"scap" cate ceva , destul de rar! Si doar la cerere: "ceva mai fara zahar!" Si caut si eu ceva rapid si cu zahar cat mai putin!

Vezi postareaAnca_B, la 14 March 2010 - 06:28 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 14 March 2010 - 02:54 PM, a spus:

Imagine postata Foarte fain! Da' ziceti-mi si mie reteta de foi, ca eu inca mai cumpar cremes de la cofetarie, ca nu stiu sa fac foile!Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Nici in magazine n-am timp sa merg...


Zoazorelule musai sa faci cremes,si daca iti cumperi foietaj congelat.Eu,cu o seara inainte de a face cremes-ul,aveam chef de "ceva dulce".Al meu sot a cumparat de la o cofetarie 3 cremes-uri si 2 "ora 12", si nu le-am mancat ca erau vechi,cremes-ul nici un gust iar ora 12 era gretos de dulce si blatul nici-cum,si am dat 15 ron pe ele!vai ce m-am enervat... Imagine postata .Si asa ca "lenea" a fost "scumpa"!iar a 2-a zi am facut cremes,mi-am calculat ingredientele ,m-au costst 12 ron-maxim 14,si o ora in bucatarie,dar mi-a iesit o tava de 30/40 de cm de cremes,deci vreo 20 de portii cred.Asa ca ,mi-am promis sa nu mai cumpar din cofetarii!Nu vreau sa supar pe nimeni dar...ne trag pe sfoara pe banii nostri.asa ca haideti sa "prajiturim" si sa nu mai aruncam banii pe chestii artificiale!
Unde sa-ti trimit eu foietaj congelat?!pana dam de reteta de foi de cremes?





Stiu ca exista foietaj pentru cremes, dar la Braila n-am vazut (nici n-am cautat in mod expres!) Ai dreptate cu trasul pe sfoara.Fursecurile Elaidei, care se fac extrem de repede si de usor si ieftin, la noi is 20 ron / kg.Mie de 20 ron imi ies cred ca 2 kg, daca nu mai mult, ca am oua de la gainutele mele, d-alea cu 0, nestresate!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#456 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 March 2010 - 07:12 PM

Vezi postareaAnca_B, la 14 March 2010 - 06:28 PM, a spus:


Vezi postareajulix_2007, la 14 March 2010 - 03:05 PM, a spus:

Eu azi, Inghetata bio de banane

Atasament IMG_1250.jpg


Julix :drool: ce-i acolo ,mai iexact?detalii.detalii!Multumim.


Ceva super bun , de post. Mai trebuie sa fac o fotografie cu sectiunea si vin cu detaliile.

#457 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 14 March 2010 - 08:59 PM

[quote name='Anca_B' date='14 March 2010 - 06:28 PM' timestamp='1268584117' post='26726']
[quote name='cristina-simona' date='14 March 2010 - 02:22 PM' timestamp='1268569370' post='26694']
Zoazorel,Geany,Anca,va multumesc mult pt sfaturi si retete pt cremes :drool: :drool: .Am reusit sa fac in sfarsit cremesul aseara.Am combinat ce mi-ati zis voi,dar fara albus.Galbenusuri si 2 linguri de faina,fara gelatina,a iesit o super crema de vanilie.
[/quote]

Cristina saluuuut!ce super tare ti-o iesit!dar chiar ai reteta de foi de cremes?!Repede-repede ,hai cu reteta!

Mersi mult Anca :drool: chiar tare buna a iesit,exact ca cele cumparate de la cofetaria din cluj :) sotul meu,de cate ori venim in cluj,cumpara si mananca cremes,pt el,ea cea mai buna prajitura.azi le-am dat si socrilor,si au fost tare incantati. :D

reteta foilor este postata de catre doamna Carmen Spantu,de pe culinar,i-am trimis pm si lui Zoazorel.daca nu te descurci,iti trimit pm
Cristina

#458 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 14 March 2010 - 09:16 PM

Felicitari tuturor fetelor pentru ceea ce trebaluiesc zi dezi!

Cristina-simona arata atat de apetisant cremesultau :drool:!

Julix_2007 nu sti cum ai facut inghetata bio da arata de milioane.Cum i-ai dat forma aia?

Ioana prajitura ta arata tare delicoasa. Da-mi te rog reteta ca de nu maine is la tine-n poarta pentru o felie :drool:.

#459 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 March 2010 - 09:19 PM

Vezi postareayoyo, la 14 March 2010 - 09:16 PM, a spus:


Julix_2007 nu sti cum ai facut inghetata bio da arata de milioane.Cum i-ai dat forma aia?



Am postat reteta la Retete in imagini. Forma o are de la banana. E foarte simplu si foarte usor de facut.
http://artaculinara....__0

#460 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 March 2010 - 11:10 PM

Foarte frumoase dulciuri ati postat(prestat)fetelor,eu,ciumperci si nuci(iaca sefule' sha nucili meli' da io am sha ciuperci)reteta lui Issis,multumesc Issis si Foxy doua dragute care m-au ajutat ca aveam forma dar nu aveam reteta....atatea mi-au iesit mie din jumatate de portie ,sunt f. incantata..:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126860063822.jpg

Acestea sunt intr-un fel amintiri din copilaria mea,asa incat cuprinsa de o'' melancolie blegoasa''am prestat si un tort de biscuiti:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126860065288.jpg

Cu un mic decor de trandafirasi din sugus(cam pricajiti)si cu visine umpute,multumesc foxy de idee(am halit o gramada pana sa ornez tortul apoi am facut nani :drool: ):

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-12686006631.jpg

Iata si o sectiune(direct de la fata locului):

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126860067721.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi