acum am vazut cererea pt reteta

si la cerera publicului o scriu
Prajitura cu branza(sau asa cum o stiu eu ca denumire Tort nemtesc cu branza)
Pt blat:
- 200 gr faina
- 1 pliculet praf de copt( eu am pus jumatate)
- 75 gr unt
- 75 fr zahar
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 ou
Pt crema:
- 750 gr branza vaci
- 150 gr zahar
- 4 oua
- 1 pliculet zahar vanilat
- 250 ml lapte
- 2-3 linguri amidon
Blatul: se amesteca toate componentele dupa care intr-o forma de tort cu margini detasabile(e de preferat asa ca sa putem sa scoatem fara sa rupem torul la final) cu diametrul de 26 cm unsa cu putin unt se intinde aluatul cu ajutoul mainilor

formand de jur imprejur o bordura de 3 cm.Daca se lipeste aluatul umeziti putin mainile.Se da la rece cat pregatim crema.
Crema: 2 oua + 2 galbenusuri se bat bine cu 100 gr zahar si esenta de vanilie.Se adauga branza(de preferat sa o dam prin sita mai ales daca este din cea proaspata ca sa nu faca cocoloase), se amesteca apoi laptele si amidonul si iar se amesteca totul.Se toarna crema peste blat.Se bat cele 2 albusuri cu restul de 50 gr zahar si se aseaza bezeaua peste crema.
Se coace la foc meniu 175-180 gr(in cuptorul in prealabil incins) timp de 60-70 min(eu am lasat cam 90 min).
Atentie la bezea ,daca se arde , micsorati temperatura sau acoperiti cu o folie de aluminiu.
Se scoate din tava cand este perfect racita si voila.Asta este tot