Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#461 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 March 2010 - 11:12 PM

Vezi postareaGeany, la 14 March 2010 - 11:10 PM, a spus:

Foarte frumoase dulciuri ati postat(prestat)fetelor,eu,ciumperci si nuci(iaca sefule' sha nucili meli' da io am sha ciuperci)reteta lui Issis,multumesc Issis si Foxy doua dragute care m-au ajutat ca aveam forma dar nu aveam reteta....atatea mi-au iesit mie din jumatate de portie ,sunt f. incantata..:
Acestea sunt intr-un fel amintiri din copilaria mea,asa incat cuprinsa de o'' melancolie blegoasa''am prestat si un tort de biscuiti:
Cu un mic decor de trandafirasi din sugus(cam pricajiti)si cu visine umpute,multumesc foxy de idee(am halit o gramada pana sa ornez tortul apoi am facut nani :beer2: ):
Iata si o sectiune(direct de la fata locului):


Yumiii!!! Tare bine arata sectiunea, imi ploua-n gat! :drool: Sa va fie de bine! :pupic:

#462 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 March 2010 - 09:26 AM

Vezi postareaIoana, la 14 March 2010 - 05:58 PM, a spus:

prajitura cu branza


Si eu vreau reteta de la prajitura cu branza?!?! Te rugam!!!!
GEORGIA

#463 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 March 2010 - 12:49 PM

acum am vazut cererea pt reteta :D si la cerera publicului o scriu

Prajitura cu branza(sau asa cum o stiu eu ca denumire Tort nemtesc cu branza)

Pt blat:

- 200 gr faina
- 1 pliculet praf de copt( eu am pus jumatate)
- 75 gr unt
- 75 fr zahar
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 ou

Pt crema:

- 750 gr branza vaci
- 150 gr zahar
- 4 oua
- 1 pliculet zahar vanilat
- 250 ml lapte
- 2-3 linguri amidon

Blatul: se amesteca toate componentele dupa care intr-o forma de tort cu margini detasabile(e de preferat asa ca sa putem sa scoatem fara sa rupem torul la final) cu diametrul de 26 cm unsa cu putin unt se intinde aluatul cu ajutoul mainilor :P :P formand de jur imprejur o bordura de 3 cm.Daca se lipeste aluatul umeziti putin mainile.Se da la rece cat pregatim crema.

Crema: 2 oua + 2 galbenusuri se bat bine cu 100 gr zahar si esenta de vanilie.Se adauga branza(de preferat sa o dam prin sita mai ales daca este din cea proaspata ca sa nu faca cocoloase), se amesteca apoi laptele si amidonul si iar se amesteca totul.Se toarna crema peste blat.Se bat cele 2 albusuri cu restul de 50 gr zahar si se aseaza bezeaua peste crema.

Se coace la foc meniu 175-180 gr(in cuptorul in prealabil incins) timp de 60-70 min(eu am lasat cam 90 min).
Atentie la bezea ,daca se arde , micsorati temperatura sau acoperiti cu o folie de aluminiu.

Se scoate din tava cand este perfect racita si voila.Asta este tot :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#464 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 March 2010 - 01:55 PM

Minunata reteta Ioana :) s-a notat..... :D

#465 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 March 2010 - 04:28 PM

Ioana, suna tare bine reteta, o fac zilele astea, ca tot ma duc sa cumpar branza de vaci. Multam frumos!
GEORGIA

#466 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 16 March 2010 - 12:44 AM

am facut si eu sfinti , ca altfel , sincer , nu putea trece 9 Martie...
cel mai mult m-am bucurat ca am impartit, bine n-a zis nimeni bogdaproste, ca....nu se stie pe aici de asa ceva, dar am avut eu grija sa-i menesc de-acasa, au iesit buni-buni si parfumati, i-am facut cu aluat de cozo, cu rom coaja de lamaie si vanilie, miere de aproape 4 ani din Ro, si nuca multa , trasa in cuptor , inainte

am deschis masina cam cu o jumate de ora inainte, aluatul crestea ca spuma

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-119-126869260461.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-119-126869270636.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-119-126869371928.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-119-126869295546.jpg

Foxxy , ti-am admirat sfintii, sunt frumosi de expozitie =))


#467 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 16 March 2010 - 09:04 PM

Wooow! Tizo, ce faini is! Io zic bogdaprosti doar vazandu-i! Si, atentie, eu nu mananc cozonac, dar astia...Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#468 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 March 2010 - 09:20 PM

Tare frumosi ti-au iesit, Nico :tongue3: !

#469 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 March 2010 - 11:59 PM

Vezi postareaNico-Vya, la 16 March 2010 - 12:44 AM, a spus:

am facut si eu sfinti , ca altfel , sincer , nu putea trece 9 Martie...
cel mai mult m-am bucurat ca am impartit, bine n-a zis nimeni bogdaproste, ca....nu se stie pe aici de asa ceva, dar am avut eu grija sa-i menesc de-acasa, au iesit buni-buni si parfumati, i-am facut cu aluat de cozo, cu rom coaja de lamaie si vanilie, miere de aproape 4 ani din Ro, si nuca multa , trasa in cuptor , inainte
am deschis masina cam cu o jumate de ora inainte, aluatul crestea ca spuma
Foxxy , ti-am admirat sfintii, sunt frumosi de expozitie ;)


Pai daca ai mei sunt de expozitie astia ce sunt? Ireali? Imi ploua-n gura cand ii vad! :D

#470 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 March 2010 - 08:22 AM

Vezi postareaany_annette, la 16 March 2010 - 09:20 PM, a spus:

Tare frumosi ti-au iesit, Nico :scratch: !


Aferim. arata superb.

#471 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 17 March 2010 - 10:31 AM

Merci Ioana. :scratch:

#472 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 17 March 2010 - 05:53 PM

Zozo, Any, Foxxy, Stella- :floare: :pupic: -saru-mana

#473 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 March 2010 - 07:55 PM

Iaca si placinta mea cu iaurt.Foi de placinta si iaurt facut in casa(de moa')in rest:oua,coji de portocala esenta de vanilie,satafide...

Asa arata coapta:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126893478581.jpg

O sectiune:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126893479223.jpg

Si o felie(felioaie) calda servita cu iaurt...

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126893480206.jpg

#474 Useril este offline   Milly 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 12-March 10

Postat 18 March 2010 - 08:25 PM

Geany reteta la tort de biscuiti te rog...e desertul pe care il mancam cu cea mai mare placere cand mi-l facea bunica :notworthy:

#475 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 March 2010 - 08:44 PM

Cu cel mai mare drag Mili,ai nevoie de biscuiti obisnuiti(adica aia vechi de pe vremea raposatului,sunt grosi si mai nou cica-s de ''ceai''),ii moi in lapte cald(nu mai pui zahar ca nu e necesar)daca nu vrei in lapte sirop de zahar ars(da sa fie cald) sau cu ce insiropezi tu torturile,si crema care-ti place tie,crema fiarta,puding,ganaj,frisca,dar cea mai indicata ar fi crema de unt,,,,eu eram sa ajung cu el la traume ca tot imi fugeau biscuiitii si crema iesea nu-ti spun,asta pt ca aveam ocupata tava cu margine inalta unde sa-l asamblez si am pus direct pe platou,nu faceti ca mine''..oricum l-am peticit..o fost tare bun!!ornat cu visine din visinata sau din compot si desamburite,si umplute cu seringa cu rest de crema sau frisca ideea lui Foxy e geniala...
Te pup Mili ma duc sa pozez tava..

#476 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 March 2010 - 08:48 PM

Cam una asa...

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126893811913.jpg

#477 Useril este offline   Milly 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 12-March 10

Postat 18 March 2010 - 08:49 PM

Vezi postareaGeany, la 18 March 2010 - 08:44 PM, a spus:

Cu cel mai mare drag Mili,ai nevoie de biscuiti obisnuiti(adica aia vechi de pe vremea raposatului,sunt grosi si mai nou cica-s de ''ceai''),ii moi in lapte cald(nu mai pui zahar ca nu e necesar)daca nu vrei in lapte sirop de zahar ars(da sa fie cald) sau cu ce insiropezi tu torturile,si crema care-ti place tie,crema fiarta,puding,ganaj,frisca,dar cea mai indicata ar fi crema de unt,,,,eu eram sa ajung cu el la traume ca tot imi fugeau biscuiitii si crema iesea nu-ti spun,asta pt ca aveam ocupata tava cu margine inalta unde sa-l asamblez si am pus direct pe platou,nu faceti ca mine''..oricum l-am peticit..o fost tare bun!!ornat cu visine din visinata sau din compot si desamburite,si umplute cu seringa cu rest de crema sau frisca ideea lui Foxy e geniala...
Te pup Mili ma duc sa pozez tava..


multumesc mult, cat de curand am sa prestez si eu tortul de biscuiti :notworthy:

#478 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 19 March 2010 - 11:04 AM

Numai bunatati pe aici!!! Bravo, harnicutelor!!!
Eu am facut aseara prajitura cu branza, reteta Ioanei, dar cu putine modificari, insa a iesit de milioane!!!
Diseara va atasez si poze.
PUPICI!!!
GEORGIA

#479 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 20 March 2010 - 11:05 AM

Am revenit cu pozele promise, deci prajitura Ioanei cu modificari, adica am dublat cantitatile la aluat ca sa pot pune si deasupra amestecului de branza, iar in branza am pus smantana in loc de lapte si gris in loc de amidon. A iesit delicioasa, asta seara mai fac o tura.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-88-126907586431.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-88-126907589772.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-88-126907591729.jpg
GEORGIA

#480 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 20 March 2010 - 12:54 PM

Am facut pentru prima data un tort-Barbi, pentru fetita nasilor mei de nunta. Sper sa-i placa Imagine postata

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-44-126908237436.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi