Piscotel, la 24 February 2013 - 03:58 PM, a spus:
E,asa da, Dragobete! Eu n-am mai facut nimic ,dar deja am pus ochiul pentru saptamana viitoare pe ceva.Mie-mi plac si farfurioarele,parca-s cioburi ,dar ce fain si original arata!
any_annette, la 24 February 2013 - 04:45 PM, a spus:
Iulia ti-a iesit foarte frumos, si m-am distrat cu improvizatia pe care ai facut-o cu umerasul

!
Eu ceva rapid azi dimineata cum am deschis ochii.
Aluat foietaj umplut cu nutella. A avut onoarea doar sotul.
Si eu la fel,initial credeam ca-i chiar suport special ,abia pe urma-am pricipit cum sta treaba!
Any,da' tu nici duminica n-ai odihna? Eu in diminetile de week-end maxim ce fac e o omleta.In rest,mancam ce e,asta daca n-avem oaspeti,c-atunci se schimba foaia.
koral, la 24 February 2013 - 05:02 PM, a spus:
Am avut valori mari la glicemie( desi in limite normale, totusi la limita superioara, chiar atingand-o pe cea maxima normala, asa ca prietena mea, doctorita internista, mi-a recomandat sa evit anumite alimente, considerand ca varsta mea si stressul din ultima perioada pot fi factori favorizanti pentru diabetul de tip II. Am lesinat de cateva ori , fara motiv evident, de aceea mi-am facut analize si investigatii mai complexe.
Eu, de felul meu, nu ma dau in vant dupa paine, paste si dulciuri, dar consum multe fructe dulci de genul smochine, curmale, prune si caise uscate, stafide, struguri, asa ca se explica valorile mari ale glicemiei.
Am decis sa respect indicatiile de dieta, ca sa aman cat de mult pot declansarea unei boli pentu care, se pare, am o predispozitie. Noroc ca nu e o dieta foarte restrictiva.
Sanatate,atunci! Eu am facut ochi mari,pentru ca stiu ca diabetul e mai mult pe linia celor cu probleme mari de greutate.Si tu care ai ,cred nu mai mult de 45 de kg ,cu tot cu geanta plina de caiete de verificat....Dar acum ca ai scris,mi-am amintit ca si cat priveste colesterolul tot poate fi foate ridicat,chiar daca omu-i slab de-l bate vantul.
Pai daca tu zici ca nu te dai in vand dupa dulciuri si-ai patit-o,apoi la mine oare cat o fi? Adevarat ca nici eu nu prea consum paine si nici fructele enumerate de tine decat ocazional,dar totusi!
Dar daca poti s-amani,sau chiar si sa previi de tot,atunci mai bine de lipsit un pic,pentru ca banuiesc ca e doar o perioada,ca doar nu stai toata viata sa faci atatea bunatati si sa nu pui gura deloc pe ele.
aura, la 24 February 2013 - 05:34 PM, a spus:
uff, era sa treaca Drogobetele fara nici un dulce in casa! La timp am facut prajitura de cocos a lui Any. A fost o alegere buna, toata lumea a mancat cate 2 portii
Asa si nu mai ajung eu la prajitura aia,s-o fac si eu.Da' si cand oi ajunge!Se vede ca ti-a iesit pufoasa!
Gelutza, la 24 February 2013 - 07:32 PM, a spus:
Tineti-mi pumnii, maine particip la o licitatie in scop caritabil pentru un centru de copii cu handicap, am facut 250 de bucati turta dulce, de-aia le-am si facut asa vesele, dacqa n-au cautare la cei cu buzunarele pline, sa le las copiilor din centru.
Tin si eu pumnii si trimit gandurile bune,mai ales ca-i pentru un gest atat de frumos! Suni sigura ca-i vor bucura pe toata lumea si ca vor avea succesul la care speri.Si nu pot sa nu adaug si un 'jos palaria' pentru daruire,din care asa se face Raiul! Dar nu ma uimeste,caci stiu cui ma adresez.
Si stiu si cat e de important orice gest de felul asta pentru cei care primesc,indiferent ce.
Am in vecinatatea mai indepartata, un batranel singur,toata viata lui! Se descurca si chiar foarte bine,nu zic nu,dar ori de cate ori ii duce sotul cate ceva dulce,sau sarat,nu conteaza,se bucura mai mult ca un copil chiar.