Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4901 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 February 2013 - 04:58 PM

 any_annette, la 24 February 2013 - 04:45 PM, a spus:

Iulia ti-a iesit foarte frumos, si m-am distrat cu improvizatia pe care ai facut-o cu umerasul Imagine postata !

Multumesc frumos! Imagine postata
Improvizatia e furata de pe artaculinara :pupic:

 Piscotel, la 24 February 2013 - 05:33 PM, a spus:

[
Iulia, ce fain ti-a iesit crusta de albus !



Multumesc frumos ! Nici cu tzucaturile tale nu mi-e rusine!
A fost pentru prima data cand am pus in bezea tartar !

#4902 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 February 2013 - 05:01 PM

Gelutza, cum a mers cu turta dulce?
fug de pe topicul asta ca ma destabilizeaza!

#4903 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 February 2013 - 05:57 PM

[quote name='koral' date='24 February 2013 - 11:58 AM' timestamp='1361699916' post='187083']


Foarte faine toate deserturile, Cerra, ca de obicei,
Eu am facut savarine de dragobete :pupic:
Eu n-am voie sa mananc, dar barbatii mei au fost incantati!
[quote]

Multumesc!

Poi ai voie si tu daca esti la limita superioara cu glicemia, doar ca trebuie modificate si atunci o sa ai voie si tu.

Si eu am planuri cu savarinele modificate bineinteles, doar ca mai tre sa astepte. Azi, ptr ca nu am facut ptr ieri nika am facut de ciuda si de nervi(am toata bucataria intoarsa si peretele spart ptr ca se schimba tevile de apa) mi`am aclcat pe suflet si am facut mini terine ptr ca m`am uitat si mi`au facut cu ochiul terinele lui piscotel si celelalte sunt mandre, doar eu aveam capsune si zmeura din acest motiv o nominalizez pe piscotel, desi sunt putin altfel facute ale mele, piscotel mi`a dat impulsul.

Deseara vi le arat ptr ca tre sa stea cateva ore la frigi.

#4904 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 February 2013 - 07:48 PM

Fetelor, va multumesc tuturor pentru gandul bun trimis catre cei batuti de soarta!
Puterea gandului pozitiv trimis de voi, toate, a ajutat cu siguranta la obtinerea unui rezultat nesperat.
De fapt, nu a mai fost nicio licitatie, cat mai pe scurt...oamenii cu dare de mana, venisera oricum cu gand bun sa contribuie la strangerea de fonduri.Directoarea asociatiei care a organizat evenimentul m-a rugat sa le daruim acelor oameni care o ajuta intotdeauna cand "intinde mana" cate un pachet,asa, ca de martisor, fiindca atunci cand e la ananghie da telefon si le plange pe umar...am considerat ca stie ea mai bine ce si cum si au fost daruite , de fapt, autoritatilor locale care au fost destul de darnice.
Nu vreau sa monopolozez cu acest subiect topicul, va multumesc mult pentru sustinere..Maine fac iar trei portii de turta dulce, fiindca am vazut ce fascinata era lumea cand o vedea, (nu mi s-a urcat la cap, stati linistite) =))) si voi pregati martisoare dulci, dar n-o sa va plictisesc cu sutele mele de turte, nu le mai pozez, ca normal, o sa le fac tot la fel, mi s-a dat mana doar si am in gand sa-i pictez sefei mele un tablou pe suport de turta dulce cu peisaj de primavara. Deocamdata visez, poate fiindca sunt moarta de oboseala, am stat mult in picioare azi si nu aveam voie.Pentru voi toate, sustinatoarele "copiilor rari" cate-o floare din partea mea si-a lor! =))

#4905 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 25 February 2013 - 08:27 PM

=)) Gelutza! =)) Buna idee ati avut: si d-na aceea, dar si tu! Daca faci tabloul, musai sa-l pozezi sa ni-l arati! Ma bucur si eu pentru copilasii aceea, ca au parte de-un asa inger pazitor!=)) =))
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4906 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 February 2013 - 10:14 PM

Hop si eu,

Mini terine cu glazura de capsune si sos de zmeura

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-1361823208429.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13618232175092.jpg

#4907 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 25 February 2013 - 11:24 PM

 cerra, la 24 February 2013 - 09:51 PM, a spus:



Ce as mai manca si eu din umilul tau desert =))

Arata super!



Multumesc Cerra =))

Iar eu acum din al tau !!!

#4908 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 February 2013 - 11:32 PM

Fursecuri cu cocos si ciocolata

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-341-13618279171639.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4909 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 25 February 2013 - 11:45 PM

 cerra, la 25 February 2013 - 10:14 PM, a spus:

Hop si eu,

Mini terine cu glazura de capsune si sos de zmeura

IMG_3662 (Small).JPG

IMG_3667 (Small).JPG



Dar totusi, o reteta nu primim? :biggrin:

#4910 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 February 2013 - 01:19 AM

[quote name='Vika' date='25 February 2013 - 11:45 PM'


Dar totusi, o reteta nu primim? :biggrin:
[quote]

primiti cum sa nu

Mini terine cu glazura de capsune si sos de zmeura

12 mini terine in formele mici de briose + trei boluri mici ptr salata(mini terina din poza)
Se pot folosii si alte forme/boluri la alegere.Cu formele de briosa sa fiti atente ptr ca ies putintel mai greutz din ele mini terinele. Asa ca daca nu sunteti sigure ca va descurcati, folositi boluri mici ptr mini terine, ptr o reusita garantata.


Galazura de capsune:

400gr capsune

30 gr fructoza

10 gr gelatina (dizolvata intr`o cana cu putina apa apoi se pune cana intr`o cratita cu apa fierbinte)

zeama de la o lamaie mica

Se pun capsunele pe foc, se stoarce lamaia, apoi se lasa pina da un clocot doua, se opreste focul si se adauga gelatina se amesteca ptr omogenizare si se toarna in formele alese unse cu putin ulei.Se lasa la racit apoi se pun in frigider vreo 30 de minute.


Crema de branza:

200 gr smantana dulce ptr frisca

250 gr mascarpone

50 gr fructoza pudra

400gr iaurt grecesc 10%grasime

10 grame gelatina (dizolvata exact ca si la glazura de capsune)

1 esenta de vanilie

Se bate smantana pina se infoaie, se adauga fructoza pudra,esenta de vanilie, apoi se bate pina devine frisca pufoasa bine. Se adauga mascarpone, se bate iarasi, apoi se adauga iaurtul si iarasi batut /mixat bine,se adauga gelatina si se pune crema(nu este curgatoare) cu lingura peste glazura in formele alese si se pune in frigider ptr 10-12 ore.

Sos de zmeura:

400gr zmeura

60 gr fructoza

zeama de la o lamaie mica


Se pune zmeura in cratita pe foc, se adauga zeama de lamaie si se lasa sa dea un clocot, apoi se strecoata prin sita si se preseaza cu dosul polonicului de supa sa iese prin sita toata pulpa, se pune iarasi pe foc si se adauga fructoza, se lasa sa dea un clocot doua si se opreste focul.

Dupa 10-12 ore, se scot formele din frigider, se scufunda in apa fierbinte 1 minut si se rastoarna pe tava/platou mini terinele.

Se servesc cu sosul de zmeura.

Mini terinele din forma de briose

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13618788977968.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13618789066545.jpg


Ptr mine este suficient de dulce, se imbina foarte bine gustul dulce al cremei cu glazura si sosul potrivit ptr mine de dulce al zmeurei si capsunelor, duce spre un gust natural dulce,usor acrisor al fructelor.

Cine doreste mai dulce mai adauga in plus la cantitatile date in reteta.

Din putina pulpa si semintele ramase in sita, am facut 3 cani de ceai super bun acrisor cu gust de zmeura.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13618342098554.jpg

#4911 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2013 - 04:18 PM

Cerra, exceptional arata! ca de obicei! esti fantastica si inepuizabila, neobosita si ingenioasa! creativa si nota 10 cu coronita!

felicitari tuturor fetelor pt ce ati postat aici la dulciuri!

Din we si eu:

fursecuri cu stafide si cocos roz:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-1361888171511.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13618881793282.jpg

biscuiti cu stafide si citrice confiate:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13618881932381.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13618882158564.jpg

cheese cake cu ananas si kiwi

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-1361888231256.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13618882402389.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4912 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2013 - 05:47 PM

Cerra si Dani, nota 10 + fetelor, cate bunatati ati facut!

#4913 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 February 2013 - 07:27 PM

E de belea cu pagina asta, tre' sa fug mai repede pe un topic sarat, altfel... :occasion14:

#4914 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 February 2013 - 09:33 PM

Un tort... de dat :scratch:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-90-13619071246306.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-90-13619071376155.jpg

Inca nu e gata, urmeaza sa-l decorez cu ceva chestii din cioco :floare:
Imagine postata

#4915 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 February 2013 - 10:14 PM

[quote name='Daniella' date='26 February 2013 - 04:18 PM'
[quote]

Multumesc!
Si ale ale sunt foarte apetisante :scratch:

#4916 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 February 2013 - 10:16 PM

[quote name='Olguta' date='26 February 2013 - 09:33 PM' timestamp='1361907232' post='187584']
Un tort... de dat :scratch:


[quote]

Apetisant ca intotdeauna!

Sa sti ca daca ar ajunge la mine, nici nu ar trebuii sa te mai chinui cu ornatul.

#4917 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 February 2013 - 10:16 PM

[quote name='any_annette' date='26 February 2013 - 05:47 PM' timestamp='1361893650' post='187552']
Cerra si Dani, nota 10 + fetelor, cate bunatati ati facut!
[quote]

Multumesc!

Poi si la dieta trebuie cate ceva dulce nu?

#4918 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2013 - 11:00 PM

Olguta, arata super! cred ca e foooooarte bun! :scratch:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4919 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 February 2013 - 11:13 PM

 Olguta, la 26 February 2013 - 09:33 PM, a spus:

Un tort... de dat :floare:


Inca nu e gata, urmeaza sa-l decorez cu ceva chestii din cioco :pupic:

Pai n-am zis eu ca e o pagina de belea?
Olguta a venit sa puna capac "belelelor" de pe aici, iar fug... :scratch:

#4920 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 February 2013 - 02:46 PM

Cel mai bun strudel facut in viata mea.
Reteta foii apartine Nonnei Ivana.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-13619688345747.jpg

250 gr faina(eu am amestecat spelta si normala)
1 albus
50 gr unt moale
Apa la temperatura camerei suficienta cat sa obtineti un aluat neted, moale, dar nelipicios.Eu tot adaugam cate 3 linguri treptat.

Il lasati acoperit, la odihana la cald.

Pentru umplutura trei mere cuburi, stropite cu suc lamaie, un pumn de biscuiti macinati, un pumn de fulgi de migdale( nu aveam pinoli) si un pumn de curmale tocate( nu aveam stafide).
Intindeti foaia extrem de subtire.Iese un dreptunghi destul de mare.Presarati cu biscuiti macinati.Distribuiti merele pe toata suprafata foii, stropiti pe alocuri cu doua linguri unt topit si rulati.
Copt la 180 grade, 40 de minute.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-1361969159195.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi