Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5041 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 20 March 2013 - 10:25 AM

Nu e de azi , e din ultima perioada , placinta cu mac

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-780-13637678767166.jpg

si tarta cu ciocolata si merisoare

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-780-13637678987116.jpg

#5042 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 March 2013 - 03:02 PM

Dori ce minunatii ai pregatit.Ne era dor de tine.Ce mai face Iza? :cheers:

Eu ieri am facut o rulada cocos ciocolata.
Dupa reteta lui Any de aici.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13637845102108.jpg

#5043 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 March 2013 - 05:29 PM

Prea multe bunataturi vad aici ia mai schimbati si voi meniul si serviti si de la mine ca de la omul nacajat o budinca de quinoa

Daca tapioca nu este voie atunci schimbam macazul si facem quinoa nu?

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13637933002981.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-1363793307881.jpg

#5044 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2013 - 08:09 PM

Vezi postareaizuk, la 20 March 2013 - 10:25 AM, a spus:

Nu e de azi , e din ultima perioada , placinta cu mac

E cu aluat de pandispan sau de aluat fraged ca arata superb felia asa egala si simetrica :hello:

#5045 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 21 March 2013 - 04:25 PM

E aluat fraged , aluatul de la placinta cu mere a Liei

#5046 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 22 March 2013 - 01:44 PM

Aseara am facut poale-n brau, nu mai mancasem de muuult timp si mi se facuse pofta. Pozele nu-s artistice ca ale voastre, era tarziu, n-aveam lumina, pofta era mare...

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1290-13639525870714.jpg

#5047 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2013 - 04:04 PM

Cu alte cuvinte, branzoaicele care le mancam eu de mica sunt poale-n brau ale matale?!
Aaaa, pai ma niervez de nu se poate. Asa ca, atunci cand ai mataluta o idee de timp, imi zici si mie cum se fac minunile astea.
Mama, ma innebuneste de fiecare data cu 'cat e nevoie', 'din ochi, mama'.
Gata! Pana cand o viata amara?!
Vreau sa fac si eu poale-n brau ale matale /branzoaicele mele.
Stau cuminte in asteptare si multumesc muuuult de pe acum! :occasion15:
Sorina

#5048 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 22 March 2013 - 09:44 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2013 - 04:04 PM, a spus:

Cu alte cuvinte, branzoaicele care le mancam eu de mica sunt poale-n brau ale matale?!
Aaaa, pai ma niervez de nu se poate. Asa ca, atunci cand ai mataluta o idee de timp, imi zici si mie cum se fac minunile astea.
Mama, ma innebuneste de fiecare data cu 'cat e nevoie', 'din ochi, mama'.
Gata! Pana cand o viata amara?!
Vreau sa fac si eu poale-n brau ale matale /branzoaicele mele.
Stau cuminte in asteptare si multumesc muuuult de pe acum! :scratch:



Eu branzoaice le zic la cele facute la cuptor. La astea, ca-s prajite in ulei, le zic poale-n brau. Din pacate n-am reteta exacta, am framantat un aluat din 500g faina, vreo 250-300 ml lapte (n-am masurat), doua oua, vreo 3 linguri zahar, un pic de sare, drojdie si vreo 3-4 linguri de ulei. Am lasat aluatul la crescut si intre timp am pregatit umplutura cu branza (vreo 300g), zahar, zahar vanilat si un ou. Am rupt bucati mici de aluat, le-am intins rotund, am pus umplutura de branza pe jumatate si le-am inchis, apasand bine marginile. Le-am prajit in ulei, le-am scos pe servetele absorbante de bucatarie si le-am pudrat cu zahar pudra sau zahar tos (unele). Nu-s prea sanatoase, dar imi aduc aminte de bucatarie.

#5049 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 March 2013 - 09:59 PM

Vezi postareaela, la 22 March 2013 - 09:44 PM, a spus:




Eu branzoaice le zic la cele facute la cuptor. La astea, ca-s prajite in ulei, le zic poale-n brau. Din pacate n-am reteta exacta, am framantat un aluat din 500g faina, vreo 250-300 ml lapte (n-am masurat), doua oua, vreo 3 linguri zahar, un pic de sare, drojdie si vreo 3-4 linguri de ulei. Am lasat aluatul la crescut si intre timp am pregatit umplutura cu branza (vreo 300g), zahar, zahar vanilat si un ou. Am rupt bucati mici de aluat, le-am intins rotund, am pus umplutura de branza pe jumatate si le-am inchis, apasand bine marginile. Le-am prajit in ulei, le-am scos pe servetele absorbante de bucatarie si le-am pudrat cu zahar pudra sau zahar tos (unele). Nu-s prea sanatoase, dar imi aduc aminte de bucatarie.


Ai facut bine aluatul dar sa sti ca poale`n brau se coc si ele in cuptor. Dar daca tu asa le sti este k. Eu ce prajesc aluaturi crescute egal de forma lor sunt turte fripte/crofne(gogosi) cu gem, branza dulce sau sarata etc.

Poale`n brau de unde sunt adunate coltzurile le zice asa. Alta lume le zice doar branzoaice. Una peste alta, branzoaice sau poale `n brau, arata apetisante si ne`ai facut pofte pe aici .

Sa va fie de bine!

#5050 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 22 March 2013 - 11:04 PM

Vezi postareacerra, la 22 March 2013 - 09:59 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 22 March 2013 - 09:44 PM, a spus:




Eu branzoaice le zic la cele facute la cuptor. La astea, ca-s prajite in ulei, le zic poale-n brau. Din pacate n-am reteta exacta, am framantat un aluat din 500g faina, vreo 250-300 ml lapte (n-am masurat), doua oua, vreo 3 linguri zahar, un pic de sare, drojdie si vreo 3-4 linguri de ulei. Am lasat aluatul la crescut si intre timp am pregatit umplutura cu branza (vreo 300g), zahar, zahar vanilat si un ou. Am rupt bucati mici de aluat, le-am intins rotund, am pus umplutura de branza pe jumatate si le-am inchis, apasand bine marginile. Le-am prajit in ulei, le-am scos pe servetele absorbante de bucatarie si le-am pudrat cu zahar pudra sau zahar tos (unele). Nu-s prea sanatoase, dar imi aduc aminte de bucatarie.


Ai facut bine aluatul dar sa sti ca poale`n brau se coc si ele in cuptor. Dar daca tu asa le sti este k. Eu ce prajesc aluaturi crescute egal de forma lor sunt turte fripte/crofne(gogosi) cu gem, branza dulce sau sarata etc.

Poale`n brau de unde sunt adunate coltzurile le zice asa. Alta lume le zice doar branzoaice. Una peste alta, branzoaice sau poale `n brau, arata apetisante si ne`ai facut pofte pe aici .

Sa va fie de bine!


Fac si branzoaice coapte in cuptor si la alea le adun colturile asa cum zici si tu. Dar mama mea ne facea si de astea prajite in ulei, cu aceasta forma si le zicea poale-n brau (ea le zice poale-n brau la amandoua). La noi in zona cel putin asa se fac. Stiu ca amandoua se numesc poale-n brau sau branzoaice.

#5051 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2013 - 11:21 PM

Mulțumesc mult, Ela!
După cum se vede treaba fiecare le știe sub un alt nume.
Pentru mine sunt brânzoaice și gata. Eu de poale-n brâu la mine în casă nu am auzit și nici la bunici.
Sorina

#5052 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 23 March 2013 - 06:54 PM

Si eu tot de branzoaice le stiu! Da's buuuneeee :) ! N-am curaj!:)

Dupa frumusetile voastre, vin si eu, vorba Geaninei, cu "urat da'bun" :fursecuri cu dulceata de afine!Va jur ca-s foarte bune la gust, desi arata de...jale!:) Scuze!

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-73-13640576519507.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5053 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 March 2013 - 08:35 PM

Vezi postareaela, la 22 March 2013 - 11:04 PM, a spus:

.


Sper ca nu te`ai maniat(suparat) pe mine da?

Aici nu se fac poale`n brau (sunt branzoaice sau pascute cu branza daca nu`s adunate colturile si sunt rotunde cu gaurica la mijloc unde`i pusa branza, iar acasa le zic tot branzoaishe) in Banat. Dar eu le fac adunate ptr ca asa le stiu de la soacramea din Bucovina si la sotul meu ii plac.Difera denumirea doar dar cum am zis ce`i fript in oloi aici is turte cu etc.

#5054 Useril este offline   Miti 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 10-March 10

Postat 23 March 2013 - 09:11 PM

Arata tare bine toate dulciurile!
Ma alatur si eu cu o portie de placinta de mere, cu aluat facut in casa, dupa dorinta sotului.
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-614-13640658795892.jpg

#5055 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 23 March 2013 - 10:12 PM

Iar eu completez cu un Flodni :thumleft:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1267-13640694914406.jpg

Si mai din avion

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1267-13640695166957.jpg

#5056 Useril este offline   Fragola 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 23 March 2013 - 10:40 PM

Vezi postareazoazorel, la 23 March 2013 - 06:54 PM, a spus:

Si eu tot de branzoaice le stiu! Da's buuuneeee :thumleft: ! N-am curaj!:D

Dupa frumusetile voastre, vin si eu, vorba Geaninei, cu "urat da'bun" :fursecuri cu dulceata de afine!Va jur ca-s foarte bune la gust, desi arata de...jale!:D Scuze!

Atasament afine.jpg


Pentru mine arata foarte frumos si apetisant. Ai putea te rog sa pui reteta? Merci frumos.

#5057 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 March 2013 - 11:15 PM

Vezi postareaEllani, la 23 March 2013 - 10:12 PM, a spus:

Iar eu completez cu un Flodni :thumleft:




Admir si prajitura, dar si rabdarea ta :D

#5058 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 23 March 2013 - 11:28 PM

Vezi postareaFragola, la 23 March 2013 - 10:40 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 23 March 2013 - 06:54 PM, a spus:

Si eu tot de branzoaice le stiu! Da's buuuneeee :thumleft: ! N-am curaj!:D

Dupa frumusetile voastre, vin si eu, vorba Geaninei, cu "urat da'bun" :fursecuri cu dulceata de afine!Va jur ca-s foarte bune la gust, desi arata de...jale!:D Scuze!




Pentru mine arata foarte frumos si apetisant. Ai putea te rog sa pui reteta? Merci frumos.


Fragola, e reteta mea de fursecuri: aici, taiate cercuri, lipite apoi ca un cosulet si umplute cu dulceata.Apoi coapte!

Inspirata de "urechile" lui Redivivus, de la "Meniuri de shabat"!

Mai lucrez, ca sa iasa si aratoase, ca de gustoase....:D Merg si cu lapte, si cu ceai.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5059 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 24 March 2013 - 12:09 PM

Vezi postareacerra, la 23 March 2013 - 11:15 PM, a spus:

Vezi postareaEllani, la 23 March 2013 - 10:12 PM, a spus:

Iar eu completez cu un Flodni :-*



Admir si prajitura, dar si rabdarea ta :-*

Multumesc,Cerra! :-* Dar zau ca nu cred ca la mine e mai mare rabdarea :-*

#5060 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 March 2013 - 01:40 PM

Ellani, bravo pentru Flodni, pare complicat de facut! Cerra are dreptate, la cate bibileli faci tu, e clar ca nu-ti lipseste rabdarea si talentul.

Zoazo, sunt sigura ca fursecurile tale sunt delicioase!



Eu am facut spiralele lui Eataly, umplute cu mac

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13641251893047.jpg

si tarta cu crema a Adrianei, cu ananas.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13641251995582.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi