Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5001 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 09 March 2013 - 09:16 PM

Ar fi trebuit sa fac si eu mucenici ca sa fiu si eu in rand cu sarbatoarea si cu voi,Ela si si Zoazorel,dar m-am abatut spre altceva,caci pentru cafea la noi in familie se cer chestii 'cremoase'. ;)


Vezi postareaaura, la 09 March 2013 - 07:49 PM, a spus:

Eu plec in vizita si nu ma duc cu mana goala: cornuri cu crema de lamaie


Cred ca tot te vor mai chema in vizite,Aura,daca mergi de fiecare cu bunatati ca astea! ;)




Vezi postareadragos, la 09 March 2013 - 06:47 PM, a spus:

ma invita la un mucenic ciorba.



La mucenic nu,caci n-am ,dar te-as fi invitat, cu conditia ca aduci si bucatareasa mica cu tine la o Somloi Galuska

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1267-13628564605187.jpg

Nu stiu daca v-ar 'coafa',dar tot n-avem cum sa stim,caci Galuska nu e in Bucuresti oricum ;)

#5002 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 09 March 2013 - 09:30 PM

Vezi postareaEllani, la 09 March 2013 - 09:16 PM, a spus:


Vezi postareadragos, la 09 March 2013 - 06:47 PM, a spus:

ma invita la un mucenic ciorba.



La mucenic nu,caci n-am ,dar te-as fi invitat, cu conditia ca aduci si bucatareasa mica cu tine la o Somloi Galuska

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1267-13628564605187.jpg

Nu stiu daca v-ar 'coafa',dar tot n-avem cum sa stim,caci Galuska nu e in Bucuresti oricum ;)


Mersi, dar chifteaua, de data asta, ramane acasa.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#5003 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 09 March 2013 - 11:43 PM

Vezi postareaaura, la 09 March 2013 - 07:57 PM, a spus:

Zoazo, cum ai folosit albusurile ca am si eu cateva in congelator.


au vrut sa fie pricomigdale, dar au iesit asa...ceva! Am batut bezea albusul cu 2 linguri cu zahar pudra, am pus sio lingura cu faina si esenta de visine, ca de migdale n-am.Le-am pos cu linguta pe hartie de copt si le-am copt cam 15 min la foc mediu.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-73-13628975694484.jpg

Vezi p-aci, poate te ïnspira"; aici.


Acum...depinde si cate albusuri ai.Ar mergea si chec din albusuri.

si aici

daca ai curaj, bezele sau macaronsi! Eu nu ma bag, ca-i prea complicat!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5004 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 March 2013 - 11:29 AM

Zozo am modificat link-urile catre noi.Catre topicul nostru de albusuri. :sad3:

#5005 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 10 March 2013 - 11:54 AM

Vezi postareaEataly, la 10 March 2013 - 11:29 AM, a spus:

Zozo am modificat link-urile catre noi.Catre topicul nostru de albusuri. :71:



:sad3: Eataly! Azi-noapte nu mai vedeam bine, si-am dat tot GOGU, poate era si ceva de-al nostru! Scuze, dar eram...franta!:lol: ^_^
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5006 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 March 2013 - 12:02 PM

Nu conteaza, fur un fursec la cafea! :sad3:

#5007 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 10 March 2013 - 03:58 PM

Savarine. Dulceata de caise home-made, din 2011, fara conservanti, sterilizarea borcanelor dupa indicatiile Mayei. Nu cred ca-mi iese borcanul cu 10 lei, ca la Topoloveanca ( daca tot am citit discutia :lol:)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-508-13629239081488.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5008 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 10 March 2013 - 06:47 PM

Vezi postareaEataly, la 10 March 2013 - 12:02 PM, a spus:

Nu conteaza, fur un fursec la cafea! :D



Esti tu prea draguta! :D Locul lor ar fi fost la "Traume", dar a insistat Cerrulina sa le pun aici! La gust sunt foarte bune, dar ca aspect...:D

Despre ce coaceti voi...JOS PALARIA!:lol: Nici nu m-apropii, is la doua ture-n urma:wacko:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5009 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 10 March 2013 - 09:05 PM

Lasa, Zoaza, ca si eu tot fursecuri am copt ultima data, e drept dupa multe alte alea...am facut doua torturi cu blat de rulada, unul cu fructe uscate, ca aveam o groaza in stoc si vin capsunele din urma,niste melcisori cu scortisoara. Astea toate in tot timpul cat am lipsit de pe-aici,am fost pamanteana rau ziele ce au trecut, uitasem ca mai exista si o lumea virtuala.Dintre toate eu am gustat doar din fursecurile facute dupa reteta Laurei Laurentiu,la care am avut indrazneala sa inlocuiesc jumatate din cantitatea de unt cu untura si au iesit foarte bune, vreau sa pastrez cateva pe timp indelungat sa le testez rezistenta.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13629421583176.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13629421925828.jpg

Dupa toate astea, n-as zice"nu" unei savarine de la Koral!

#5010 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 March 2013 - 09:12 PM

Vezi postareazoazorel, la 10 March 2013 - 06:47 PM, a spus:



Locul lor ar fi fost la "Traume", dar a insistat Cerrulina sa le pun aici! La gust sunt foarte bune, dar ca aspect...:D




Nu este adevarat!

Nu este locul lor la traume, ci aici. Nu inteleg ce ai cu bietele fursecuri? arata destul de bine si sunt sigura ca le`ai si mincat deja. :lol:

A, ai uitat cand am vrut sa fac polosi si au iesit fructe de mare? si nu le`am pus la dezastre ci le`am umplut frumusel si au fost foarte bune.

#5011 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 March 2013 - 09:15 PM

Eu nu as zice ''NU'' la nimic din ce vad aici.Toate arata asa de bine :D :lol:

Si :D :D ptr fetele harnicutze.

#5012 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 10 March 2013 - 09:18 PM

Mmmm...savarine :lol: :D :D
Koral, bune de tot!

#5013 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 March 2013 - 01:55 AM

din albusurile din frigider, BEZELE cu cacao :drool:

e prima data cand imi ies bezelele, deci dau de baut :drool:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13629596942113.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5014 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 14 March 2013 - 05:50 PM

Ieri seară am facut budincă de pâine. Nu-i cine știe ce dar am făcut pentru prima dată pentru ai mei (n-am mai făcut de la mama de acasă :D ) și pun poza ca să vadă Iulia că folosesc la tot ce apuc cocoțelele :D
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-84-13632759448168.jpg


A, și ma vroiam să zic că am folosit pudră de vanilie adevărată, iar la cele mici am pus și niște pudră de lavandă.
E mare diferență la vanilie, față de esența pe care o foloseam până acum. Lavanda nu am cu ce să o compar pentru că e prima dată când folosesc.

Și referitor la lavandă, de când am primit pachetul (am comandat mai multe condimente pe net) m-am tot gândit la Ioana, că mă intrigaseră dulciurile ei cu lavandă. Și uite că a apărut Ioana :)

#5015 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 March 2013 - 05:51 PM

Desteapta cu ciocolata:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13632757987715.jpg

Reteta de pe blogul "White on rice couple":
113 gr unt
600 ml lapte(eu 300 ml lapte degresat si 300 ml frisca lichida)
115 gr faina(eu spelta)
40 gr cacao
4 oua separate
3 picaturi de otet( ajuta la "inchegatul" oualelor)
210 gr zahar(eu 180 gr zahar bru)
30 ml cafea tare gen esprsso
vanilie

Unt topit usor racit.
Lapte incalzit usor.
Faina+cacao.
Albusuri spuma cu otet.
Galbenusuri spuma cu zahar.Adaugam untul si cafeaua.
Acum urmeaza faina si laptele.La sfarsit albusuri spuma.

160 grade aproximativ 40 de minute.

#5016 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 March 2013 - 06:57 PM

Lili ti-a iesit super :D ! Iar de reteta ce sa zic, ai scris-o sub forma de telegrama :) .

#5017 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 March 2013 - 07:22 PM

Any si eu m-am distrat cu telegrama :)
Si-mi place reteta. Mi-o notez pentru cand i-a veni vremea.

Boni vad si ma bucur. Sa le folosesti mult timp de acum in colo si sa faci numai bunatati.

Eu n-am mancat niciodata budinca de paine.

#5018 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 March 2013 - 08:48 PM

E tare buna, zau!
Scurt si la obiect.Ma scuzati, :) sa traiti!Eu de cand am vazut-o si am facut-o au trecut 17 ore.I-am dat prioritate ca nu mai rezistam.
Initial am vrut sa fac jumatate de cantitate ca n-aveam lapte suficient, dar am completat cu frisca lichida.Si bine am mai facut.

#5019 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 March 2013 - 08:55 PM

Vezi postareaEataly, la 14 March 2013 - 08:48 PM, a spus:

E tare buna, zau!
Scurt si la obiect.Ma scuzati, :) sa traiti!Eu de cand am vazut-o si am facut-o au trecut 17 ore.I-am dat prioritate ca nu mai rezistam.
Initial am vrut sa fac jumatate de cantitate ca n-aveam lapte suficient, dar am completat cu frisca lichida.Si bine am mai facut.


Bre...astept sa termin celalalt ciocolatos si dupa aia :) !
Zi-mi un pic ce marime are tava, asa..orientativ.

#5020 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 March 2013 - 09:26 PM

Any, atat m-am tinut sa zic marimea tavii ca am uiat. :)
E importanta, ca daca-i prea larga, nu-ti ies straturile definite.
Pe blogul respectiv, era scris 20 pe 20.Eu n-aveam si am facut in 26x22.
Vezi cum te incadrezi. :)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi