Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5021 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 March 2013 - 11:50 PM

Vezi postareaEataly, la 14 March 2013 - 09:26 PM, a spus:

Any, atat m-am tinut sa zic marimea tavii ca am uiat. :(
E importanta, ca daca-i prea larga, nu-ti ies straturile definite.
Pe blogul respectiv, era scris 20 pe 20.Eu n-aveam si am facut in 26x22.
Vezi cum te incadrezi. :(


Perfect, multumesc :) ! Deja l-am pus in tema pe dl. Any si i-am spus ca trebuie sa termine repede de tot ciocolatosul :) ! Dar sa vad, cred ca refac shrikhand-ul mai intai, nu-s sigura.

#5022 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 March 2013 - 01:35 AM

Koral, de cate ori vad savarinele tale ma demoralizez.Iti ies perfecte.

Azi in pauza am facut pe fuga un guguluf cu portocale rosii si mac

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-479-13633040284032.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-479-13633041037774.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5023 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 March 2013 - 10:55 AM

Ioana arata extrem de bine, bravo :floare:!

#5024 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 March 2013 - 01:42 PM

Ce imi plac checurile cu mac, iar al Ioanei arata superb!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5025 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 March 2013 - 07:32 PM

Vezi postareaaura, la 15 March 2013 - 01:42 PM, a spus:

Ce imi plac checurile cu mac, iar al Ioanei arata superb!


absolut de-acord!
bravo, Ioana!

#5026 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 16 March 2013 - 10:26 PM

Eataly, salivez la o feliuta de "desteapta". Asa ciocolatoasa n-am mai vazut, trebuie incercata.

Eu am facut o panchineta (sau pantxineta), un desert tipic din tara Bascilor (Spania).

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1290-13634655057055.jpg

#5027 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 March 2013 - 11:58 PM

La noi a fost o zi cu prieteni, am sa merg si la topicul respectiv, dar nu ma pot abtine sa nu postez si aici :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13634710383551.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13634710524223.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5028 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 March 2013 - 04:55 PM

Ela vreau si eu daca se poate reteta de la panchineta ta.... imi plac prajiturile cu migdale.


Si-n cornuletele Aurei m-as infinge cu convingere !Imagine postata

Eu asta-noapte am mesterit o prajitura de la o reteta veche de la mama din caiet cu ceva origini rusesti, cred.

Nancica:
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-115-13635319644869.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-115-13635319853008.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-115-13635320105217.jpg


Poate pana diseara reusesc sa pun si reteta.

#5029 Useril este offline   Miti 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 10-March 10

Postat 17 March 2013 - 08:25 PM

Foarte apetisante toate prajiturile. Felicitari bucatareselor!
Eu in seara aceasta am facut iar magdalenele (reteta facuta dupa un site spaniol)!
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-614-13635445602295.jpg
Si sectiunea:
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-614-13635446182849.jpg

#5030 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 March 2013 - 09:15 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 17 March 2013 - 04:55 PM, a spus:



Mama ce pofta imi faci :)

ce vad la tine imi aduce aminte de un malai cu zahar ars tot de la mama.

O placinta cu mere

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13635497836584.jpg

si daca se pune, tagliatelle cu nuca, scortisoara , sirop de agave

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13635498335779.jpg

#5031 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 17 March 2013 - 10:09 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 17 March 2013 - 04:55 PM, a spus:

Ela vreau si eu daca se poate reteta de la panchineta ta.... imi plac prajiturile cu migdale.


E foarte usor de facut. Seamana cu cremsnit. Doua foi de foietaj (una dedesubt, una deasupra) si la mijloc crema de patiserie. Crema nu se intinde chiar pana pe margini, ca sa putem lipi cele doua foi (am uns cu galbenus amestecat cu lapte). Desupra am uns iar cu galbenus si am presarat migdale felii. Cand am scos din cuptor, am pudrat cu zahar pudra.
A, si am intepat ambele foi cu furculita.

#5032 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 17 March 2013 - 10:11 PM

Vezi postareaMiti, la 17 March 2013 - 08:25 PM, a spus:

Foarte apetisante toate prajiturile. Felicitari bucatareselor!
Eu in seara aceasta am facut iar magdalenele (reteta facuta dupa un site spaniol)!


Niciodata nu mi-au crescut asa inalte. Poti sa-mi dai si mie reteta? Sau site-ul daca ti-e mai usor?

#5033 Useril este offline   Miti 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 10-March 10

Postat 17 March 2013 - 11:33 PM

Cu cea mai mare placere iti dau reteta si iti dau si pe pm adresa site-ului, deoarece nu stiu daca pot sa o pun aici pe site.
Magdalenas:
Ingrediente pentru 18 magdalene:
-50 ml. suc de portocale (eu l-am mai inlocuit si cu lapte)
-coaja rasa de la o portocala
-4 oua mici
-200 gr. zahar
-200 ml. ulei (eu am folosit de floarea-soarelui, dar in reteta originala scria ulei de masline sabor suave)
-220 gr. faina
-un praf de sare
-1 praf de copt
Mod de preparare:
Intr-un castron caldut se bat cu ajutorul unui mixer, ouale impreuna cu zaharul si sucul de portocale timp de 6 minute.
Dupa aceea se varsa si uleiul si se mai bate cu mixerul inca 15 secunde.
Faina se amesteca cu praful se sare si praful de copt, apoi se cerne peste compozitia de oua si se mai amesteca cateva secunde cu mixerul.
La sfarsit se adauga si coaja de portocala si se amesteca.
Compozitia se pune in forma de briose tapetata cu hartiute. <nu se umplu pana sus. Se lasa distanta de un deget.
Se lasa la odihnit in frigider timp de 30 de minute.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 250 grade celsius.
Inainte sa bagam magdalene la cuptor, se presara zahar peste ele.
Temperatura cuptorului o coboram la 220 grade ceslsius si le lasam timp de 12-15 minute.
Acum depinde de fiecare cuptor.

In reteta specifica ca trebuie sa fie castronul cald si spune ca inainte sa ne apucam de treaba, punem putina apa calda in castron, dupa aceea aruncam apa, stergem castronul si punem ingredientele.


Eu le-am facut si simple si cu cacao, dar si cu Nesquick pentru Diana.

#5034 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 18 March 2013 - 12:46 AM

Desi am avut multe dulciuri pentru azi, nu pot sa nu poftesc la tot ce ati facut si voi, toate arata de la foarte bine in sus. Va las si eu doar o particica infima din ceea cea am avut pentru azi, mai multe maine pentru ca am avut musafairi pana acum. Desi nu m-am inteles cu Ioana, am avut si eu checul cu mac, eu dupa reteta din Cartea regala de bucate. Tortul si restul le pun maine ca sa am timp sa micsorez pozele.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13635604071842.jpg

#5035 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 March 2013 - 09:05 AM

Cum nu intru o perioada pe aici, cum gasesc numai bunatati, care mai de care!!!!! :hungry:

Eu in week-end am facut un Chec cu nuca glazurat, reteta dintr-un ziar, a iesit foarte bun si pufos.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-88-13635903214332.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-88-13635903421503.jpg
GEORGIA

#5036 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 03:45 PM

Giorgiana,

A iesit super checul tau :pupic:

#5037 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 March 2013 - 03:48 PM

Vezi postareacerra, la 18 March 2013 - 03:45 PM, a spus:

Giorgiana,

A iesit super checul tau :pupic:


Multam mumos! :pupic:

Alex a zis ca daca il insiropam, ar fi fost ca un tort.
GEORGIA

#5038 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 March 2013 - 03:49 PM

Vezi postareaIoana, la 15 March 2013 - 01:35 AM, a spus:

Azi in pauza am facut pe fuga un guguluf cu portocale rosii si mac



Pe fuga, dar arata! :pupic:

Reteta ai postat-o pe undeva?!?!
GEORGIA

#5039 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 18 March 2013 - 08:07 PM

Vezi postareaMiti, la 17 March 2013 - 11:33 PM, a spus:

Cu cea mai mare placere iti dau reteta si iti dau si pe pm adresa site-ului, deoarece nu stiu daca pot sa o pun aici pe site.
Magdalenas:
Ingrediente pentru 18 magdalene:
-50 ml. suc de portocale (eu l-am mai inlocuit si cu lapte)
-coaja rasa de la o portocala
-4 oua mici
-200 gr. zahar
-200 ml. ulei (eu am folosit de floarea-soarelui, dar in reteta originala scria ulei de masline sabor suave)
-220 gr. faina
-un praf de sare
-1 praf de copt
Mod de preparare:
Intr-un castron caldut se bat cu ajutorul unui mixer, ouale impreuna cu zaharul si sucul de portocale timp de 6 minute.
Dupa aceea se varsa si uleiul si se mai bate cu mixerul inca 15 secunde.
Faina se amesteca cu praful se sare si praful de copt, apoi se cerne peste compozitia de oua si se mai amesteca cateva secunde cu mixerul.
La sfarsit se adauga si coaja de portocala si se amesteca.
Compozitia se pune in forma de briose tapetata cu hartiute. <nu se umplu pana sus. Se lasa distanta de un deget.
Se lasa la odihnit in frigider timp de 30 de minute.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 250 grade celsius.
Inainte sa bagam magdalene la cuptor, se presara zahar peste ele.
Temperatura cuptorului o coboram la 220 grade ceslsius si le lasam timp de 12-15 minute.
Acum depinde de fiecare cuptor.

In reteta specifica ca trebuie sa fie castronul cald si spune ca inainte sa ne apucam de treaba, punem putina apa calda in castron, dupa aceea aruncam apa, stergem castronul si punem ingredientele.


Eu le-am facut si simple si cu cacao, dar si cu Nesquick pentru Diana.


Multumesc frumos! Maine cumpar portocale si le incerc.

#5040 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 19 March 2013 - 07:45 PM

Vezi postareaEataly, la 14 March 2013 - 05:51 PM, a spus:

Desteapta cu ciocolata:

Atasament IMG_1280.JPG

Reteta de pe blogul "White on rice couple":
113 gr unt
600 ml lapte(eu 300 ml lapte degresat si 300 ml frisca lichida)
115 gr faina(eu spelta)
40 gr cacao
4 oua separate
3 picaturi de otet( ajuta la "inchegatul" oualelor)
210 gr zahar(eu 180 gr zahar bru)
30 ml cafea tare gen esprsso
vanilie

Unt topit usor racit.
Lapte incalzit usor.
Faina+cacao.
Albusuri spuma cu otet.
Galbenusuri spuma cu zahar.Adaugam untul si cafeaua.
Acum urmeaza faina si laptele.La sfarsit albusuri spuma.

160 grade aproximativ 40 de minute.


Wow, ce minunatii :hug: ;) ;)


;)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi