Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#521 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 26 April 2010 - 08:06 PM

Vezi postareaGeany, la 24 April 2010 - 07:47 PM, a spus:

Draga zozo am zis:cam juma de kil 500 gr de faina...dar vezi tu ai o frica vrei sa stii reteta dinnainte'crede-ma ca vei vedea la locul faptei...ia-ti inima-n dinti si purcede...credema ca te vei descurca,pana nu iti vei lua inima-n dinti sa incerci n-o sa stii,la urma urmei ce mare tragedie se poate intampla ca reteta e asa de ieftina si simpla eu nu pricep...cat despre faina cat cuprinde la un aluat crede-ma ca no' sa-ti poata spune nimeni o cantitate exacta,nu toate fainile sunt la fel,unele sunt mai umede,altele mai putin,depinde si de umiditatea ambientului,de anotimp si chiar daca a plouat afara sau nu...te-am trimis la cozonac geany,crede-ma ca eu am facut cu grania la aceeasi cantitate de lichid,mi-a intrat 1 kg.+o cana de faina,la maica-mea tot eu am facut identic cu dobrogea mi-a intrat exact 1 kg.de faina...deci nu te lasa indusa in eroare de asta niciodata''tu framanta si la urma cu ulei si cand se desprinde de pa mana aluatul iti spune singur ca e gata''crede-ma... Imagine postata Imagine postata

Geany,Imagine postata! asa-i! Eu am mai incercat sa fac gogosi! Adevarul e ca io nu-s prietena cu aluaturile dospite.NICIODATA nu mi-a iesit cozonacul, painea doar odata, gogosile niciodata.Si stateam langa bunica mea cand le facea, ba chiar am framantat(eu framantam cozonacii!), dar mie, desi am urmat exact reteta ei...mi-au iesit caramizi! Din cauza de multa faina!Asa ca raman la ce ma pricep:creme, fursecuri...

Vezi postareaGeany, la 24 April 2010 - 08:15 PM, a spus:

Inchipuieste-ti draga mea Zozo daca le-am fi intrebat pe bunicutele noastre:''buni cate grame da faina trebe' la gogosi?!''tu ce crezi ca ti-ar fi raspuns,spun asta cu toata dragostea doar ca sa te incurajez...nu te lasa inpiedicata de aceste mici detalii...intradevar sunt retete de cofetarie,unde nu te poti juca iti trebuiesc exact ingredientele si cantitatile,da la niste''parlite''de gogosi cum ar spune sefu'...Te pup din nou zozole ...nu pierde placerea de a savura o gogoasa calda si infoiata doar ca ai dubii :''oare cate gr. de faina trebe'?!

Dar, in ciuda a ce-am scris deja mai sus, tot "ma musca sarpele" si-am sa-ncerc odata, cand voi avea timp!
Imagine postata multumesc pentru-ncurajari! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#522 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 April 2010 - 08:40 PM

Pai draga zozozle cum ramane cu moto-ul tau care mie-mi place f. mult de altfel,si cred ca te si caracterizeaza??!!!...''Nu ma pricep,da' insist sa persist!si cateodata chiar imi iese!''

#523 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2010 - 08:50 PM

Uite niste Langosi calzi...poate te corup si-ti fac pofta :bounce: ...ti-i dedic cu mare drag.... :bounce:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127230779615.jpg

Reteta e tare simpla... :bounce:

#524 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 26 April 2010 - 10:03 PM

Geany, nu ma provoca! Ma bate gandul, dar daca ies ghiuleleImagine postata... Ultima oara nici cainii nu le-au mancat! Imagine postata
Cu langosii chiar ca m-ai dat gata!Imagine postata Imagine postata Arata de mor aci pa tastatura!Imagine postata
Ca de corupt, eu-s corupta de mai demult!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#525 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2010 - 10:22 PM

Si daca-ti ies de ''moare lumea?!''citeste intai cu atentie tot si purcede procedand ca atare...daca nu le dai la catel...da eu nu cred ca nu-ti iese,stii vb. si o talpa e buna prajita?!!.. =))

#526 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 April 2010 - 08:55 AM

Vezi postareaPiscotel, la 24 April 2010 - 07:40 PM, a spus:

Delioara,

Fursecurile tale se numesc :

Non Plu Ultra.
Ti-au iesit SUPERB !
Bravo !

Vezi postareavrabiuta, la 25 April 2010 - 11:11 AM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 24 April 2010 - 07:40 PM, a spus:

Delioara,

Fursecurile tale se numesc :

Da ,ai dreptate si eu le faceam in tinerete: Non plus ultra! Da nu le-am mai facut de-un car de ani! Si chiar, arata foarte bine !

Multumesc, chiar nu le stiam dupa nume, eu am cautat dupa fursecuri cu bezea :)
Le-am mai comis saptamana trecuta pentru o cununie, impreuna cu fursecurile fine cu nuci ale Laurei Laurentiu, si cu niste cornulete fragede, dupa o reteta adaptata.
Scuze pentru calitatea pozei, am decupat-o dintr-una normala, si nu stiu sa o ajustez.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2010/post-171-127235111341.jpg

www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#527 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 29 April 2010 - 10:32 AM

Numai bunatati pe aici. Vreau sa va arat si eu prajiturile pe care le-am pregatit pentru ziua de sf.Gheorghe.
.Imagine atasata: monthly_04_2010/post-418-12725296873.jpg
Minieclere cu surprize (in mijloc aveau o bucatica de capsuna), dobos sub forma de prajitura, prajitura cu 2 feluri de nuci(asa o am trecuta in caiet si se refera faptul ca are o foaie de nuca si una de nuca de cocos), prajitura Kinder si prajutura cu ness (cele triunghi)am cam gresit crema la cea cu ness si cam curgea dar a fost ok.

#528 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 29 April 2010 - 03:14 PM

Azi am incercat cornurile pufoase, moi, cu nutela:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127254685501.jpg

#529 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 April 2010 - 03:45 PM

Nu e de azi, dar orisicat.. e dulce :lol::D

Cozonac cu ciocolata

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-90-127254834299.jpg

Miny, super prajituri :lol:

Luminis, minunate cornuri ai facut :lol: .. reteta? te rog.. :floare:
Imagine postata

#530 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 29 April 2010 - 08:50 PM

Vezi postareaOlgutza, la 29 April 2010 - 03:45 PM, a spus:

Nu e de azi, dar orisicat.. e dulce :floare::lol:

Luminis, minunate cornuri ai facut :lol: .. reteta? te rog.. :lol:

Ma bucur mult ca-ti plac. Reteta nu-i a mea, e a Lucianei, luata "de dincolo":
500-550 g faina, 1 lingurita rasa de sare, un plic drojdie uscata, 250 ml lapte caldut, 6 linguri miere, 25 g unt. Am facut un aluat pe care l-am framantat bine-bine, am lasat sa creasca, am intins o foaie din care am taiat triunghiuri, le-am uns cu nutela si le-am rulat. Rulourile le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu 2 lg lapte si am presarat putin mac deasupra. Apoi 15 min la 170-180 grade.
Foarte usor de facut si deosebit de bune, maine sunt nevoita sa le comit din nou.

#531 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 April 2010 - 09:39 PM

Deci fetelor minunat ce ati prestat voi,vin si eu cu:'' toata rusinea din dotare care ieste...''cu niste pardalnice de clatite,poate ca o sa ma iertati daca va voi povesti ca au fost prajite-n unt si ca am avut 3 feluri de dulceturi minunate,facute-n casa(caise,visine si cirese amare)si nutella(copii de')...

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127256995631.jpg

#532 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 29 April 2010 - 09:44 PM

[quote name='vrabiuta' date='25 April 2010 - 12:11 PM' timestamp='1272186679' post='34089']
Non Plus Ultra

[/quote]

Da ,ai dreptate si eu le faceam in tinerete: Non plus ultra! Da nu le-am mai facut de-un car de ani! Si chiar, arata foarte bine !
[/quote]

Nici eu nu le-a mai facut demult.
Nu stiu de ce nu mai sunt in trend.
Pe vremuri nu era sarbatoare sau masa mai fitzoasa fara ele.
Chiar mi-e pofta sa le incerc.

Miny,

Ce de prajiturele ai facut.
La multi ani lui Gheorghe !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#533 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 April 2010 - 09:50 PM

Vezi postareaGeany, la 29 April 2010 - 09:39 PM, a spus:

Deci fetelor minunat ce ati prestat voi,vin si eu cu:'' toata rusinea din dotare care ieste...''cu niste pardalnice de clatite,poate ca o sa ma iertati daca va voi povesti ca au fost prajite-n unt si ca am avut 3 feluri de dulceturi minunate,facute-n casa(caise,visine si cirese amare)si nutella(copii de')...

Atasament S4035124.JPG

Cate una din fiecare as manca si eu... :lol: :lol: , dar mai ales pe cea cu cirese amare :lol:
Eu ador clatitele..Cand fac, eu am o placere: sa o mananc pe prima, asa, goala.. mmm.. mi s-a inundat gura deja:D :floare:

Luminis, multumesc de reteta... am s-o fac cat de curand. O intrebare am, cate cornuri ti-au iesit dintr-o portie?
Imagine postata

#534 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 30 April 2010 - 08:04 AM

Vezi postareaOlgutza, la 29 April 2010 - 09:50 PM, a spus:

Atasament S4035124.JPG

Cate una din fiecare as manca si eu... :lol: :P , dar mai ales pe cea cu cirese amare :P
Eu ador clatitele..Cand fac, eu am o placere: sa o mananc pe prima, asa, goala.. mmm.. mi s-a inundat gura deja:D :P

Luminis, multumesc de reteta... am s-o fac cat de curand. O intrebare am, cate cornuri ti-au iesit dintr-o portie?

Vreo 24, de marime potrivita. Aluatul l-am impartit in doua, din fiecare jumatate am intins un cerc, l-am taiat in 4 si apoi fiecare sfert in 3. Sper ca intelegi, ca la pizza.

#535 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 30 April 2010 - 08:14 AM

Vezi postareaLuminis, la 30 April 2010 - 08:04 AM, a spus:

Vezi postareaOlgutza, la 29 April 2010 - 09:50 PM, a spus:

Atasament S4035124.JPG

Cate una din fiecare as manca si eu... :lol: :P , dar mai ales pe cea cu cirese amare :P
Eu ador clatitele..Cand fac, eu am o placere: sa o mananc pe prima, asa, goala.. mmm.. mi s-a inundat gura deja:D :P

Vreo 24, de marime potrivita. Aluatul l-am impartit in doua, din fiecare jumatate am intins un cerc, l-am taiat in 4 si apoi fiecare sfert in 3. Sper ca intelegi, ca la pizza.

Multumesc, Luminis!!
Am inteles :P
Cred ca azi le fac :P
Imagine postata

#536 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 30 April 2010 - 10:45 AM

am jurat ca nu mai intru la dulciuri, e greu la dieta si sa ti se scurga ochii! :lol:

sunt amintire deja si sunt facuti acum doua zile:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-332-127261676851.jpg

si aseara am pus repede de 2 checuri:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-332-127261695885.jpg

am observat ca dulciurile se mananca si fara ajutorul meu :P , numai ca e cam greu cu ele sub nas.

#537 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 30 April 2010 - 12:47 PM

Vezi postareaMiny, la 29 April 2010 - 10:32 AM, a spus:

...
Minieclere cu surprize (in mijloc aveau o bucatica de capsuna), dobos sub forma de prajitura, prajitura cu 2 feluri de nuci(asa o am trecuta in caiet si se refera faptul ca are o foaie de nuca si una de nuca de cocos), prajitura Kinder si prajutura cu ness (cele triunghi)am cam gresit crema la cea cu ness si cam curgea dar a fost ok.

Miny, ce de prajituri apetisante! :thumleft: Sa va fie de bine! Vezi ca m-am servit si eu cu un triunghi de ness! :)

Vezi postareaAminariy, la 30 April 2010 - 10:45 AM, a spus:

si aseara am pus repede de 2 checuri:

Atasament chec.jpg
am observat ca dulciurile se mananca si fara ajutorul meu :) , numai ca e cam greu cu ele sub nas.

Aminarity, checul e de revista, ce frumos ti-au iesit straturile...care-i secretul?

#538 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 30 April 2010 - 01:09 PM

Vezi postarealaura_lala, la 30 April 2010 - 12:47 PM, a spus:

Aminariy, checul e de revista, ce frumos ti-au iesit straturile...care-i secretul?

:thumleft: stau si ma uit la monitor si nu stiu cum sa explic
deci , pun cu ligura de-a lungul tavii, doar pe mjloc, un strat de aluat simplu, apoi deasupra lui pe cel cu cacao si tot asa pana umplu tava trei sferturi. se duce el singur spre margini si iese asa zambaret :)

#539 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 30 April 2010 - 01:28 PM

Vezi postareaAminariy, la 30 April 2010 - 01:09 PM, a spus:

deci , pun cu ligura de-a lungul tavii, doar pe mjloc, un strat de aluat simplu, apoi deasupra lui pe cel cu cacao si tot asa pana umplu tava trei sferturi. se duce el singur spre margini si iese asa zambaret :)

Io credeam ca ai vreo metoda speciala, scuturi tava in vreun fel... :) Eu turnam jumatate de compozitie alba, apoi cea cu cacao, iar cea alba si apoi mestecam aleatoriu cu un batz de barbecue. Raman surprinsa ca e asa de usor sa ai straturi frumoase. Cand voi face chec am sa-l fac cu tehnica ta! :)

#540 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 30 April 2010 - 02:54 PM

Vezi postarealaura_lala, la 30 April 2010 - 01:28 PM, a spus:

Vezi postareaAminariy, la 30 April 2010 - 01:09 PM, a spus:

deci , pun cu ligura de-a lungul tavii, doar pe mjloc, un strat de aluat simplu, apoi deasupra lui pe cel cu cacao si tot asa pana umplu tava trei sferturi. se duce el singur spre margini si iese asa zambaret :D

Io credeam ca ai vreo metoda speciala, scuturi tava in vreun fel... :) Eu turnam jumatate de compozitie alba, apoi cea cu cacao, iar cea alba si apoi mestecam aleatoriu cu un batz de barbecue. Raman surprinsa ca e asa de usor sa ai straturi frumoase. Cand voi face chec am sa-l fac cu tehnica ta! :)

Cred ca-i tehnica folosita de Poca, la checul Tigru. :)

Arata acest topic

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul