Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#501 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 April 2010 - 01:56 PM

Am incercat niste fursecuri mai fitoase, mi-am adus aminte ca atunci cand eram la liceu le-a facut gazda mea si mi-au placut tare. Am cautat o reteta si iata-le. Sunt f bune si fragede, au mot de bezea si sunt unite cate doua cu gem de caise.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2010/post-171-127115971901.jpg

www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#502 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 13 April 2010 - 07:30 PM

Vezi postareadelioara, la 13 April 2010 - 01:56 PM, a spus:

Am incercat niste fursecuri mai fitoase, mi-am adus aminte ca atunci cand eram la liceu le-a facut gazda mea si mi-au placut tare. Am cautat o reteta si iata-le. Sunt f bune si fragede, au mot de bezea si sunt unite cate doua cu gem de caise.

Reteta! Arata superb!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#503 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 April 2010 - 08:54 PM

Prezent! :sleepy1:
Am facut o proba si din cantitatile de mai jos mi-au iesit cate se vad in farfurie (bine, minus 2 bucati :toothy9; ). Multiplici daca vrei cantitatea, cum o sa fac eu data viitoare.

- 80 g unt/ margarina
- 1 lingura zahar pudra
- 1 galbenus de ou
- 100 gr faina
Se amesteca untul cu zaharul, galbenusul, faina. Eu am mai pus putina faina, mi-a iesit prea lipicios aluatul (cam o lingura rasa). Se intinde foaie cam de 4-5 mm grosime, se taie cerculete. Se pun in tava, neunsa (au destul unt) si se pune deasupra fiecarui fursec un mot din albusul ramas batut cu 80 gr. zahar ca pentru bezea. Se dau la cuptor la foc ff mic (eu am pus si un prosop in usa cuptorului, sa stea intredeschisa putin). Am verificat des, sa nu se arda fursecurile dar sa se intareasca bezeaua. Nu stiu cat le-am lasat la copt, aprox. o ora.
Le-am lasat apoi la racit si le-am lipit cate doua apoi cu gem de caise.

Astept impresii!
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#504 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 14 April 2010 - 07:43 PM

Vezi postareadelioara, la 13 April 2010 - 01:56 PM, a spus:

Delioara arata tare frumos fursecurile tale!Felicitari!M-ai convins sa le fac si eu cat de curand!Pupici!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#505 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652

Postat 22 April 2010 - 07:44 PM

Deci gogosi(tu le faci tu le mirosi)o poza f. inestetica facuta rapid direct din lighean ca dispareau cu viteza luminii

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127195796856.jpg

Deci pozele au fost facute una dupa alta,cam cu viteza asta dispareau,ca se intindeau numa' manute pofticioase dupa ele...

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127195797535.jpg

Si cornuri ca mi-a facut pofta Pisoi umplute cu gem de capsune,de caise si cu nutella

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-12719579858.jpg

Au disparut cu aceiasi viteza...

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127195799501.jpg

#506 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 April 2010 - 09:39 PM

Ce pofta mi-ai facut de gogosi, Geany!!!
Arata de milioane...
Imagine postata

#507 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2010 - 10:05 PM

Deci draga Olguta eu nu pre fac aceeasi reteta de data asta am procedat astfel:am pus la crescut un cub de 25g. de drojdie cu o lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda,am pus 200ml. de lapte cald cu 6 linguri de zahar la topit,o nuca de unt un praf de sare,esenta de vanilie,cand s-a racorit am pus un galbenus si 3-4 linguri de iaurt gras si gros(sau smantana),am adaugat si o cescuta de vin alb si maiaua am frecat cu faina ca o crema pana a facut bulbuci,am framantat un aluat la urma cu ulei...am lasat la crescut acoperit, am intins cu mainila cu ulei o ''foaie cat un creion de groasa,am taiat cu un pahar rondele,am pus la crescut in cuptorul cald(dar cu focul stins)intr-o tava unsa cu ulei rondelele 20 de min,am prajit in ulei profund dinainte incins,cu partea crescuta in jos(aruncate in ulei),pudrate...

Cu resturile de aluat reframantat de la rondele am facut cornurile...

#508 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 April 2010 - 10:40 PM

Vezi postareaGeany, la 22 April 2010 - 10:05 PM, a spus:

Deci draga Olguta eu nu pre fac aceeasi reteta de data asta am procedat astfel:am pus la crescut un cub de 25g. de drojdie cu o lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda,am pus 200ml. de lapte cald cu 6 linguri de zahar la topit,o nuca de unt un praf de sare,esenta de vanilie,cand s-a racorit am pus un galbenus si 3-4 linguri de iaurt gras si gros(sau smantana),am adaugat si o cescuta de vin alb si maiaua am frecat cu faina ca o crema pana a facut bulbuci,am framantat un aluat la urma cu ulei...am lasat la crescut acoperit, am intins cu mainila cu ulei o ''foaie cat un creion de groasa,am taiat cu un pahar rondele,am pus la crescut in cuptorul cald(dar cu focul stins)intr-o tava unsa cu ulei rondelele 20 de min,am prajit in ulei profund dinainte incins,cu partea crescuta in jos(aruncate in ulei),pudrate...

Cu resturile de aluat reframantat de la rondele am facut cornurile...

Nici eu nu fac aceeasi reteta de 2 ori.. si pun ce gasesc prib frigo si se preteaza la gogosi :occasion14:
Interesanta ideea cu vinul... chiar citisem o data o reteta de gogosi cu vodka :love7:
Imagine postata

#509 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2010 - 10:45 PM

Deci vinul(alb)ajuta cresterea la aluat activand fermentii din drojdie,la fel ca si zaharul,daca nu am vin pun 2-3 stropi de otet... :occasion14:

#510 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 April 2010 - 11:08 AM

Vezi postareaGeany, la 22 April 2010 - 10:45 PM, a spus:

Deci vinul(alb)ajuta cresterea la aluat activand fermentii din drojdie,la fel ca si zaharul,daca nu am vin pun 2-3 stropi de otet... ;)

Bunica mea la fel face gogosii, pune de obicei palinca ( 2 linguri la 1 kg de faina)sau vin alb. Plus ca la prajit inghit mult mai putin ulei.

#511 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2010 - 02:13 PM

Draga Any ce mult ma bucur ca ti-am amintit de bunicuta ta,si mie imi va fi mereu mereu dor de ale mele bunicute..,Sincer eu tarie nu am pus niciodata in aluat dar vin,iaurt,bors sau otet mereu.
Atata ar mai trebui sa pun si tarie in aluat ca parca-l si aud pe barbat'miu,sa vezi cum face cand pun vin pe sarmale la sosuri la aluat etc.:''da' gata cat mai pui?!!(cica el glumeste..normal..) :occasion15:

#512 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2010 - 07:19 AM

Mie nu mi-au iesit niciodata gogosile....Imagine postata
Ti-ai recuperat pozele de la supa?

#513 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2010 - 07:57 AM

Pai n-are cum sa nu-ti iasa zozozle..nu am recuperat inca intrucat calcu' da o groaza de erori si sotul zice ca intai tre' sa reinstaleze windosul,zilele aste ca dureaza si pana acum a fost ocupat la munca si n-a avut timp..

Ia sa faci tu gogosi cum iti spun eu si daca nu-ti ies pun gatu...

1 cub de 25g. drojdie,250 ml lapte(o cana), 1 galbens,6 linguri de zahar,2-3 linguri de iaurt,2-3 linguri de vin alb (sau daca n-ai 2-3 stropi de otet),esenta care-ti place(rasatura de porto' sau lamaie etc),faina cat cuprinde pt a framanta un aluat consistent la urma cu ulei sa-l desprinzi de pe maini...

Intr-un castronel sfarami cubul de drojdie cu o lingurita de zahar si acoperi cu 3-4 linguri de apa calda si o lasi la crescut 10-15 minute,timp in care incalzesti laptele,dizolvi in el zaharul,esentele(rasatura daca ai) si un praf de sare(cat iei intre degete),pui intr-un castron(laptele sa fie acum doar caldut) adaugi drojdia inmuiata,galbenusul,iaurtul si vin otet ce ai tu,si cu o furculita sau si mai bine cu telul para incepi sa freci,adaugi faina in ploaie si tot freci,pana obtii un aluat ceva mai gros ca de clatite(o crema),lasi sa se odihneasca la cald 20 de min. si dupa care adaugi faina (cam 500 de gr.)treptat framantand la urma cu ceva ulei toti stropind,cand s-a desprins bine de pe maini,il acoperi cu un stergar curat si-l lasi la cald la crescut 1 ora.Ungi planseta sau direct pe masa cu ulei,pui aluatul si usor cu palmele il aplatizezi intinzand de el de margini ca pe guma pana obtii o foaie de grosimea unui creion,tai rondele cu un pahar,si in tava de la aragaz unsa cu ulei pui rondelele departate una fata de cealalta la 1 cm. ca mai cresc,aprinzi putin cuptorul sa se incalzeasca putin dupa care-l stingi si pui tava cu rondelele lasi putin cam 5 minute,si incingi un ceaunel cu ulei profund,cand s-a incins bine uleiul,tot scoti din cuptor pe masura ce faci 1-2-3 rondelele depinde cat de larg e ceaunelul(sau tigaita ta)si pui in ulei cu partea care au crescut(cea care a fost deasupra in tava,sa fie in jos in ulei,in felul asta cresc si mai frumos si fac guleras'') ,sa ai pregatit alaturi servetele absorbante sau ceva hartie unde sa le scoti cu o paleta(aceea tot o schimbi cand se inbaiaza de ulei)la urma le puderzi cu zahar pudra(si vanilat)le mai poti taia cu un cutit pe jumate si umple cu gem sau nutella copii mei is inebuniti,gata...e tare simplu de ce nu incerci?ca uite crema de zahar ars iti reuseste tare bine....ca sa-ti dai seama mai bine de aluat vezi la retete de dulciuri in imagini ''cozonac geany''nu da gres niciodata,sau chiar de ieri la un fel de focacce,retete de mancaruri si vezi acolo aluatul ca tehnica aia e...si daca nu-ti ies io' imi pun gatu' poti sa-mi dai de cap cu ele...
Te pup... :)

#514 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2010 - 10:48 AM

Daca te intereseaza si mai deosebite,in forma de trandafiri(am postata la dulciuri pas cu pas trandafiri de la moldova II povestea continua)
Cam asa arata

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127209888753.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127209889861.jpg

#515 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2010 - 07:19 PM

Geany...m-ai pierdut! La "faina cat cuprinde" is varza.Io n-am notiunea de "aluat potrivit", molcut 'au cum i-o mai zicea... Macar asa, orientativ, juma' de kil, 300 g...da' cu "cat cuprinde"...Imagine postata

#516 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 24 April 2010 - 07:40 PM

Delioara,

Fursecurile tale se numesc :

Non Plu Ultra.
Ti-au iesit SUPERB !
Bravo !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#517 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2010 - 07:47 PM

Draga zozo am zis:cam juma de kil 500 gr de faina...dar vezi tu ai o frica vrei sa stii reteta dinnainte'crede-ma ca vei vedea la locul faptei...ia-ti inima-n dinti si purcede...credema ca te vei descurca,pana nu iti vei lua inima-n dinti sa incerci n-o sa stii,la urma urmei ce mare tragedie se poate intampla ca reteta e asa de ieftina si simpla eu nu pricep...cat despre faina cat cuprinde la un aluat crede-ma ca no' sa-ti poata spune nimeni o cantitate exacta,nu toate fainile sunt la fel,unele sunt mai umede,altele mai putin,depinde si de umiditatea ambientului,de anotimp si chiar daca a plouat afara sau nu...te-am trimis la cozonac geany,crede-ma ca eu am facut cu grania la aceeasi cantitate de lichid,mi-a intrat 1 kg.+o cana de faina,la maica-mea tot eu am facut identic cu dobrogea mi-a intrat exact 1 kg.de faina...deci nu te lasa indusa in eroare de asta niciodata''tu framanta si la urma cu ulei si cand se desprinde de pa mana aluatul iti spune singur ca e gata''crede-ma... :-* =))

#518 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2010 - 08:15 PM

Inchipuieste-ti draga mea Zozo daca le-am fi intrebat pe bunicutele noastre:''buni cate grame da faina trebe' la gogosi?!''tu ce crezi ca ti-ar fi raspuns,spun asta cu toata dragostea doar ca sa te incurajez...nu te lasa inpiedicata de aceste mici detalii...intradevar sunt retete de cofetarie,unde nu te poti juca iti trebuiesc exact ingredientele si cantitatile,da la niste''parlite''de gogosi cum ar spune sefu'...Te pup din nou zozole ...nu pierde placerea de a savura o gogoasa calda si infoiata doar ca ai dubii :''oare cate gr. de faina trebe'?!

#519 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 April 2010 - 09:57 PM

Vezi postareaGeany, la 23 April 2010 - 02:13 PM, a spus:

Draga Any ce mult ma bucur ca ti-am amintit de bunicuta ta,si mie imi va fi mereu mereu dor de ale mele bunicute..,Sincer eu tarie nu am pus niciodata in aluat dar vin,iaurt,bors sau otet mereu.
Atata ar mai trebui sa pun si tarie in aluat ca parca-l si aud pe barbat'miu,sa vezi cum face cand pun vin pe sarmale la sosuri la aluat etc.:''da' gata cat mai pui?!!(cica el glumeste..normal..) =))

Pai eu la fel fac, nu se simte absolut deloc taria :-* .

#520 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 25 April 2010 - 11:11 AM

Vezi postareaGeany, la 22 April 2010 - 10:45 PM, a spus:

Deci vinul(alb)ajuta cresterea la aluat activand fermentii din drojdie,la fel ca si zaharul,daca nu am vin pun 2-3 stropi de otet... :)

E bine de tinut minte , uite, asta nu stiam ! De unde vorba aceea, omu cit traieste ,invata (daca vrea !)

Vezi postareaPiscotel, la 24 April 2010 - 07:40 PM, a spus:

Delioara,

Fursecurile tale se numesc :

Da ,ai dreptate si eu le faceam in tinerete: Non plus ultra! Da nu le-am mai facut de-un car de ani! Si chiar, arata foarte bine !

Arata acest topic

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul