Cu scuzele de rigoare fiindca n-am avut timp sa redactez reteta inghetatei de menta, scriu aici pe scurt modul de preparare pentru doritori.
Ingrediente:
500 ml. lapte dulce
500 gr. zahar, sau mai putin, depinde de gust
8 oua
500 ml smantana pentru frisca
2 legaturi zdravene de menta verde
Vanilie de care aveti, dupa gust
M.D. P.
Se fierbe laptele in care se pune menta verde si jumatate din cantitatea de zahar.
Se strecoara dupa 10 minute de la stingerea focului.
Se bate frisca. Ouale se bat cu zaharul ramas, vanilie si praf de menta.
Cum se obtine praful de menta: se usuca la intuneric frunze de menta care apoi se freaca intre palme si se cerne. Pulberea respectiva are un parfum de menta foarte proeminent si da si culoare.Se observa in pozele cu inghetata mea de menta particulele de menta, care, pe noi nu ne deranjeaza, din contra ne stimuleaza sa cerem bis.
Laptele mentolat amestecat cu compozitia de oua se fierbe apoi la BM. pana se ingroasa ca o smantana mai subtire. Se stinge focul, se lasa sa se raceasca si la final se amesteca aceasta compozitie cu frisca batuta. Iese multa, nu face ace deloc, eu nu am aparat de inghetata, o pun in caserola de seara si a doua zi e numai buna sa ne racoreasca. De aici se pot nascoci diverse variatiuni pe tema asta.
Sper ca am reusit sa spun tot!
Si mai sper sa fiu iertata pentru intarzieri, dar vin tarziu de la munca si sunt in campania de pregatire a dulceturilor de sezon,au venit ploi si-mi strica frumusete de capsune, imi scutura trandafirii si tre' sa fiu pe baricade, nu mai spun ca e perioada roirii stupilor si daca nu ne ducem zilnic la ei, riscam sa le luam urma..
Cand nu am timp sa o fac astfel, o fac ca si aici,
http://cufarulcubucu...isca-si-fructe/ doar ca pun praful de menta si iese mentolata si buna, dar eu mi-am facut si zahar mentolat si folosesc din acela...
Daca am gresit postand linkul, sa fiu iertata, am facut-o in scop nobil si poate fi sters...