Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5321 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 May 2013 - 11:40 PM

Vezi postareaDexter, la 22 May 2013 - 11:33 PM, a spus:

nu-mi sări bre nimic în ochi că şi eu tot de la gelaterie cumpăr :D


:) :D :D

#5322 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 23 May 2013 - 01:51 PM

Vezi postareaGelutza, la 20 May 2013 - 05:24 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 17 May 2013 - 09:49 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 13 May 2013 - 02:56 PM, a spus:




Gelutza, ai pus cumva pe aici reteta la inghetata de menta? Afara e frig si ploua, dar mi s-a facut pofta.




Nu mai stiu daca am pus reteta asta vara, hai ca in noaptea asta o caut sa vad daca e pusa pe undeva, daca nu o scriu repede, ca nu o am la indemana decat pe carnetel si acum sunt pe fuga, nu pot sa redactez, revin peste vreo trei ore.



Multumesc! Astept linistita. Am cautat-o la tine pe blog si n-am gasit-o. Ma duc intre timp sa culeg din menta de la munca, acasa n-am destula.

#5323 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 23 May 2013 - 08:59 PM

Azi,clatite americane:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1184-13693354466549.jpg


#5324 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 May 2013 - 02:37 PM

Cu scuzele de rigoare fiindca n-am avut timp sa redactez reteta inghetatei de menta, scriu aici pe scurt modul de preparare pentru doritori.

Ingrediente:
500 ml. lapte dulce
500 gr. zahar, sau mai putin, depinde de gust
8 oua
500 ml smantana pentru frisca
2 legaturi zdravene de menta verde
Vanilie de care aveti, dupa gust

M.D. P.

Se fierbe laptele in care se pune menta verde si jumatate din cantitatea de zahar.
Se strecoara dupa 10 minute de la stingerea focului.
Se bate frisca. Ouale se bat cu zaharul ramas, vanilie si praf de menta.
Cum se obtine praful de menta: se usuca la intuneric frunze de menta care apoi se freaca intre palme si se cerne. Pulberea respectiva are un parfum de menta foarte proeminent si da si culoare.Se observa in pozele cu inghetata mea de menta particulele de menta, care, pe noi nu ne deranjeaza, din contra ne stimuleaza sa cerem bis.

Laptele mentolat amestecat cu compozitia de oua se fierbe apoi la BM. pana se ingroasa ca o smantana mai subtire. Se stinge focul, se lasa sa se raceasca si la final se amesteca aceasta compozitie cu frisca batuta. Iese multa, nu face ace deloc, eu nu am aparat de inghetata, o pun in caserola de seara si a doua zi e numai buna sa ne racoreasca. De aici se pot nascoci diverse variatiuni pe tema asta.

Sper ca am reusit sa spun tot!
Si mai sper sa fiu iertata pentru intarzieri, dar vin tarziu de la munca si sunt in campania de pregatire a dulceturilor de sezon,au venit ploi si-mi strica frumusete de capsune, imi scutura trandafirii si tre' sa fiu pe baricade, nu mai spun ca e perioada roirii stupilor si daca nu ne ducem zilnic la ei, riscam sa le luam urma..
Cand nu am timp sa o fac astfel, o fac ca si aici, http://cufarulcubucu...isca-si-fructe/ doar ca pun praful de menta si iese mentolata si buna, dar eu mi-am facut si zahar mentolat si folosesc din acela...
Daca am gresit postand linkul, sa fiu iertata, am facut-o in scop nobil si poate fi sters...

#5325 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 May 2013 - 02:45 PM

Si daca tot v-am spus ca fac dulceata, va las si dovezi, dulceata mea de trandafiri de ieri, cea mai buna dulceata de pe lume... :rolleyes: Ce ma fac, acum visez clatite cu dulceata de trandafiri!


Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1400-13693994292226.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1400-13693994546068.jpg

#5326 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2013 - 03:15 PM

Vezi postareaGelutza, la 24 May 2013 - 02:37 PM, a spus:

Cu scuzele de rigoare fiindca n-am avut timp sa redactez reteta inghetatei de menta, scriu aici pe scurt modul de preparare pentru doritori.

Ingrediente:
500 ml. lapte dulce
500 gr. zahar, sau mai putin, depinde de gust
8 oua
500 ml smantana pentru frisca
2 legaturi zdravene de menta verde
Vanilie de care aveti, dupa gust

M.D. P.

Se fierbe laptele in care se pune menta verde si jumatate din cantitatea de zahar.
Se strecoara dupa 10 minute de la stingerea focului.
Se bate frisca. Ouale se bat cu zaharul ramas, vanilie si praf de menta.
Cum se obtine praful de menta: se usuca la intuneric frunze de menta care apoi se freaca intre palme si se cerne. Pulberea respectiva are un parfum de menta foarte proeminent si da si culoare.Se observa in pozele cu inghetata mea de menta particulele de menta, care, pe noi nu ne deranjeaza, din contra ne stimuleaza sa cerem bis.

Laptele mentolat amestecat cu compozitia de oua se fierbe apoi la BM. pana se ingroasa ca o smantana mai subtire. Se stinge focul, se lasa sa se raceasca si la final se amesteca aceasta compozitie cu frisca batuta. Iese multa, nu face ace deloc, eu nu am aparat de inghetata, o pun in caserola de seara si a doua zi e numai buna sa ne racoreasca. De aici se pot nascoci diverse variatiuni pe tema asta.

Sper ca am reusit sa spun tot!
Si mai sper sa fiu iertata pentru intarzieri, dar vin tarziu de la munca si sunt in campania de pregatire a dulceturilor de sezon,au venit ploi si-mi strica frumusete de capsune, imi scutura trandafirii si tre' sa fiu pe baricade, nu mai spun ca e perioada roirii stupilor si daca nu ne ducem zilnic la ei, riscam sa le luam urma..
Cand nu am timp sa o fac astfel, o fac ca si aici, http://cufarulcubucu...isca-si-fructe/ doar ca pun praful de menta si iese mentolata si buna, dar eu mi-am facut si zahar mentolat si folosesc din acela...
Daca am gresit postand linkul, sa fiu iertata, am facut-o in scop nobil si poate fi sters...



Multumesc mult, Gelutza, ca ti-ai facut timp si mi-ai scris reteta! :floare: O floare pentru tine, ca tare harnica mai esti.

Si fiindca am reusit si eu sa descarc pozele, va arat ce-am facut: o tarta cu gutui si migdale, pe care am dus-o la un gratar, dar vremea rea ne-a facut sa ne mutam la cineva acasa (se vede ca a avut de suferit de la transport). Tot pentru atunci am facut si trufele Stellei (foarte bune) si bomboane Raffaello, dar n-am mai avut ce poza, ca s-au mancat imediat.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1290-13694010487768.jpg

si un cheesecake cu capsuni sa-l impac pe al meu, ca se simte neglijat ca fac numai pentru altii (el n-a putut sa mearga la gratar).

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1290-13694011706298.jpg

#5327 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 May 2013 - 03:27 PM

[quote name='ela' date='24 May 2013 - 05:15 PM' timestamp='1369401318' post='198595']
[quote name='Gelutza' date='24 May 2013 - 02:37 PM' timestamp='1369399038' post='198587']




si un cheesecake cu capsuni sa-l impac pe al meu, ca se simte neglijat ca fac numai pentru altii (el n-a putut sa mearga la gratar).


[/quote]
Cu placere,Ela, daca poti sa usuci menta intr-o cutie de carton, la umbra, iti va fi de mare folos, o sa fac si niste poze cu zaharul meu mentolat sa-l dau mai departe, ca tare bine este sa-l ai la indemana! Si nici nu se face greu.

Dulciurile tale sunt foarte apetisante, as face si eu un ceesekake,fiindca sotul tocmai ma striga sa-mi iau in primire capsunele culese acum, e reteta pe aici?

#5328 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2013 - 04:53 PM

Vezi postareaela, la 24 May 2013 - 03:15 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 24 May 2013 - 02:37 PM, a spus:



si un cheesecake cu capsuni sa-l impac pe al meu, ca se simte neglijat ca fac numai pentru altii (el n-a putut sa mearga la gratar).



Cu placere,Ela, daca poti sa usuci menta intr-o cutie de carton, la umbra, iti va fi de mare folos, o sa fac si niste poze cu zaharul meu mentolat sa-l dau mai departe, ca tare bine este sa-l ai la indemana! Si nici nu se face greu.

Dulciurile tale sunt foarte apetisante, as face si eu un ceesekake,fiindca sotul tocmai ma striga sa-mi iau in primire capsunele culese acum, e reteta pe aici?


E reteta de aici, doar ca acum am facut niste mici modificari. Nu aveam destula branza asa ca am mai adaugat niste iaurt grecesc si am renuntat la zahar, punand lapte condensat dupa gust. Deasupra am pus capsunile lasate un pic cu zahar si un plic de tort gelee.

#5329 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2013 - 04:58 PM

Nu mai editez inca o data, am uitat sa zic ca am facut si blat de biscuiti de data asta.

#5330 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 May 2013 - 10:56 PM

Vezi postareaela, la 24 May 2013 - 03:15 PM, a spus:

si un cheesecake cu capsuni sa-l impac pe al meu, ca se simte neglijat ca fac numai pentru altii (el n-a putut sa mearga la gratar).

ce felie perfecta :rolleyes:

#5331 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2013 - 11:05 PM

Ela, arata de milioane :rolleyes: !

#5332 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 May 2013 - 03:58 AM

Mi-am clatit ochii cu pozele voastre si tot imi propun sa nu mai citesc la subiectul asta ca ma apuca pofta de dulce acuma noaptea! Si preparate gustoase, si poze frumoase !
Eu vin cu o portie de "custard tarts", ca nu le pot numi "pasteis de nata". Tot experimentez si tot n-au iesit cum trebuie, dar nu-s rele la gust...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2013/post-192-13694469851399.jpg


#5333 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 25 May 2013 - 11:28 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 May 2013 - 10:56 PM, a spus:

ce felie perfecta :toothy9;


Vezi postareaany_annette, la 24 May 2013 - 11:05 PM, a spus:

Ela, arata de milioane :toothy6: !


Va multumesc! :rolleyes:
Any, eu tot n-am incercat profiterolul tau, desi mi-e gandul la el de cand l-ai postat, dar fac ce fac si ma trezesc pregatind alt dulce.

#5334 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 May 2013 - 11:42 AM

Vezi postareaela, la 25 May 2013 - 11:28 AM, a spus:


Any, eu tot n-am incercat profiterolul tau, desi mi-e gandul la el de cand l-ai postat, dar fac ce fac si ma trezesc pregatind alt dulce.


Profiterolul? Hmmm, eu l-as face mereu si toti din familie l-ar manca mereu, dar vreau sa variez.

#5335 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 May 2013 - 07:59 PM

Clatite cu drojdie, umplute cu ciocolata alaturi de inghetata de capsuni decorata cu migdale.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1316-13695911368763.jpg

Cu urda dulce si unt la cuptor,imprietenite cu smantana,miere si scortisoara.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1316-13695961166818.jpg

#5336 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 May 2013 - 08:44 PM

Vezi postareacerra, la 26 May 2013 - 07:59 PM, a spus:

Clatite cu drojdie, umplute cu ciocolata alaturi de inghetata de capsuni decorata cu migdale.

Atasament IMG_5177 (Small).JPG

Mai avem si cu urda dulce la cuptor dar revenim cu poza.


Am probleme cu gatul si am zis pas inghetatei de doua zile, dar acum tu ma starnesti iar, am tot facut bunatati cu capsune, dar inghetata nu. Bine ca e frig la noi, sa ma mai abtin vreo doua zile! =))

#5337 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 May 2013 - 08:56 PM

Vezi postareaGelutza, la 26 May 2013 - 08:44 PM, a spus:



Am probleme cu gatul si am zis pas inghetatei de doua zile, dar acum tu ma starnesti iar, am tot facut bunatati cu capsune, dar inghetata nu. Bine ca e frig la noi, sa ma mai abtin vreo doua zile! =))


Imi pare rau ca te doare gatul:((

Poi lasa sa treaca si faci pe urma.

Sa te faci bine!

#5338 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 May 2013 - 09:05 PM

[quote name='ela' date='24 May 2013 - 06:53 PM' timestamp='1369407219' post='198605']
[quote name='ela' date='24 May 2013 - 05:15 PM' timestamp='1369401318' post='198595']
[quote name='Gelutza' date='24 May 2013 - 02:37 PM' timestamp='1369399038' post='198587']


si un cheesecake cu capsuni sa-l impac pe al meu, ca se simte neglijat ca fac numai pentru altii (el n-a putut sa mearga la gratar).




E reteta de [url="http://artaculinara.com/forums/topic/3864-cheesecake-tarta-de-queso-clasica/"]aici[/url], doar ca acum am facut niste mici modificari. Nu aveam destula branza asa ca am mai adaugat niste iaurt grecesc si am renuntat la zahar, punand lapte condensat dupa gust. Deasupra am pus capsunile lasate un pic cu zahar si un plic de tort gelee.
[/quote]
L-am facut Ela, a fost o incantare, care, doar a fost...ca nu mai e! :) Tare bun, eu l-am asediat cu capsune pur si simplu si am pus deasupra jeleu de capsune,la care am adaugat si o lingurita de amidon, ne-a placut mult, multumesc pentru reteta. =))

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1400-13695943852395.jpg

La tine consistenta este alta de la iaurt si lapte condensat, la mine fiind din branza este mai zgronturoasa un pic, dar e grozav de buna! Deja imi urla variatiunile temei prin cap, abia astept sa o mai fac! :)))))))))))))))
(Toata ziua am vorbit numai in rime, nu pot sa ma opresc, de la cheesekake mi se trage! ) :)

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1400-13695945440305.jpg

Capsunele de pe farfuriuta au fost culese astazi,din ce a mai ramas pe fundul sacului, sunt batute de ploi, dar tot gustoase,sa nu dati cu prastia...
Regret ca am avut parte doar de o feliuta, mai vreau!

#5339 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 May 2013 - 09:56 PM

Ela, ce bine arata cheese-ul , mi-ai facut o pofta =))

Si sa nu vin cu mana goala, vin cu clatite de ciocolata servite alaturi de capsuni proaspete sicompot de rhabarba cu sirop de soc

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-479-13695981508577.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5340 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 May 2013 - 05:44 AM

Vai cat am mai salivat in fata capsunilor, si cheese cake-urilor; ca sa nu mai zic de restul.
Bravo doamnelor

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi