Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5341 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 27 May 2013 - 06:43 AM

Am salivat puternic pe subiectul asta...mai sunteti maiastre,,,rau ,rau!! :crying:
Un gind din copilarie catre dulceatza ...din cufar. :angryfire: ..pe care sper sa l deschid cu ocazia venirii mele....ca mie un dor de unde am copilarit!!! :pupic:

#5342 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 27 May 2013 - 03:15 PM

Vezi postareaGelutza, la 26 May 2013 - 09:05 PM, a spus:

L-am facut Ela, a fost o incantare, care, doar a fost...ca nu mai e! :blush: Tare bun, eu l-am asediat cu capsune pur si simplu si am pus deasupra jeleu de capsune,la care am adaugat si o lingurita de amidon, ne-a placut mult, multumesc pentru reteta. :thumleft:

La tine consistenta este alta de la iaurt si lapte condensat, la mine fiind din branza este mai zgronturoasa un pic, dar e grozav de buna! Deja imi urla variatiunile temei prin cap, abia astept sa o mai fac! :)))))))))))))))
(Toata ziua am vorbit numai in rime, nu pot sa ma opresc, de la cheesekake mi se trage! ) =))

Capsunele de pe farfuriuta au fost culese astazi,din ce a mai ramas pe fundul sacului, sunt batute de ploi, dar tot gustoase,sa nu dati cu prastia...
Regret ca am avut parte doar de o feliuta, mai vreau!


Gelutza, ma bucur ca ai incercat reteta si ca v-a placut. Variatiunile sunt si ele bine venite. Capsunele tale cu siguranta au fost mai gustoase ca ale mele.

#5343 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 May 2013 - 02:09 PM

3 ingrediente si aveti un desert:

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697429526302.jpg

#5344 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 June 2013 - 06:54 PM

Oleaca de dulceata de capsuni(mai lovite asa ,a luat mama) e inca,calda

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-405-13701056857773.jpg

#5345 Useril este offline   AllyMcBeal 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 June 2013 - 08:03 PM

Geany, cam in cat timp fierbe (se leaga) dulceata de capsuni? Ati pus un kg de zahar la unul de capsuni?

Mai am o problema. Am facut azi un cheesecake, din acela cu blat din biscuiti digestivi pisati si amestecati cu unt si zahar, in forma de tort cu fundul detasabil. A picurat la greu unt in cuptor, a facut un fum !!! A mai patit cineva asa? De obicei n-am avut probleme cu forma de tort. Ea o fi de vina? Cum altfel puteam face?

#5346 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 June 2013 - 08:19 PM

Vezi postareaGeany, la 01 June 2013 - 06:54 PM, a spus:

Oleaca de dulceata de capsuni(mai lovite asa ,a luat mama) e inca,calda

Atasament SAM_7848.JPG


miam-miam, abia astept sa iasa si la noi capsunile sa merg sa culeg.O mare pofta mi-ai facut =))

Vezi postareaAllyMcBeal, la 01 June 2013 - 08:03 PM, a spus:


Mai am o problema. Am facut azi un cheesecake, din acela cu blat din biscuiti digestivi pisati si amestecati cu unt si zahar, in forma de tort cu fundul detasabil. A picurat la greu unt in cuptor, a facut un fum !!! A mai patit cineva asa? De obicei n-am avut probleme cu forma de tort. Ea o fi de vina? Cum altfel puteam face?



Ally, pai nu tb sa-l bagi la cuptor.Cheese-ul cu blat din biscuiti e fara coacere =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5347 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 June 2013 - 08:30 PM

Da! la dulceata de capsuni eu pun cata cantitate de fructe atata zahar ,le spal (ca eu cumpar din piatza nu am nici o garantie ...)se lasa la zvantat/scurs de apa,cele mai mari le tai in 2 sau chiar in 4 daca sunt mari,pun zaharul pe ele si le las sa se topesca zaharul ,le dau la fiert in ceaun,intai sirpul e apos si face spuma care se ia cu spumiera ca la carne,apoi la foc mic si mestecand cu lingura de lemn sa nu se prinda de fund siropul scade si ea se incheaga ,eu pun si zeama de lamaie si chiar vreo 2 rondele de lamaie cu tot cu coaja se pot pune ca ii da o aroma tare -tare buna si ajuta si la legarea siropului.Nu stiu cat sa spun ca si timp ca depinde de cantitate de puterea focului e cam ca la racitura ,eu vad din ochi,pun cu lingura stropi pe o farfuriuta si vad cum stau,pun pe degete si las un pic apoi vad daca sunt lipicioase ,ca la racitura,am citit ca intr-un pahar cu apa rece sa pui stropii si daca nu se dizolva si raman ca perlele e gata, da' eu nu am nici timp si nici rabdare de asa ceva..eu o vad din ochi,apoi e chestie de gust unii vor mai inchegata altii mai siropoasa,la mine cum vine vine aia e ..ie' buna =))
Sigur nu te-am ajutat prea mult,da' mai mult de atat zau ca nu ma pricipesc' nici io' =))

#5348 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 June 2013 - 08:37 PM

Vezi postareaIoana, la 01 June 2013 - 08:19 PM, a spus:


miam-miam, abia astept sa iasa si la noi capsunile sa merg sa culeg.O mare pofta mi-ai facut =))


Imi pare rau ca ti-am facut pofta! mama lucreaza langa piatza,si a gasit capsuni mai ieftine dar erau si mai lovite printre ele,a ales si a facut cu zahar lasat sa faca sirop si de mancat asa,restul mi-a dat mie ,ca ea nu mai vrea sa faca dulceata ca tata e mare amator si e diabetic =)) asa ca m-am sacrificat io' =)) zau ca am infulecat o felie asa unsa cu unt si cu ea calduta =))

#5349 Useril este offline   AllyMcBeal 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 June 2013 - 09:02 PM

Ioana, eu am facut de-ala de se coace, cu oua si 3 linguri de faina in compozitie la 1 kg de crema de branza. Are si Lauralaurentiu pe blog. A iesit foarte bun, doar am avut problema aia cu untul. Stiu si de varianta fara foc. O sa intreb la Laura pe blog.

Geany, am inteles. Deci ma uit si eu cu ochii (*dupa ochi*) si cu farfuriuta. O sa iasa ea cumva. Vorba ta...tot buna va fi. Dar ma gandeam sa nu o tin prea mult, ca nu mai are culoarea asa frumoasa...

#5350 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 June 2013 - 09:12 PM

Culoarea e frumoasa de la zeama de lamaie si sa nu o scapi sa se prinda de fundul cratitei,la foc mic cu rabdare....cand e gata daca dupa racire ti se pare prea lichida,nu-i nimic o mai pui la fiert,la scazut si eu pana mi-am format ochiul am tot experimentat =)) nici acum nu ma consider experta =))

#5351 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 June 2013 - 09:22 PM

Hi hi! Foxy e cu noi! =)) http://artaculinara....ata-de-capsuni/

Si Elena http://artaculinara....ata-de-capsuni/

#5352 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 June 2013 - 09:43 PM

[quote name='Geany' date='01 June 2013 - 08:37 PM' timestamp='1370111827' post='199405']

[/quote]
Imi pare rau ca ti-am facut pofta! mama lucreaza langa piatza,si a gasit capsuni mai ieftine dar erau si mai lovite printre ele,a ales si a facut cu zahar lasat sa faca sirop si de mancat asa,restul mi-a dat mie ,ca ea nu mai vrea sa faca dulceata ca tata e mare amator si e diabetic =)) asa ca m-am sacrificat io' =)) zau ca am infulecat o felie asa unsa cu unt si cu ea calduta =))
[/quote]

mie mi-e dor de alea proaspete sa le culeg eu si sa gust pe loc din dulceata/gemul proaspat.asa din cele de cumparat tot am mancat,inclusiv gem facut de un coleg si era fara zahar, super bun.daca capsunile sunt dulci poate sa faca si mama ta pt tatal tau.cumnatul meu e diabetic si mananca gemuri fara zahar.bine nu des, din cand in cand.


[quote name='AllyMcBeal' date='01 June 2013 - 09:02 PM' timestamp='1370113325' post='199408']
Ioana, eu am facut de-ala de se coace, cu oua si 3 linguri de faina in compozitie la 1 kg de crema de branza. Are si Lauralaurentiu pe blog. A iesit foarte bun, doar am avut problema aia cu untul. Stiu si de varianta fara foc. O sa intreb la Laura pe blog.


[/quote]

Ally,cum spuneam blatul din biscuiti macinati amestecati cu unt e folosit la cheese-ul fara coacere.Nu stiu ce reteta are Laura,dar cu siguranta nu era vb de cel care se coace.Daca e compozitia de branza amestecata cu ou,deci necesita coacere, blatul e din aluat, nu din biscuiti.De aceea ti s-a si topit untul si s-a prelins.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5353 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 June 2013 - 09:45 PM

Ntzz!! tata ori nu mananca deloc,ori baga lingura intr-un borcan de 800 de gr. si-l termina pe tot o data =))

Cred ca are perioade cand chiar simte nevoia ,nu ma pricep =))

#5354 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 June 2013 - 09:56 PM

Vezi postareaGeany, la 01 June 2013 - 09:45 PM, a spus:

Ntzz!! tata ori nu mananca deloc,ori baga lingura intr-un borcan de 800 de gr. si-l termina pe tot o data =))

Cred ca are perioade cand chiar simte nevoia ,nu ma pricep =))



e si chestia de vointa.Si al meu cumnat manca inainte dulciuri,da de acum 11 ani cand i s-a declansat diabetul s-a infranat .Tot timpul isi masoara indicele glicemic.La ei e si eraditar,mama lui a fost insulino dependenta.
Ar mai manca si el si uneori chiar face misto cand e mama acolo si tot le face clatite la fete ca el da in diabet numai uitandu-se la ele cum mananca.Oricum cand le face lor mama face fara zahar ca sa manance si el.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5355 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 June 2013 - 11:19 PM

inghetata de menta (facuta la rece)
Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-1370121560643.jpg

cremes cu vanilie

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13701215762106.jpg

#5356 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 02 June 2013 - 12:42 AM

Vezi postareaIoana, la 01 June 2013 - 09:43 PM, a spus:

Ally,cum spuneam blatul din biscuiti macinati amestecati cu unt e folosit la cheese-ul fara coacere.Nu stiu ce reteta are Laura,dar cu siguranta nu era vb de cel care se coace.

Daca nu stii ce reteta are Laura, de unde stii "cu siguranta" cu ce blat e/nu e facuta? =))
Eu l-am facut de cateva ori p-al Stellei (multumesc pe aceasta cale Stellei =)) ), care e tot cu blat copt de biscuiti cu unt, si n-am avut nicio problema...

#5357 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 June 2013 - 06:33 AM

Ally m-am tot gandit,poate nu ai fost atenta cand ai asamblat forma si nu s-a inchis ermetic,sau e forma de vina si nu ti se inchide perfect,la altele poti tapeta forma cu hartie de copt dar la cheesecake e mai greu ca nu o poti rasturna mai apoi ca sa scoti hartia ,asa ca singura solutie ramasa ar fi sa plasezi sub forma o tava in care sa pui apa si untul sa picure acolo ,desi si aceasta solutie e cam cu dus intors ca-ti va crea abur in cuptor si sa nu afecteze coacerea ...
Zau ca nu ma pricipesc mai mult de atat,ca si la dulceata probabil te-am bagat mai mult in ceatza decat sa te ajut =))

P.S Am vazut reteta,dupa racire pare f. bine inchegata prajitura asa ca poti folosi linistita hartie de copt,eventual treci lama unui cutit pe sub fundul prajiturii sa o desprinzi si apoi o lasi sa alunece pe platou cum zice si Laura Laurentiu.Dar asta doar in cazul in care forma ta nu se inchide ermetic si deaia ti-a picurat,mai fa un test inchinde-o cu atentie si umple-o cu apa vezi daca-ti curge!

#5358 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 02 June 2013 - 09:15 AM

Am facut si eu cheesecake cu blat din biscuiti, apoi copt si niciodata nu mi s-a scurs in cuptor... Poate ai pus prea mult unt ma gandesc ori poate ai avut biscuiti cu unt in compozitie si punand si mai mult unt ei nu au mai absorbit tot si ti s-a scurs in cuptor.. In mod normal nu ar trebui sa se intample asta, caci biscuitii absorb untul. Citind reteta Laurei mi-am dat seama ca eu pun de regula 2 parti biscuiti, o parte unt topit, deci mai mult unt decat ea si tot nu mi se scurge. E drept, insa ca eu imbrac forma in folie de aluminiu si o coc in baie de apa ca sa nu creasca, sa se umfle si sa crape la suprafata.
Imagine postata

#5359 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 June 2013 - 10:29 AM

Vezi postareaMyra, la 02 June 2013 - 12:42 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 01 June 2013 - 09:43 PM, a spus:

Ally,cum spuneam blatul din biscuiti macinati amestecati cu unt e folosit la cheese-ul fara coacere.Nu stiu ce reteta are Laura,dar cu siguranta nu era vb de cel care se coace.

Daca nu stii ce reteta are Laura, de unde stii "cu siguranta" cu ce blat e/nu e facuta? =))
Eu l-am facut de cateva ori p-al Stellei (multumesc pe aceasta cale Stellei =)) ), care e tot cu blat copt de biscuiti cu unt, si n-am avut nicio problema...


Myra,

Citeste putin mai atenta mesajul lui Ally ptr Ioana.


AllyMcBeal, la 01 June 2013 - 09:02 PM, a spus:
Ioana, eu am facut de-ala de se coace, cu oua si 3 linguri de faina in compozitie la 1 kg de crema de branza. Are si Lauralaurentiu pe blog. A iesit foarte bun, doar am avut problema aia cu untul. Stiu si de varianta fara foc. O sa intreb la Laura pe blog.







Ioana, spune ca blatul ei nu se coace si clar nu este vb de acelasi blat pe care il face Laura din moment ce Ally spune ca ea pe al ei, la facut copt cam cu il face si Laura(este clar ca cel al Laurei este copt).Nu intodeauna , ies bune prajiturile daca schimbam reteta adica: folosind ingrediente ptr un blat care se coace sa il lasam crud, sau ingredientele unui blat crud sa il coacem.Se pot face blaturi din biscuiti si coapte si necoapte. Asa invatam toate si la a doua experienta, stim sigur ce avem de facut. Toate gresim.

Sper sa nu te supere mesajul meu, doar ca in scris de multe ori se intelege gresit si asta din cauza ca de cele mai multe ori citim in graba.

#5360 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 June 2013 - 10:58 AM

Vezi postareaMyra, la 02 June 2013 - 12:42 AM, a spus:

[
Daca nu stii ce reteta are Laura, de unde stii "cu siguranta" cu ce blat e/nu e facuta? =))



ca-mi place sa ma bag in seama? =)) .
No acum fara gluma, eu cand spun blat din bisciti macinati si unt vad dulciuri fara coacere.nu vad rostul coacerii in combinatia asta, biscuitii au fost deja odata copti,de ce i-as mai coace odata.Dar asta este parerea mea a persoanei nespecialiste in dulciuri.

Imi fac mea culpa:Ioana 3 minute la colt pe coji de nuci.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi