Ce dulciuri ati facut azi?
#5901
Postat 16 February 2014 - 08:50 PM
#5902
Postat 17 February 2014 - 12:21 AM
#5903
Postat 17 February 2014 - 09:29 PM


#5904
Postat 17 February 2014 - 11:17 PM
ela, la 17 February 2014 - 09:29 PM, a spus:


Fara cuvinte!!!!!
Reteta se poate?
#5905
Postat 18 February 2014 - 05:27 PM
roth, la 17 February 2014 - 11:17 PM, a spus:
ela, la 17 February 2014 - 09:29 PM, a spus:
Fara cuvinte!!!!!
Reteta se poate?
Multumesc frumos!
Pentru blat am folosit un pachet de biscuiti (200g) si cam 100 g unt.
Pentru creme: 150g ciocolata neagra, 150g ciocolata cu lapte, 150g ciocolata alba, 100g zahar, 750ml frisca lichida (eu folosesc neindulcita), 750ml lapte si 3 plicuri de cuajada(asta nu cred ca se gaseste in Romania, dar cred ca se poate inlocui cu gelatina, numai ca nu stiu ce cantitate ar fi recomandata).
Blatul cred ca nu mai este necesar sa scriu cum se face.
Pentru crema de ciocolata neagra se pun intr-o craticioara 150g ciocolata neagra, 250ml frisca, 250ml lapte, 50g zahar si 1 plic de cuajada. Se pune craticioara pe foc (foc mic spre potrivit) si se amesteca vreo 7 minute minimum, dupa care se toarna in tava cu pereti detasabili, peste blatul de biscuiti.
Celelalte doua creme se pregatesc la fel, doar ca la crema de ciocolata alba nu se mai pune zahar, iar ciocolata alba am pus-o dupa ce s-a incalzit smantana cu laptele si cuajada..
Cremele se toarna fierbinti, ajutandu-ne de o lingura intoarsa invers, pentru a evita sa se faca gaura in stratul de crema anterior (nu stiu daca am explicat foarte bine aici). De asemenea, pentru a fi sigure ca nu se deplaseaza straturile, inainte de a turna un strat de crema se poate trece cu o furculita peste stratul anterior, fara a intepa crema pana jos.
Se da la rece cateva ore si se orneaza dupa plac.
La mine s-au deplasat putin straturile cand am scos inelul, dar la gust a fost foarte buna.
#5906
Postat 18 February 2014 - 06:13 PM
ela, la 18 February 2014 - 05:27 PM, a spus:
roth, la 17 February 2014 - 11:17 PM, a spus:
ela, la 17 February 2014 - 09:29 PM, a spus:
Fara cuvinte!!!!!
Reteta se poate?
Multumesc frumos!
Pentru blat am folosit un pachet de biscuiti (200g) si cam 100 g unt.
Pentru creme: 150g ciocolata neagra, 150g ciocolata cu lapte, 150g ciocolata alba, 100g zahar, 750ml frisca lichida (eu folosesc neindulcita), 750ml lapte si 3 plicuri de cuajada(asta nu cred ca se gaseste in Romania, dar cred ca se poate inlocui cu gelatina, numai ca nu stiu ce cantitate ar fi recomandata).
Blatul cred ca nu mai este necesar sa scriu cum se face.
Pentru crema de ciocolata neagra se pun intr-o craticioara 150g ciocolata neagra, 250ml frisca, 250ml lapte, 50g zahar si 1 plic de cuajada. Se pune craticioara pe foc (foc mic spre potrivit) si se amesteca vreo 7 minute minimum, dupa care se toarna in tava cu pereti detasabili, peste blatul de biscuiti.
Celelalte doua creme se pregatesc la fel, doar ca la crema de ciocolata alba nu se mai pune zahar, iar ciocolata alba am pus-o dupa ce s-a incalzit smantana cu laptele si cuajada..
Cremele se toarna fierbinti, ajutandu-ne de o lingura intoarsa invers, pentru a evita sa se faca gaura in stratul de crema anterior (nu stiu daca am explicat foarte bine aici). De asemenea, pentru a fi sigure ca nu se deplaseaza straturile, inainte de a turna un strat de crema se poate trece cu o furculita peste stratul anterior, fara a intepa crema pana jos.
Se da la rece cateva ore si se orneaza dupa plac.
La mine s-au deplasat putin straturile cand am scos inelul, dar la gust a fost foarte buna.
multumesc mult.
#5907
Postat 22 February 2014 - 03:26 PM
De fapt, ca sa ma laud un pic, acesta e primul meu tort facut la comanda

Ca atare, n-am sectiune, dar o cunoasteti deja de mai sus

Edit: ceea ce vedeti pe suprafata tortului este reflexia abtibildelor de iarna pe care le am pe geamul de la bucatarie.

Imagini atasate
#5908
Postat 22 February 2014 - 10:36 PM

Eu am facut, acum vreo 2 ani cred, glazura Adrianei si nu mi-a iesit (eu sunt vinovata pentru ca am folosit frisca vegetala

Acum uitandu-ma la tortul tau , ma ambitionez sa o fac si sper sa fie macar pe jumatate la fel de oglinda cum e a ta.
#5909
Postat 23 February 2014 - 09:56 AM

Edit. Multumesc, vad ca mi-am pierdut cu totul manierele...

#5910
Postat 23 February 2014 - 01:53 PM
cerra, la 10 February 2014 - 12:13 PM, a spus:
Si mie mi-ar placea sa invat germana dar mi se pare eeeextreeem de grea.
Acum cativa ani aveam(si mai am de fapt) niste retete faine din niste reviste germane pe care am incercat sa mi le traduc in romana cu google translate dar mi-a iesit o mare...varza.


#5911
Postat 23 February 2014 - 01:56 PM
koral, la 22 February 2014 - 03:26 PM, a spus:
De fapt, ca sa ma laud un pic, acesta e primul meu tort facut la comanda

Ca atare, n-am sectiune, dar o cunoasteti deja de mai sus

Edit: ceea ce vedeti pe suprafata tortului este reflexia abtibildelor de iarna pe care le am pe geamul de la bucatarie.

Waw, felicitari!!!
#5912
Postat 23 February 2014 - 02:01 PM
aura, la 11 February 2014 - 12:20 AM, a spus:

Yuuuumiii Aura !
Ce bine poate sa arate!

#5913
Postat 23 February 2014 - 03:14 PM

Eu am cumparat din piata de la tarani unt facut de casa si portocale super ieftine asa ca am facut olea' de dulceata de portocale si gref roz

M-am infipt in ea asa calda, pe paine prajita


#5914
Postat 23 February 2014 - 05:41 PM
Eu am facut azi o budinca de tapioca dupa reteta Cerrei


#5915
Postat 23 February 2014 - 06:48 PM
#5916
Postat 23 February 2014 - 11:38 PM
koral, la 22 February 2014 - 03:26 PM, a spus:

Sa fie si multe altele ,toate cu noroc,ca frumos e! Si cine se temea de retete complicate si mai stiu eu ce? Ca si la glazura Adrianei ai un pic de invartit la oale,dar la cum le explica ea pe-ndelete,adevarat,pare mai usor

#5917
Postat 23 February 2014 - 11:46 PM
koral, la 22 February 2014 - 03:26 PM, a spus:
De fapt, ca sa ma laud un pic, acesta e primul meu tort facut la comanda

Multe inainte! Tortul a iesit superb!!
Vika, la 23 February 2014 - 02:01 PM, a spus:
aura, la 11 February 2014 - 12:20 AM, a spus:

Yuuuumiii Aura !
Ce bine poate sa arate!

Merci Vika, noua ne-a placut forte mult.
Si pentru azi placinta cu mere a lui Piscotel. Foarte buna si frageda, s-a mancat pe nerasuflate.

#5918
Postat 24 February 2014 - 08:59 AM
koral, la 22 February 2014 - 03:26 PM, a spus:
De fapt, ca sa ma laud un pic, acesta e primul meu tort facut la comanda

Ca atare, n-am sectiune, dar o cunoasteti deja de mai sus

Edit: ceea ce vedeti pe suprafata tortului este reflexia abtibildelor de iarna pe care le am pe geamul de la bucatarie.

Superb tort!

#5919
Postat 24 February 2014 - 09:00 AM
Vika, la 23 February 2014 - 01:53 PM, a spus:
cerra, la 10 February 2014 - 12:13 PM, a spus:
Si mie mi-ar placea sa invat germana dar mi se pare eeeextreeem de grea.
Acum cativa ani aveam(si mai am de fapt) niste retete faine din niste reviste germane pe care am incercat sa mi le traduc in romana cu google translate dar mi-a iesit o mare...varza.


Pai pune aici retetele, precis se va gasi cineva sa te ajute cu traducerea!

#5920
Postat 24 February 2014 - 09:01 AM
Geany, la 23 February 2014 - 03:14 PM, a spus:

Eu am cumparat din piata de la tarani unt facut de casa si portocale super ieftine asa ca am facut olea' de dulceata de portocale si gref roz
M-am infipt in ea asa calda, pe paine prajita

Neeeee, nu-mi faci pofta!


Asa-i ca-i buna?????
