Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6261 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 September 2014 - 04:47 PM

Vezi postareaEataly, la 11 September 2014 - 09:22 PM, a spus:

Uai Peter cum arata :)
Crema, crema cum e, lamureste-ma ca sunt confuza de pofta. :)


Crema este buna, daca nu uiti aia 3 linguri de zahar pudra. Cum am facut eu... :)


9 foi gelatina
150 g Nougat, eu am avut 200 g
350 g Philadelphia
250 g mascarpone
400 g frisca lichida-batuta
3 lg de zahar pudra.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6262 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 September 2014 - 09:31 PM

Vezi postareaPeter, la 12 September 2014 - 04:47 PM, a spus:



Crema este buna, daca nu uiti aia 3 linguri de zahar pudra. Cum am facut eu... :)



Peter


Danke! :)
Dar oricum si fara 3 lg de zahar e destul de dulce, nu?
De la nougat, frisca si sigur n-ai aruncat-o.

Ioana, faina prajitura.Vad ca ai gasit canite emailate.Si ceainic. :)

#6263 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 September 2014 - 04:12 PM

Nu e de azi , e de zilele trecute - kasutera/castella ( un pandispan cu miere). Prima incercare , nu sunt tocmai multumita , cred ca trebuia sa iasa mai batut.

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-780-14106174804052.jpg

#6264 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 15 September 2014 - 02:40 PM

Eu dupa mine... Azi , impreuna cu boboaca mea ,"crapaciosi" a la Any

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-780-14107848176966.jpg

#6265 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 September 2014 - 03:00 PM

Ultima mea dulcegarie cico-cafeloasa :)

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-5-14108724300227.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6266 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 September 2014 - 04:15 PM

AIIII HEIT IUUUUUUU!

de minim doua-trei bucati!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6267 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 September 2014 - 04:30 PM

Vezi postareaMaya, la 16 September 2014 - 03:00 PM, a spus:

Ultima mea dulcegarie cico-cafeloasa :)


Waw, or inceput sa-ti placa?

#6268 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 September 2014 - 07:16 PM

Vezi postareaMaya, la 16 September 2014 - 03:00 PM, a spus:

Ultima mea dulcegarie cico-cafeloasa :)

Atasament Kaffee-Kuchen (1).jpg



Kaffee-Kuchen. Arata lecker. Avem pe undeva reteta?

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6269 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 September 2014 - 06:11 PM

Vezi postareazerda, la 16 September 2014 - 04:15 PM, a spus:

AIIII HEIT IUUUUUUU!

de minim doua-trei bucati!

Asa este, chiat si pentru mine, eu, aia care comentam la ciocolata :D
Cînd e cafeaua în joc, o iau razna :P

Vezi postareaAdriana, la 16 September 2014 - 04:30 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 16 September 2014 - 03:00 PM, a spus:

Ultima mea dulcegarie cico-cafeloasa :)


Waw, or inceput sa-ti placa?


Sorella, eu sînt dovada vie ca lupu' îsi mai schimba si naravul, nu numai parul :) :)

Vezi postareaPeter, la 16 September 2014 - 07:16 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 16 September 2014 - 03:00 PM, a spus:

Ultima mea dulcegarie cico-cafeloasa :)

Atasament Kaffee-Kuchen (1).jpg



Kaffee-Kuchen. Arata lecker. Avem pe undeva reteta?

Peter

O avem pe blog :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6270 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 September 2014 - 09:56 AM

Vezi postareaMaya, la 17 September 2014 - 06:11 PM, a spus:

Kaffee-Kuchen. Arata lecker. Avem pe undeva reteta?

Peter

O avem pe blog :)


Alaltaieri seara i-am spus la Brigitte ca vei raspunde asa. :) :)
Nu seamana la gust cu amandina?

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6271 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 September 2014 - 12:27 PM

Vezi postareaPeter, la 18 September 2014 - 09:56 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 17 September 2014 - 06:11 PM, a spus:

Kaffee-Kuchen. Arata lecker. Avem pe undeva reteta?

Peter

O avem pe blog :)


Alaltaieri seara i-am spus la Brigitte ca vei raspunde asa. :P :)
Nu seamana la gust cu amandina?

Peter

Ca sa semene mai bine cu amandina, faci sirop usor fiert - din apa, zahar si ceva coaja de portocala, strecori, racesti si însiropezi. Crema ganache merge bone, sau faci o creme de unt/cioco (dar e mai grea), iar deasupra glazurezi cu o glazura din sirop de apa cu zahar în care topesti cocolata amaruie.

Crema de unt:

  • 400 g unt moale/la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingura de cacao(sau dupa gust)
  • 50 g ciocolata topita


Glazura de cico cu sirop de apa + zahar, este excelenta. E dupa reteta Carlei Sacher, sotia nepotului lui Franz Sacher(creatorul tortului Sacher).
Are o textura deosebita...ceva între fondant si glazura de cioco. Se taie perfect si e super la Biss :)

  • 250 g ciocolata amaruie maruntita
  • 250 g zahar sau fondant
  • 125 ml apa
  • 30 g cacao


Reteta e pentru doua torturi, zice Carla Sacher... dar torturile ei erau mai mici :) Oricum depinde cum vrei sa glazurezi amandina. Pe bucati, toata deodata...
Se fierbe apa cu zaharul pîna se leaga usor, se adauga cacao se amesteca bine cu telul/Schneebesen. Se trage vasul de pe foc, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca din nou bine. Se toarna peste tort. Nu se lasa la racit!

Eu am facut-o si sarind peste cacao sau adaugînd doar jumatate din cantitate. Pentru amadina eu zic s-o reduci sau chiar s-o sari :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6272 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 September 2014 - 01:27 PM

O DATA, ADICA O DATA ma trezesc si eu sa intru la dulciuri si ce vad, asa ceeeeva nu e corect, e imoral, ingrasa si in mod clar e ilegal ca-ti vine sa dai cu ceva in capul oamenilor sa le iei prajitura!

O sa fac si eu ilegalitatea astea ii zic lui mama ca e pentru ....??????? gasesc eu ceva, nu mai intru pe aici, ca doar n-am baut gaz!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6273 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 September 2014 - 09:13 PM

Vezi postareazerda, la 18 September 2014 - 01:27 PM, a spus:

O DATA, ADICA O DATA ma trezesc si eu sa intru la dulciuri si ce vad, asa ceeeeva nu e corect, e imoral, ingrasa si in mod clar e ilegal ca-ti vine sa dai cu ceva in capul oamenilor sa le iei prajitura!

O sa fac si eu ilegalitatea astea ii zic lui mama ca e pentru ....??????? gasesc eu ceva, nu mai intru pe aici, ca doar n-am baut gaz!


Pai nu-i mare lucru sa-ti faci tortul(daca despre asta es vorba). Sa iei o forma de tort de 26 Ø, neaparat. Maya nu a specificat.(sau am fost chior)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6274 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 September 2014 - 09:40 AM

Facut si imi place. Tonka si lichior de cafea nu am avut. Am facut cu Baileys. :) In rest totul original

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-27-14112851591239.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-27-14112851666049.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6275 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 21 September 2014 - 09:58 AM

Bun , eu ieri am umblat hai-hui , nu am facut nimic dulce , iar azi ma pune naiba sa intru aic

#6276 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 September 2014 - 01:25 AM

Am facut si eu amandine, dar cu crema de unt cu oua si ciocolata. Am pus o glazura simpla, apa, zahar si cacao si am insiropat blatul cu mult sirop de caramel cu rom.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6277 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 September 2014 - 02:10 PM

Asa da. Frumos decorat, nu ca al meu :))
Peter, ai probat tonka? Mie Alex mi-a facut cunostinta cu ea. El mi-a recomandata fasolica asta la crème brûlée. Asa cum a spus, e fenomenala :D
Eu as putea sa ma "dau" cu ea =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6278 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 September 2014 - 07:31 PM

Vezi postareaMaya, la 23 September 2014 - 02:10 PM, a spus:

Asa da. Frumos decorat, nu ca al meu :D)
Peter, ai probat tonka? Mie Alex mi-a facut cunostinta cu ea. El mi-a recomandata fasolica asta la crème brûlée. Asa cum a spus, e fenomenala :D
Eu as putea sa ma "dau" cu ea :)


Data viitoare incerc cu tonka, dar cu forma de 24 cm. Si daca tai blatul in trei..
De buna e fix pe placul meu.
(ca sa nu umble Tipsi la blatul gata-facut seara dinainte-am pus capac de Tupperware, care a unmuiat blatul putin si acela a scazut putin) =))

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6279 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 September 2014 - 01:30 PM

Inca nu am tonka, dar am tort bun. =))

Tort: ii zice Eierscheke. Provenienta: Dresden.

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-27-14116444976048.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-27-14116445056974.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-27-1411644511951.jpg

Foarte bun.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6280 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 September 2014 - 03:00 PM

Eu doar un chec rapid (din 3 oua 1 paharut de iaurt,1 de ulei ,2 de zahar 3 de faina,1 praf de copt)am aromatizat cu lamaie si cacao nu am mai avut asa ca am amestecat putin aluat cu crema de ciocolata tartinabila furata de la bub' :)

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-405-14119091915923.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi