Peter, la 18 September 2014 - 09:56 AM, a spus:
Maya, la 17 September 2014 - 06:11 PM, a spus:
Kaffee-Kuchen. Arata lecker. Avem pe undeva reteta?
Peter
O avem pe
blog
Alaltaieri seara i-am spus la Brigitte ca vei raspunde asa.
Nu seamana la gust cu amandina?
Peter
Ca sa semene mai bine cu amandina, faci sirop usor fiert - din apa, zahar si ceva coaja de portocala, strecori, racesti si însiropezi. Crema ganache merge bone, sau faci o creme de unt/cioco (dar e mai grea), iar deasupra glazurezi cu o glazura din sirop de apa cu zahar în care topesti cocolata amaruie.
Crema de unt:
- 400 g unt moale/la temperatura camerei
- 200 g zahar pudra
- 1 lingura de cacao(sau dupa gust)
- 50 g ciocolata topita
Glazura de cico cu sirop de apa + zahar, este excelenta. E dupa reteta Carlei Sacher, sotia nepotului lui Franz Sacher(creatorul tortului Sacher).
Are o textura deosebita...ceva între fondant si glazura de cioco. Se taie perfect si e super la Biss
- 250 g ciocolata amaruie maruntita
- 250 g zahar sau fondant
- 125 ml apa
- 30 g cacao
Reteta e pentru doua torturi, zice Carla Sacher... dar torturile ei erau mai mici

Oricum depinde cum vrei sa glazurezi amandina. Pe bucati, toata deodata...
Se fierbe apa cu zaharul pîna se leaga usor, se adauga cacao se amesteca bine cu telul/Schneebesen. Se trage vasul de pe foc, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca din nou bine. Se toarna peste tort. Nu se lasa la racit!
Eu am facut-o si sarind peste cacao sau adaugînd doar jumatate din cantitate. Pentru amadina eu zic s-o reduci sau chiar s-o sari