Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6941 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 November 2015 - 05:40 PM

Vezi postareaNasha, la 16 November 2015 - 10:13 AM, a spus:


din cite am priceput, ..asa din doua in doua litere pe nemtezte, cred ca nu e insiropat , si crema e cu smintina si ness. sau ceva pe aproape.
DACA era sa fie insiropat, ar fi devenit ruda cu Amandina....?




Ptr. 12 buc. avem nevoie de:

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14477746916077.jpg

Aluat:

375 ml vin rosu
400 g frisca lichida
1 pachet zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamiie
5 oua
375 g faina
50 g cacao
1 pachetel praf de copt

Ptr. pere si sosul de uns aluatul dupa coacere

12 pere mai micute
zeama de la doua lamii
12 prune uscate
75 g nuca tocata mai grob
3 linguri de miere
miezul de la o tija de vanilie
coaja rasa de la o portocala

Preparare:

Fierbem vinul pina l-am redus la 50 ml. Mixam bine frisca, zaharul vanilat, coaja rasa de lamiie.
Adaugam ouale pe rind, unul cite unul. Mixam fiecare ou macar jumatate de minut.
Adaugam faina impreuna cu cacao si praful de copt.
Amestecam. La urma adaugam si amestecam si cele 50 ml de vin redus.
Turnam aluatul astfel obtinut intr-o forma/tava cu dimensiunile 35x24 cm in care am pus o hartie de copt(pe fund si pe margini). Nivelam aluatul.
Curatam perele de coaja, scoatem cotorul si umplem cu o pruna uscata. Manevram perele in aluat si presaram nucile tocate peste aluat.
(Eh, eu am fost mai destept si am scos cotorul in timp ce vinul fierbea- chiar la inceputul retetei, am facut loc
deci ptr. pruna uscata, abia atunci am curatat de coaja...sa stiti ca asa e mai bine de manevrat...si am bagat perele in sucul de la acele doua lamii, asa vor
ramine pina la urma albe si frumoase)

Bagam la cuptor timp de vreo 70 de minute la o temperatura de 180 °C. Aveti grija, temperatura era buna dar 70 de
minute la mine erau prea mult. Deci -> 50 minute + Ochiul si SCOBITOAREA!

Intre timp incalzim bine mierea impreuna cu miezul de vanilie si coaja rasa de portocala. Dupa ce am scos din
cuptor ungem deasupra. Stropul de miere care a ramas in oala l-am mai subtiat cu ceva apa si am picurat putin pe
aluat. Lecker.

Pofta mare. Prajitura buna ptr. craciun.

Asa, si vorbeam mai sus de o greseala. Daca nu luati 12 pere(eu am avut numai 8 la numar, atunci luati o tava mai mica decit cum scrie in reteta.
Astfel incit aluatul, cind creste sa acopere perele.

Peter :floare:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6942 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 November 2015 - 05:43 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 16 November 2015 - 01:28 PM, a spus:

Domnu'Peter, tortul cu cioco-cioco si iar ciocolata arata de iti vine sa mananci ecranul monitorului! Dar nu se vede traducerea, pardon subtitrarea!!!! :floare:


Crede-ma Giorgi. Nu-ti trebuie traducerea. :lol: N-o sa-l faci, ca n-o sa-ti placa.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6943 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 November 2015 - 08:05 PM

V-ati gandit deja la astea? :floare:

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14478698879625.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6944 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2015 - 08:47 PM

Fursecuri pentru Craciun? :floare:

#6945 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,482
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2015 - 10:25 PM

Intentionam sa incep in weekendul prelungit de pe 8 decembrie.

#6946 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 November 2015 - 10:46 PM

Peter, sunt islere :lol: :floare: ?

#6947 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 19 November 2015 - 01:42 AM

Vezi postareaany_annette, la 18 November 2015 - 10:46 PM, a spus:

Peter, sunt islere :D :lol: ?



posibil sa fie numai materialul ,
dar s frumoase si

..ce cuminti stau ele acolo ! :floare:

#6948 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 November 2015 - 08:49 AM

Vezi postareaPeter, la 18 November 2015 - 08:05 PM, a spus:

V-ati gandit deja la astea? :D
Peter

De gandit, m-am gandit.... da' cred ca numai cu asta raman. :D
Altii, mai iuti de mana, au si trecut la treaba! Super!!!!!! :floare: :lol:
Stau cuminte pe margine si astept continuarea. :D :D

#6949 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 November 2015 - 11:26 AM

Nu va speriati. Nu incep nici eu de acum cu de astea. Dar mai nou la mine la lucru se da comanda la astea: "auzi, nu-mi faci si mie vreo 500 g din alea faine ca anul trecut"... :lol:
Dar cum peste citeva zile suntem pe insula :floare: nu o sa mai pot face dulce, asa am zis ca fac 500 g +. Pai, ramine si ptr. mine.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14479250981356.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14479251056958.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6950 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 November 2015 - 11:29 AM

Vezi postareaPeter, la 19 November 2015 - 11:26 AM, a spus:

Nu va speriati. Nu incep nici eu de acum cu de astea. Dar mai nou la mine la lucru se da comanda la astea: "auzi, nu-mi faci si mie vreo 500 g din alea faine ca anul trecut"... :D
Dar cum peste citeva zile suntem pe insula :lol: nu o sa mai pot face dulce, asa am zis ca fac 500 g +. Pai, ramine si ptr. mine.

Peter

Ooaaaaaaaaaaaaaa.......... :floare: :D Pot sa iau eu vreo doua din poza de jos? Alea care-s chiar in prim-plan parol ca se cer luate!!!! :D

#6951 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 November 2015 - 01:49 PM

Gata de luat

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14479337523687.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14479337595369.jpg
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6952 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 November 2015 - 01:51 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 November 2015 - 11:29 AM, a spus:

Ooaaaaaaaaaaaaaa.......... :floare: :lol: Pot sa iau eu vreo doua din poza de jos? Alea care-s chiar in prim-plan parol ca se cer luate!!!! :D


Poftim

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-27-14479338439663.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6953 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 November 2015 - 01:56 PM

Ok. deci eu revendic restul :lol:

Arata intr-un mare fel Pet' :floare:

#6954 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 November 2015 - 03:07 PM

Vezi postareaPeter, la 19 November 2015 - 01:51 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 19 November 2015 - 11:29 AM, a spus:

Ooaaaaaaaaaaaaaa.......... :rolleyes: :rolleyes: Pot sa iau eu vreo doua din poza de jos? Alea care-s chiar in prim-plan parol ca se cer luate!!!! :71:


Poftim
Peter

Saru' manaaaaaaaaaa!!!!! :occasion14: Fura taaaaaaaare bune! :drool: Tre' sa fac si eu! =))

#6955 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 November 2015 - 03:19 PM

Dar niste firmituri n-or mai fi ramas? azi sunt libera dar nu stiu daca am timp de astfel de bibileli - nu vine weekendu' mai repede??

#6956 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 November 2015 - 03:20 PM

Vezi postareaadi_edi, la 19 November 2015 - 03:19 PM, a spus:

Dar niste firmituri n-or mai fi ramas? azi sunt libera dar nu stiu daca am timp de astfel de bibileli - nu vine weekendu' mai repede??

Dupa ce-au trecut niste termite....????? :rolleyes: N-as prea crede. Da' insista, poate mai are Peter ceva rezerve! :occasion14:

#6957 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 November 2015 - 05:15 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 November 2015 - 03:20 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 19 November 2015 - 03:19 PM, a spus:

Dar niste firmituri n-or mai fi ramas? azi sunt libera dar nu stiu daca am timp de astfel de bibileli - nu vine weekendu' mai repede??

Dupa ce-au trecut niste termite....????? :rolleyes: N-as prea crede. Da' insista, poate mai are Peter ceva rezerve! :occasion14:


Poate se-ndura de noi, muritorii de rand, si mai face o portie? si le teleporteaza? din pacate, tehnica asta moderna avanseaza atat de incet =)) !

Deci :rolleyes: : io am fost deja la cumparaturi si mi-am cumparat nuca si ciucalata. Daca le fac nici nu va spun :drool: ...c-o sa vreti si voi :71: !

#6958 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 November 2015 - 12:21 PM

Wow, super faine. Bravo
In ata dezordine de idei , refacui trubinky sau cum le zice....tare buni Eataly

#6959 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 November 2015 - 02:31 PM

Ma bucur Stella! :occasion14:

#6960 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 November 2015 - 05:38 PM

Peter, sunteti unici!

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi