Phoenix, la 30 January 2016 - 03:45 PM, a spus:

Peter , ca de obicei

Draga mea, cu mare placere! Sa stii ca e o reteta din mai multe ideiute de la diverse alte prajiturele. Cantitati nu am...am facut mai mult din ochi.
Blatul a fosst din: 4 oua, separat albus si galbenus, 3 linguri de zahar, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, ori orice alta grasime fara aroma, 2 de faina, 2 de faina de migdale ori alune de padure, cum doresti. Bati albusul cu putina sare, pui 2 linguri de zahar, bati bezeaua. Bati si galbenusurile cu restul de zahar, incorporezi fainile si apoi uleiul lejer, dai la 175°C.
Crema de nugat este practic crema lui Kiken de la brownies ale ei, Italian buttercream parca. Eu nu am termometru asa ca dupa feeling am tinut albusurile. Tot 4 albusuri am folosit. Am pus doar zahar vanilat. In loc de cacao eu am folosit masa de nougat, cam 250 g si 2 linguri de nutella. Am taiat blatul in 3, am pus blat-apoi strat de Gavottes (ideea de la Royal), apoi strat de Ferrero-Rocher tocate, apoi crema - iar blat- iar crema si ultimul blat si am imbracat tot in crema, apoi dat la rece. Imi lasasem 2 linguri de crema peste care am pus Nutella si am facut suportul pentru Ferrero de decor. Am decorat, apoi am facut un ganache cu ciocolata neagra si am turnat peste, imbracat jos cu alune de decor si gata, dat la rece. Asta-i tot. Se face foarte repede.