Ce dulciuri ati facut azi?
#8261
Postat 25 January 2020 - 12:35 PM
#8262
Postat 25 January 2020 - 12:57 PM


#8263
Postat 25 January 2020 - 09:22 PM
#8264
Postat 26 January 2020 - 04:45 PM
Cristinica, la 25 January 2020 - 09:22 PM, a spus:
Poti sa o folosesti ca pe orice gem sau dulceata, pe lapte cu gris sau orez, pe o felie de paine cu unt si cu o cana de ceai sau lapte! Odata am folosit-o intr-un tort, pe post de jeleu,
#8265
Postat 27 January 2020 - 08:17 AM
mino, la 25 January 2020 - 12:35 PM, a spus:
nuu, chiar e o idee f misto, am sa fac si eu si voi regandi putin proportiile.
tu ai avut si o tentativa de blat? cred ca ar merge bine niste piscoturi taiate pe masura si dispuse radial. mda, mi-ai dat idei

Geany, la 25 January 2020 - 12:57 PM, a spus:
+1
io, simplut si rapid. ar fi fost buna pelteaua Minodorei, cu un pic de gelatina...m-am descurcat cu ce-am avut!


#8266
Postat 27 January 2020 - 09:18 AM
moatza, la 27 January 2020 - 08:17 AM, a spus:
mino, la 25 January 2020 - 12:35 PM, a spus:
nuu, chiar e o idee f misto, am sa fac si eu si voi regandi putin proportiile.
tu ai avut si o tentativa de blat? cred ca ar merge bine niste piscoturi taiate pe masura si dispuse radial. mda, mi-ai dat idei

Da, am facut un blat din albusurile ramase de la crema de oua, dar vasul in care am facut blatul a fost mai mic decat vasul in care am montat tortuletul, asa ca a ieșit cu model

Geany, la 25 January 2020 - 12:57 PM, a spus:
+1
io, simplut si rapid. ar fi fost buna pelteaua Minodorei, cu un pic de gelatina...m-am descurcat cu ce-am avut!


Da, uite inca o idee de a folosi pelteaua!

#8267
Postat 27 January 2020 - 01:19 PM


#8268
Postat 27 January 2020 - 07:14 PM
#8269
Postat 27 January 2020 - 08:20 PM
any_annette, la 27 January 2020 - 07:14 PM, a spus:
Sunt multe retete, dar cea mai buna este reteta in care se face crema de ou + lapte, amestecata cu ciocolata, gelatina si apoi cu frisca, astfel crema este aerata, nu cauciucoasa si se intareste perfect. Daca as fi avut un vas de silicon ar fi iesit perfect, asa am improvizat. Asa o forma caut, de altfel asta e si reteta facuta de mine doar ca am micsorat cantitatile la jumatate!
https://savoriurbane...ica-pas-cu-pas/
#8270
Postat 27 January 2020 - 08:23 PM

https://www.artaculi...__1#entry158144

#8271
Postat 28 January 2020 - 06:50 AM
Aceasta postare a fost editata de mino: 28 January 2020 - 06:54 AM
#8272
Postat 28 January 2020 - 03:23 PM


#8273
Postat 03 February 2020 - 12:00 AM
Imagini atasate
#8274
Postat 17 February 2020 - 05:40 AM





#8275
Postat 17 February 2020 - 06:05 AM
Lapona Enigel, la 17 February 2020 - 05:40 AM, a spus:




Ce-s alea? Avem reteta aici? tare bine arata!
Sa stii ca am vrut sa fac si eu ciucalata de Valentinu' ca-i place sotului, dar m-am hotarat in ultima clipa si n-am avut de unde sa iau lapte praf in drum spre casa.
#8276
Postat 17 February 2020 - 06:13 AM
adi_edi, la 03 February 2020 - 12:00 AM, a spus:
Am vrut sa va mai zic una-alta de placinta asta, dar n-am apucat; m-a intrigat modul de preparare, cu foile uscate si sfaramate, apoi amestecate cu restul ingredientelor (iaurt, praf de copt, oua, zahar, ulei, portcocale).
Am fost atat de incantata de gust, insa ceilalti membri ai familiei n-au apreciat-o ca mine; asa ca am pus restul la congelator, portionata, cand s-a decongelat avea aceeasi textura si aroma ca si facuta proaspat.
Ca tot mi-a placut modul de preparare, am zis ca merge si cu branza, asa ca am facut ieri una dulce cu branza de vaci si stafide, alta cu telemea. Mmmm.....
Imagini atasate
#8277
Postat 17 February 2020 - 09:39 AM
adi_edi, la 17 February 2020 - 06:05 AM, a spus:
Lapona Enigel, la 17 February 2020 - 05:40 AM, a spus:




Ce-s alea? Avem reteta aici? tare bine arata!
Sa stii ca am vrut sa fac si eu ciucalata de Valentinu' ca-i place sotului, dar m-am hotarat in ultima clipa si n-am avut de unde sa iau lapte praf in drum spre casa.
Aratatu' ca aratatu', dar is mbuneeeeee, aolo! Sunt unul din deserturile din meniul clasic al mamei, pe langa tort cu ness, cu portocale, are si cateva retete de prajituri pe care le face de ani de zile si de fiecare data sunt absolut wow. Stiu ca am pus reteta acum multi ani, dar nu mai stiu daca aici sau pe raposatul forum. Laura Sava a preluat reteta de la mine, dar am vazut ca e o greseala acolo. O caut si iti trimit link, ok?
adi_edi, la 17 February 2020 - 06:13 AM, a spus:
adi_edi, la 03 February 2020 - 12:00 AM, a spus:
Am vrut sa va mai zic una-alta de placinta asta, dar n-am apucat; m-a intrigat modul de preparare, cu foile uscate si sfaramate, apoi amestecate cu restul ingredientelor (iaurt, praf de copt, oua, zahar, ulei, portcocale).
Am fost atat de incantata de gust, insa ceilalti membri ai familiei n-au apreciat-o ca mine; asa ca am pus restul la congelator, portionata, cand s-a decongelat avea aceeasi textura si aroma ca si facuta proaspat.
Ca tot mi-a placut modul de preparare, am zis ca merge si cu branza, asa ca am facut ieri una dulce cu branza de vaci si stafide, alta cu telemea. Mmmm.....
Ce fain arataaaaa, eu ziceam ca e prajitura cu gris, asa arata pe interior. Bun de tinut minte, bun, bun!

#8278
Postat 17 February 2020 - 01:42 PM
http://www.culinar.r.../9052/alcazale/
adi_edi, la 17 February 2020 - 06:05 AM, a spus:
Lapona Enigel, la 17 February 2020 - 05:40 AM, a spus:




Ce-s alea? Avem reteta aici? tare bine arata!
Sa stii ca am vrut sa fac si eu ciucalata de Valentinu' ca-i place sotului, dar m-am hotarat in ultima clipa si n-am avut de unde sa iau lapte praf in drum spre casa.
Dar tu de care lapte praf iei acolo? Eu am gasit aici un lapte praf fain, de uz in bucatarie, nu din ala de copii, cu zahar in el. Dar tot ala romanesc parca ii da gustul tipic ciocolatei.

#8279
Postat 17 February 2020 - 11:02 PM
Lapona Enigel, la 17 February 2020 - 01:42 PM, a spus:
http://www.culinar.r.../9052/alcazale/
adi_edi, la 17 February 2020 - 06:05 AM, a spus:
Lapona Enigel, la 17 February 2020 - 05:40 AM, a spus:




Ce-s alea? Avem reteta aici? tare bine arata!
Sa stii ca am vrut sa fac si eu ciucalata de Valentinu' ca-i place sotului, dar m-am hotarat in ultima clipa si n-am avut de unde sa iau lapte praf in drum spre casa.
Dar tu de care lapte praf iei acolo? Eu am gasit aici un lapte praf fain, de uz in bucatarie, nu din ala de copii, cu zahar in el. Dar tot ala romanesc parca ii da gustul tipic ciocolatei.
Super, multumesc mult! clar ca le fac cu prima ocazie, sau poate chiar weekendul asta, fara nicio ocazie!
Laptele praf iau de la "alimentara", nu pentru copii, nu prea imi place ca are granulele mai mari, din cate imi aduc aminte in Romania era... praf.
#8280
Postat 18 February 2020 - 01:28 PM
A-propos de alcazale, daca imi permiti: daca iti e posibil, fa gogoloaiele intr-o zi, daca ai timp si umple-le si lasa-le o zi, doua in ceva acoperit sa se pupe aromele. Si in weekend mananci de pocnesti. Au nevoie de ceva timp ca sa atinga consistenta care trebuie, ca si la prajitura alba ca zapada, sa zicem.
