Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 412
  • 413
  • 414
  • 415
  • 416
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#8261 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,986
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 January 2020 - 12:35 PM

Trio de ciocolata! Desi am pus cantitati egale, am ales vasul prost si nu mai sunt egale straturile....atata necaz sa fie!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2020/post-343-0-99700800-1579948444.jpg


#8262 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 January 2020 - 12:57 PM

Parerea mea e ca,chiar e si mai mishto' asa :beer2: decat aliniate asa toate ca la carte... :pupic:

#8263 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 25 January 2020 - 09:22 PM

Mino, la ce se foloseste pelteaua de gutui? Am un borcanel si nu stiu la ce se foloseste...

#8264 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,986
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 January 2020 - 04:45 PM

Vezi postareaCristinica, la 25 January 2020 - 09:22 PM, a spus:

Mino, la ce se foloseste pelteaua de gutui? Am un borcanel si nu stiu la ce se foloseste...


Poti sa o folosesti ca pe orice gem sau dulceata, pe lapte cu gris sau orez, pe o felie de paine cu unt si cu o cana de ceai sau lapte! Odata am folosit-o intr-un tort, pe post de jeleu,

#8265 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 January 2020 - 08:17 AM

Vezi postareamino, la 25 January 2020 - 12:35 PM, a spus:

am ales vasul prost si nu mai sunt egale straturile...


nuu, chiar e o idee f misto, am sa fac si eu si voi regandi putin proportiile.
tu ai avut si o tentativa de blat? cred ca ar merge bine niste piscoturi taiate pe masura si dispuse radial. mda, mi-ai dat idei :rolleyes:

Vezi postareaGeany, la 25 January 2020 - 12:57 PM, a spus:

Parerea mea e ca,chiar e si mai mishto' asa


+1

io, simplut si rapid. ar fi fost buna pelteaua Minodorei, cu un pic de gelatina...m-am descurcat cu ce-am avut!

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-38661300-1580105760.jpg Imagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-08256700-1580105770.jpg

#8266 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,986
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 January 2020 - 09:18 AM

Vezi postareamoatza, la 27 January 2020 - 08:17 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 25 January 2020 - 12:35 PM, a spus:

am ales vasul prost si nu mai sunt egale straturile...


nuu, chiar e o idee f misto, am sa fac si eu si voi regandi putin proportiile.
tu ai avut si o tentativa de blat? cred ca ar merge bine niste piscoturi taiate pe masura si dispuse radial. mda, mi-ai dat idei :rolleyes:

Da, am facut un blat din albusurile ramase de la crema de oua, dar vasul in care am facut blatul a fost mai mic decat vasul in care am montat tortuletul, asa ca a ieșit cu model =)) . A fost succes maxim, au uitat copiii de dieta!

Vezi postareaGeany, la 25 January 2020 - 12:57 PM, a spus:

Parerea mea e ca,chiar e si mai mishto' asa


+1

io, simplut si rapid. ar fi fost buna pelteaua Minodorei, cu un pic de gelatina...m-am descurcat cu ce-am avut!

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-38661300-1580105760.jpg Imagine atasata: monthly_01_2020/post-100-0-08256700-1580105770.jpg


Da, uite inca o idee de a folosi pelteaua! :rolleyes:

#8267 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 January 2020 - 01:19 PM

Mama, ce fain arata, Mino! Nu l-am mai facut de multa vreme. Trebuie sa imi creez o ocazie :rolleyes:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8268 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 January 2020 - 07:14 PM

Mino excelent arata tortul. Eu am facut o dara, nu mai stiu ce am gresit sau ce nu m-a convins ca nu am mai facut.

#8269 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,986
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 January 2020 - 08:20 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 January 2020 - 07:14 PM, a spus:

Mino excelent arata tortul. Eu am facut o dara, nu mai stiu ce am gresit sau ce nu m-a convins ca nu am mai facut.


Sunt multe retete, dar cea mai buna este reteta in care se face crema de ou + lapte, amestecata cu ciocolata, gelatina si apoi cu frisca, astfel crema este aerata, nu cauciucoasa si se intareste perfect. Daca as fi avut un vas de silicon ar fi iesit perfect, asa am improvizat. Asa o forma caut, de altfel asta e si reteta facuta de mine doar ca am micsorat cantitatile la jumatate!

https://savoriurbane...ica-pas-cu-pas/

#8270 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 January 2020 - 08:23 PM

Nu am timp sa citesc acum reteta de pa savori, dar , Any, reteta originala e aia a Nadiei S, tort cu trei feluri de ciocolata, asa ii zice , e forumul raposat. Si cred ca e si aici pe forum, daca nu ma insel. Aia iese maxim! Poate o incerci iar :rolleyes:

https://www.artaculi...__1#entry158144
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8271 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,986
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 28 January 2020 - 06:50 AM

Exact asta voiam sa diferentiez Lori! In retetele din linkul tau crema de la tortul trio este de fapt ganache (facut de mine prima oara dupa reteta Laurei Sava cum este si in linkul tau), care este bun dar nu asa aerat si pufos ca in reteta facuta de Savori si Laura Laurentiu. Diferenta dintre ele este tocmai crema de ou, sau sosul de bavareza cum este numit pe Savori. Am facut ambele retete si mie personal (poate e chestie de gust) imi place mai mult crema aerata si pufoasa de pe Savori. Sa o incerci si tu!

Aceasta postare a fost editata de mino: 28 January 2020 - 06:54 AM


#8272 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 January 2020 - 03:23 PM

Aaaaaaaa, acum am citit ca ai pus si ou, aaaaaa! Mmmmmm, ia sa trecem noi la catstif! Ia sa facem si noi (aici folosesc pluralul majestatii, da? Imagine postata) , zic!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8273 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 February 2020 - 12:00 AM

Portokalopita (reteta greceasca, prajitura cu foi filo si portocale) - trebuia sa iasa insiropata ca o savarina, dar am pus cam multe foi; mi-am dat seama ca o sa fie asa, insa mi-a fost lene sa mai modific proportiile. La gust este minunata!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2020/post-192-0-44712000-1580680799.jpg


#8274 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 February 2020 - 05:40 AM

Ca de Ballentines asta...Valentine : shiucalatäh si alcazale.
Imagine atasata: monthly_02_2020/post-12-0-22730400-1581910773.jpgImagine atasata: monthly_02_2020/post-12-0-58363300-1581910787.jpgImagine atasata: monthly_02_2020/post-12-0-88583400-1581910803.jpgImagine atasata: monthly_02_2020/post-12-0-78954600-1581910820.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8275 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 February 2020 - 06:05 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2020 - 05:40 AM, a spus:



Ce-s alea? Avem reteta aici? tare bine arata!
Sa stii ca am vrut sa fac si eu ciucalata de Valentinu' ca-i place sotului, dar m-am hotarat in ultima clipa si n-am avut de unde sa iau lapte praf in drum spre casa.

#8276 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 February 2020 - 06:13 AM

Vezi postareaadi_edi, la 03 February 2020 - 12:00 AM, a spus:

Portokalopita (reteta greceasca, prajitura cu foi filo si portocale) - trebuia sa iasa insiropata ca o savarina, dar am pus cam multe foi; mi-am dat seama ca o sa fie asa, insa mi-a fost lene sa mai modific proportiile. La gust este minunata!


Am vrut sa va mai zic una-alta de placinta asta, dar n-am apucat; m-a intrigat modul de preparare, cu foile uscate si sfaramate, apoi amestecate cu restul ingredientelor (iaurt, praf de copt, oua, zahar, ulei, portcocale).
Am fost atat de incantata de gust, insa ceilalti membri ai familiei n-au apreciat-o ca mine; asa ca am pus restul la congelator, portionata, cand s-a decongelat avea aceeasi textura si aroma ca si facuta proaspat.
Ca tot mi-a placut modul de preparare, am zis ca merge si cu branza, asa ca am facut ieri una dulce cu branza de vaci si stafide, alta cu telemea. Mmmm.....

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2020/post-192-0-51173400-1581912726.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2020/post-192-0-66785200-1581912738.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2020/post-192-0-64054600-1581912759.jpg


#8277 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 February 2020 - 09:39 AM

Vezi postareaadi_edi, la 17 February 2020 - 06:05 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2020 - 05:40 AM, a spus:



Ce-s alea? Avem reteta aici? tare bine arata!

Sa stii ca am vrut sa fac si eu ciucalata de Valentinu' ca-i place sotului, dar m-am hotarat in ultima clipa si n-am avut de unde sa iau lapte praf in drum spre casa.


Aratatu' ca aratatu', dar is mbuneeeeee, aolo! Sunt unul din deserturile din meniul clasic al mamei, pe langa tort cu ness, cu portocale, are si cateva retete de prajituri pe care le face de ani de zile si de fiecare data sunt absolut wow. Stiu ca am pus reteta acum multi ani, dar nu mai stiu daca aici sau pe raposatul forum. Laura Sava a preluat reteta de la mine, dar am vazut ca e o greseala acolo. O caut si iti trimit link, ok?

Vezi postareaadi_edi, la 17 February 2020 - 06:13 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 03 February 2020 - 12:00 AM, a spus:

Portokalopita (reteta greceasca, prajitura cu foi filo si portocale) - trebuia sa iasa insiropata ca o savarina, dar am pus cam multe foi; mi-am dat seama ca o sa fie asa, insa mi-a fost lene sa mai modific proportiile. La gust este minunata!


Am vrut sa va mai zic una-alta de placinta asta, dar n-am apucat; m-a intrigat modul de preparare, cu foile uscate si sfaramate, apoi amestecate cu restul ingredientelor (iaurt, praf de copt, oua, zahar, ulei, portcocale).
Am fost atat de incantata de gust, insa ceilalti membri ai familiei n-au apreciat-o ca mine; asa ca am pus restul la congelator, portionata, cand s-a decongelat avea aceeasi textura si aroma ca si facuta proaspat.
Ca tot mi-a placut modul de preparare, am zis ca merge si cu branza, asa ca am facut ieri una dulce cu branza de vaci si stafide, alta cu telemea. Mmmm.....


Ce fain arataaaaa, eu ziceam ca e prajitura cu gris, asa arata pe interior. Bun de tinut minte, bun, bun!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8278 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 February 2020 - 01:42 PM

@ Adi_edi: Iata linkul la reteta, draga mea! Pare complicacioasa , dar nu e deloc. Facutul gogoloaielor si lipitul ia timp, in rest easy peasy! Si pe cuvant de pionier ca la gust sunt belicioase! Ce macarons, ce fonfleuri...alcazale rulz!

http://www.culinar.r.../9052/alcazale/


Vezi postareaadi_edi, la 17 February 2020 - 06:05 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2020 - 05:40 AM, a spus:



Ce-s alea? Avem reteta aici? tare bine arata!
Sa stii ca am vrut sa fac si eu ciucalata de Valentinu' ca-i place sotului, dar m-am hotarat in ultima clipa si n-am avut de unde sa iau lapte praf in drum spre casa.


Dar tu de care lapte praf iei acolo? Eu am gasit aici un lapte praf fain, de uz in bucatarie, nu din ala de copii, cu zahar in el. Dar tot ala romanesc parca ii da gustul tipic ciocolatei.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8279 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 February 2020 - 11:02 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2020 - 01:42 PM, a spus:

@ Adi_edi: Iata linkul la reteta, draga mea! Pare complicacioasa , dar nu e deloc. Facutul gogoloaielor si lipitul ia timp, in rest easy peasy! Si pe cuvant de pionier ca la gust sunt belicioase! Ce macarons, ce fonfleuri...alcazale rulz!

http://www.culinar.r.../9052/alcazale/


Vezi postareaadi_edi, la 17 February 2020 - 06:05 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2020 - 05:40 AM, a spus:



Ce-s alea? Avem reteta aici? tare bine arata!
Sa stii ca am vrut sa fac si eu ciucalata de Valentinu' ca-i place sotului, dar m-am hotarat in ultima clipa si n-am avut de unde sa iau lapte praf in drum spre casa.


Dar tu de care lapte praf iei acolo? Eu am gasit aici un lapte praf fain, de uz in bucatarie, nu din ala de copii, cu zahar in el. Dar tot ala romanesc parca ii da gustul tipic ciocolatei.


Super, multumesc mult! clar ca le fac cu prima ocazie, sau poate chiar weekendul asta, fara nicio ocazie!
Laptele praf iau de la "alimentara", nu pentru copii, nu prea imi place ca are granulele mai mari, din cate imi aduc aminte in Romania era... praf.

#8280 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 February 2020 - 01:28 PM

Adi, corect, mi-am adus aminte de laptele praf de-acolo...cum e si cu nessul . Tot granule din alea. Eu il dadeam prin rasnita inainte, ca sa aiba aceeasi granulatie ca cel de acasa.

A-propos de alcazale, daca imi permiti: daca iti e posibil, fa gogoloaiele intr-o zi, daca ai timp si umple-le si lasa-le o zi, doua in ceva acoperit sa se pupe aromele. Si in weekend mananci de pocnesti. Au nevoie de ceva timp ca sa atinga consistenta care trebuie, ca si la prajitura alba ca zapada, sa zicem.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 412
  • 413
  • 414
  • 415
  • 416
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi