Ce dulciuri ati facut azi?
#8461
Postat 31 May 2020 - 01:19 AM
Pentru moment am pus de-o inghetata cu ciocolata. Am facut saptamana trecuta si s-a cerut din nou. Easy- peasy- lemon- squeeze!
#8462
Postat 31 May 2020 - 08:34 AM
Wowerful, la 31 May 2020 - 01:19 AM, a spus:
Pentru moment am pus de-o inghetata cu ciocolata. Am facut saptamana trecuta si s-a cerut din nou. Easy- peasy- lemon- squeeze!
Reteta e de aici de pe forum, just saying 😂. Pai ce? Numai eu sa mananc?
#8463
Postat 31 May 2020 - 09:55 AM
black_cat, la 31 May 2020 - 08:34 AM, a spus:
Wowerful, la 31 May 2020 - 01:19 AM, a spus:
Pentru moment am pus de-o inghetata cu ciocolata. Am facut saptamana trecuta si s-a cerut din nou. Easy- peasy- lemon- squeeze!
Reteta e de aici de pe forum, just saying 😂. Pai ce? Numai eu sa mananc?
Link pentru reteta te rog? Intreb pentru un prieten


#8464
Postat 31 May 2020 - 10:05 AM
Hazel, la 31 May 2020 - 09:55 AM, a spus:
black_cat, la 31 May 2020 - 08:34 AM, a spus:
Wowerful, la 31 May 2020 - 01:19 AM, a spus:
Pentru moment am pus de-o inghetata cu ciocolata. Am facut saptamana trecuta si s-a cerut din nou. Easy- peasy- lemon- squeeze!
Reteta e de aici de pe forum, just saying 😂. Pai ce? Numai eu sa mananc?
Link pentru reteta te rog? Intreb pentru un prieten


Cu mare drag
https://www.artaculi...h__1#entry88525
#8465
Postat 31 May 2020 - 10:17 AM
black_cat, la 31 May 2020 - 10:05 AM, a spus:
Hazel, la 31 May 2020 - 09:55 AM, a spus:
black_cat, la 31 May 2020 - 08:34 AM, a spus:
Wowerful, la 31 May 2020 - 01:19 AM, a spus:
Pentru moment am pus de-o inghetata cu ciocolata. Am facut saptamana trecuta si s-a cerut din nou. Easy- peasy- lemon- squeeze!
Reteta e de aici de pe forum, just saying 😂. Pai ce? Numai eu sa mananc?
Link pentru reteta te rog? Intreb pentru un prieten


Cu mare drag
https://www.artaculi...h__1#entry88525
Multumesc mult, prajiturile cu nuci sunt favoritele mele si e fain ca asta se poate congela! Ca eu nu pot fi lasata nesupravegheata cu prajtura la indemana


#8466
Postat 31 May 2020 - 11:31 AM
Hazel, la 31 May 2020 - 10:17 AM, a spus:


Sa zici mersi ca nu locuiesc aproape de tine, razboaiele mondiale erau mici copii

Si tarta aia cu ciocolata de mai sus a lui Any, alta nebunie...deja stiu ca daca apuc sa merg la mama vara asta, le fac pe toate.
Wow - da'chiar ma, tu tragi chiulul la poze maxim. Asa ceva! Cum arata inghetata aia, cum o faci? Eu sunt mare fan de inghetata de iaurt, dar nu am facut neam pana acum. De asemenea, imi plac foarte mult sorbet-urile. Asa ca punte intre felurile unui meniu. Asa ce imi e dor sa fac un meniu mai fistichiu, cu un sorbet ca liant. Cu masa aranjata frumos, cu prieteni, cu voie buna, umor mult, veselie, palavrageala etc.

#8467
Postat 31 May 2020 - 05:02 PM
Lapona Enigel a spus:
Hazel a spus:
Multumesc mult, prajiturile cu nuci sunt favoritele mele si e fain ca asta se poate congela! Ca eu nu pot fi lasata nesupravegheata cu prajtura la indemana


Sa zici mersi ca nu locuiesc aproape de tine, razboaiele mondiale erau mici copii

Si tarta aia cu ciocolata de mai sus a lui Any, alta nebunie...deja stiu ca daca apuc sa merg la mama vara asta, le fac pe toate.
Wow - da'chiar ma, tu tragi chiulul la poze maxim. Asa ceva! Cum arata inghetata aia, cum o faci? Eu sunt mare fan de inghetata de iaurt, dar nu am facut neam pana acum. De asemenea, imi plac foarte mult sorbet-urile. Asa ca punte intre felurile unui meniu. Asa ce imi e dor sa fac un meniu mai fistichiu, cu un sorbet ca liant. Cu masa aranjata frumos, cu prieteni, cu voie buna, umor mult, veselie, palavrageala etc.
Pai nu era nimic sexy de pozat


#8468
Postat 02 June 2020 - 09:36 PM

Un desert proba, inspiratie de moment. Biscuiti, un sherry medium, compot de rabarbar si frisca batuta cu putina vanilie.


#8469
Postat 05 June 2020 - 09:29 AM
Eu am făcut zilele astea un pandișpan cu cireșe! Din cireșul lui mama soacră!
Imagini atasate
#8470
Postat 07 June 2020 - 01:14 AM
Chinezoaica:


#8471
Postat 07 June 2020 - 11:45 AM



#8472
Postat 07 June 2020 - 12:02 PM

Amina' fain tortul cu crema de zahar ars ,l-am facut si eu in trecut de cateva ori ,e f. bun

Laponel' nu stiam ca te interesa reteta de chinezoaica ,bine ca ti-ai facut pofta,si mama ne-o facea,iata cum arata reteta in caietul meu care are peste 33 de ani de acum dupa calculele mele (desenele si tot imi apartin,nu radeti mai ...



#8473
Postat 07 June 2020 - 12:52 PM
O citesc cu atentie mai tarziu. Va las aici sexiunea. Normal ca am de comentat, pentru ca asta e o varianta mai moderna care afecteaza gustul original.
In reteta originala nu se pune zeama de lamaie in glazura de galbenus. Mama nu punea decat galbenusul si zaharul.
In plus, ciocolata pe care o folosea mama atunci si se gasea de cumparat era o ciocolata de menaj, era calup/bulgare si tinea un bulgare din ala mult si bine in frigider. O tot radeam pe razatoare de fiecare data cand aveam nevoie pentru prajitur si era pastrata in hartie de ambalaj in frigider. Nici acum nu uit urmele razatoarei pe ea

Ei, ciocolata aia era , practic, cacao compacta mai mult. Si avea un gust si un miros proprii, inconfundabile. Gustul si aroma aia, combinate cu glazura si blatul erau mmmmm.


#8474
Postat 07 June 2020 - 01:03 PM

(continuarea la reteta mea e pe pagina cealalta de caiet,ciocolata noua ne aducea bunica dinspre mama,bunica Jana, de la targuri,ea lua trenul si mergea la targuri prin inprejurimile bacaului la Roznov,la Roman,...ne aducea si cacao,cocosei de zahar ars,bulgari din floricele de porumb incleiate cu sirop din zahar colorat,ochean-caleidoscop si multe alte minunatii


#8475
Postat 07 June 2020 - 01:11 PM
Eu am facut Sherry Trifle aseara

#8476
Postat 07 June 2020 - 01:14 PM

#8477
Postat 07 June 2020 - 07:03 PM
Geany, la 07 June 2020 - 12:02 PM, a spus:
Laponel' nu stiam ca te interesa reteta de chinezoaica ,bine ca ti-ai facut pofta,si mama ne-o facea,iata cum arata reteta in caietul meu care are peste 33 de ani de acum dupa calculele mele (desenele si tot imi apartin,nu radeti mai ...


Nu radem - ai fi putut sa publici o carte de bucate cu ilustratii proprii

#8478
Postat 07 June 2020 - 07:12 PM
Lapona Enigel, la 07 June 2020 - 12:52 PM, a spus:
O citesc cu atentie mai tarziu. Va las aici sexiunea. Normal ca am de comentat, pentru ca asta e o varianta mai moderna care afecteaza gustul original.
In reteta originala nu se pune zeama de lamaie in glazura de galbenus. Mama nu punea decat galbenusul si zaharul.
In plus, ciocolata pe care o folosea mama atunci si se gasea de cumparat era o ciocolata de menaj, era calup/bulgare si tinea un bulgare din ala mult si bine in frigider. O tot radeam pe razatoare de fiecare data cand aveam nevoie pentru prajitur si era pastrata in hartie de ambalaj in frigider. Nici acum nu uit urmele razatoarei pe ea

Ei, ciocolata aia era , practic, cacao compacta mai mult. Si avea un gust si un miros proprii, inconfundabile. Gustul si aroma aia, combinate cu glazura si blatul erau mmmmm.

Fix asta m-am gandit cand cautam o reteta de "japoneza", tot cu o glazura de galbenusuri, pe care o faceam pe vremuri dar pierdusem reteta si gasisem una care parea "originala" insa zicea si de lamaie. Mi s-a parut ca nici nu merge la combinatia asta de arome, ori eram noi obisnuiti cu alte gusturi.
Sa va fie de bine intalneala, cred ca nu au ramas nici firmiturile...
#8479
Postat 07 June 2020 - 09:47 PM

Nu cred ca mai e necesar sa adaug nimic


#8480
Postat 07 June 2020 - 10:06 PM
Lapona Enigel, la 07 June 2020 - 09:47 PM, a spus:

Nu cred ca mai e necesar sa adaug nimic

Eu am vazut-o ca-i perfecta(mai exact de cand era

