Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 447 Pagini +
  • « Prima
  • 424
  • 425
  • 426
  • 427
  • 428
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#8501 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,424
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 June 2020 - 11:17 PM

Nu e Father's Day fara ceva dulce - am facut de dimineata o prajitura cu branza de vaci si visine, si am adaugat bonus si niste struguri. Se fac 2 compozitii si am gresit una, am pus mai mult ulei decat trebuia, a iesit totusi ceva nemaipomenit, jumatate de tava am mancat eu si sotul, cand inca nu se racise complet :D . Nu stiu de ce n-am putut sa o tai ca lumea, nici dupa ce s-a racit, fructele alea au fost cam incapatanate, nu se lasau taiate... oh well, atata paguba...Imagine atasata: monthly_06_2020/post-192-0-36195700-1592773355.jpg Imagine atasata: monthly_06_2020/post-192-0-38486900-1592773643.jpg
Visine am avut la congelator dar prea multe, asa ca din jumatate am facut niste dulceata, urmeaza niste clatite in viitorul apropiat =)) .Imagine atasata: monthly_06_2020/post-192-0-83047500-1592773849.jpg
PS Norocul meu ca n-am vazut gogosile alea pana acuma - dar ce gem e acolo?

#8502 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 June 2020 - 11:37 PM

Daca e vb. de gogosile mele e gem de visine ,dar e cumparat de la magazinasul meu de la scara blocului,e gem de visine din livada asa scrie pe borcan,e de tecuci,la noi astea de tecuci sunt cele mai cumparate si cele mai bune,si calitate pret (gemuri,bulion,bors proaspat.mustar etc ) :D

#8503 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 July 2020 - 05:42 PM

Caise din pomii mei -_- + vișine în compoziție de chec. Am făcut-o în tavă rotundă și am tăiat-o frumos aseară pentru musafiri, azi dimineață am mîncat marginile la cafea :D

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-233-0-12277400-1594568406.jpg

#8504 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 24 July 2020 - 06:24 PM

Am admirat bunatatile voastre cu visine, eu nu am aici asa ca am facut o prajitura cu cirese. Poze la repezeala ca am dus-o in deplasare.
Imagine atasata: monthly_07_2020/post-114-0-28553700-1595607767.jpg
Imagine atasata: monthly_07_2020/post-114-0-62879800-1595607790.jpg
Imagine postata

#8505 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 July 2020 - 09:34 PM

Ce frumoasa ti-a iesit Hasel :mad: ce reteta ai folosit?!

#8506 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 25 July 2020 - 11:04 AM

Vezi postareaGeany, la 24 July 2020 - 09:34 PM, a spus:

Ce frumoasa ti-a iesit Hasel :105: ce reteta ai folosit?!


Multumesc Geany :love7: . 3 oua, 150 g zahar, 6 linguri ulei, 125 ml lapte, 1 lingura praf de copt, 300 g faina, esente, cirese, pentru o tava de 17 X 26 cm.

Aceasta postare a fost editata de Hazel: 25 July 2020 - 11:05 AM

Imagine postata

#8507 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 July 2020 - 12:32 PM

Eu iti multumesc Hazel,deci are si lapte,am vazut eu din poza ca ,textura si crusta nu e doar un simplu pandispan :105: o sa retin ,cum am mai spus f. faina ti-a iesit :love7:

#8508 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 25 July 2020 - 12:46 PM

Tare esti draguta Geany :105:
Clatitele is gata, o sa le umplu diseara. Nu mai facusem clatite de 4-5 ani :love7:

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-114-0-29484600-1595673930.jpg
Imagine postata

#8509 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 July 2020 - 12:52 PM

Maaarrrr!! (vb. lui Laponel' :105: ) calatiittee!! :love7: ..avand in vedere ca le umpli deseara,iti spun cum procedez eu,incing tigaia in care am facut clatitele fara sa mai pun nimic in ea(ulei sau altceva,nimik...) si pun clatita putin pe o parte si o intorc si pe cealalta parte doar cat sa se incalzeasca,jur ca spui ca atunci sunt proaspat facute ,si mirosul si tot :D

#8510 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 26 July 2020 - 03:45 PM

Vezi postareaGeany, la 25 July 2020 - 12:52 PM, a spus:

Maaarrrr!! (vb. lui Laponel' :D ) calatiittee!! :105: ..avand in vedere ca le umpli deseara,iti spun cum procedez eu,incing tigaia in care am facut clatitele fara sa mai pun nimic in ea(ulei sau altceva,nimik...) si pun clatita putin pe o parte si o intorc si pe cealalta parte doar cat sa se incalzeasca,jur ca spui ca atunci sunt proaspat facute ,si mirosul si tot :D


Asa am facut Geany, merci mult se pont! :love7:
Imagine postata

#8511 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 July 2020 - 04:57 PM

Vezi postareaHazel, la 26 July 2020 - 03:45 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 25 July 2020 - 12:52 PM, a spus:

Maaarrrr!! (vb. lui Laponel' :D ) calatiittee!! :D ..avand in vedere ca le umpli deseara,iti spun cum procedez eu,incing tigaia in care am facut clatitele fara sa mai pun nimic in ea(ulei sau altceva,nimik...) si pun clatita putin pe o parte si o intorc si pe cealalta parte doar cat sa se incalzeasca,jur ca spui ca atunci sunt proaspat facute ,si mirosul si tot :P


Asa am facut Geany, merci mult se pont! :105:

:love7:

#8512 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 01 August 2020 - 02:04 PM

Cand ti se anunta musafiri dar ti-e lene. Foietaj cu nuca si cacao :)
Imagine atasata: monthly_08_2020/post-114-0-15955800-1596283446.jpg
Imagine postata

#8513 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,296
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 01 August 2020 - 05:19 PM

Vezi postareaHazel, la 01 August 2020 - 02:04 PM, a spus:

Cand ti se anunta musafiri dar ti-e lene. Foietaj cu nuca si cacao :)
Atasament 116434792_286750632602409_1773070491127837638_n.jpg

Ce idee buna. O sa tin minte. Mie imi place mult tot ce are combinatia nuca si cacao.
brain loading....please wait....

#8514 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 August 2020 - 12:28 PM

Vezi postareamino, la 28 January 2020 - 06:50 AM, a spus:

Exact asta voiam sa diferentiez Lori! In retetele din linkul tau crema de la tortul trio este de fapt ganache (facut de mine prima oara dupa reteta Laurei Sava cum este si in linkul tau), care este bun dar nu asa aerat si pufos ca in reteta facuta de Savori si Laura Laurentiu. Diferenta dintre ele este tocmai crema de ou, sau sosul de bavareza cum este numit pe Savori. Am facut ambele retete si mie personal (poate e chestie de gust) imi place mai mult crema aerata si pufoasa de pe Savori. Sa o incerci si tu!


Girl, te-am ascultat!!! Si , a iesit ceva foooaaarte misto si aerat, desi l-am facut ieri seara tarziu ca mi s-au anuntat musafiri spontan si am scazut dupa capul meu cantitatile ca l-am facut mic. M-am grabit, nu a, asteptat sa se lege straturile si nu mi-ai iesit perfect delimitate, dar de bun e mortalissim!!!
Mersi mult de tot pentru sfaturi Imagine postata
Imagine atasata: monthly_08_2020/post-12-0-20825900-1596364118.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8515 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,754
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 02 August 2020 - 12:49 PM

Ma bucur ca iti place! =)) . Este putin mai mult de munca decat la cremele de ganache, dar rezultatul e mult mai aerat si catifelat!

Vezi postareablack_cat, la 01 August 2020 - 05:19 PM, a spus:

Vezi postareaHazel, la 01 August 2020 - 02:04 PM, a spus:

Cand ti se anunta musafiri dar ti-e lene. Foietaj cu nuca si cacao :)
Atasament 116434792_286750632602409_1773070491127837638_n.jpg

Ce idee buna. O sa tin minte. Mie imi place mult tot ce are combinatia nuca si cacao.


Plus rom in aceasta combinatie...mor mancand!

#8516 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 August 2020 - 01:00 PM

Vezi postareamino, la 02 August 2020 - 12:49 PM, a spus:

Ma bucur ca iti place! :) . Este putin mai mult de munca decat la cremele de ganache, dar rezultatul e mult mai aerat si catifelat!




Adevarat. Si am stat cu un morcov ca am luat o frisca de la rusi, ca sa nu mai alerg in 7 locuri...ce vorbesti ca nu mi se batea aseara, aolo!!! Am avut noroc, totusi. Raman la varianta asta, cred, ca e mai putina frisca si mi se pare ca nu e asa greoi la digestie. Multumesc mult!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8517 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 02 August 2020 - 05:25 PM

Vai ce fain ti-a iest tortul Lori! Eu nu l-am facut niciodata ca mi se pare destul de elaborat, dar e bun de pus pe lista, nu se stie niciodata :)
Imagine postata

#8518 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 August 2020 - 05:40 PM

Vezi postareaHazel, la 02 August 2020 - 05:25 PM, a spus:

Vai ce fain ti-a iest tortul Lori! Eu nu l-am facut niciodata ca mi se pare destul de elaborat, dar e bun de pus pe lista, nu se stie niciodata :)


Sweety, mai mult de 3 ore in total, cu montat cu tot, nu iti ia, iti garantez. Chiar nu e asa elaborat la tehnica, mi se pare simplut de facut. Dar gustul, gustul este clasa mare!!! Incearca-l, crede-ma ca nu vei regreta!

Jumate s-a mancat deja. Este super super fina crema aia!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8519 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 August 2020 - 12:33 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 02 August 2020 - 05:40 PM, a spus:

[mai mult de 3 ore in total, cu montat cu tot, nu iti ia

au mamă. in trei ore ma duc de 6 ori la magazin sa iau un tort si sa ma razgindesc care de 5 ori Imagine postata mai bine mosafir la torturi de casa decit gazda

#8520 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 August 2020 - 06:19 AM

Vezi postareaDexter, la 03 August 2020 - 12:33 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 02 August 2020 - 05:40 PM, a spus:

[mai mult de 3 ore in total, cu montat cu tot, nu iti ia

au mamă. in trei ore ma duc de 6 ori la magazin sa iau un tort si sa ma razgindesc care de 5 ori Imagine postata mai bine mosafir la torturi de casa decit gazda


Si-asa. Da' garantat nu gasesti din asta Imagine postata Varianta cu musafiru' e mai plauzibila Imagine postata Nu te speria de timpi, cam ora e asteptat , practic, sa se faca blatul, sa se intareasca straturile .

Eu stratul de cioco neagra l-am facut cu Rittersport cu bucatele de boabe de cafea in ea, ala de cioco cu lapte cu Toblerone cu aroma de portocale si ala alb cu Toblerone alb. Mama, a iesit asa o combinatie intre mousse fin si chestii crocantoase plus blatul ala cu faina de migdale, in care se si imbibase putin sosul de ciocolata neagra. Chiar a fost altceva decat varianta clasica a Nadiei S, pe care am tot facut-o.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 447 Pagini +
  • « Prima
  • 424
  • 425
  • 426
  • 427
  • 428
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi