270 gr morcovi (greutatea morcovilor deja curatati)
160 gr ulei de arahide (sau florea soarelui)
3 oua la temperatura camerei
220 gr zahar
240 gr faina
Un plic de praf de copt 16 gr
Daca iti place poti sa pui coaja rasa de portocala (eu nu pun ca nu le place)
Picaturi de ciocolata
Incalzesti cuptorul la 175 de grade.
Mai intai tai morcovul felii apoi il pui la robot sa se toace fin fin de tot. Adaugi apoi uleiul si mai invarti o data la robot, asa incat sa rezulte un fel de crema. Adica morcovul sa se amestece bine cu uleiul.
Pui ouale si zaharul in vasul mixerului si le mixezi pana ce se deschid la culoare si devin spuma. Adaugi (daca vrei sa pui) coaja de portocala, crema de morcovi si amesteci. Dupa care adaugi faina cernuta amestecata cu praful de copt. Cand faina s-a incorporat adaugi picaturi de ciocolata si amesteci cu o spatula.
Pui aluatul intr-o tava rotunda de 24 cm (eu obisnuiesc sa fac in tava de “ciambella” cu gaura in mijloc), unsa cu unt si presarata cu faina. Deasupra pui iar picaturi de ciocolata. Dai la cuptor la 175 de grade timp de 45 de minute.
E excelenta Lori chiar sunt curiosa daca iti place. Nu e deloc inecacioasa, e usor umeda si se mentine bine zile. Dar dispare repejor.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 03 April 2021 - 11:47 AM