Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 447 Pagini +
  • « Prima
  • 432
  • 433
  • 434
  • 435
  • 436
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#8661 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 April 2021 - 11:44 AM

Tort de morcovi:

270 gr morcovi (greutatea morcovilor deja curatati)
160 gr ulei de arahide (sau florea soarelui)
3 oua la temperatura camerei
220 gr zahar
240 gr faina
Un plic de praf de copt 16 gr
Daca iti place poti sa pui coaja rasa de portocala (eu nu pun ca nu le place)
Picaturi de ciocolata

Incalzesti cuptorul la 175 de grade.
Mai intai tai morcovul felii apoi il pui la robot sa se toace fin fin de tot. Adaugi apoi uleiul si mai invarti o data la robot, asa incat sa rezulte un fel de crema. Adica morcovul sa se amestece bine cu uleiul.

Pui ouale si zaharul in vasul mixerului si le mixezi pana ce se deschid la culoare si devin spuma. Adaugi (daca vrei sa pui) coaja de portocala, crema de morcovi si amesteci. Dupa care adaugi faina cernuta amestecata cu praful de copt. Cand faina s-a incorporat adaugi picaturi de ciocolata si amesteci cu o spatula.

Pui aluatul intr-o tava rotunda de 24 cm (eu obisnuiesc sa fac in tava de “ciambella” cu gaura in mijloc), unsa cu unt si presarata cu faina. Deasupra pui iar picaturi de ciocolata. Dai la cuptor la 175 de grade timp de 45 de minute.

E excelenta Lori chiar sunt curiosa daca iti place. Nu e deloc inecacioasa, e usor umeda si se mentine bine zile. Dar dispare repejor.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 03 April 2021 - 11:47 AM


#8662 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 05 April 2021 - 09:36 AM

Tarta din foetaj cu crema de vanilie (coapta).
Imagine atasata: monthly_04_2021/post-84-0-11888300-1617608165.jpg

#8663 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,420
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 April 2021 - 03:59 AM

Boni, nu stiu ce ai cu mine :P ... Banuiesc ca tarta seamana la gust cu pasteis de nata? avem un magazinas aproape unde gasim asa ceva, si cand ajung pe acolo de fiecare data se da o lupta intre neuronu' si ghrelinu', banuiti voi cine castiga de obicei :lol: . Am facut o singura data, ca e mai usor sa cumpar :P si mie nu-mi ies oricum ca alea "adevarate".
Am facut si eu azi un tortulet, dar e la frigider, n-am poze inca.

#8664 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 April 2021 - 01:44 PM

Vezi postareaadi_edi, la 06 April 2021 - 03:59 AM, a spus:

Boni, nu stiu ce ai cu mine :P ... Banuiesc ca tarta seamana la gust cu pasteis de nata? avem un magazinas aproape unde gasim asa ceva, si cand ajung pe acolo de fiecare data se da o lupta intre neuronu' si ghrelinu', banuiti voi cine castiga de obicei :lol: . Am facut o singura data, ca e mai usor sa cumpar :P si mie nu-mi ies oricum ca alea "adevarate".
Imagine postata Am evoluat de la orez cu lapte. Imagine postata
Aveam niste resturi de foetaj in congelator, ramase de la brie en croute, si aveam de gand sa fac spumoasa ta, dar cand am vazut ce resturi franjurite sunt am "construit" o baza de tarta cu ele si asta a iesit.

Nu stiam ce-s pasteis, m-am apucat sa caut. Imagine postata
Da, ar putea fi asemanator, doar ca e mult mai simpla crema, doar amestecat ingedientele (oua intregi, zahar, lapte, vanilie, faina) si puse la copt.

#8665 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,420
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 April 2021 - 07:13 PM

Sa nu mai rada Boni de mine :lol: , am hotarat sa folosesc stampila :P .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2021/post-192-0-42187000-1617729092.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2021/post-192-0-60559700-1617729124.jpg


#8666 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 April 2021 - 08:54 PM

Vai cat de frumos e tortul. Ce crema e ?

#8667 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,420
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 April 2021 - 09:40 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 April 2021 - 08:54 PM, a spus:

Vai cat de frumos e tortul. Ce crema e ?


Mascarpone cu frisca si miere. Peste blat se pune un strat de nutella (de fapt o crema de cioco si alune fara ulei de palmier) dupa aceea crema alba. Reteta e de pe facebook (un video, scrie in italiana :lol: ), nu stiu daca se vede linkul.
https://www.facebook...975341272487537

#8668 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 April 2021 - 10:14 PM

Vezi postareaadi_edi, la 06 April 2021 - 09:40 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 06 April 2021 - 08:54 PM, a spus:

Vai cat de frumos e tortul. Ce crema e ?


Mascarpone cu frisca si miere. Peste blat se pune un strat de nutella (de fapt o crema de cioco si alune fara ulei de palmier) dupa aceea crema alba. Reteta e de pe facebook (un video, scrie in italiana :) ), nu stiu daca se vede linkul.
https://www.facebook...975341272487537


Se vede multumesc mult, chiar merita facut!

Foarte frumos ti-a iesit!

#8669 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,072
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 April 2021 - 09:44 AM

Vezi postareaadi_edi, la 06 April 2021 - 07:13 PM, a spus:

Sa nu mai rada Boni de mine :) , am hotarat sa folosesc stampila :) .

foarte misto a iesit semnatura
cum ai facut-o?

#8670 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 April 2021 - 10:39 AM

Vezi postareaadi_edi, la 06 April 2021 - 07:13 PM, a spus:

Sa nu mai rada Boni de mine :) , am hotarat sa folosesc stampila :) .
Eu am ras cu tine tine, nu de tine Imagine postata

Tortul arata mi-nu-nat! Am sa retin ideea pentru paste. Dar fara semnaturaImagine postata

#8671 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 April 2021 - 05:37 PM

Yoy ce destrabalare aici :) :) spuma cu capsuni daca o gaseam la cofetarie, nimic altceva nu mai conta. :)

#8672 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,420
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 April 2021 - 10:47 PM

Vezi postareaboni, la 07 April 2021 - 10:39 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 06 April 2021 - 07:13 PM, a spus:

Sa nu mai rada Boni de mine :) , am hotarat sa folosesc stampila :lol: .
Eu am ras cu tine tine, nu de tine Imagine postata

Tortul arata mi-nu-nat! Am sa retin ideea pentru paste. Dar fara semnaturaImagine postata


Aaa, stiu ca radem impreuna, ziceam si eu sa nu tac :71: .

Daca vreti sa faceti tortul cu mascarpone - eu am taiat blatul cum zice acolo, am pus nutella peste tot si pe urma crema alba iarasi peste tot, ca la o rulada obisnuita, pe urma am luat fasiile pe rand fara sa ma manjesc de n-spe ori. L-a facut si maica-mea si a zis ca s-a spalat pe maini dupa fiecare fasie :lol: .

Vezi postareaEataly, la 07 April 2021 - 05:37 PM, a spus:

Yoy ce destrabalare aici :) :lol: spuma cu capsuni daca o gaseam la cofetarie, nimic altceva nu mai conta. :)


Yoy da' pe cine vedem noi aici :) !

#8673 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,420
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 April 2021 - 10:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 April 2021 - 09:44 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 06 April 2021 - 07:13 PM, a spus:

Sa nu mai rada Boni de mine :) , am hotarat sa folosesc stampila :) .

foarte misto a iesit semnatura
cum ai facut-o?


Asa cum ai zis dincolo, am pus stampila in congelator si o tava (ca n-aveam loc pentru marmura), cand s-a racit bine am pus cu lingurita (ca mi-a fost lene sa fac cornet :lol: ) ciocolata topita la microunde, am mai lasat-o ca era prea calda, pe urma cu stampila cateva secunde. N-am avut chef de masurat temperaturi sau de temperat ciocolata (asta n-am facut-o niciodata iarasi de lene :lol: ), a fost ciocolata alba belgiana din supermarket, eu de obicei iau aceeasi marca ciocolata neagra pentru prajituri, dobos mai ales.
Acum mi-e ciuda ca n-am si eu stampila mica, am cautat de am ametit si toate-s pe aici de 2,5 cm. Cred ca nu-mi trebuie, totusi :) .

#8674 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,072
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 April 2021 - 10:58 PM

aaaaa ok, am vrut sa iau ciocolata roz (desi eu urasc rozul) da' ori era prea multa ori ajungea prea tirziu
asa ca miine poimiine ajunge alba si praf de zmeura deci o fac roz si incerc
mersi :)

#8675 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 April 2021 - 12:22 PM

Vezi postareaadi_edi, la 07 April 2021 - 10:47 PM, a spus:



Yoy da' pe cine vedem noi aici :) !


:) :)

#8676 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 April 2021 - 12:34 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 April 2021 - 11:44 AM, a spus:

Tort de morcovi:

270 gr morcovi (greutatea morcovilor deja curatati)
160 gr ulei de arahide (sau florea soarelui)
3 oua la temperatura camerei
220 gr zahar
240 gr faina
Un plic de praf de copt 16 gr
Daca iti place poti sa pui coaja rasa de portocala (eu nu pun ca nu le place)
Picaturi de ciocolata

Incalzesti cuptorul la 175 de grade.
Mai intai tai morcovul felii apoi il pui la robot sa se toace fin fin de tot. Adaugi apoi uleiul si mai invarti o data la robot, asa incat sa rezulte un fel de crema. Adica morcovul sa se amestece bine cu uleiul.

Pui ouale si zaharul in vasul mixerului si le mixezi pana ce se deschid la culoare si devin spuma. Adaugi (daca vrei sa pui) coaja de portocala, crema de morcovi si amesteci. Dupa care adaugi faina cernuta amestecata cu praful de copt. Cand faina s-a incorporat adaugi picaturi de ciocolata si amesteci cu o spatula.

Pui aluatul intr-o tava rotunda de 24 cm (eu obisnuiesc sa fac in tava de “ciambella” cu gaura in mijloc), unsa cu unt si presarata cu faina. Deasupra pui iar picaturi de ciocolata. Dai la cuptor la 175 de grade timp de 45 de minute.

E excelenta Lori chiar sunt curiosa daca iti place. Nu e deloc inecacioasa, e usor umeda si se mentine bine zile. Dar dispare repejor.


Salvata,😍 retetele Any sunt o garantie, deci vazut, placut si facut:

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-9-0-45040500-1617964421.jpg

#8677 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 April 2021 - 12:56 PM

Bravo Lili, ma bucur mult de tot!!
Lori vezi ca esti inca la Start, da??

Eu il am in program pe azi, am o gramada de morcovi. Apoi niste briose ca sa scap de ouale de ciocolata.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 09 April 2021 - 12:57 PM


#8678 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 April 2021 - 07:48 PM

Cum ziceam, tortul cu morcovi si briose (cu oua Kinder)

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-13-0-16541300-1617990157.jpeg

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-13-0-07235100-1617990184.jpeg

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-13-0-05390800-1617990198.jpeg

Nu imi dau seama de ce mi se ataseaza asa de stramb pozele

Briosele sunt cu ulei de arahide si lapte de ovaz in loc de lapte de vaca.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 09 April 2021 - 07:43 PM


#8679 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 April 2021 - 12:22 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 April 2021 - 12:56 PM, a spus:

Bravo Lili, ma bucur mult de tot!!
Lori vezi ca esti inca la Start, da??

Eu il am in program pe azi, am o gramada de morcovi. Apoi niste briose ca sa scap de ouale de ciocolata.



Sa traitz, Sefa, raportez: Carrot cake fara aia, fara ailalta, dar fantastica la gust!

Any Bunny, multumesc foarte sincer pentru reteta! Imagine postata
Eu am pus faina fara gluten, in loc de zahar am pus erythrit (Biosüße, pe amazon) , graunte de cacao pura , un ou si restul albus. Iese magnific! In goana aceluiasi cal, lovit de ,deja proverbiala streche, am uitat ca trebuiesc fierti morcovii in prealabil, i-am pus asa, cruzi...a iesit, zic eu, mai mult decat onorabil!
Din lipsa de portocale, aromat cu zahar vanilat, putina nucsoara ci ceva zeste de yuzu si combava, niste citrice mai fistichii.

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-12-0-94699100-1618136415.jpgImagine atasata: monthly_04_2021/post-12-0-59234700-1618136429.jpgImagine atasata: monthly_04_2021/post-12-0-86929600-1618136462.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8680 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 April 2021 - 12:40 PM

Lori NU trebuie fierti morcovii!!! Se pun cruzi.

Mai tu erai deja in cursa si eu ma gandeam ca esti la start! Bravo a iesit foooarte bine, imi place.

Arata acest topic


  • 447 Pagini +
  • « Prima
  • 432
  • 433
  • 434
  • 435
  • 436
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi