Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1901 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 28 November 2011 - 09:39 AM

zi si mie reteta de scovergi te rog.

#1902 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 November 2011 - 10:57 AM

Simplu:
500 g.faina, 25 g.drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata, o canutza (nu cea mare de ceai) apa caldutza (daca le faci de post) sau o canutza lapte caldutz + un ou, sare + doua linguritze zahar si ulei cat vrea aluatul sa iasa elastic. Se lasa aluatul la dospit la loc cald. Dupa ce a crescut, se incinge uleiul, in palma umezita sa ia din coca cate putin si se aplatizeaza sa-i dai forma scovergii si se pune in uleiul incins. Poti sa le faci si umplute, eu am facut vreo doua-trei cu gem mai gros de caise, pe restul Alex le-a uns cu gem sau Nutella.
GEORGIA

#1903 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 November 2011 - 10:59 AM

Vezi postareaizuk, la 24 November 2011 - 03:20 PM, a spus:

Nu stiu de ce , mie mereu checul imi plezneste la suprafata. Sa fie din cauza prafului de copt?


Daca blatul face bolta sau crapa inseamna ca focul a fost prea mare sau temperatura prea ridicata.

#1904 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 28 November 2011 - 12:06 PM

mersi frumos Giorgi, nu mai ma apuc acum dar fac maine la pranz pt mine si Sara :angryfire:

#1905 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 November 2011 - 12:27 PM

Vezi postareayoyo, la 28 November 2011 - 10:59 AM, a spus:

Daca blatul face bolta sau crapa inseamna ca focul a fost prea mare sau temperatura prea ridicata.


Aha! Inseamna ca de aceea crapa si la mine checul. Am sa fiu mai atenta alta data la reglarea temperaturii si sa vedem cum o sa iasa.
GEORGIA

#1906 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 November 2011 - 12:29 PM

Vezi postareaAngel, la 28 November 2011 - 12:06 PM, a spus:

mersi frumos Giorgi, nu mai ma apuc acum dar fac maine la pranz pt mine si Sara :angryfire:


Sa-mi trimiti si mie vreo doua (virtual :thumleft: )!
GEORGIA

#1907 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 November 2011 - 02:09 PM

Zoazo, seamana cu Figaro al meu?!?! = da, Giorgi, aproximativ! Doar ca n-are cacao si io n-am avut nuca.
De rest, stiind cum e a ta, da, seamana! Acum ma-ncumet s-o fac si pe-a ta!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1908 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2011 - 10:45 PM

Fursecuri cu nuci reteta Laurei Laurentiu (de data asta am pus dulceata de smochine facuta de mami meu) si Raffaello lui Izuk

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13225131174457.jpg

#1909 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 November 2011 - 09:41 AM

Mami tau nu face dulceata de smochine si pentru mine ? :D Interesante fursecurile , trebuie sa dau un "search" sa vad despre ce este vorba .

#1910 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 November 2011 - 01:18 PM

ceva de post:trigoane umplute cu nuca, o parte le-am pudrat cu zahar, o parte le-am insiropat si le-am presarat cu nuca de cocos



Imagine atasata: monthly_11_2011/post-479-13225653448813.jpg

si strudel cu mere

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-479-13225653841816.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-479-1322565413073.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1911 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 November 2011 - 01:32 PM

Waw , strudelul ala imi face tare cu ochiul
Eu choco crinkles a lui Any_annette

Imagine postata

#1912 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 29 November 2011 - 03:25 PM

Uite, Izuk:
http://artaculinara....i-fine-cu-nuci/

Le-am facut si eu! Sunt superbe!Imagine postata
Si usor de facut!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1913 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 November 2011 - 03:46 PM

Multumesc Zoazorel :)

#1914 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 November 2011 - 04:33 PM

Vezi postareaizuk, la 29 November 2011 - 01:32 PM, a spus:

Waw , strudelul ala imi face tare cu ochiul


si mie mi-a facut si e pt prima data cand fac foile eu in casa.Nu-s specialista in foi subtiri si am cam avut ceva de intins ca m-a pus ahiuta sa fac in 4 straturi:)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1915 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2011 - 04:38 PM

Vezi postareaIoana, la 29 November 2011 - 04:33 PM, a spus:

[
si mie mi-a facut si e pt prima data cand fac foile eu in casa.Nu-s specialista in foi subtiri si am cam avut ceva de intins ca m-a pus ahiuta sa fac in 4 straturi:)


Da dar uite ce minunatie ti-a iesit. :) Si eu visez la un strudel facut in casa.

#1916 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 01:02 AM

La greu...tort de mere Any ( pus poza la topik) , bilele de cioco any ( la fel la topik) plus niste biscuiti cu nuci in forma de semiluna , deliciosi...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-16-13226941523274.jpg


#1917 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 02:57 AM

Vezi postareastella, la 01 December 2011 - 01:02 AM, a spus:

La greu...tort de mere Any ( pus poza la topik) , bilele de cioco any ( la fel la topik) plus niste biscuiti cu nuci in forma de semiluna , deliciosi...


Ai facut dulciuri pentru un regiment :notworthy: !

#1918 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 08:57 AM

Da :notworthy: , plus am mai facut si o praji cu piure de castane, si am dat-o pentru ziua unui baietel :D.
imi place sa le fac, dar sa le si impart :D

#1919 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 December 2011 - 03:56 PM

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-100-13228335144855.jpg

in ordinea numerelor de pe tricou: tortul ciocolatos inspiratie Any, cu crema caramel si banane inspiratie Maya, fursecuri cu nuci si dulceata de smochine inspiratie Laura laurentiu si Any, parca, biscuiti ciocolatosi, tot Any inspiratiune.

#1920 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 December 2011 - 04:00 PM

Vezi postareamoatza, la 02 December 2011 - 03:56 PM, a spus:

Atasament 100_1143 (Small).JPG

in ordinea numerelor de pe tricou: tortul ciocolatos inspiratie Any, cu crema caramel si banane inspiratie Maya, fursecuri cu nuci si dulceata de smochine inspiratie Laura laurentiu si Any, parca, biscuiti ciocolatosi, tot Any inspiratiune.


Wowwww!!!!!!!
Eu zic ca arata toate foarte foarte bine. Si ciocolatosii!!!
Biscuitii Laurei eu ii fac mereu, ne-am indragostit toti din familie de ei :) !

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi