sorinadaniela, la 01 March 2012 - 11:11 AM, a spus:
Nataly, la 29 February 2012 - 09:40 PM, a spus:
Facut aseara, chec de cioco cu visine:
Pana la urma eu vreau si reteta, asaaaaa cand ai mataluta timp, cu calm... poate intre timp imi mai trece pofta de dulce.
Si reteta:
- ingrediente pentru blat: 225 g unt , 250 g zahar, 1 plic zahar vaniliat , 4 oua, 180 gr faina, 1 plic de budinca de ciocolata de la Dr.Oetker, 2 lg de cacao de la Dr.Oetker, 3 lgte rase de praf de copt, 125 ml lapte, visine.
Glazura : cioco menaj, un cub de unt.
- preparare: se amesteca in vasul de mixer untul cu mixerul la viteza mare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vaniliat pe rand.Urmeaza cele patru oua puse tot pe rand, cam la jumatate de minut distanta si se amesteca pana cand devine o compozitie omogena.
Separat se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, cacaua si praful de budinca. Se adauga treptat peste compozitia obtinuta anterior, apoi se pune laptele si amestecam din nou cu mixerul.
Am pus compozitia intr-o tava de chec ( de 30 x 11 ) acoperita cu harttie de cop, am presarat visinele trecute prin faina si am dat la cuptor pana cand checul a trecut testul scobitorii.
Pentru glazura am topit cioco cu putin unt, am intins-o pe chec cat a fost calda iar spoi am presarat cioco alba data pe razatoare. In acel moment nu m-a dus capul ca cioco alba se va topi

asa ca cele doua cioco s-au cam imbinat asa ca am hotarat eu sa presar si niste fulgi de cocos din comert.
Voi puteti face ceva mai bun si mai frumos ca glazura.
Sugestie de servire: