Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#2801 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 06 April 2012 - 08:55 AM

Eliza, multumesc frumos, am salvat-o.

#2802 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 06 April 2012 - 09:09 AM

Vezi postareacerra, la 04 April 2012 - 09:17 PM, a spus:

NU, nu este aliveanca.

Malaiul dulce se face aici in Banat si la ses si la munte (poate si in alte zone nustiu) dar abia asteptam sa se coaca cand eram copil.

uite reteta:



Cerra, multumesc mult pentru reteta, am salvat-o deja! :(
GEORGIA

#2803 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 April 2012 - 12:01 PM

Clatite:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13337064458664.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13337064316018.jpg
ex Aninita

#2804 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 April 2012 - 12:04 PM

Vezi postareaCarmen, la 06 April 2012 - 12:01 PM, a spus:

Clatite:
ce frumoase sunt!!! excelenta ideea de prezentare Imagine postata

#2805 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 April 2012 - 12:06 PM

Multumesc!!!
Mor dupa platoul asta; l-am gasit la Metro!!!!!!
ex Aninita

#2806 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,470
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 April 2012 - 12:25 PM

Vai Carmen n-am mai fost de un car de ani la Metro, ma faci sa ma duc numai pentru platoul asta, e splendid, ca dealtfel si ideea de prezentare, bravissima.

#2807 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 April 2012 - 12:46 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 April 2012 - 12:25 PM, a spus:

Vai Carmen n-am mai fost de un car de ani la Metro, ma faci sa ma duc numai pentru platoul asta, e splendid, ca dealtfel si ideea de prezentare, bravissima.


Multumesc!!!
Mergi ca are si dreptunghiular cu 3 gauri dintre care 2 rotunde si una patrata de pus salse. Fffffffffffffffff misto si ala!!! La urmatoarea tura mi-l iau si pe ala ca sunt ca lumea prezentarile in ele...:tongue3:
Platourile cica-s pt. pus in ele carne fiarta si salse...
ex Aninita

#2808 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 06 April 2012 - 09:41 PM

Ce frumoase sunt clatitele tale Carmen!
Desigur, nu pot sa nu spun ceva de platoul acela: e suuuuper fain !!!

#2809 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 April 2012 - 09:59 AM

Vezi postareaNataly, la 06 April 2012 - 09:41 PM, a spus:

Ce frumoase sunt clatitele tale Carmen!
Desigur, nu pot sa nu spun ceva de platoul acela: e suuuuper fain !!!


Multumesc! =))
ex Aninita

#2810 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 07 April 2012 - 11:38 AM

Vezi postareaGelutza, la 02 April 2012 - 09:36 PM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 02 April 2012 - 07:59 PM, a spus:

Gelutza,solicit reteta!
Arata super fain prajiturica ta, as vrea sa o fac si eu. =))

CristinaD, foarte reusite amandinele.
Unii de pe langa mine au exclamat acum a pofta =))

Nataly, promit sa o redactez maine si cu ajutorul a vreo trei pozici sa iasa un post folositor tuturor iubitorilor de zmeurica . :D Am lucrat mult la PC si am ochii obositi ca o redactam acum, eu am facut-o din amintiri!



Gelutza,n-ai mai pus reteta...mi-am cumparat deja si zmeura. =))

#2811 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 07 April 2012 - 02:18 PM

Vezi postareaNataly, la 07 April 2012 - 11:38 AM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 02 April 2012 - 09:36 PM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 02 April 2012 - 07:59 PM, a spus:

Gelutza,solicit reteta!
Arata super fain prajiturica ta, as vrea sa o fac si eu. :angry:

CristinaD, foarte reusite amandinele.
Unii de pe langa mine au exclamat acum a pofta :D

Nataly, promit sa o redactez maine si cu ajutorul a vreo trei pozici sa iasa un post folositor tuturor iubitorilor de zmeurica . :D Am lucrat mult la PC si am ochii obositi ca o redactam acum, eu am facut-o din amintiri!



Gelutza,n-ai mai pus reteta...mi-am cumparat deja si zmeura. :occasion14:

Draga mea, mi-am adunat gandurile, am scris randurile (fiindca nu era o reteta anume) pe blog si dupa ce am terminat am venit aici cu gandul sa o copiez ...eram gata de atasat pozele cand nus' ce s-a intamplat si am pierdut postul, nu e pentru prima oara...M-a aruncat afara pur si simplu si doua sau trei zile nu m-a lasat sa ma mai loghez;vad ca si alte fete au patit la fel...iar apoi am fost prea ocupata...imi ia timp sa micsorez/incarc pozele, de scris as copia-o de acolo, dar de poze nu am timp acum, crede-ma, dau cate-o roata pe aici dupa o informatie si fug, am sarbatorit in familie maine.imi pare asa de rau...

#2812 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 07 April 2012 - 02:29 PM

Nu-mi place sa fiu incurca lume-iata, am copiat textul dar de poze chiar ca nu am timp, trebuie micsorate, dar la cat de priceputa esti tu, sigur o sa-ti iasa fain, astept sa -ti vad opera, Nataly!


Prajitura cu crema de branza si zmeura



Ingrediente:

Pentru blaturi:
Blat alb:
6 oua mari
6 linguri cu varf de faina
6 linguri de ulei
6 linguri de zahar
o lingurita coaja de lamaie rasa
o lingurita praf de copt
un praf de sare

Blat de cacao:

6 oua mari
3 linguri cu varf de faina
3 linguri de cacao
6 linguri de ulei
6 linguri de zahar
o lingurita coaja de lamaie rasa
o lingurita praf de copt
un praf de sare

Pentru crema de branza:

500 de grame branza dulce de vaci, eu am avut home-made
300 de grame frisca batuta
10 grame gelatina granulata
2 linguri sau suc de zmeura
300 grame zahar praf, poate varia dupa gust
2 vanilii
o lingura coaja rasa de lamaie
300 grame zmeura proaspata sau congelata

Pentru ornat:

200 grame frisca batuta
zmeura, frunze de lamaita sau menta, felii de kiwi, dupa gust

Mod de preparare:

Se fac cele doua blaturi dupa metoda pandispanului, numai ca eu nu am separat albusul de galbenus, am batut laolalta ouale cu zaharul tinand vasul in care mixam intr-o cratita cu apa fierbinte pana s-a triplat volumul( si se intampla asta foarte repede ).Dupa ce s-a triplat volumul se adauga uleiul, sarea si coaja de lamaie, se mai bate putin, dupa care se aduga faina cernuta cu praful de copt in prealabil (in ploaie, nu toata odata).
Se aseaza aceasta compozitie in tava captusita cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 160/170 de grade, 20 de minute, se face testul scobitorii si se scoate de la cuptor.
La blatul de cacao cernem faina cu cacaoa si praful de copt de doua ori si le adaugam in ploaie, asta e singura diferenta, au aceeasi compozitie in rest si MDP.
Eu am facut blaturi mari in tava de 35/26, daca se doresc blaturi mai mici, reduceti compozitia facand paritatea, nu e greu deloc, cate oua atatea linguri din fiecare.
Iata cum aratau blaturile mele gata scoase din cuptor.
Mergem mai departe pe drumul spre ceva dulce preparand crema.
Mai inatai inmuiem gelatina in suc de zmeura (daca nu aveti, puneti zeama de compot sau apa).
Mixam branza, a mea a fost mai zgronturoasa fiind home-made, dar asa am vrut-o, sanatoasa!
Amestecam apoi frisca batuta tinuta la rece. Gelatina inmuiata o punem la Bain Marie si de indata ce se dizolva granulele, oprim focul, nu o fierbem!
Lasam sa se racoreasca un pic si cand incepe sa devina putin vascoasa,dar fluida, o adaugam compozitiei de branza mixand energic.Adaugam si zmeurica, vanilia, coaja de lamaie si mai mixam putin dupa care dam crema la frigider 10 minute sa devina putin mai teapana.
Incepem sa montam prajitura asezand blaturile in ce ordine dorim.Eu l-am asezat intai pe cel alb, imi ramasese suc de la zmeura congelata, am insiropat cu el blatul foarte putin,(daca nu aveti puteti sa nu o faceti) am adaugat un strat considerabil de crema de branza, apoi am asezat si celalat blat, iarasi crema, am pus deasupra frisca, am coafat-o putin, doar trebuie sa faca impresie :occasion14:)
Am ornat-o apoi cu cateva zmeurici oprite , felii de kiwi si am motzat- o cu prima frunza de lamaita ivita in aceasta primavara

#2813 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 07 April 2012 - 02:50 PM

Miii de pupici :angry: :occasion14:

#2814 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 08 April 2012 - 04:49 PM

O prajitura cu nuca si ciocolata

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-174-13338965279985.jpg

#2815 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 April 2012 - 06:56 PM

Cerra, am facut malaiul tau dulce si a iesit tare bun. Alex s-a indragostit de prajitura. Mai are vreo doua bucati si maine trebuie sa-i mai fac o ratie. Atat de mult i-a placut.
N-am tras-o in poza, poate a doua oara.
Oricum, multumesc inca odata pentru reteta!
GEORGIA

#2816 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 April 2012 - 08:35 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 08 April 2012 - 06:56 PM, a spus:

Cerra, am facut malaiul tau dulce si a iesit tare bun. Alex s-a indragostit de prajitura. Mai are vreo doua bucati si maine trebuie sa-i mai fac o ratie. Atat de mult i-a placut.
N-am tras-o in poza, poate a doua oara.
Oricum, multumesc inca odata pentru reteta!


Ma bucur ca va placut malaiul meu dulce.

Poi sa sti ca si noi tot asa faceam cand eram copilasi(eu sunt si acum copil cand este vorba de ceva bun) :occasion15:

#2817 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 April 2012 - 08:38 PM

Eu va servesc din nou cu Prajitura de post cu fructe uscate.

La portia asta am pus si rahat si am lasat mai mult aluat fara cacao

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1316-13339102606741.jpg

#2818 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 08 April 2012 - 08:57 PM

O prajitura gen amandina am vrut sa fac.Imi pare rau ca nu am taiat blatul in trei dar si asa a iesit buna .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1233-13339114086701.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1233-13339114262742.jpg


#2819 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 09 April 2012 - 06:54 PM

Miel si iepure glazurat cu royal icing.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13339903617032.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13339903849235.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13339904086651.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13339904317488.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13339904561883.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-133399048073.jpg
ex Aninita

#2820 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 April 2012 - 08:15 PM

Ce de bunatati pe aici. Bravo doamnelor in corpore.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi