Ce dulciuri ati facut azi?
Postat 06 April 2012 - 09:09 AM
cerra, la 04 April 2012 - 09:17 PM, a spus:
Malaiul dulce se face aici in Banat si la ses si la munte (poate si in alte zone nustiu) dar abia asteptam sa se coaca cand eram copil.
uite reteta:
Cerra, multumesc mult pentru reteta, am salvat-o deja!

Postat 06 April 2012 - 12:06 PM
Mor dupa platoul asta; l-am gasit la Metro!!!!!!
Postat 06 April 2012 - 12:25 PM
Postat 06 April 2012 - 12:46 PM
Adriana, la 06 April 2012 - 12:25 PM, a spus:
Multumesc!!!
Mergi ca are si dreptunghiular cu 3 gauri dintre care 2 rotunde si una patrata de pus salse. Fffffffffffffffff misto si ala!!! La urmatoarea tura mi-l iau si pe ala ca sunt ca lumea prezentarile in ele...

Platourile cica-s pt. pus in ele carne fiarta si salse...
Postat 06 April 2012 - 09:41 PM
Desigur, nu pot sa nu spun ceva de platoul acela: e suuuuper fain !!!
Postat 07 April 2012 - 09:59 AM
Nataly, la 06 April 2012 - 09:41 PM, a spus:
Desigur, nu pot sa nu spun ceva de platoul acela: e suuuuper fain !!!
Multumesc!

Postat 07 April 2012 - 11:38 AM
Gelutza, la 02 April 2012 - 09:36 PM, a spus:
Nataly, la 02 April 2012 - 07:59 PM, a spus:
Arata super fain prajiturica ta, as vrea sa o fac si eu.

CristinaD, foarte reusite amandinele.
Unii de pe langa mine au exclamat acum a pofta

Nataly, promit sa o redactez maine si cu ajutorul a vreo trei pozici sa iasa un post folositor tuturor iubitorilor de zmeurica .

Gelutza,n-ai mai pus reteta...mi-am cumparat deja si zmeura.

#2811 Guest_Gelutza_*
Postat 07 April 2012 - 02:18 PM
Nataly, la 07 April 2012 - 11:38 AM, a spus:
Gelutza, la 02 April 2012 - 09:36 PM, a spus:
Nataly, la 02 April 2012 - 07:59 PM, a spus:
Arata super fain prajiturica ta, as vrea sa o fac si eu.

CristinaD, foarte reusite amandinele.
Unii de pe langa mine au exclamat acum a pofta

Nataly, promit sa o redactez maine si cu ajutorul a vreo trei pozici sa iasa un post folositor tuturor iubitorilor de zmeurica .

Gelutza,n-ai mai pus reteta...mi-am cumparat deja si zmeura.

Draga mea, mi-am adunat gandurile, am scris randurile (fiindca nu era o reteta anume) pe blog si dupa ce am terminat am venit aici cu gandul sa o copiez ...eram gata de atasat pozele cand nus' ce s-a intamplat si am pierdut postul, nu e pentru prima oara...M-a aruncat afara pur si simplu si doua sau trei zile nu m-a lasat sa ma mai loghez;vad ca si alte fete au patit la fel...iar apoi am fost prea ocupata...imi ia timp sa micsorez/incarc pozele, de scris as copia-o de acolo, dar de poze nu am timp acum, crede-ma, dau cate-o roata pe aici dupa o informatie si fug, am sarbatorit in familie maine.imi pare asa de rau...
#2812 Guest_Gelutza_*
Postat 07 April 2012 - 02:29 PM
Prajitura cu crema de branza si zmeura
Ingrediente:
Pentru blaturi:
Blat alb:
6 oua mari
6 linguri cu varf de faina
6 linguri de ulei
6 linguri de zahar
o lingurita coaja de lamaie rasa
o lingurita praf de copt
un praf de sare
Blat de cacao:
6 oua mari
3 linguri cu varf de faina
3 linguri de cacao
6 linguri de ulei
6 linguri de zahar
o lingurita coaja de lamaie rasa
o lingurita praf de copt
un praf de sare
Pentru crema de branza:
500 de grame branza dulce de vaci, eu am avut home-made
300 de grame frisca batuta
10 grame gelatina granulata
2 linguri sau suc de zmeura
300 grame zahar praf, poate varia dupa gust
2 vanilii
o lingura coaja rasa de lamaie
300 grame zmeura proaspata sau congelata
Pentru ornat:
200 grame frisca batuta
zmeura, frunze de lamaita sau menta, felii de kiwi, dupa gust
Mod de preparare:
Se fac cele doua blaturi dupa metoda pandispanului, numai ca eu nu am separat albusul de galbenus, am batut laolalta ouale cu zaharul tinand vasul in care mixam intr-o cratita cu apa fierbinte pana s-a triplat volumul( si se intampla asta foarte repede ).Dupa ce s-a triplat volumul se adauga uleiul, sarea si coaja de lamaie, se mai bate putin, dupa care se aduga faina cernuta cu praful de copt in prealabil (in ploaie, nu toata odata).
Se aseaza aceasta compozitie in tava captusita cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 160/170 de grade, 20 de minute, se face testul scobitorii si se scoate de la cuptor.
La blatul de cacao cernem faina cu cacaoa si praful de copt de doua ori si le adaugam in ploaie, asta e singura diferenta, au aceeasi compozitie in rest si MDP.
Eu am facut blaturi mari in tava de 35/26, daca se doresc blaturi mai mici, reduceti compozitia facand paritatea, nu e greu deloc, cate oua atatea linguri din fiecare.
Iata cum aratau blaturile mele gata scoase din cuptor.
Mergem mai departe pe drumul spre ceva dulce preparand crema.
Mai inatai inmuiem gelatina in suc de zmeura (daca nu aveti, puneti zeama de compot sau apa).
Mixam branza, a mea a fost mai zgronturoasa fiind home-made, dar asa am vrut-o, sanatoasa!
Amestecam apoi frisca batuta tinuta la rece. Gelatina inmuiata o punem la Bain Marie si de indata ce se dizolva granulele, oprim focul, nu o fierbem!
Lasam sa se racoreasca un pic si cand incepe sa devina putin vascoasa,dar fluida, o adaugam compozitiei de branza mixand energic.Adaugam si zmeurica, vanilia, coaja de lamaie si mai mixam putin dupa care dam crema la frigider 10 minute sa devina putin mai teapana.
Incepem sa montam prajitura asezand blaturile in ce ordine dorim.Eu l-am asezat intai pe cel alb, imi ramasese suc de la zmeura congelata, am insiropat cu el blatul foarte putin,(daca nu aveti puteti sa nu o faceti) am adaugat un strat considerabil de crema de branza, apoi am asezat si celalat blat, iarasi crema, am pus deasupra frisca, am coafat-o putin, doar trebuie sa faca impresie

Am ornat-o apoi cu cateva zmeurici oprite , felii de kiwi si am motzat- o cu prima frunza de lamaita ivita in aceasta primavara
Postat 08 April 2012 - 06:56 PM
N-am tras-o in poza, poate a doua oara.
Oricum, multumesc inca odata pentru reteta!
Postat 08 April 2012 - 08:35 PM
Giorgiana, la 08 April 2012 - 06:56 PM, a spus:
N-am tras-o in poza, poate a doua oara.
Oricum, multumesc inca odata pentru reteta!
Ma bucur ca va placut malaiul meu dulce.
Poi sa sti ca si noi tot asa faceam cand eram copilasi(eu sunt si acum copil cand este vorba de ceva bun)

Postat 08 April 2012 - 08:38 PM
La portia asta am pus si rahat si am lasat mai mult aluat fara cacao

Postat 08 April 2012 - 08:57 PM