Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3521 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 August 2012 - 08:24 AM

Lili, chestii din astea din dovlecei si mama face si am facut si eu, sunt tare buni!

Olguta, arata tortul ala de iti vine sa-l mananci cu ecran cu tot!

Numai bunatati pe aici, ce mai! =))
GEORGIA

#3522 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 August 2012 - 08:33 AM

Tortul meu cu pere despre care v-am spus de ieri.Facut pentru familie, nu am avut ocazie speciala.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13456170718439.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13456171767067.jpg

#3523 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 22 August 2012 - 08:51 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 22 August 2012 - 08:24 AM, a spus:

Lili, chestii din astea din dovlecei si mama face si am facut si eu, sunt tare buni!

Olguta, arata tortul ala de iti vine sa-l mananci cu ecran cu tot!

Numai bunatati pe aici, ce mai! =))

Asa-i Georgi,tare buni sunt.
Am scris repede si am uitat sa spun ca am pus si aprox. 200 gr branza de vaci.

Olguta si Gela , faine torturi ati facut. =))
Am si eu o foaie de martipan ,nu stiu cum sa ii spun altfel ,si de cand zic ca fac un tort , sper sa imi vina curajul si rabdarea

#3524 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 August 2012 - 12:58 PM

[quote name='lili' date='22 August 2012 - 10:51 AM' timestamp='1345618307' post='160767']
[quote name='Giorgiana' date='22 August 2012 - 11:24 AM' timestamp='1345616679' post='160763']
Lili, chestii din astea din dovlecei si mama face si am facut si eu, sunt tare buni!


Olguta si Gela , faine torturi ati facut. :)
Am si eu o foaie de martipan ,nu stiu cum sa ii spun altfel ,si de cand zic ca fac un tort , sper sa imi vina curajul si rabdarea
[/quote]
Multumesc, lili, procedeaza si tu ca mine...am zis sa fie prajitura si pana la urma a iesit un tort care a uimit asistenta gustatoare :) .
Nu a avut crema deloc tortul meu, eu in sezoanele cand am fructe bio evit pe cat posibil orice adaos prelucrat...la acesta am avut zaharul si agar- agarul de la jeleul de pere.Siropul pentru insiropat l-am facut din cojile perelor, nici p'alea nu le-am aruncat! :)
Pentru azi am facut si inghetata, am combinat-o cu cate o feliuta de tort si acum simt ca ma sufoc, ma duc sa fac tura doi de smoothie pe azi, nu inainte sa va arat portia mea de dulce de la pranz.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13456330625524.jpg

#3525 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 August 2012 - 12:54 PM

Gelutza,cum faci pudra de menta?Adica,mai bine zis cum o pastrezi,ca de facut cam deduc eu ce si cum!Am multa menta in gradina si e pacat sa o las asa aiurea.
Banuiesc ca o usuci si o macini,nu?In ce o pastrezi mai apoi?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3526 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 August 2012 - 01:10 PM

Vezi postareapetunie, la 23 August 2012 - 12:54 PM, a spus:

Gelutza,cum faci pudra de menta?Adica,mai bine zis cum o pastrezi,ca de facut cam deduc eu ce si cum!Am multa menta in gradina si e pacat sa o las asa aiurea.
Banuiesc ca o usuci si o macini,nu?In ce o pastrezi mai apoi?

O usuc la intuneric, intr-o camera cu storurile trase, pusa in cutie de carton inchisa.Toc marunt doar frunzele mentei.Apoi, asa cum ai banuit, le frec bine in palme si apoi cern bine. Toata lumea a fost incantata de aspectul acestui blat; batea putin in verde, se percepeau vizual particulele de menta si dadeau o savoare fina. Mi s-a urcat "succesul" la cap si am decis sa incerc si cu altceva! :toothy9;
Daca am feed-back pozitiv, dau de stire!
De pastrat eu pastrez tot ce usuc in pungi de hartie.Sa nu razi, nu aveam atatea cate imi trebuiau la un moment dat pentru toate ierburile si am dat iama in pungile noi/sacutii de hartie pentru aspirator. :-*

#3527 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 August 2012 - 03:11 PM

Vezi postareaGelutza, la 23 August 2012 - 01:10 PM, a spus:

O usuc la intuneric, intr-o camera cu storurile trase, pusa in cutie de carton inchisa.Toc marunt doar frunzele mentei.Apoi, asa cum ai banuit, le frec bine in palme si apoi cern bine. Toata lumea a fost incantata de aspectul acestui blat; batea putin in verde, se percepeau vizual particulele de menta si dadeau o savoare fina. Mi s-a urcat "succesul" la cap si am decis sa incerc si cu altceva! Imagine postata
Daca am feed-back pozitiv, dau de stire!
De pastrat eu pastrez tot ce usuc in pungi de hartie.Sa nu razi, nu aveam atatea cate imi trebuiau la un moment dat pentru toate ierburile si am dat iama in pungile noi/sacutii de hartie pentru aspirator. Imagine postata


Mersi pentru raspuns!Cand merg la gradina o culeg si eu si o sa fac la fel.
Da de stire daca iti iese bine ce ti-ai propus sa faci,ca sunt tare curioasa :toothy9;
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3528 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 August 2012 - 08:51 PM

Vezi postareapetunie, la 23 August 2012 - 03:11 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 23 August 2012 - 01:10 PM, a spus:

O usuc la intuneric, intr-o camera cu storurile trase, pusa in cutie de carton inchisa.Toc marunt doar frunzele mentei.Apoi, asa cum ai banuit, le frec bine in palme si apoi cern bine. Toata lumea a fost incantata de aspectul acestui blat; batea putin in verde, se percepeau vizual particulele de menta si dadeau o savoare fina. Mi s-a urcat "succesul" la cap si am decis sa incerc si cu altceva! Imagine postata
Daca am feed-back pozitiv, dau de stire!
De pastrat eu pastrez tot ce usuc in pungi de hartie.Sa nu razi, nu aveam atatea cate imi trebuiau la un moment dat pentru toate ierburile si am dat iama in pungile noi/sacutii de hartie pentru aspirator. Imagine postata


Mersi pentru raspuns!Cand merg la gradina o culeg si eu si o sa fac la fel.
Da de stire daca iti iese bine ce ti-ai propus sa faci,ca sunt tare curioasa :P

Cu placere, sigur o sa dau de stire, deja am forfotit azi pe flancul asta de lucru!

#3529 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 23 August 2012 - 11:25 PM

Vezi postareaOlguta, la 03 August 2012 - 11:38 PM, a spus:

Vezi postareaKikenHana, la 02 August 2012 - 02:28 PM, a spus:

Azi, ieri, acu' o saptamana...




Kiken, pot sa te intreb cum faci glazura alba de pe tortul cu trandafiri? Multumesc in avans :blush:

Totul arata perfect, delicios, nemaipomenit... Felicitari!!!



Olguta, si eu vroiam de la tine o reteta, urma sa o scri dar...


Edit: am gasit reteta pana la urma la alt topic , eu o asteptam aici.
Scuze si multumiri.

Aceasta postare a fost editata de Nataly: 23 August 2012 - 11:32 PM


#3530 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 24 August 2012 - 07:04 PM

Azi am facut Poires a l'italienne, dintr-o revista veche Femme Actuelle. Cu ricotta si gorgonzola, perele fierte in vin si apa cu zahar, scortisoara si cuisoare .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-508-13458278573964.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3531 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 24 August 2012 - 11:43 PM

Facuta putin in graba si cam dupa ureche, prajitura cu branza dulce (reteta primita de la mama convietuitorului :tongue3: :tongue3: ) Singura prajitura cu branza dulce pe care o infulec cu mare placere.
Nu e ca originala, dar stiu unde si ce am facut altfel, dar data viitoare v-o voi prezenta exact asa cum o stiu eu ca trebuie sa fie (blatul nu chiar asa umed, si o idee mai inalta prajiturica)


Imagine postata

Imagine postata

Ps. pozele tot asa facute, repejor. :hug:

#3532 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 August 2012 - 07:08 AM

Arata super praji cu branza...o reteta ceva?

#3533 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 August 2012 - 07:16 PM

Azi inghetata Gelutzei, de pepene galben cu ghimbir, toping de caramel, in"cupa" de para.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-508-1345914964499.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3534 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 August 2012 - 09:25 PM

Vezi postareakoral, la 25 August 2012 - 07:16 PM, a spus:

Azi inghetata Gelutzei, de pepene galben cu ghimbir, toping de caramel, in"cupa" de para.

Ce bine arata inghetata noastra! :rolleyes:

#3535 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 26 August 2012 - 02:26 AM

Vezi postareastella, la 25 August 2012 - 07:08 AM, a spus:

Arata super praji cu branza...o reteta ceva?


Multumesc!
Vine reteta, in cursul zilei de azi (duminica).

#3536 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 26 August 2012 - 11:53 AM

Cheesecake cu afine si placinta cu iaurt .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1233-13459748171839.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1233-13459748317834.jpg


#3537 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 August 2012 - 12:25 PM

Vezi postareaGelutza, la 21 August 2012 - 11:43 AM, a spus:

Ma mai bucur putin pentru reusita ta si n-am uitat de cele sarate, dar am avut musafiri nesteptati din Basarabia si nu am vut timp de alte alea...ba m-am dat si peste cap cu sanatatea fiindca am stat prea mult in picioare.


Astept oricat e nevoie,cu atat mai mult ca nu 'arde'.La partea cu datul peste cap,nu e de uimire,dat fiind faptul ca nu lasi nici un loc de ragaz,fiind mereu 'in actiune'.

#3538 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 August 2012 - 12:30 PM

Ma alatur si eu trendului de dulciuri 'branzoase', cu o prajitura cu branza,pe care i-o dedic lui Geany,stie ea de ce :love7:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1267-13459767549765.jpg

si-o sectiune

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1267-13459767705497.jpg

#3539 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 August 2012 - 03:53 PM

Incantata, doamnelor de ce-a iesit din manutele voastre...eu stiam de aseara ca azi nu am timp de cuptor datorita gatitului pasarilor de curte, care fierb mai mult,asa ca fara cuptor si adecvat gradelor peste 40...inghetata de pepene galben, ca arsita ii termina in cateva zile!
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13459890764721.jpg
Ca buna mai e si usor de facut,inghetata asta! :D
http://artaculinara....ara-si-ghimbir/
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13459892307789.jpg

#3540 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 August 2012 - 05:19 PM

Bravo Eluta' :D ce ma bucur! :D

Ce de-a bunatati peaici :D dintre toate placiinnttaa cu iaurtt chiar mi-e pofta :D dar am interdictie la cuptor :D

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi