Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3561 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 27 August 2012 - 11:00 AM

Vezi postareacerra, la 26 August 2012 - 10:17 PM, a spus:


Eu zic sa nu te risti: orice gem tare ai pune, nu poti face margini la aluat si gemul va ajunge pe fundul tavii si...........

Incearca o prajitura cu foi fragede sau ''prajitura secuiasca'' (are gem dar si nuci macinate.

Reteta daca nu o ai si o doresti, spune si o sa o scriu.


Ma gandeam eu ca nu merge,plus ca nu m-am gandit la posibilitatea s-o ia gemul la vale.
Cu foi fragede,am reteta,dar la cea 'secuiasca',chiar m-ai facut curioasa si daca ai timp,te rog s-o scrii,caci trebuie musai sa fac ceva.

#3562 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 August 2012 - 11:28 AM

Vezi postareaEllani, la 27 August 2012 - 11:00 AM, a spus:


Cu foi fragede,am reteta,dar la cea 'secuiasca',chiar m-ai facut curioasa si daca ai timp,te rog s-o scrii,caci trebuie musai sa fac ceva.


Prajitura secuiasca


Ingrediente:

210gr faina

140 gr unt
70 gr zahar
1 ou intreg
1/2 pachet praf de copt

Se face un aluat care iese moale si se intinde intr`o tava mijlocie dar mai inalta (se intinde cu mina umeda) si se ridica putinel aluatul pe margini atat cat sa stea frumos gemul se presara putin gris peste aluat si se pune un borcan de 400 gr de gem mai tare.


Crema:

210 gr zahar
4 galbenusuri
210 gr nuci macinate
coaja rasa de lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
esenta de rom

4 albusuri spuma

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine apoi se adauga cele 4 albusuri batute spuma incet sa fie o crema spumoasa care se adauga in tava peste gem. Se coace pe 170-180 grade pina se vede deasupra bezeaua colorata.

Prajitura face singura un strat de bezea deasupra. Se portioneaza rece.

O sa o fac si eu cat de curand.

Am vazut prajitura asta intr`o cofetarie unde avea denumirea de '' pita ruseasca;; portionata in bucati inguste si se vindea la kg dar destul de scump.

#3563 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 August 2012 - 11:52 AM

Gata draga Naty',eu am facut asa :) am mixat 3 albuse spuma cu un praf de sare,am adaugat 3 galbenuse,apoi 15 linguri de zahar in ploaie,15 linguri de lapte,15 de ulei ,la urma 15 de faina pe care am amestecat-o in prealabil cu un praf de copt,am mai pus putina zeama de lamaie (sa se activeze praful de copt in aluat)si esenta de rom/vanilie..
Am tapetat cu hartie de copt tava (aia aproximativ 30/20) am pus cam 1/2 din compozitie in cuptorul preincalzit cateva min. am pus deasupra compozitia de branza cu stafide si restul de 1/2 din aluat ...F. buna ieftina si usor de facut sar-na :) :)

Coapta..

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-405-13460610259231.jpg

Ne uitam in uochii' ei albastri :)

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-405-13460610357287.jpg

Si gata :)

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-405-13460610411824.jpg

#3564 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 27 August 2012 - 12:53 PM

Ce bunatate ai facut tu acolo, Geany! :)
Harnicut-o care iesti :)

#3565 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 August 2012 - 01:14 PM

Vezi postarealili, la 27 August 2012 - 12:53 PM, a spus:

Ce bunatate ai facut tu acolo, Geany! :)
Harnicut-o care iesti :)

Hi hi! Lilisor :) Naty' i'divina' :) gasesc prajitura f. rapida ieftina si buna deci ezact' pe gustul meu :)

P.S Sotul a prestat cu iaurt sana si bub' a papat deja 3 bucati :)

#3566 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 August 2012 - 05:42 PM

Vezi postareaGeany, la 26 August 2012 - 10:42 PM, a spus:

Merci Cerulina! Imagine postata

Draga Petu' iertaciune, ma luai cu vb. si nu i-am urat La multi ani printesei Imagine postata Imagine postata F. frumos tortulet astept sexiunea' daca vei avea timp, nu ma indoiesc ,ca a fost divin,eu inca nu am avut curaj sa ma joc cu pasta de zahar ,o sa te fac sa razi dar chiar azi am vazut dupa mult timp foi de napolitana (cu siguranta or mai fi fost dar nu mi-au sarit mie in ochi),asta m-a dus cu gandul la prajitura cu foi de napolitana a bunicii dinspre tata,ea folosea foi dealea mai groase (ca aste de le vazui eu azi) si punea intre 2 straturi o umplutura din zahar ars, 1 pachet de unt sau margarina si miez de nuca ,din pacate nu mai stiu exact reteta tre' sa o intreb pe matusa Imagine postata ,apoi bunica dinspre mama (bunitza' Jana) avea alta reteta cu mai multe foi dar si napolitana era mai subtire ,cu o crema din rahat (alimentar Imagine postata ) cacao ...asta tre' sa o intreb pe matusa Marlena ca nici pe asta nu o mai stiu,hai ca m-am pierdut in mult bla-bla ca de obicei ,unde voiam eu sa ajung e ca mi-ai trezit amintiri tare placute si indepartate ,si coincidenta -coincidentzatoare' face ca eu chiar azi vazusem foile ,imi amintesc,ca pe vremuri foile alea de napolitane (alea mai groase) se numai Foi Lica si eu mica le ziceam ''coilifa'' Imagine postata asa ca prajitura bunicii ''coilifa''se numea...
Duoamne ca mult mai vb. Geany' la colt Imagine postata
Cer scuzee!! Imagine postata



Mersi,Geany!Vine si sectiunea,poza facuta rapid:
-blat de cacao insiropat cu zeama lasata de fructe+zahar pudra,crema de mascarpone+amestec de fructe de padure:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13460820233056.jpg

Ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute cu foile.Umplu rar de tot foi de napolitane,dar atunci cam jumatate mananca Patrick ca ii plac tare mult.Egal ca sunt cu crema de ciocolata sau cu crema caramel.Cu crema din rahat( ;) ) nu am facut niciodata,dar parca mai vazusem pe undeva o reteta.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3567 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 August 2012 - 06:17 PM

F. apetisanta sexiunea' :)

;)

#3568 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 27 August 2012 - 06:54 PM

Vezi postareaGeany, la 27 August 2012 - 11:52 AM, a spus:

Gata draga Naty',eu am facut asa ;) am mixat 3 albuse spuma cu un praf de sare,am adaugat 3 galbenuse,apoi 15 linguri de zahar in ploaie,15 linguri de lapte,15 de ulei ,la urma 15 de faina pe care am amestecat-o in prealabil cu un praf de copt,am mai pus putina zeama de lamaie (sa se activeze praful de copt in aluat)si esenta de rom/vanilie..
Am tapetat cu hartie de copt tava (aia aproximativ 30/20) am pus cam 1/2 din compozitie in cuptorul preincalzit cateva min. am pus deasupra compozitia de branza cu stafide si restul de 1/2 din aluat ...F. buna ieftina si usor de facut sar-na ;) ;)

Coapta..

Atasament SAM_5634.JPG

Ne uitam in uochii' ei albastri :)

Atasament SAM_5635.JPG

Si gata :)

Atasament SAM_5638.JPG


Ce fainaaa ti-a iesit deasupra!!!
Asta e unul din motivele pt.care imi place si mie praji asta, merge repede de tooot.Unde mai pun la socoteala ca e si buna. Si daca eu zic asta, care nu sunt mare amatoare de praji cu branza (adica nu sunt asa indulgenta cu gustul branzii in prajituri) inseamna ca e chiar buna.
O sa fac topic separat la ea dar discutiile nu le pot muta.Va ramane doar reteta acolo. Poate mai place cuiva. ;)

#3569 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 August 2012 - 07:00 PM

Daa! Bub' e la al 5-lea patrat si nici el nu mananca cu ''blanza'' ;) da' asta e buna,asa ca iti multumesc,ca l-ai facut si pe bubul meu sa manance picinta' cu blanza' :) :)

#3570 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 August 2012 - 07:42 PM

Nu e de azi, e de peste weekend. Tortulet pentru ziua iubitului meu. Am muncit la el vreo 3 zile, in etape, am folosit diverse tehnici, mai toate impartasite de Andrada pe ici pe colo:
- Baza e blat genoise cu portocala
- Ganache de ciocolata alba
- Ganache de cicolata cu lapte
- Ganache de ciocolata neagra cu portocale
- Marginea biscuit Joconde cu ciocolata

Gustul divin. Sectiunea mai amarata ca doar atat am reusit sa prind in poza. Mi-a fost teama cu ganache-ul ca nu se va tine dar in final a fost cu personalitate. Nu extrem de teapan dar suficient cat sa aibe alura ;).

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-729-13460892706198.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-729-13460892910086.jpg

#3571 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 August 2012 - 08:12 PM

f festiv! norocos iubitul! sa-ti traiasca!
bravo tie!

interesanta marginea Joconde.

#3572 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 27 August 2012 - 10:48 PM

Kiva, superb tortul!

Eu, o tarta cu branza de vaci

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-174-13461004601237.jpg

#3573 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 27 August 2012 - 11:04 PM

Vezi postareaGeany, la 27 August 2012 - 07:00 PM, a spus:

Daa! Bub' e la al 5-lea patrat si nici el nu mananca cu ''blanza'' :D da' asta e buna,asa ca iti multumesc,ca l-ai facut si pe bubul meu sa manance picinta' cu blanza' :D :(


Dragul de el, ma bucur sincer ca a papat.

Si gata, e deschis si topicul de care am vorbit.

#3574 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 28 August 2012 - 02:45 PM

Vezi postareacerra, la 27 August 2012 - 11:28 AM, a spus:



Prajitura secuiasca

Se face un aluat care iese moale si se intinde intr`o tava mijlocie dar mai inalta

Crema:


4 albusuri spuma


Prajitura face singura un strat de bezea deasupra. Se portioneaza rece.



Multumesc frumos,Cerra pentru reteta dar si pentru rapiditate :D !E trecuta in caiet si urmeaza s-o experimentez.

Dar am si niste intrebari legate de reteta.Spune-mi, te rog :

1)Untul din blat e topit sau cubulete,ca la tarta?

2) cele 4 albusuri de la crema trebuie batute spuma ca de bezea? Intreb caci daca zaharul merge la galbenusuri nu prea cred ca pot sa le bat 'batz' :lol:. Vad ca zici ca trebuie sa iasa ca o bezea,ei uite ca mie mi-e cam frica s-o dau in bara cu ea,pentru ca am eu niste sechele mai vechi.
Apropo,cum se preteaza la taiat bezeaua?Mai are aspect comercial daca e facuta de nestiutori?

#3575 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 28 August 2012 - 02:49 PM

Vezi postareaKiva, la 27 August 2012 - 07:42 PM, a spus:

Nu e de azi, e de peste weekend. Tortulet pentru ziua iubitului meu. Am muncit la el vreo 3 zile, in etape, am folosit diverse tehnici, mai toate impartasite de Andrada pe ici pe colo:

Gustul divin. Sectiunea mai amarata ca doar atat am reusit sa prind in poza. Mi-a fost teama cu ganache-ul ca nu se va tine dar in final a fost cu personalitate. Nu extrem de teapan dar suficient cat sa aibe alura :D.



Nu pot sa trec pe-alaturi fara sa remarc frumusetea de tort,Kiva! :lol:
Superb ti-a iesit si sper ca nu te superi de analogia 'arata ca de la cofetarie'.Bravo pentru rabdare si mai cred ca cele 3 zile de munca au fost apreciate pe masura.

#3576 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 28 August 2012 - 04:26 PM

Vezi postareaEllani, la 28 August 2012 - 02:45 PM, a spus:





Dar am si niste intrebari legate de reteta.Spune-mi, te rog :

1)Untul din blat e topit sau cubulete,ca la tarta? untul cubulete mici



2) cele 4 albusuri de la crema trebuie batute spuma ca de bezea? batute puf fara zahar Intreb caci daca zaharul merge la galbenusuri nu prea cred ca pot sa le bat 'batz' :occasion14:. Vad ca zici ca trebuie sa iasa ca o bezea,ei uite ca mie mi-e cam frica s-o dau in bara cu ea,pentru ca am eu niste sechele mai vechi.
Apropo,cum se preteaza la taiat bezeaua?Mai are aspect comercial daca e facuta de nestiutori?


Formeaza la copt un strat de bezea singura prajitura (albusul puf in bagi incet in crema de galbenusuri. Are aspect comercial

#3577 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,772
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 28 August 2012 - 05:09 PM

Vezi postareaKiva, la 27 August 2012 - 07:42 PM, a spus:

Nu e de azi, e de peste weekend. Tortulet pentru ziua iubitului meu.
Hello, hello! Imagine postata Ce mă bucur să te mai văd!
La mulți ani iubitului tău! Să fie sănătos și să fiți fericiți.

Despre tort, doar 3 cuvinte (vorba șefului Imagine postata) mi-nu-nat!

#3578 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 28 August 2012 - 07:05 PM

Multumesc de aprecieri, fetelor. E un pic de muncit la el dar rezultatul merita :occasion14:

#3579 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 29 August 2012 - 05:16 PM

Vezi postareacerra, la 28 August 2012 - 04:26 PM, a spus:

untul cubulete mici

2) cele 4 albusuri de la crema trebuie batute spuma ca de bezea? batute puf fara zahar

Formeaza la copt un strat de bezea singura prajitura (albusul puf in bagi incet in crema de galbenusuri. Are aspect comercial



Merci inca o data,Cerra!Acum trebuie sa-mi fac timp sa-ncerc una de proba sa vad cum o reusesc,ca mai apoi s-o pot 'reusi' si pentru altii.

#3580 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 29 August 2012 - 06:54 PM

Dupa musacaua dintr-o vanata, iaca si placinta dintr-un mar!

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-73-13462592391939.jpg

Sectiune poate maine, ca acum e prea fierbinte!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi