Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3921 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 November 2012 - 01:26 PM

Vezi postareazoazorel, la 03 November 2012 - 12:15 PM, a spus:

Iaca si eu cu parajitura cu foietaj si mere a Cerrulinei! E divina (si Cerra-i di vina!)



Reusita!

Ce bezea mandra ai fost capabila sa faci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) B) B) sa te mai aud candva ca tie nu iti iese ca sa vezi ce iti dau de nu poti duce (asta asa imi permit ca intre fina si nasa)

#3922 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 03 November 2012 - 10:21 PM

Eu am facut prajituri cu diverse:dovleac, gutuie, struguri...
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13519729790712.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13519740670585.jpg

Si-am mai facut ceva, toate pentru parastas...

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13519748674068.jpg

#3923 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 03 November 2012 - 11:07 PM

:-*

Vezi postareacerra, la 03 November 2012 - 01:26 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 03 November 2012 - 12:15 PM, a spus:

Iaca si eu cu parajitura cu foietaj si mere a Cerrulinei! E divina (si Cerra-i di vina!)



Reusita!

Ce bezea mandra ai fost capabila sa faci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =)) =)) =)) :floare: sa te mai aud candva ca tie nu iti iese ca sa vezi ce iti dau de nu poti duce (asta asa imi permit ca intre fina si nasa)



Finutzo, da'catu-i de bunaaa! Mai e de-o portie-doua(da'subtiri!):drool:

Mie nu de bezea mi-era frica, ci de coca.Ia, vezi cum faci cu aia cu prune, ca poate-mi iese si mie!:-*
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3924 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 04 November 2012 - 09:38 AM

Vezi postareacerra, la 01 November 2012 - 04:25 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 01 November 2012 - 04:10 PM, a spus:

HHMMM, ce bine arata! O retzeta, please! =))


CHEC '' ZIUA SI NOAPTEA''


Foaaarteee bun!!!!! :floare:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-184-13520146804838.jpg
dana

#3925 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 November 2012 - 11:44 AM

Vezi postareadana3262, la 04 November 2012 - 09:38 AM, a spus:


Foaaarteee bun!!!!! =))




Ma bucur mult ca ti`a placut :floare:

Checul se poate pune si in formele de chec dar eu de cele mai multe ori il fac in tava mare. Asta am ales sa fac ptr ca si eu ca si Gela, l`am facut ptr ziua mortilor sa impart ptr parintii mei si am ales special reteta asta, ptr ca mama mea o facea des.


Sa fie primit toate pregatelile facute si de Gellutza ptr toti ptr care au fost numite.

#3926 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 November 2012 - 02:24 PM

Cerra spune-mi pls diferenta intre budinca de tapioca simpla si cea cu ou.
E mai cremoasa cea cu ou? E buna cea simpla fiarta in lapte si frisca doar?

#3927 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 November 2012 - 04:48 PM

Vezi postareayoyo, la 04 November 2012 - 02:24 PM, a spus:

Cerra spune-mi pls diferenta intre budinca de tapioca simpla si cea cu ou.
E mai cremoasa cea cu ou? E buna cea simpla fiarta in lapte si frisca doar?


Cu ou este mai cremoasa si mai buna duce asa spre o crema de vanilie cu aroma de la coaja de lamaie se asorteaza bine si in plus are si alta consistenta decat cea simpla. Simpla mie nu imi place este asa parca prea fada.Incearca primadata o portioara mica simpla poate ca tie iti place sti cum e gusturile nu se discuta.

Eu fac cea cu ou. Daca imi amintesc scria aici pe topice numai retin cine, ca a facut cum scria pe pachetul de tapioca si nu chiar ia placut.Era o varianta simpla.



Azi: Cheesecake vanilla & lemon si bezea


Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13520415937761.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13520416207159.jpg


O felie ptr voi
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-1352054256756.jpg

#3928 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 04 November 2012 - 07:46 PM

Oau Cerraaaa!! =)) =)) =)) :floare: :drool:

Vrem reteta....sunt convinsa ca nu voi fi singura ce o vrea :-*

#3929 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 November 2012 - 08:21 PM

Vezi postareaVika, la 04 November 2012 - 07:46 PM, a spus:

Oau Cerraaaa!! =)) =)) :floare: :drool: :-*

Vrem reteta....sunt convinsa ca nu voi fi singura ce o vrea :-*



+1 !=))

#3930 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 November 2012 - 09:22 PM

Cheesecake vanilla & lemon


Ingrediente:

1kg branza fina de vaci (trebuie sa fie asa ca si o smantana groasa )

5 linguri de faina

1 plic budinca de vanilie sau 40gr amidon

2 fiole esenta de vanilie

15 linguri de zahar + 5 linguri ptr bezea

1 lamaie zeama + coaja rasa

coaja rasa de portocala

5 oua + 4 albusuri ptr bezea

1 plic praf de copt

1 forma de copt rotunda de 30cm


Mod de preparare bezea:

4 albusuri se bat spuma tare cu 5 linguri de zahar si se adauga 1 fiola de vanilie.

Mod de preparare crema de branza:

Separam cele 5 oua

Branza se amesteca cu galbenusurile, 1 fiola de vanilie, coaja de lamaie si de portocala, faina, budinca praf (amidon), praful de copt.

Albusurile se bat separat spuma cu 15 linguri de zahar , iar cand spuma este tare, se adauga zeama de lamaie , se amesteca apoi se incorporeaza spuma in crema de branza si se foloseste telul para. Crema tre sa fie pufoasa. Se pune hartie de copt in forma de tort si se toarna compozitia, se pune la copt ptr 60 min la 170 grade.Dupa timpul expirat se scoate incet cheesecake`ul din cuptor si se pune bezeaua cu un pos sau cu lingura , apoi se introduce inapoi in cuptor pe aceiasi temperatura ptr 15 min. Se opreste focul dupa timpul expirat si se lasa forma cu cheesecake in cuptorul stins cu usa intredeschisa inca 10 min, apoi se scoate afara incet si desfacem inelul si lasam la racit.

Se portioneaza rece.


Branza fina se gaseste la lidl si arata asa:


Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13520567844749.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13520567989984.jpg

#3931 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 04 November 2012 - 09:51 PM

[quote name='cerra' date='04 November 2012 - 06:48 PM' timestamp='1352040531' post='168724']
[quote name='yoyo' date='04 November 2012 - 12:24 PM' timestamp='1352031881' post='168720']

Azi: Cheesecake vanilla & lemon si bezea


O felie ptr voi

[/quote]
E superbissima, cerra si la cat e de buna nici nu ma mai gandesc...vanilla & lemon si bezea, ce combinatie poate fi mai buna ca asta?
Brava!

#3932 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 November 2012 - 09:58 PM

[quote name='Gelutza' date='04 November 2012 - 07:51 PM' timestamp='1352058692' post='168750']


[/quote]
E superbissima, cerra si la cat e de buna nici nu ma mai gandesc...vanilla & lemon si bezea, ce combinatie poate fi mai buna ca asta?
Brava!
[/quote]

Multumesc frumos!

Se face foarte usor, este foarte gustoasa,usoara, aromele se imbina perfect . Cat este calda se umbla usor cu ea sa nu se lase.

Musafirii mei au fost foarte incantati seara asta.Sunt foarte fericita ca le`a placut.

#3933 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 04 November 2012 - 10:18 PM

Eu nu vad poza cu felia, de ceee???

#3934 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 November 2012 - 10:31 PM

Vezi postareaVika, la 04 November 2012 - 10:18 PM, a spus:

Eu nu vad poza cu felia, de ceee???


Tre sa o vezi. Am editat si am pus`o linga celelalte poze.

#3935 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 04 November 2012 - 10:51 PM

Aha,era vorba de cursor :(

Arata demential :scratch: :D
Poftesc la ora asta :(

#3936 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 November 2012 - 11:07 PM

Vezi postareaVika, la 04 November 2012 - 10:51 PM, a spus:

Aha,era vorba de cursor :(

Arata demential :scratch: :D
Poftesc la ora asta :(


Ma gandesc al tine acum (tocmai mi`am pus o felie ). Maine dimineata fugutza dupa branza si cand ai timp tot maine o executi. Merge repede mai mult astepti sa se raceasca:)).

#3937 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 November 2012 - 09:23 AM

Vezi postareacerra, la 02 November 2012 - 04:35 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 02 November 2012 - 11:23 AM, a spus:

Sarut-mana de retzeta! :floare: :floare:
Este chiar simplu si economic.


Cu placere! dar sa sti ca asta nu este cel economic. Ala cred ca l`ai facut parca nu?


Da, pe acela l-am facut eu, dar asta este cu totul alta retzeta.
Am facut-o aseara, foarte buna a iesit si intr-adevar pufoasa. Dupa amiaza o trag si intr-o poza. Si in loc de lapte am avut lapte batut, dar sigur nu i-a schimbat gustul. Multumesc pt.reteta!
GEORGIA

#3938 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 05 November 2012 - 11:24 AM

Cerra cat de buna e budinca de tapioca!! Deliciu :floare:. E atat de cremoasa si asa fina.

Nu am mai amestecat-o cu ou. Noua ne-a placut foarte mult.

Mai bine ai face un topic cu retete de dulciuri si nu numai cu produse luate de la magazine naturiste.

#3939 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 November 2012 - 12:01 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 05 November 2012 - 09:23 AM, a spus:



Da, pe acela l-am facut eu, dar asta este cu totul alta retzeta.
Am facut-o aseara, foarte buna a iesit si intr-adevar pufoasa. Dupa amiaza o trag si intr-o poza. Si in loc de lapte am avut lapte batut, dar sigur nu i-a schimbat gustul. Multumesc pt.reteta!


Sa va fie de bine!

#3940 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 November 2012 - 05:54 PM

Cand vad ce bezea chipesa faci,Cerra,mai ca m-as apuca sa-ncerc,caci am tot renuntat la idee dupa vreo 2 ori de nereusita.Dar acum nu,caci mai avem un pic din tortul cu blat de cacao si ananas.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-13521308125162.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi