Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3981 Useril este offline   ank@ 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 11-November 12

Postat 11 November 2012 - 07:01 PM

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1716-13526528449601.jpg
prajitura cu mere
Aluat
-500g faina
-o lingura praf de copt
-200g margarina(unt)
-100g zahar praf -un galbenus
-100g smantana
Se amesteca untul cu zaharul,apoi se adaoga galbenusul,se pune alternand faina si smantana,se amesteca toate ,apoi se framanta si se da la frigider pentru 1-2 ore.
Umplutura -1,5kg mere -2 linguri zahar praf -o lingura scortisoara -1-2 linguri pesmet Se curata merele,se dau pe razatoarea mare si se pun la calit,impreuna cu zaharul si scortisoara.Se tine pe foc pana scade aproape toata zeama.Se intinde o foaie si se fac cercuri,pe cercuri se pune pesmet apoi o lingura din compozitia de mere,apoi se prind trei colturi sa iasa forma de triunghi.(in reteta originala :se intinde o foaie din jumatate de aluat se presara pesmetul se pune toata umplutura apoi a doua foaie ,poate fi tip gril,sau aluat razuit)se da la cuptor la 170° pentru 20 minute(pana se rumenesc).Dupa ce se scot se pudreaza.
sursa-Culinar-M.Livia-

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1716-13526528544087.jpg
Bomboane cu magiun de prune
incrediente
500g biscuiti
400g magiun
100g unt
eu am adaugat si putina nuca,
se poate adauga si nuca de cocos...

-se dau biscuitii la robot si se amesteca cu magiunul si untul cald la temperatura camerei,se formeaza bilute si se dau prin biscuiti sau nuca,nuca de cocos...
-mie nu prea imi plac prajiturile cu dulceturi dar aceste bombonele sunt delicioase:)
reteta o am de la mama mea

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1716-1352652861945.jpg
Cookies
2 cani zahar,
1/2 cana ulei si
1/2 cana cacao
se amesteca cu lingura.Separat se bat 4 oua cu esenta de vanilie si se amesteca cu prima compozitie.Se adauga apoi 3 cani de faina, 1 pliculet praf de copt si sare.Daca iese aluatul prea lipicios se pune putin in frigider sause poate pune putina faina.Apoi se fac bilute din aluat, se dau prin zahar pudra, se turtesc si se pun in tava pe hartie de copt.Se lasa 10 minute la cuptor pana se crapa deasupra.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1716-13526528687097.jpg
briose cu nuca de cocos
incrediente
-3 ouă
-2 gălbenușuri
-125 g smântâna
-100 g unt topit
-150 g zahăr
-2 linguri cacao
-1 praf copt
-15 linguri făină
crema
-2 albușuri
-150 g nucă de cocos
-10 linguri zahăr pudră
.............................................................................................
-se separă ouăle
-se mixează albuşurile cu zahărul,
-se adaugă gălbenuşurile, smântâna, untul topit şi cacaua.

-se adauga făina amestecată cu praful de copt şi cacaua.
-pentru cremă: se bat albuşurile,
-se adaugă zahărul pudră şi se bate până devin bezea.
-apoi se încorporează nuca de cocos .
-se pregateste tava se pun cosuletele de hartie pt briose.
-se pune o lingura plina de aluat de brioşe, o lingură plina de umplutură şi iar o lingură de aluat de brioşe.
-se dau la cuptorul preancălzit pentru 20 de minute la 180 grade.
Blogul meu DE TOATE
Album Picasa I
Picasa II

#3982 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 11 November 2012 - 07:11 PM

Anka, bun venit!
Harnica ai mai fost astazi, daca ai facut toate astea, bravo!

#3983 Useril este offline   ank@ 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 11-November 12

Postat 11 November 2012 - 07:19 PM

Multumesc Gelutza,nu le-am facut toate astazi,recuperez pana sunt la zi:)
Blogul meu DE TOATE
Album Picasa I
Picasa II

#3984 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 11 November 2012 - 08:00 PM

Vezi postareaank@, la 11 November 2012 - 07:19 PM, a spus:

Multumesc Gelutza,nu le-am facut toate astazi,recuperez pana sunt la zi:)

Aha, am inteles, dar cred ca ar fi bine sa deschizi topic separat cu fiecare reteta, arata bine si s-ar gasi mai usor pe forum daca ar fi postata fiecare reteta cu numele sau, e parerea mea bine intentionata, sa nu se supere nimeni ca am indraznit sa-mi dau cu parerea!
Si oricum, tot harnicuta te cred, Anka! :floare:

#3985 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 11 November 2012 - 08:11 PM

Facut ieri dimineata pentru weekend. Am respectat cantitatile orginale si da, iese micut dar cum am spus, e destul de satios si pentru un dulce de weekend dimineata la cafea si un desert de pranz e absolut suficient. Textura cremei e placuta, fina si aromata. Mie mi-a placut mai mult crema de branza in sine decat Oreo. Nu m-am straduit prea mult sa il tai curat. La mine blatul de oreo a fost destul de tare asa ca fiind si micut, cu greu am putut sa tai o felie curata. L=am retinut pentru o varianta cu fructe de Craciun sau anul nou. :floare:

Aici intreg, diametrul 15 cm, montat cu cecul reglabil de tort pe o farfurie de aperitiv. S-a incadrat perfect:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-729-13526573815526.jpg

Si aici sectiunea un pic murdarita, am zis ca nu m-am straduit sa il tai curat...:floare:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-729-13526574004874.jpg

Noua ne-a placut.

#3986 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 November 2012 - 08:39 PM

Epi?

#3987 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 November 2012 - 09:00 PM

Vezi postareastella, la 11 November 2012 - 08:39 PM, a spus:

Epi?

nuuu cred!

#3988 Useril este offline   maddy123 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTrier, DE

Postat 11 November 2012 - 10:42 PM

Vezi postareacerra, la 10 November 2012 - 05:17 PM, a spus:

Vezi postareamaddy123, la 10 November 2012 - 04:57 PM, a spus:

Prajitura cu martipan si pere fierte in vin rosu.




Frumoasa prajitura si sunt sigura ca este si gustoasa dar nu pot sa nu zic ca ai fentat la nr perelor care trebuiau puse la reteta :)


Daca nu-i pere... e vai de... mere. :)

#3989 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 November 2012 - 11:46 PM

[quote name='maddy123' date='11 November 2012 - 08:42 PM' timestamp='1352666558' post='169873']

[quote name='maddy123' date='10 November 2012 - 02:57 PM' timestamp='1352559467' post='169683']
Prajitura cu martipan si pere fierte in vin rosu.





Daca nu-i pere... e vai de... mere. :)
[/quote]

Buna faza cu para mar:))

#3990 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 November 2012 - 12:10 AM

Joffre & Tort joffre

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13526719008117.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13526716464284.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13526716560926.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13526716699862.jpg


Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13526717062353.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13526717295276.jpg

#3991 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 November 2012 - 12:41 AM

Arata superb toate dulciurile voastre. Felicitari! :)

Cerra, ce rapida ai fost cu tortul Joffre.. Tare bine arata. Reteta pe care o am eu (impropriu spus reteta totusi) contine si un blat subtire, gen foilor de dobos intre straturile de crema si tare ma gandeam sa-l comit si eu... Parca mi-ai dat curaj :) :P
Imagine postata

#3992 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 November 2012 - 07:50 AM

muicaaa Cerra!

pai intru in sevraj de dimineata cu asa o prajitura! si nu is ciocolatoasa de fel..:)
Bravo ! :)

#3993 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 November 2012 - 08:00 AM

Cerra, bravo doamna. eu joffre am tot luat de la o cofetarie bucuresteana , dar nu si tort....cred ca mai e cunoscut si sub numele de tort Mareshal...si parca tin minte sa am o reteta intr-un caiet :)

#3994 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 12 November 2012 - 08:54 AM

Cerra, cuvintele sunt de prisos :) :) :P

#3995 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 November 2012 - 10:09 AM

Ce de bunatati pe aici!!!! Cum intru pe acest topic si vad bunatatile sigur imi creste si glicemia!!! :)

Eu vin cu prajitura lui Cerra "Ziua si noaptea" :)

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-88-13527077715905.jpg
GEORGIA

#3996 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 12 November 2012 - 10:45 AM

Vezi postareacerra, la 12 November 2012 - 12:10 AM, a spus:

Joffre & Tort joffre


:) :) Super arata! Ai scris pe undeva reteta? Ma tenteaza si pe mine, cred ca pentru Craciun.
Multumesc!

#3997 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 November 2012 - 10:55 AM

Vezi postareaOlguta, la 12 November 2012 - 12:41 AM, a spus:

Arata superb toate dulciurile voastre. Felicitari! :headbang:

Cerra, ce rapida ai fost cu tortul Joffre.. Tare bine arata. Reteta pe care o am eu (impropriu spus reteta totusi) contine si un blat subtire, gen foilor de dobos intre straturile de crema si tare ma gandeam sa-l comit si eu... Parca mi-ai dat curaj :headbang: B)


Multumesc!

Poi da, ca pe mine cand ma apuca , ma apuca.

Reteta originala de la Casa Capsa ptr crema : unt moale, zahăr pudră, vanilie, rom, cacao, apă, gălbenuşuri de ou şi frişcă. Mie mi sa parut mai usoara in stilul asta tinand cont ca este de fapt o crema mai grea care este multa ca si cantitate si am optat ptr reteta D-nei Ana Pan (cofetaria poarta acelasi nume sper ca nu se considera reclama) am urmarit videoul dar isi pastreaza oarecum secretul cantitatii ingredientelor arata cum se face ce pune dar nu zice cantitati. Le `am potrivit de minune si chiar am putut s atin tortul in mana.Mentionez ca reteta era cu balt galben.

Si eu am facut blatul ala subtire ca de dobos doar ca am pus si cacao (blatul din reteta este galben) dar eu am o problema cu ciocolata neagra si blatul galben am vrut sa fiu ciocolatoasa pin la capat.Numai dedesupt vine blat la tort care de fapt il pui deasupra si cand intorci tortul vine dedesupt.Am reteta pas cu pas aproape, atat cat am putut sa pozez. Tortul cand il scoti si il intorci tre sa il poti tine fara farfurie in mana si tot asa il si glazurezi deasupra unui gratar cu o tava dedesupt ptr ca noi nu avem robinetul de unde curge ciocolata:)).

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527081474188.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527081612511.jpg

la ultimile poze am avut bateria slaba la telefon si au iesit cam nashpa dar azi o sa mai fac o poza la felie ca nu imi place cum a iesit poza asa patata crema.

tortul desi este cu un diametru de 22 cantareste cu tot cu platou 3,500gr (o sa cantaresc farfuria goala sa vedem cat are).



Vezi postareaiulia nicoleta, la 12 November 2012 - 07:50 AM, a spus:

muicaaa Cerra!

pai intru in sevraj de dimineata cu asa o prajitura! si nu is ciocolatoasa de fel..:P
Bravo ! :occasion14:


Multumesc!

Nu tre sa intri ptr ca nu se face greu doar ca trebuie asteptat dupa crema sa se intareasca prin congelator. Cantitatile le am facut eu si iese asa cum tre s aiese nu sa tai cu toporul (asta in cazul in care nu este bine potrivit frisca si ciocolata)deci este foarte bine cum am facut. Asa ca daca doresti te poti apuca dar...... sa mai gasesti clienti la mincat ca nu s epoate minca mult din el. Pe farfuria aia mica am dus prietenilor si cantarea 900 si putin de grame.



Vezi postareastella, la 12 November 2012 - 08:00 AM, a spus:

Cerra, bravo doamna. eu joffre am tot luat de la o cofetarie bucuresteana , dar nu si tort....cred ca mai e cunoscut si sub numele de tort Mareshal...si parca tin minte sa am o reteta intr-un caiet :)


Multumesc D`na stella!

Da se mai numeste cred ca in Franta tort Mareshal.

De aici numele

Fiecare ocazie socială, diplomatică sau mondenă importantă era marcată prin lansarea unui nou produs al Casei “Capşa”. În anul 1920, de exemplu, cu prilejul vizitei făcute de mareşalul francez Joffre, Casa “Capşa” a lansat delicioasele prăjituri “joffre”, cunoscute şi apreciate şi azi. Binenteles ca pe parcursul anilor reteta sa mai imbunatatit, dar sa pastrat ce este mai important: sa fie ciocolatos. Eu nu am pus rom in crema, dar am pus praline cu rom si altele cu brandy.Eu am vazut foarte multe torturi pe net de ciocolata la care le ziceau joffre dar ptr mine care fac multe torturi cu ciocolata , raman doar torturi de ciocolata.Stiind cum arata joffre`urile aceasta reteta a picat la fix si chiar este joffre, chiar daca nu are oua unt in ea. important crema de ciocolata sa fie si modul cum este ansamblata. Cand zici blaturi vreo 3 si insiropate dupa mine numai este joffre, este tort de ciocolata cu blaturi insiropate.

“Oaspeţii plecau spre Paris încărcaţi cu cutii de lemn, pline cu acele bomboane unice în Europa. Apoi au inceput sa faca joffre`urile sub forma de tort.

Tort joffre d ecare am facut eu poti servii la cofetaria scrisa de mine mai sus cu acelasi nume ca al d`nei mentionate.Repet nu este reclama eu stau la Timisoara si cofe aia este in capitala si inca una foarte scumpa dupa cum am vazut io preturile lor.





Vezi postarealenias, la 12 November 2012 - 08:54 AM, a spus:

Cerra, cuvintele sunt de prisos :floare: :floare: :floare:


Multumesc frumos!

Am zis doar ca mi`am facut pofta de un ciocolatos cand fetele produceau cheesecake oreo.


#3998 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 November 2012 - 10:59 AM

[quote name='Giorgiana' date='12 November 2012 - 08:09 AM' timestamp='1352707776' post='169888']

Eu vin cu prajitura lui Cerra "Ziua si noaptea" :occasion14:


[/quote]

Bravo! arata foarte bine, iar de gust nu ma indoiesc.


[quote name='boabe de cafea' date='12 November 2012 - 08:45 AM' timestamp='1352709943'
:headbang: :headbang: Super arata! Ai scris pe undeva reteta? Ma tenteaza si pe mine, cred ca pentru Craciun.
Multumesc!
[/quote]

Multumesc ptr apreciere!

Inca nu am pus reteta dar o sa fac un topic ptr Tort joffre daca nu se supara nimeni si daca nu este . Urmatorul tort joffre pe care o sa il fac, o sa pun cilindri culcati si prin crema din interior ptr ca va da bine culoarea cremei din interior care vine usor frecata sa se albeasca putin dar nu mult si culoarea cilindrilor mai inchisi la culoare.


#3999 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 12 November 2012 - 11:28 AM

Cerra, eu nu ma supar deloc daca faci un topic pentru tortul Joffre, arata grozav de bine :occasion14:

Eu, ceva complicat, clatite :headbang:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-174-13527124820085.jpg

#4000 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 November 2012 - 11:55 AM

Vezi postareacristinaD, la 12 November 2012 - 11:28 AM, a spus:

Cerra, eu nu ma supar deloc daca faci un topic pentru tortul Joffre, arata grozav de bine :occasion14:

Eu, ceva complicat, clatite :headbang:




Ma bucur ca va place productia mea !

Si sa sti ca poate fi complicat sa faci si clatite.Am mai auzit pers la care nu le iese.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi