Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6341 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 09 November 2014 - 06:27 PM

Vezi postareaPeter, la 09 November 2014 - 07:01 AM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 08 November 2014 - 05:42 PM, a spus:


300 g faina normala
130 ml apa calduta
4 linguri de ulei.

amestecat totul, se potriveste ori cu apa sau faina la nevoie.
important, trebuie tinut o ora la frigider.



si sarea unde-ai pus-o ? :hug:


Care sare? Este aluat ptr. strudel dulce. Imi pare rau daca am spus ceva de sare.
Cine vrea sa puna, poate sa puna si la ala dulce, probabil nici nu se va simti.
La ala ptr. carne tocata am pus un "praf".

Peter


inseamna ca nu te tii de litera povestii, "ca sarea-n bucate"! :lol:
la orice se pune un strop de sare, inclusiv la dulciuri, balanseaza gustul, desi e insesizabila senzatia de sarat

#6342 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 09 November 2014 - 06:29 PM

Vezi postareazoazorel, la 08 November 2014 - 06:14 PM, a spus:

si sarea unde-ai pus-o ? :hug: = Haidi, bre, Redi! Imagine postataSe subintelege sarea, ca-i doar o priza, nu o lingurita! Imagine postata
Tu ce mai faci?


iaca ca nu s-a subinteles! :lol:)
eu fac(din ce in ce mai) bine, ma intorc curand la voi,deocamdata imi fac incalzirea ^_^

#6343 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 09 November 2014 - 07:45 PM

Vezi postarearedivivus, la 09 November 2014 - 06:29 PM, a spus:

iaca ca nu s-a subinteles! :))
eu fac(din ce in ce mai) bine, ma intorc curand la voi,deocamdata imi fac incalzirea ;)


Imagine postata Abia astept! Ca si sezatoarea pe care-ai propus-o! Imagine postata

On topic: facui crema fiarta de cacao, dar n-am pozat-o, ca nu mai e!
Reteta simpla: la jumatate de litru de lapte pun 3 linguri cu zahar, doua cu faina, 1 cu cacao si-un praf de sare (o priza).O fierb pana se ingroasa, adaug esenta de rom si stafide / bucatele de ciocolata si gata!
O mai folosesc si pe la prajituri, in loc de cremele la plic!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#6344 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 November 2014 - 08:06 PM

Tort de ciocolata
Imagine atasata: monthly_11_2014/post-4-14155563649832.jpg

#6345 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 November 2014 - 08:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 November 2014 - 08:06 PM, a spus:

Tort de ciocolata


buuun, bravo!
si eu am facut unul ptr cadou la nasha Gabi si din crema ramasa am facut unul mic cu biscuiti ptr casa.
chiar imi pare rau ca nu le-am pozat.

#6346 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 09 November 2014 - 09:17 PM

Cremsnit, reteta Laurei Laurentiu (dar cu foi cumparate :) ).
Excelent, abia am mai prins 2 bucati pentru pozat.

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-146-14155606488452.jpg

@Adriana, arata superb tortul. Ce reteta ai folosit?

#6347 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 November 2014 - 12:28 AM

Vezi postareafloricris, la 09 November 2014 - 09:17 PM, a spus:

@Adriana, arata superb tortul. Ce reteta ai folosit?

Pentru blat (l-am taiat in 3) reteta sorellei mele de aici
http://artaculinara....pone-si-zmeura/
am pus 2 linguri pline cu virf de cacao amara ca sa iasa negru tare asa ca am pus un plic intreg de praf de copt de la Lidl care are 15 gr
Crema este cea de vanilie pe care o fac mereu in Thermomix, de aici
http://artaculinara....dpost__p__14094
doar ca am gresit punind de la inceput 40 de gr de cacao si era lichida asa ca am intarit-o adaugind in plus inca 30 de gr de amidon din cartofi
Blaturile le-am stropit cu chestia asta care e excelenta dar din pacate nu-mi amintesc de unde am cumparat-o :)
Imagine atasata: monthly_11_2014/post-4-14155722363091.jpg
Deasupra glazura gata cumparata marca Paneangeli
http://www.paneangel...glassa-al-cacao

#6348 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 10 November 2014 - 09:25 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 November 2014 - 08:06 PM, a spus:

Tort de ciocolata
Atasament fettatortaciocco.jpg


vai, cum arata!

#6349 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 10 November 2014 - 10:04 PM

Multam fain, Adriana!

#6350 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 November 2014 - 10:12 PM

Eu rapid rapidulescu',prajitura rapida alla je' (ne ornat ,ne coafat)http://artaculinara....ida-alla-geany/,pandispan insiropat cu sirop in care am pus un plic de ciocolata calda,si ganaj cu o ciocolata f. proasta menaj,cumparata la kg. de la mine de la magazanul' de la scara blocului(oribila) :) ,am mai salvat cu esenta de rom,dar hunii au fost incantati asa ca... :)

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-405-14158231509139.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-405-14158231452778.jpg

#6351 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 November 2014 - 07:55 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 November 2014 - 12:28 AM, a spus:

doar ca am gresit punind de la inceput 40 de gr de cacao si era lichida asa ca am intarit-o adaugind in plus inca 30 de gr de amidon din cartofi


sa inteleg ca daca adaugi din start cacao intr-o crema pe care urmeaza s-o fierbi, amidonul care o inchega in mod normal devine insuficient?
si daca ai fi adaugat cacao tocmai la sfarsit nu ar fi influentat consistenta cremei?

eu fac destul de des blaturi doar din albus. si daca-l fac maro, adica cu cacao, se schimba consistenta aluatului. doar cu faina ies mai bine blaturile din albus.

#6352 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 November 2014 - 08:56 AM

Praful de cacao inmoaie si compozitia de blat si crema. Reteta pe care am facut-o spunea ca trebuia pusa la sfirsit. Dupa ce era fiarta si intarita. Si practica mi-a demonstrat-o pentru ca fac mereu acea crema farà cacao si se intareste mereu.
Odata demult la tortul cu decoratie impletita am avut probleme cu o crema cu cacao la fel. Probabil la astfel de creme trebuie folosit doar un anumit fel de amidon care leaga mai tare. Probabil e indicat cel din cartofi pentru ca mi-a intarit-o imediat acum si tot in aceleasi conditii mi-a intarit o crema de brinza care tot lichida imi iesise.

#6353 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 November 2014 - 09:10 AM

am inteles, merci!
deci n-a fost o intamplare ce am constatat eu.

#6354 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 13 November 2014 - 10:20 AM

Adriana tortul tau de cioco m-a hipnotizat total! Arata de milioane!

#6355 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 November 2014 - 12:01 PM

Mersi Cristina mi-a placut mult si mie. Ma gindeam sa-l refac de ziua mea de adus la serviciu dar trebuie sa studiez alta glazura pentru ca asta e rapida dar e prea tare

#6356 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 November 2014 - 06:50 AM

Ieri tort cu Quark si piersici:

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-27-14161134093516.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-27-14161134161673.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6357 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 16 November 2014 - 07:32 PM

Vezi postareaPeter, la 16 November 2014 - 06:50 AM, a spus:

Ieri tort cu Quark si piersici:

Atasament a.jpg

Atasament b001.jpg

Peter


cum poate sa arate !!! :o :director: :D

#6358 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 November 2014 - 12:50 PM

Vezi postareaPeter, la 16 November 2014 - 06:50 AM, a spus:

Ieri tort cu Quark si piersici:

Atasament a.jpg

Atasament b001.jpg

Peter



ce pofta mi-ai facut.....
Eu in ultimul timp mai slab cu gatitul , dar am facut totusi un mousse de ciocolata alba cu glazura de cioco neagra.

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-479-1416221383148.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2014/post-479-14162213919663.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6359 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2014 - 03:10 PM

Eu ceva dulce, adica blatul de aici si crema e un chantilly de mascarpone:

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-9-14163162108405.jpg

200 ml frisca lichida rece
30 gr zahar
100 gr mascarpone

Le bateti bine cu mixerul intr-un bol bine congelat.Eu am bagat bolul de inox de la KA in congelator o ora.


Imagine atasata: monthly_11_2014/post-9-14163161915285.jpg

#6360 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 November 2014 - 09:38 PM

Vezi postareaEataly, la 18 November 2014 - 03:10 PM, a spus:

Eu ceva dulce, adica blatul de aici si crema e un chantilly de mascarpone:

Le bateti bine cu mixerul intr-un bol bine congelat.Eu am bagat bolul de inox de la KA in congelator o ora.

:santa: :study: :lol: =)) =)) :o Am murit..... :bounce:

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 useri citesc topicul
0 membri, 23 vizitatori, 0 utilizatori anonimi