Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6481 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 January 2015 - 01:03 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 January 2015 - 09:25 AM, a spus:

Problema ar fi rezolvata din start daca cine posteaza poza explica si ce a facut. Ca doar subiectul nu e "poza la ce am gatit azi" :) dar na, fiecare face cum vrea ca doar e un forum democratic asta :P S-ar putea desprinde cite un mesaj cu reteta dar cred ca ramine un balamuc pentru ca mesajele ulterioare se pot referi fie la reteta pe care eu as muta-o fie la alte argumente ramase aici. Poate ca ar fi mai bine sa creez eu cite un subiect separat copiind pur si simplu reteta cu poza (sau cine vrea sa o faca cu propriile retete e liber sa o faca), asa ar ramine aici si ar exista si un subiect care devine de sine statator. Nu's, veniti si voi cu alte idei, eu execut :)


Da, copiate am vrut sa zic. Intr-adevar "vina" e doar a utilizatorilor, ca doar putem din start cand scriem reteta sa o punem direct la Retete (am pus vina intre ghilimele ca intr-adevar punem fiecare cum vrem la urma urmei). Adriana, nu e cazul sa faci acuma o "razie" a subiectului, ar fi prea mult (eventual de acum inainte, daca utilizatorul nu o face?), probabil ca multi ne-am salvat deja retetele dar nu intotdeauna se intampla, zic las' ca revin si pe urma uit. Uneori gasesc reteta cu "cautarea", dar uneori nici nu stiu dupa ce sa ma uit..

#6482 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 January 2015 - 04:54 PM

Am reusit sa scriu reteta de la sufflé tapioca.Am intarziat putin ca voiam sa il scriu la topicul adecvat.
Cine nu are Thermomix il poate face pe foc timpul de fierbere e acelas, doar ca trebuie amestecat continuu.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6483 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 January 2015 - 06:48 PM

Vezi postareaadi_edi, la 11 January 2015 - 01:02 PM, a spus:

De sarbatori am facut tort dupa reteta Aurei postata la un concurs mai demult, blaturile sunt cu ciocolata iar umplutura e frisca+nuca - deasupra ganache - am sa-l fac si cu alta ocazie, fiu-meu care nu mananca nuca in prajituri/cozonaci a cerut supliment (l-am pacalit cu capsunile, cred).
Aura, un deliciu :( !

Aaaa, deci de mine era vorba :( Am citit mai intai postarea de la concursuri si nu eram sigura daca te referi la mine. :( Adi, ca deobicei, ai niste idei minunate. Capsunele deasupra ii dau o nota fresh, am sa le adaug si eu data viitoare.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6484 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 17 January 2015 - 04:39 PM

Peter :tongue3:

Azi impreuna cu pitica red velvet cupcakes, care nu-s chiar red cum vroiam eu , da' ...

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-780-14215055340947.jpg

#6485 Useril este offline   mimosa 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 18 January 2015 - 12:41 PM

Buna tuturor,
Am facut si eu un tort pentru nasa
Gata de servit

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2015/post-1086-14215776899746.jpg


#6486 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 January 2015 - 02:10 PM

Multumesc Lili, dar mai am muult de studiat.

#6487 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 January 2015 - 04:03 PM

Ok desprind
Toate mesajele ruladei lui Peter sunt acum un subiect de sine statator la Dulciuri in imagini
http://artaculinara....uark-si-zmeura/
Au ramas dou trei replici care par aiurea, sa ma iertati dar un mesaj al unui user nu pot sa-l rup in doua.

#6488 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 18 January 2015 - 04:50 PM

Azi, whoopie pies, bune, bune!

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-174-14215925377983.jpg

#6489 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 January 2015 - 07:50 PM

Vezi postareamimosa, la 18 January 2015 - 12:41 PM, a spus:

Am facut si eu un tort pentru nasa
Gata de servit


Mimosa, florile-s comestibile? f frumoase-s!

#6490 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 January 2015 - 04:31 AM

Vezi postareacristinaD, la 18 January 2015 - 04:50 PM, a spus:

Azi, whoopie pies, bune, bune!

Atasament 6313_1.jpg


Astea-s un fel de Oreo homemade? Oare e pe undeva reteta?

Weekendul trecut am facut un tort cu portocale si crema de branza - reteta fara faina, de pe blogul Laurei Laurentiu, dar mi se pare ca am mai vazut-o si aici pe forum.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2015/post-192-14216346275674.jpg


#6491 Useril este offline   mimosa 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 19 January 2015 - 10:53 AM

Vezi postareamoatza, la 18 January 2015 - 07:50 PM, a spus:

Vezi postareamimosa, la 18 January 2015 - 12:41 PM, a spus:

Am facut si eu un tort pentru nasa
Gata de servit


Mimosa, florile-s comestibile? f frumoase-s




da, pasta de zahar a adrianei

#6492 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 January 2015 - 10:58 AM

Bravo Mimosa pentru tort ! |E foarte frumos si s vede ca ai muncit la el ! PLus ca ai talent, intr-adevar florile ti-au iesit foarte frumoase ! Imagine postata

Adi, e bun blatatul ala din portocale fiarte? Am vazut si eu reteta si ma bate un gand pe week-endul viitor....Imagine postataImagine postata

#6493 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 January 2015 - 11:04 AM

Vezi postareamimosa, la 19 January 2015 - 10:53 AM, a spus:

da, pasta de zahar a adrianei

Bravo, ma bucur ca ti-a placut, rezultatul e splendid.

#6494 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 January 2015 - 01:07 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 19 January 2015 - 10:58 AM, a spus:


Adi, e bun blatatul ala din portocale fiarte? Am vazut si eu reteta si ma bate un gand pe week-endul viitor....


Mie si sotului ne-a placut (la serviciu unii mi-au si cerut reteta), copiilor nu. E un blat foarte umed, dar e o prajitura foarte aromata. In cuptor mi-a crescut pana la marginea de sus a formei, dar s-a lasat cand l-am scos, ma asteptam sa fie asa deoarece compozitia era foarte pufoasa, dar avand atata piure de portocale... Eu nici nu am avut atatea migdale cate zice in reteta, am pus jumatate nuca.

#6495 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 January 2015 - 01:53 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 19 January 2015 - 10:58 AM, a spus:

Bravo Mimosa pentru tort ! |E foarte frumos si s vede ca ai muncit la el ! PLus ca ai talent, intr-adevar florile ti-au iesit foarte frumoase ! Imagine postata

Adi, e bun blatatul ala din portocale fiarte? Am vazut si eu reteta si ma bate un gand pe week-endul viitor....Imagine postataImagine postata



nu stiu ce gand te bate, dar are si Lilly o reteta aci http://artaculinara...._1

poate se potriveste la ce vrei sa faci
fiica dacilor

#6496 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 20 January 2015 - 08:59 AM

Vezi postareaadi_edi, la 19 January 2015 - 04:31 AM, a spus:

Vezi postareacristinaD, la 18 January 2015 - 04:50 PM, a spus:

Azi, whoopie pies, bune, bune!


Astea-s un fel de Oreo homemade? Oare e pe undeva reteta?

Weekendul trecut am facut un tort cu portocale si crema de branza - reteta fara faina, de pe blogul Laurei Laurentiu, dar mi se pare ca am mai vazut-o si aici pe forum.


Adi, eu n-am mancat niciodata Oreo, deci nu am cum sa fac o comparatie.
Reteta de whoopies am luat-o de pe un blog dar crema pe care am folosit-o sa-i umplu a fost crema de la carrot cake de pe blogul Olgutei.


Pentru reteta de la whoopies o sa fac un topic separat la retete de dulciuri.

Si carrot cake de pe blogul Olgutei, facut sub forma de prajitura:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-174-14217369757177.jpg

Multumesc, Olguta!

#6497 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 January 2015 - 08:23 PM

ooups editez....eram convinsa ca sunt la ce dulciuri am facut. pardon Cristina, poate un admin sau moderator poate schimba mesajul .....

Am facut si eu semilune cu nuca, luate tot de pe un blog romanesc.
"200 gr unt se mixeaza cu 200 gr zahar pudra un praf de sare si un pic de zahar vaniliat ( eu il fac asa ca am luat din borcan cca 1/2 de lingurita).
se adauga apoi unul dupa altul 4 galbenusuri , coaja de lamaie si 200 gr faina ; 4 albusuri se bat bine si se amesteca cu compozitia care apoi se intinde in tava ( doamna da ca dimensiuni 30/40; eu am facut intr-o tava mai ingusta si mai mica decat cea de la aragaz.
100 gr nuci se tosteaza usor ( eu in tigaie) apoi se taie din cutit scrie doamna , eu le-am mixat mai grosolan. se presara peste aluatul nivelat din tava, se da 20 min la 180 grade, apoi se scade la 170 de grade si se mai lasa 10 min.( ultimele 10 min se acopera cu o foaie de copt tava, sa nu se arda nucile.
sw lasa la racit si se taie cu un pahar sau alta ustensila ( doamna folosea un disc de taiat pasta) in forma de semilune, si se pudreaza cu zahar pudra.
eu cred ca si taiata romburi e ok :floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2015/post-16-14217782050988.jpg


#6498 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 January 2015 - 09:37 PM

Vezi postareastella, la 20 January 2015 - 08:23 PM, a spus:

ooups editez....eram convinsa ca sunt la ce dulciuri am facut. pardon Cristina, poate un admin sau moderator poate schimba mesajul .....

Am facut si eu semilune cu nuca, luate tot de pe un blog romanesc.

Gata, am mutat. Si-am inceput sa plang.... :hungry: :floare: m-au napadit amintirile vazand semilunile.

#6499 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2015 - 01:14 PM

Stella ce consistenta au?De fursecuri? de prajitura? ca nu-mi dau seama :D

Eu Chec Tiramisù

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-14219248956123.jpg

250 gr mascarpone
300 gr zahar
6 oua
350 gr faina
100 gr amidon
150 ml lapte
50 ml espresso
1 plic praf de copt

Mixam mascarpone cu zahar.Adaugam ouale pe rand.Alternati laptele amestecat cu cafea si faina, amidonul, praful de copt cernute.
Eu am turnat intr-o forma de guguluf.Am copt la 180 grade 40-50 minute.Faceti proba cu scobitoarea.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-1421925188085.jpg

Consistenta e umeda, gen bundt.

#6500 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 January 2015 - 05:24 PM

Lili , mai mult de prajitura. foarte fina zic eu. bune la cafea, sau la ora ceaiului pentru copiii mari si mici.
Ps , totusi trubinchii tai sunt mai deosebiti :D. Si unele si altele s-au "ras" rapid.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi