Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • 341
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#6761 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 July 2015 - 06:52 AM

Vezi postareaCristinica, la 12 July 2015 - 07:51 PM, a spus:

Multumesc lui Peter ca e din nou printre noi si vreau ca el sa stie ca de ceva ani ma tot gandesc sa refac prajitura lui cu cercuri de branza alb si negru!
Sper sa reusesc intr-o zi sa-mi revin din punct de vedere culinar! Va pup!


Merci Cristinica si iti doresc reusita maxima la tort. Ma bucur de pe acum. :-*

Peter de pe insula :P
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6762 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 July 2015 - 08:08 AM

Vezi postareaCristinica, la 12 July 2015 - 07:51 PM, a spus:

Sper sa reusesc intr-o zi sa-mi revin din punct de vedere culinar! Va pup!

:-*

#6763 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 19 July 2015 - 02:11 PM

Back in business!!!
Hello! :love7:
Maine dimineata la micul dejun... cafea cu lapte si guguluful pufos si ciocolatos al Adrianei de aici!

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-477-14373074727107.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-477-14373074869495.jpg

Vineri facusem prajitura cu ricotta si caise.

Sa vedem cat m-o tine! Sper cat mai mult! Amin!

#6764 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2015 - 10:27 PM

Ciocolatos si frumos :love7:

#6765 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 19 July 2015 - 11:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 July 2015 - 10:27 PM, a spus:

Ciocolatos si frumos :)


:love7: :)

#6766 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 July 2015 - 08:05 AM

Chiar ca e frumos!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6767 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 July 2015 - 09:21 AM

Ieri un tort cu ciocolata, mascarpone si Philadelphia. Lecker.

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-27-14378952747926.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-27-14378952874984.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6768 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 July 2015 - 03:05 PM

Deci la noi s-a potolit momentan canicula asa ca am comis una alla je'' :thumleft: ma bantuia demult...Anul trecut sau nu mai stiu exact mi-a cerut sorella sa-i fac covrigi polonezi insiropati si i-am facut clasici,azi am facut dupa ureche.Am facut un aluat saracut din putina drojdie(mai putin de jumatate de cubulet de 24 de gr.,ca atata am avut)apa cam o ceasca (sa tot fi fost 175-200 de ml. ca n-am masurat)un praf de sare,putin zahar ,un ou intreg,vreo 4 lingurite pline vf. de smantana grasa,faina cat cuprinde si desprins la sf. la framantat cu putin ulei,lasat la odihnit putin,apoi intins cu putina faina 2 foi uns cu unt moale un strat generos si presarat cu zahar,suprapus foile ,taiat cu cutitul circular de la pizza fasii/panglici,si impletit in 2 ca la covrigi,doar ca nu am mai format covrigi ci rozete(colacei).
Am copt in tava unsa ,la un moment dat i-am pensulat cu putina miere ca sa se aureasca frumos(asa procedez si la poale-n brau).Am fiert un sirop dintr-o cana de apa si o cana de zahar(de 250 ml.)si zeama si feliute de limeta,(lamai verzi ca a luat tata la oferta si mi-a dat si mie),si parfumat cu esenta de rom.Am trecut prin sirop turtitele ''poloneze'' ,separat am caramelizat si vreo 4-5 linguri de zahar sa fie caramelul blond,am stins si am aruncat inauntru o nuca de unt,am turnat in fir pe turtite la sf.si asta e...bune-bune!!

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-405-14380020338637.jpg

(firul ala e de la zahar :appl: )

Poza de grup(mi-au iesit 8 bucati)

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-405-14380020653819.jpg

Ruptiune calda...

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-405-14380021073333.jpg

#6769 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 August 2015 - 03:44 PM

Geany, esti fenomenala :rolleyes: ! mie abia imi ies aluaturile dupa retete, d-apai sa fac de capul meu cred ca ar fi putine sanse sa fie si comestibile.

#6770 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 August 2015 - 06:30 PM

Vezi postareaadi_edi, la 01 August 2015 - 03:44 PM, a spus:

Geany, esti fenomenala :rolleyes: ! mie abia imi ies aluaturile dupa retete, d-apai sa fac de capul meu cred ca ar fi putine sanse sa fie si comestibile.

:) nu exista,eu cred ca la tine mai mare e teama ,ia sa incerci,fii mai curajoasa si lasa-te dusa de impuls/instinct,imaginatie,fara reteta ,sigur o sa fii uimita :o :o

(:) Uimita de rezultat in sensul bun, bineinteles :o )

#6771 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 August 2015 - 03:26 PM

Primii cadou de la matusa niste mere ,asa ca am facut compot si o placintoaca' :rolleyes: ...

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14385219879074.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14385219822482.jpg

#6772 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 02 August 2015 - 06:38 PM

Ultimul ( dar nu cel din urma) dulce facut de mine...prajitura snikers

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-780-1438533465808.jpg

#6773 Useril este offline   Geomy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 02 August 2015 - 07:14 PM

eu, un mini-batalion de hamandine


Imagine atasata: monthly_08_2015/post-33-14385355419582.jpg

#6774 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 August 2015 - 09:37 PM

Draga Izuk,inca de cand am vazut pt. prima oara prajitura snikers am fost sigura ca daca asi face-o m-asi indragosti de ea ,asa ca nu am facut-o :rolleyes: dar ori de cate ori o vad imi e pofta,cred ca e tare buna :)

Geo', amandiinnee!!!! :) ce fain arata glazura,ce reteta ai folosit?!

#6775 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 August 2015 - 07:53 AM

Nu prea mai fac, lipseste timpul...

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-27-14385811189352.jpg

Dar ma rasfat cu pozele voastre. :rolleyes:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6776 Useril este offline   Geomy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 August 2015 - 09:10 AM

Vezi postareaGeany, la 02 August 2015 - 09:37 PM, a spus:

Draga Izuk,inca de cand am vazut pt. prima oara prajitura snikers am fost sigura ca daca asi face-o m-asi indragosti de ea ,asa ca nu am facut-o :) dar ori de cate ori o vad imi e pofta,cred ca e tare buna :o

Geo', amandiinnee!!!! :) ce fain arata glazura,ce reteta ai folosit?!


Geany, e o reteta gasita pe un blog (nu stiu daca am voie sa'l specific) dar in timp am adaptat'o din mers, nu mai este cea initiala.
Pentru cca 30 de amandine (cate ies din blatul copt in tava cuptorului si taiat apoi in doua, pe lung sau lat):

450g zahar + 150ml apa = se fierb pe foc pana la testul cu picatura in pahar cu apa rece, ca la dulceturi.
Apoi adaug:
4 linguri pline cu miere
200g ciocolata rasa (POIANA CU LAPTE - e singura cu care n'am surprize neplacute)
Amestec bine bine pe foc pana nu mai sunt cocoloase si torn generos cu lingura deasupra fiecareai amandine.
Focul mereu aprins si cand nu mai este foarte fluida glazura, incalzesc 1 min si inapoi la intzolit amandine. Eu asa fac.
( Daca mai ramane glazura ascunde sub ea niste visine din visinata :rolleyes: belea )

#6777 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 August 2015 - 10:44 AM

Vezi postareaGeomy, la 03 August 2015 - 09:10 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 02 August 2015 - 09:37 PM, a spus:

Draga Izuk,inca de cand am vazut pt. prima oara prajitura snikers am fost sigura ca daca asi face-o m-asi indragosti de ea ,asa ca nu am facut-o :) dar ori de cate ori o vad imi e pofta,cred ca e tare buna :o

Geo', amandiinnee!!!! :) ce fain arata glazura,ce reteta ai folosit?!


Geany, e o reteta gasita pe un blog (nu stiu daca am voie sa'l specific) dar in timp am adaptat'o din mers, nu mai este cea initiala.
Pentru cca 30 de amandine (cate ies din blatul copt in tava cuptorului si taiat apoi in doua, pe lung sau lat):

450g zahar + 150ml apa = se fierb pe foc pana la testul cu picatura in pahar cu apa rece, ca la dulceturi.
Apoi adaug:
4 linguri pline cu miere
200g ciocolata rasa (POIANA CU LAPTE - e singura cu care n'am surprize neplacute)
Amestec bine bine pe foc pana nu mai sunt cocoloase si torn generos cu lingura deasupra fiecareai amandine.
Focul mereu aprins si cand nu mai este foarte fluida glazura, incalzesc 1 min si inapoi la intzolit amandine. Eu asa fac.
( Daca mai ramane glazura ascunde sub ea niste visine din visinata :rolleyes: belea )


Merci :o nu pare greu de facut,si arata intr-un mare fel!

#6778 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 04 August 2015 - 08:38 AM

Oare cat curaj imi trebuie sa ma apuc si eu de amandine. :love3: N-am!!!
Foarte apetisante amandinele tale, Geomy!!!

#6779 Useril este offline   Geomy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 August 2015 - 01:17 PM

Vezi postareaGeany, la 03 August 2015 - 10:44 AM, a spus:


Merci :hug: nu pare greu de facut,si arata intr-un mare fel!


cu placere, Geany :-*


Vezi postareaCristinica, la 04 August 2015 - 08:38 AM, a spus:

Oare cat curaj imi trebuie sa ma apuc si eu de amandine. :love7: N-am!!!
Foarte apetisante amandinele tale, Geomy!!!


Cris, daca ai sti cat de simplu este,,, nu te'ai mai opri.
Un blat de cacao copt in tava si taiat transversal (deci nu ca la tort ci mult mai simplu, taiat in 2 pe lung sau pe lat), un ibric de sirop, o crema la rece din unt+galb.+cacao+mixer, o glazura (nu trebuie sa faci fondant, neaparat) si o tava care sa intre in frigider. Easy like that :) curaj.


Si on topic -> scuze, n'am poze, dar tocmai ce'am facut cea mai buna placinta cu mere de vara,,, din vara asta :love3:

#6780 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 04 August 2015 - 02:52 PM

Vezi postareaGeomy, la 04 August 2015 - 01:17 PM, a spus:


Si on topic -> scuze, n'am poze, dar tocmai ce'am facut cea mai buna placinta cu mere de vara,,, din vara asta :love3:


Cu picatura de zahar in paharul cu apa rece nu ma impac aproape deloc(...)La amandine m-am referit.

Ce coincidenta...am facut si eu azi(tip Geanina), ca aveam mere de vara in pomi. Si care este reteta ta de placinta cu mere cea mai buna) ? :love7:

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-27-14386924087104.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • 341
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi