Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • 396
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#7861 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 January 2019 - 02:45 PM

Vezi postareaadi_edi, la 31 January 2019 - 02:34 PM, a spus:


Ah, ce minunatie!!! ai pus reteta undeva? sa nu-mi zici ca e din aia gen "faina cat cuprinde, zahar dupa gust"...

Aia e,dar uite poate ai pasi aici http://www.artaculin...-de-la-moldova/ am facut-o sub forma asta ca sa aiba mai multa branza si mai multe forme gasesti daca rasfoiesti aici sunt multe pashti http://www.artaculin...gres-niciodata/ deci un aluat ca de cozonac mai saracut mai putin lucrat cu o cana de lapte 2 oua intregi....branza mie imi place si dulce de vaci si iute de oi si stafide f. putin indulcita...
Alte forme de ale mele de inspiratie ashea,poate fi deci si rotunda

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-405-0-71936400-1548938557.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2019/post-405-0-05045800-1548938568.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-405-0-98048300-1548938577.jpg

Mie imi place f. mult nu vad de ce trebuie sa astept neaparat pastele ca sa o fac

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-405-0-54341700-1548938592.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-405-0-34695800-1548938607.jpg

Noi am servit-o asa calda cu lapte batutut :)

#7862 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 January 2019 - 02:50 PM

Brava, Giani, sa traiesti!

Multumescu-ti, Doamne, ca nu-s in stare de-asa ceva! :)

#7863 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 January 2019 - 02:55 PM

Vezi postareamoatza, la 31 January 2019 - 02:50 PM, a spus:

Brava, Giani, sa traiesti!

Multumescu-ti, Doamne, ca nu-s in stare de-asa ceva! :)

E super usor si ieftin,nu ai cum sa nu poti,iti garantez eu ca ti-ar iesi chiar mult mai bine, :)

#7864 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,646
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 31 January 2019 - 03:00 PM

Vezi postareaGeany, la 27 January 2019 - 10:22 PM, a spus:

reteta mea nu e cu frisca e cu crema de lamaie super acrisoara http://www.artaculin...ca-zapadageany/

Cum e ”super acrisoara” daca ii pui doar sucul de la 1/2 lamaie?
De cand caut o crema cu adevarat lamaioasa si nu gasesc...

#7865 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 January 2019 - 03:13 PM

Vezi postareabellamama, la 31 January 2019 - 03:00 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 January 2019 - 10:22 PM, a spus:

reteta mea nu e cu frisca e cu crema de lamaie super acrisoara http://www.artaculin...ca-zapadageany/

Cum e ”super acrisoara” daca ii pui doar sucul de la 1/2 lamaie?
De cand caut o crema cu adevarat lamaioasa si nu gasesc...

Daca e o lamaie mare si suculenta zeama de la o jumatate de lamaie e acrisoara pt. gustul meu la cantitatea aceea de crema,dar daca tu o vrei mai acra pui sucul de la toata lamaia,e chestie de gust,eu nu o vreau acra sa-mi sara caciula din cap cum s-ar spune,dar asta e doar gustul meu .Nu stiu cum sa va spun fara sa va suparati pe mine,(in ultima vreme cel putin, vad ca ma fac,cam prost inteleasa si vad ca merge din ce in ce mai bine :) ) o sa o citez pe Anna Moroni din emisunea prova del cuoco,ea spunea asa'' devi avere il senso de la cucina'' ,gusta si fa dupa gustul tau,nu te crampona de o reteta la miligrame ,adapteaza-te din mers,preea o idee si adapteaz-o dupa gustul tau ,nu mai cautati retete cu grame si miligrame ,parerea mea cel putin,eu nu am facut-o si nu am sa o fac cred niciodata :) dar asta in cazul in care nu vb. de produse de cofetarie,acolo e altceva,trebuie musai sa stai cu cantarul langa tine ,tocmai de aceea eu nu fac asa ceva pt. ca nu sunt in stare si nu ma duce talentul,Alba ca zapada nu e cazul,cel putin la cat de acrisoara vrei tu sa fie crema.

#7866 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 January 2019 - 04:04 PM

Vezi postareabristena, la 29 January 2019 - 04:45 PM, a spus:

Lilly, cat de mare.i tava ta? Pare destul de inaltuta


24x30 cm in interior

#7867 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 January 2019 - 05:08 PM

Vezi postareabellamama, la 31 January 2019 - 03:00 PM, a spus:

Cum e ”super acrisoara” daca ii pui doar sucul de la 1/2 lamaie?
De cand caut o crema cu adevarat lamaioasa si nu gasesc...


Bella, dac-o vrei acra, pune suc dupa gustul tau. Daca doar aciditatea nu te satisface.
Daca vrei, uite cum fac eu o crema de lamaie - mie nu-mi plac cremele fierte, astea cu amidon.
Fac un ganache cu ciocolata alba, la care adaug suc de lamaie dat la blender cu coaja de lamaie, apoi strecurat.
La fel ca si Giani, eu nu fac dupa reteta, asta fac la ochi: de exemplu storc juma de lamaie, rad in suc doua lamai, bag blenderul ala vertical si-l ametesc pana se face coaja aia o pasta. De multe ori nu-l strecor, dar daca ma chinuie rau talentul, o fac. Ce rezulta adaug la ganache.
Apoi corectez consistenta cremei cu ceva gelatina. Mie mi se pare cea mai buna ever. La fel si cu portocale, mandarine..

Vezi postareaGeany, la 31 January 2019 - 03:13 PM, a spus:

Nu stiu cum sa va spun fara sa va suparati pe mine,(in ultima vreme cel putin, vad ca ma fac,cam prost inteleasa si vad ca merge din ce in ce mai bine :)


ce-ai, tu? n-ai mai vazut de mult timp soarele? :P
baga mare tot ce stii, ca le faci si le zici bine, chiar ar fi f trist pe-aici fara povestile tale :) :)

#7868 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,646
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 31 January 2019 - 06:02 PM

Vezi postareamoatza, la 31 January 2019 - 05:08 PM, a spus:

Bella, dac-o vrei acra, pune suc dupa gustul tau. Daca doar aciditatea nu te satisface.

Eu bucataresc cu talent, dar la cofetareala nu-i la fel...
Nu vrusei s-o supar pe Geany, doar vazui ”crema super acrisoara” si am dat buzna, cu speranta in inima...
Las-ca vine primavara si ne bine-dipunem cu toatele! :)

#7869 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 January 2019 - 09:04 PM

Am murit deja adineaori ... la parjitura cu nes. Bine, mai mor o data... Imagine postataImagine postataImagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7870 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 31 January 2019 - 11:20 PM

Vezi postareaEataly, la 31 January 2019 - 04:04 PM, a spus:

Vezi postareabristena, la 29 January 2019 - 04:45 PM, a spus:

Lilly, cat de mare.i tava ta? Pare destul de inaltuta


24x30 cm in interior


Saru-mana
fiica dacilor

#7871 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 January 2019 - 11:51 PM

Nu m-am suparat, doamne' feri',dimpotriva daca cititi cu atentie mesajul meu e tocmai invers ,imi era teama ca mesajul meu sa nu supere,ma asteptam la asta, cred ca ''am ceva retrograd sau ceva'' in ultima vreme :P sa speram ca mi se vor alinea astrele cat mai curand :) lasand gluma de o parte i-am scris lui Bella un mesaj privat ,(nu ca avem secrete ci din cauza ca nu pot fi publicate linkurile respectiva aici pe forum),sper ca am rezolvat dilema,despre faptul ca astept primavara cred ca e mai mult decat evident,am facut pasca :P asa ca pashte fericit alea-alea :) Merci tuturor pt. aprecieri :) :)

#7872 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 February 2019 - 09:30 AM

Moatzo,la ganajul tau pt, crema de lamaie ce fel de ciocolata folosesti?! ai o marca anume sau de oricare,ca banuiesc,ca e vb. de ciocolata alba, ca eu am incercat in trecut sa topesc ciocolata alba si mi s-a branzit,am patit-o de vreo 2 ori si de atunci nu am mai incercat!

#7873 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 February 2019 - 10:08 AM

Vezi postareaGeany, la 01 February 2019 - 09:30 AM, a spus:

Moatzo,la ganajul tau pt, crema de lamaie ce fel de ciocolata folosesti?! ai o marca anume sau de oricare,ca banuiesc,ca e vb. de ciocolata alba, ca eu am incercat in trecut sa topesc ciocolata alba si mi s-a branzit,am patit-o de vreo 2 ori si de atunci nu am mai incercat!

ceva de la penny, nu stiu sigur cum ii zice. sau daca ii zice, cred ca e marca lor.
eu o topesc in smantana, nu separat.
tot cu ea fac si crema de rafaello.

#7874 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 February 2019 - 11:44 AM

Vezi postareamoatza, la 01 February 2019 - 10:08 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 01 February 2019 - 09:30 AM, a spus:

Moatzo,la ganajul tau pt, crema de lamaie ce fel de ciocolata folosesti?! ai o marca anume sau de oricare,ca banuiesc,ca e vb. de ciocolata alba, ca eu am incercat in trecut sa topesc ciocolata alba si mi s-a branzit,am patit-o de vreo 2 ori si de atunci nu am mai incercat!

ceva de la penny, nu stiu sigur cum ii zice. sau daca ii zice, cred ca e marca lor.
eu o topesc in smantana, nu separat.
tot cu ea fac si crema de rafaello.

Merci! acum am venit de la profi,nu am vazut ciocolata alba deloc,dar mai am si alte profi in zona,cand o sa gasesc o sa-i mai dau o sansa ciocolatei albe la topit,marca lor e proxi!

Aa scuze era penny,citii pe diagonala,penny nu am in zona :)

Aceasta postare a fost editata de Geany: 01 February 2019 - 11:50 AM


#7875 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 February 2019 - 01:41 PM

Vezi postareaGeany, la 01 February 2019 - 11:44 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 01 February 2019 - 10:08 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 01 February 2019 - 09:30 AM, a spus:

Moatzo,la ganajul tau pt, crema de lamaie ce fel de ciocolata folosesti?! ai o marca anume sau de oricare,ca banuiesc,ca e vb. de ciocolata alba, ca eu am incercat in trecut sa topesc ciocolata alba si mi s-a branzit,am patit-o de vreo 2 ori si de atunci nu am mai incercat!

ceva de la penny, nu stiu sigur cum ii zice. sau daca ii zice, cred ca e marca lor.
eu o topesc in smantana, nu separat.
tot cu ea fac si crema de rafaello.

Merci! acum am venit de la profi,nu am vazut ciocolata alba deloc,dar mai am si alte profi in zona,cand o sa gasesc o sa-i mai dau o sansa ciocolatei albe la topit,marca lor e proxi!

Aa scuze era penny,citii pe diagonala,penny nu am in zona :rolleyes:


io zic ca merge oricare daca o topesti in smantana, nu de una singura

#7876 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 February 2019 - 02:01 PM

Merci o sa incerc sa-i mai dau o sansa :rolleyes: desi spun sincer am avut traume cu ea :71:

#7877 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 February 2019 - 05:38 PM

Vezi postareaGeany, la 01 February 2019 - 02:01 PM, a spus:

Merci o sa incerc sa-i mai dau o sansa :rolleyes: desi spun sincer am avut traume cu ea :71:


Geany, lasa ciocolata intr-un castron de tabla in apa fierbinte. Nu pe foc. Eu asa fac.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7878 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 02 February 2019 - 05:55 PM

Pe mine, Cerra m-a-nvățat să pun smântâna pe foc mic și să bag degetul în ea. Când pișcă, dar nu frige tare, să sting focul, să pun ciocolata bucăți și s-o amestec. De atunci așa fac și n-am pățit nimic niciodată!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7879 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,772
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 02 February 2019 - 06:43 PM

Din nou fursecurile cu gem (de gutui). Multumesc Lili, sunt asa de usor de facut si ieftine. Un-doi framanta Maia mea aluatul si apoi ne apucam de "bilutit".
De data asta nu am avut cocos asa ca le-am trantit o glazura de ciocolata.
Poza direct de la locul comiterii faptei, vorba Geaninei, cu lumina proasta, ca daca nu le pozam acum nu mai apucam.
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-84-0-46040800-1549125770.jpg

Aceasta postare a fost editata de boni: 02 February 2019 - 08:45 PM


#7880 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 February 2019 - 07:13 PM

Merci mult de sfaturi :hug: :-*

Boni arata f. apetisante fursecurile tale !

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • 396
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi