Lapona Enigel, la 30 September 2019 - 08:03 AM, a spus:
moatza, la 29 September 2019 - 08:36 PM, a spus:
mino, la 29 September 2019 - 08:08 AM, a spus:
Sincer intre galuste si o felie de tort clar prefer tortul.
aha, si de preferat tanara, bogata, frumoasa si sanatoasa!
haidi, bre! se compara una cu alta?
io am redeschis sezonul de cuptor cu doua placinte cu urda dulce si stafide.
Din alea rotunde de-ale tale? Cum le faci asa? Ma tot tin sa te intreb...
Am intrebat-o si eu de cateva ori pana mi-a rapuns, dar cautand pe site am vazut ca a pus reteta... tot de cateva ori, asa ca banuiesc ca o sa o mai intrebam de fiecare data cand pomeneste de placinte, daca nu a pus reteta unde trebuie

...Eu le-am facut dar nu mi-au iesit asa aratoase ca ale ei

.
Postat 10 June 2019 - 07:57 AM
Vezi postareaadi_edi, la 09 June 2019 - 09:55 PM, a spus:
Hai ca te intreb inca o data, poate n-ai vazut ca te-am mai chestionat - ce reteta folosesti, daca nu-i cu suparare? daca nu vrei sa zici, inteleg, nu mai supar, ma retrag in coltul meu - da' sa nu le mai vad p-aici

!
io sa nu spun, io care-s o limbuta?

am mai povestit pe undeva si, drept sa zic, ma gandeam ca stie Giani unde

ca io nu! ca sa raspunda ea. Giani, iarta-ma, ia-o ca pe-un compliment

nfine, treaba devine cam asa: am avut cca 400gr urda cam uscata (si mai am destula, asa ca tineti aproape

), am pus peste ea 250ml sana, ceva zahar - cred c-au fost 3 linguri

, 3 oua, stafide, ultimele picaturi din concentratul de vanilie (ala care seamana cu sosul piri-piri

), gata umplutura!
dintr-un pachet de foi de 400gr, fac doua placinte.
am taiat foile in jumatate si le-am pus circular in tava rotunda, ca petalele unei flori, cam 3/4 in tava si restul peste peretele tavii. fiecare foaie unsa usor cu ulei. le pun pe toate, opresc doar doua.
pun umplutura si incep sa le impachetez tot circular, dar incep cu cele doua pe care le-am pastrat, deci alea sunt primele peste umplutura.
dupa ce-am strans "petalele", ung cu o lingura de smantana, iaurt, lapte...nu ou, presar niste zahar si gata!
la fel si cele sarate, doar ca deasupra la astea pun mac, susan, macar niste branza rasa...ceva-acolo!
bonus: tavile sunt foste tigai, declasate acum, pe care nu m-am indurat sa le-arunc ca au peretii si fundul din metal gros. le-a dat omul jos cozile si f bune de cuptor.