Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1041 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 05 January 2011 - 10:59 AM

Kiken...bine a zis Eataly!!

Prajiturele si fursecuri

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-139-12942179389597.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-139-12942179237182.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1042 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 January 2011 - 01:12 PM

kiken- ma plec in fata ta :angryfire: ! si eu care ma dadeam tortareasa :( . superbe torturi !!!!
mimi- cu ce prilej , fata? ce pofta mi-ai facut :(

#1043 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 05 January 2011 - 03:02 PM

Mimi poti sa pui reteta la prajitura din poza a doua? Nu-i urgentza, cand ai timp.

#1044 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 07 January 2011 - 10:39 AM

Vezi postareanane, la 05 January 2011 - 03:02 PM, a spus:

Mimi poti sa pui reteta la prajitura din poza a doua? Nu-i urgentza, cand ai timp.

FOI
-2 oua
-10 linguri lapte
-10 linguri ulei
-10 linguri zahar
-un plic amoniu pentru prajituri
-faina cat cuprinde
Ouale se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul cate putin,ca la maioneza,apoi laptele si la sfarsit amoniu si faina.Aluatul obtinut se imparte in patru bile,din fiecare bila se intinde o foaie care se coace pe dosul tavii,cateva minute,la foc iute.

CREMA
-2 oua
-100g amidon
-350 g zahar pt caramelizat
-1l lapte
-200 gr unt sau margarina
-esenta de rom
Zaharul se pune intr-o cratita pe foc,amestecandu-se pana devine lichid(nu se arde pentru ca devine amar).Se toarna peste caramel 800ml de lapte si se amesteca pana se topeste zaharul foarte bine.
Ouale se amesteca energic cu amidonul(sa nu faca cocoloase) si restul de lapte si se
toarna peste compozitia cu caramel.Se fierbe pana devine o budinca si se da de pe foc.Se pune untul si esenta in crema calda si se amesteca pana la topire.
Se umplu foile cu crema calduta.
Prajitura se tine la rece cateva ore,inainte de a se taia.
Eu am pastrat putina crema si am uns prajitura deasupra,apoi am presarat cocos.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1045 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 08 January 2011 - 08:07 PM

Vai Mimi cand te-am rugat sa-mi dai reteta la crema , din poza, banuiam doar ca e textura pe care o caut din copilarie. Am mancat la cineva prajitura asta si mi-a ramas in memorie, atunci mama mi-a zis ca e crema cu faina si zahar caramelizat, imi pare atat de bine ca am gasit-o :lol:

Eu azi un delicios chec cu lamaie

#1046 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 08 January 2011 - 08:07 PM

Vai Mimi cand te-am rugat sa-mi dai reteta la crema , din poza, banuiam doar ca e textura pe care o caut din copilarie. Am mancat la cineva prajitura asta si mi-a ramas in memorie, atunci mama mi-a zis ca e crema cu faina si zahar caramelizat, imi pare atat de bine ca am gasit-o :lol:

Eu azi un delicios chec cu lamaie

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-234-12945100061925.jpg


#1047 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 08 January 2011 - 09:02 PM

Noi azi am mâncat radiere :lol: ( de alea chinezeşti, parfumate, din copilărie,pe cuvânt că yo mai mâncam din ele :(( )

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-508-12945133612338.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1048 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 09 January 2011 - 10:41 AM

Suuuuper! Bravo! ce bine arata, ce frumos ti-a iesit, exceptional; si eu mancam din radiere si eram foarte contrariata ca gustul nu corespundea parfumului :pupic:

#1049 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 09 January 2011 - 07:57 PM

vai ce bine arata "radierele" , imi ploua in gura.

Eu astazi lenesa , salata de fructe

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-780-12945957863606.jpg

#1050 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 09 January 2011 - 08:21 PM

Vezi postareakoral, la 08 January 2011 - 09:02 PM, a spus:

Noi azi am mâncat radiere :blush: ( de alea chinezeşti, parfumate, din copilărie,pe cuvânt că yo mai mâncam din ele :-* )

Suuuper arata! Ce dimensiuni avea tava? Prajitura nu avea gust ciudat?

#1051 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 09 January 2011 - 09:14 PM

Mulţumesc, Nane, Izuk, Snej :blush: :-* :)
Tava e de 25X35 cm, destul de mare.,,Prăjitura,, nu avea gust ciudat, doar că nu e o păjitură, ci o budincă.Stratul roz-roşu avea exact gust de budincă de fructe, cel alb era cam ca şi crema din diplomat(de aceea m-am şi gândit ca data viitoare să pun în stratul alb ceva fructe, gen vişine sau căpşuni sau zmeură),stratul maron avea gust de spumă de ciocolată, iar cel galben avea gust de lămâie( eu am pus esenţă de lămâie în el, pe lângă zahărul vanilat).
Se manâncă cu linguriţa, practic nu ai ce mesteca.
Am încercat-o pentru că mi s-a părut uşor de făcut, dai de 2 ori cu mixerul,puigelatina,torni întavă, congelator.Până faci a doua cremă, prima se întăreşte, şi tot aşa...La sfărşit, nu mai ai de făcut nici decoruri, doar tai cu cuţitul direct în tavă şi scoţi bucăţile pe farfurie.

PS: nu mai am nici o bucăţică :)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1052 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 09 January 2011 - 11:37 PM

Vezi postareaMIMI, la 05 January 2011 - 10:59 AM, a spus:

Kiken...bine a zis Eataly!!

Prajiturele si fursecuri




Mimi...daca nu indraznesc prea mult...cand ai timp poti sa pui si reteta de la prima prajitura?

multumesc anticipat!! :icon_fessee: :lol: :lol:

#1053 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 11 January 2011 - 08:32 AM

Tot am stat pe ganduri unde sa pun poza asta. La decoratii sau aici. Praji cu iaurt de capsuni si jeleu de capsuni. Imi pare rau ca nu se vede sectiunea dar am rugat sotul sa faca poza si lui i s-a parut mai interesanta partea de sus. :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-12947275482937.jpg


#1054 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 January 2011 - 08:54 AM

Vai cum pot sa arate asa din avion,bine ca n-ai mai pus si sexiune ca ne omorai de tot,definitiv si irevocabil... :D

Lasand gluma la o partea arata intr-un mare,mare fel si orice cofetarie ar fi mandra sa aiba in vitrina asa ceva...Felicitari. :)

#1055 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 January 2011 - 03:07 PM

Vezi postareapunticu, la 11 January 2011 - 08:32 AM, a spus:

Tot am stat pe ganduri unde sa pun poza asta. La decoratii sau aici. Praji cu iaurt de capsuni si jeleu de capsuni. Imi pare rau ca nu se vede sectiunea dar am rugat sotul sa faca poza si lui i s-a parut mai interesanta partea de sus. :floare:

cum ai facut decoratiile alea albe? sunt din cioco alba? eu am incercat odata sa topesc ciocolata alba si mi-a iesit o porcarie. Care e secretul?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1056 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 11 January 2011 - 09:48 PM

punticu, foarte frumoase!

Eu amandine:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-1294775249022.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-1294775280696.jpg
dana

#1057 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 11 January 2011 - 10:27 PM

Vezi postareaaura, la 11 January 2011 - 03:07 PM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 11 January 2011 - 08:32 AM, a spus:

Tot am stat pe ganduri unde sa pun poza asta. La decoratii sau aici. Praji cu iaurt de capsuni si jeleu de capsuni. Imi pare rau ca nu se vede sectiunea dar am rugat sotul sa faca poza si lui i s-a parut mai interesanta partea de sus. :lol:

cum ai facut decoratiile alea albe? sunt din cioco alba? eu am incercat odata sa topesc ciocolata alba si mi-a iesit o porcarie. Care e secretul?

Da, sunt din cioco de menaj. Pai depinde ce fel de cioco folosesti. Nici mie nu-mi ise tot timpul. Nu stiu de ce. Poate ne dumireste si pe noi cineva. Ca si idee incearca sa folosesti cioi de menaj, sa nu incalzesti ciocolata prea tare si sa adaugi cateva picaturi de ulei.

#1058 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 11 January 2011 - 10:28 PM

Vezi postareaGeany, la 11 January 2011 - 08:54 AM, a spus:

Vai cum pot sa arate asa din avion,bine ca n-ai mai pus si sexiune ca ne omorai de tot,definitiv si irevocabil... =))

Lasand gluma la o partea arata intr-un mare,mare fel si orice cofetarie ar fi mandra sa aiba in vitrina asa ceva...Felicitari. :lol:


Merci, Geany!

#1059 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 11 January 2011 - 10:29 PM

Vezi postareadana3262, la 11 January 2011 - 09:48 PM, a spus:

punticu, foarte frumoase!

Eu amandine:

Atasament 20110111_8.JPG

Atasament 20110111_7.JPG

Ce faine sunt! Nu am facut niciodata amandine! Poate ma incumet si eu vreodata...

#1060 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 13 January 2011 - 06:38 PM

Vezi postareakoral, la 08 January 2011 - 09:02 PM, a spus:

Noi azi am mâncat radiere :tongue3: ( de alea chinezeşti, parfumate, din copilărie,pe cuvânt că yo mai mâncam din ele :) )


Sa inteleg ca ai respectat in mare, reteta, asa cum a fost pusa?

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi