Avem nevoie de felii de cozonac(sau ce aveti voi)
Putin lapte(sau sirop,suc de fructe,apa,etc)pt.a umezi bine feliile de cozonac
Faina alba
Apa minerala(sau bere,spumos,sau apa simpla)
Drojdie cam 1/3 dintr-un cubulet(25:3=8gr.aproximativ,merge si drojdie uscata)
Inghetata,de care va place(eu am preparat cu praf dr oetcher,vanilie si capsuni)

Ajutindu-ne de o lingura facem bile de inghetata(ajutindu-ne si de palme)le dam la congelator

Din drojdie,o lingurita de zahar, apa minerala si faina alba facem un soi de pastela,cu o consistenta ceva mai groasa decit aluatul de clatite.

Umezim bine feliile de cozonac,si punem o bila de inghetata in mijlocul a doua felii de cozonac(facem un sendvich)si cu palmele stringem o bila eliminin cu un cutit marginile,sau excesul de blat

Dam si bilele astfel formate la congelator.Le scoatem le tavalim prin faina alba(sau amidon),le tavalim prin pastela

Frigem in uleiul bine incins

Scoatem pe servetel absorbant

Asa arata

Si o sectiune

Se poate pudra cu zahar sau servi cu diferite topinguri pt inghetata,se serveste imediat,astfel ca inghetata inauntru sa fie ''inghetata''

Prin aceeasi pastela se pot tavali bucatele de banane(prima tavalite prin faina)_,veti obtine acelasi efect,inauntru bucatica de banana,infasurata in aceste gogosele fierbinti,sunt delicioase,ingredientele sunt putine si ieftine,si e un bun mod de a recicla,probabil vi s-a intimplat sa cumparati un ciorchine frumos de banane,si sa observati apoi ca incep sa se inegreasca si nu se mai maninca,e un bun mod de a le ''reinventa''
Restaurantul chinezesc unde le serveam avea un personal tare dragut care vorbea stricat''banana fliittaa??banaanna fliita?? ne intrebau

Daca mai vreti ideii sa stiti ca mai am ,puteti folosi orice fel de bucatele de fructe,mere, pere e.t.c.
Cozonacul,panetonele sau pandoro,chec pandispan avansat il puteti face felii si dati la cuptor intr-o tava,obtineti niste fette biscotatte f bune pt. colatione(cu cafelatte)

Sau le insiropati(merge si lapte)faceti straturi cu ce crema va place(frisca)si faceti un tort de cozomac

Daca va avanseaza inghetata,un mod placut de a o servi(tot la restaurantul chinezesc serveam)lamai,mandarine,taiat un capacel scobit miezul(care se poate adauga la ingetata)umplute cojile(avansate acum la stadiul de cosulete

Sper ca v-am dat destule idei

Sper sa va placa reteta