Forum Culinar: ''BOOOOMBAA''Inghetata prajita - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

''BOOOOMBAA''Inghetata prajita

#1 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 January 2010 - 02:06 PM

Acest desert l-am mincat la un restaurant chinezesc,e un mod eficient de a recicla avansurile de cozonac(sau panetone,pandispan,pandoro,chec,sau alt rest de la un blat de tort sau prajitura)Se numea boomba :blob8:
Avem nevoie de felii de cozonac(sau ce aveti voi)
Putin lapte(sau sirop,suc de fructe,apa,etc)pt.a umezi bine feliile de cozonac
Faina alba
Apa minerala(sau bere,spumos,sau apa simpla)
Drojdie cam 1/3 dintr-un cubulet(25:3=8gr.aproximativ,merge si drojdie uscata)
Inghetata,de care va place(eu am preparat cu praf dr oetcher,vanilie si capsuni)Imagine atasata: 456_800422e838eb42c43cdd7902f23724c6.jpg
Ajutindu-ne de o lingura facem bile de inghetata(ajutindu-ne si de palme)le dam la congelatorImagine atasata: 456_b3625b1caa93fe623ca89bd9e68f046e.jpg
Din drojdie,o lingurita de zahar, apa minerala si faina alba facem un soi de pastela,cu o consistenta ceva mai groasa decit aluatul de clatite.Imagine atasata: 456_b53978f5bb0c9edbb8644a05e1f8202a.jpg
Umezim bine feliile de cozonac,si punem o bila de inghetata in mijlocul a doua felii de cozonac(facem un sendvich)si cu palmele stringem o bila eliminin cu un cutit marginile,sau excesul de blatImagine atasata: 456_660ce3140aa36a4cdea07055d95e0dca.jpg
Dam si bilele astfel formate la congelator.Le scoatem le tavalim prin faina alba(sau amidon),le tavalim prin pastelaImagine atasata: 456_b79ad384d2d0cf5c89aae7d1cc84f384.jpg
Frigem in uleiul bine incinsImagine atasata: 456_8ad023a4ba4be9968e9a3ef69c0b52b8.jpg
Scoatem pe servetel absorbantImagine atasata: 456_13df838ff9290c0a4cf4ae3c709be813.jpg
Asa arataImagine atasata: 456_933aa5e0fd2d6f3cd9022fd809dd80d0.jpg
Si o sectiuneImagine atasata: 456_222e3b2b96676b0686ead5297d68baee.jpg
Se poate pudra cu zahar sau servi cu diferite topinguri pt inghetata,se serveste imediat,astfel ca inghetata inauntru sa fie ''inghetata'' =)) iar ''gogoasa'' ce o inbraca sa fie fierbinte,eu am pozat ultima ramasa cea cu cea mai putina inghetata in ea si deja trecuse prea mult timp inghetata se topea,va garantez ca aratau mult mai bine,dar intre servit si pozat.... :lol:
Prin aceeasi pastela se pot tavali bucatele de banane(prima tavalite prin faina)_,veti obtine acelasi efect,inauntru bucatica de banana,infasurata in aceste gogosele fierbinti,sunt delicioase,ingredientele sunt putine si ieftine,si e un bun mod de a recicla,probabil vi s-a intimplat sa cumparati un ciorchine frumos de banane,si sa observati apoi ca incep sa se inegreasca si nu se mai maninca,e un bun mod de a le ''reinventa''
Restaurantul chinezesc unde le serveam avea un personal tare dragut care vorbea stricat''banana fliittaa??banaanna fliita?? ne intrebau :lol: (adica :banane fripte)
Daca mai vreti ideii sa stiti ca mai am ,puteti folosi orice fel de bucatele de fructe,mere, pere e.t.c.
Cozonacul,panetonele sau pandoro,chec pandispan avansat il puteti face felii si dati la cuptor intr-o tava,obtineti niste fette biscotatte f bune pt. colatione(cu cafelatte) :drool:
Sau le insiropati(merge si lapte)faceti straturi cu ce crema va place(frisca)si faceti un tort de cozomac :lol:
Daca va avanseaza inghetata,un mod placut de a o servi(tot la restaurantul chinezesc serveam)lamai,mandarine,taiat un capacel scobit miezul(care se poate adauga la ingetata)umplute cojile(avansate acum la stadiul de cosulete :salut: )si umplute cu posul cu dui stelat cu aceasta inghetata.
Sper ca v-am dat destule idei :lol:
Sper sa va placa reteta :hello:

#2 Useril este offline   laura laurentiu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 04 January 2010 - 03:31 PM

Phiii! Multam de mii de ori, Geany! Asta e desertul meu preferat oridecate ori mananc la un restaurant chinezesc si iata ca datorita tie o sa ma rasfat cu el si acasa! Maaaare multam! :lol:

#3 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2010 - 04:42 PM

laura laurentiu a spus:

Phiii! Multam de mii de ori, Geany! Asta e desertul meu preferat oridecate ori mananc la un restaurant chinezesc si iata ca datorita tie o sa ma rasfat cu el si acasa! Maaaare multam! :hello:

Doamna Laura nu-mi vine a crede ca mi-ati scris,sunt maree maree fan al dv. va urmaresc blogul de f. mult timp.Am untura si va mai pregatesc din ea niste bilute faiine faiine de tot de la ''bunicuta mea'',si tare a-si vrea sa incerc,placinta dumitale aia cu aluat din untura de se desface in mii de foite :lol: hhhiiimm vad eu. {SMILIES_PATH}/6.gif:drool:<" title="arms" /> :lol:

#4 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Locationinto the wild

Postat 04 January 2010 - 11:37 PM

O,da, asta e o BOMBA! :thumleft:
Take a walk on the wild side...

artizan

#5 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 07 January 2010 - 05:05 PM

Ceva in genul asta fac si eu,putin mai simplu.Am postat si la culi mai demult:

Imagine atasata: 110_91713451bb805e1fe0fe0032e6562b85.jpg

Imagine atasata: 110_d65f8d1835f65ab92da1028da5774a64.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#6 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 08 January 2010 - 04:05 PM

foarte tare....pe asta o sa il incerc si eu cat de curand...coool :floare: :floare:

#7 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 January 2010 - 06:30 PM

Cat ma bucur ca va place :floare:

#8 Useril este offline   laura laurentiu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2010 - 04:26 PM

Geany, multumesc mult de reteta:

Imagine atasata: 89_5245cc72855823ef3c5c482c630cb643.jpg

#9 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 13 January 2010 - 06:38 PM

Geany mersi tare, tare de reteta, e desertul meu favorit de la chineji pe care nu am reusit sa-l reproduc acasa pana acum, dar in martie cand imi fac de cap cu siguranta va fi primul lucru pe care o sa-l fac sa ma rasfat :)

Laura bombele tale sunt adevarate bombeee, ioi cum pot sa arate ... Zi-mi te rog au crusta aia crocanta exact ca la restaurant?
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#10 Useril este offline   laura laurentiu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2010 - 07:19 PM

Ramo a spus:

Geany mersi tare, tare de reteta, e desertul meu favorit de la chineji pe care nu am reusit sa-l reproduc acasa pana acum, dar in martie cand imi fac de cap cu siguranta va fi primul lucru pe care o sa-l fac sa ma rasfat :P

Laura bombele tale sunt adevarate bombeee, ioi cum pot sa arate ... Zi-mi te rog au crusta aia crocanta exact ca la restaurant?

Da, au exact crusta aia crocanta, sunt fierbinti in exterior ci cat se poate de inghetate-n interior :D . Geany, ti-am multumit de reteta? :oops: - ma grabeam, imi cer mii de scuze: :) multam din inima {SMILIES_PATH}/6.gif:(<" title="arms" /> !

#11 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 14 January 2010 - 04:28 PM

laura laurentiu a spus:

Ramo a spus:

Geany mersi tare, tare de reteta, e desertul meu favorit de la chineji pe care nu am reusit sa-l reproduc acasa pana acum, dar in martie cand imi fac de cap cu siguranta va fi primul lucru pe care o sa-l fac sa ma rasfat :P

Da, au exact crusta aia crocanta, sunt fierbinti in exterior ci cat se poate de inghetate-n interior :floare: . Geany, ti-am multumit de reteta? :oops: - ma grabeam, imi cer mii de scuze: :notworthy: multam din inima {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> !

wow ce tentant e ... cred ca intr-o zi o sa clachez si o sa le fac si eu :P mersi laura de informatii :lol:

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#12 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2010 - 06:52 PM

laura laurentiu a spus:

Ramo a spus:

Da, au exact crusta aia crocanta, sunt fierbinti in exterior ci cat se poate de inghetate-n interior :) . Geany, ti-am multumit de reteta? :oops: - ma grabeam, imi cer mii de scuze: :notworthy: multam din inima {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> !

Cu mare placere laura,v-am zis ca ies mult mai faine ca cea ultima pozata de mine,ca,cum scotem una disparea din farfurie,si am ramas si eu cu cea mai pacatoasa :lol: ce i-am mai boscorodit)zic na acuma eu ce mai postez... :floare:

#13 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2010 - 07:26 PM

Iata vazand cat de mult v-a placut'' booomba' :notworthy: ' va dau si o reteta super faina de inghetata de la bunicuta mea(ea o aavea dintr-o carte f. veche Sanda Marin)nu necesita fierbere,ingrediente simple si macar stii ce mananci sau dai la copii nu toate e-urile si coloranti conservanti etc.Imagine atasata: 456_a31f4b0c6dc2ece7f811a942eb5cf1ee.jpg
Inghetata de cacao(Bunica)
Avem nevoie de:5oua,10 linguri de zahar,1/5(200g)smantana,1 ciocolata sau 3-4 linguri de cacao,esenta de rom.
Se freaca galbenusele cu zaharul spuma.Se adauga ciocolata rasa(sau cacaoa)esenta de rom,smantana,si la urma se incorporeaza albusele batute spuma.Gata,se da la congelator.
Aceeasi reteta se poata face si cu vanilie sau fructe taiate feliute(dar biiine stoarse)bunica o facea in fiecare an cu capsuni cand era perioada capsunilor,se pun in loc de cioco(cacao).
Stiti cum sunt congelatoarele noastre,cand pui inghetata se face lemn nu poti baga lingurita in ea,e suficient s-o lasati putin timp inainte de servire la temperatura camerei si gata(probati cand intra lingurita in ea)
Culmea e ca pt boomba congelatoarele noastre sunt super indicate(chiar ceea ce trebuie).
Caietul e caietul meu de retete cel mai vechi(ca mai am si altele)are cel putin 23 de ani. :floare:

#14 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 21 January 2010 - 06:05 PM

Geany a spus:

Iata vazand cat de mult v-a placut'' booomba' :hello: ' va dau si o reteta super faina de inghetata de la bunicuta mea(ea o aavea dintr-o carte f. veche Sanda Marin)nu necesita fierbere,ingrediente simple si macar stii ce mananci sau dai la copii nu toate e-urile si coloranti conservanti etc.[attachment=0]S4033020.JPG[/attachment]
Inghetata de cacao(Bunica)
Avem nevoie de:5oua,10 linguri de zahar,1/5(200g)smantana,1 ciocolata sau 3-4 linguri de cacao,esenta de rom.
Se freaca galbenusele cu zaharul spuma.Se adauga ciocolata rasa(sau cacaoa)esenta de rom,smantana,si la urma se incorporeaza albusele batute spuma.Gata,se da la congelator.
Aceeasi reteta se poata face si cu vanilie sau fructe taiate feliute(dar biiine stoarse)bunica o facea in fiecare an cu capsuni cand era perioada capsunilor,se pun in loc de cioco(cacao).
Stiti cum sunt congelatoarele noastre,cand pui inghetata se face lemn nu poti baga lingurita in ea,e suficient s-o lasati putin timp inainte de servire la temperatura camerei si gata(probati cand intra lingurita in ea)
Culmea e ca pt boomba congelatoarele noastre sunt super indicate(chiar ceea ce trebuie).
Caietul e caietul meu de retete cel mai vechi(ca mai am si altele)are cel putin 23 de ani. :lol:

Reteta asta o faceam si noi cand eram mai mici si vroiam inghetata, e chiar foarte buna si ne-o faceam intotdeauna singuri, fara ajutorul parintilor :floare:

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#15 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2010 - 05:16 PM

Asa este ramo,toate retetele de la bunica mea sunt la fel ca si retetele traditionale in general,de o simplitate care te uimeste,la fel cat este de adevarat ca ele stau la baza celor mai elaborate produse fara a fi insa eclipsate de acestea in schimb {SMILIES_PATH}/6.gif:hello:<" title="arms" />

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi