Gata cu povestea.
Reteta originala se afla aici
http://profumodilievito.blogspot.com/20 ... dolci.html
Ingrediente
400 gr de aluat fraged
4 mere mari (circa 600 gr de mere curatate)
80 de gr de zahar
4 linguri de lichior amaretto
sucul de la o jumatate de lamiie
un pic de scortisoara
crema de migdale
120 gr de oua
60 de gr de zahar
50 de gr de faina de migdale
15 gr de faina de porumb fina
15 gr fecula
un strop de sare
un pumn de lamele de migdale
marmelada de caise
Eu am facut aluatul fraged in Thermomix dupa cartea sa de retete
Ingrediente pentru o tava de 26 de cm de diametru
coaja de la o lamiie
300 gr de faina 00
1 ou de 60 de gr
1 galbenus
130 gr de unt moale taiat bucatele
1 lingurita de praf de copt
Am pus in robot coaja de la o lamiie si zaharul

am amestecat 10 secunde viteza 8

Am adaugat faina, ouale, untul moale si praful de copt, malaxat 20 de secunde viteza 5

Am infasurat-o in film transparent si am lasat-o sa se odihneasca 15 minute in frigider. Am intins-o intre 2 foi de film transparent

Am pus-o in forma, am acoperit-o cu un strat de hirtie de copt deasupra careia am pus bilele de ceramica pentru coptura in bianco

Am copt-o asa 10 minute la 180°C si alte 5 minute fara bilele de ceramica. Cind era coapta am pensulat-o cu marmelada de caise.

Am copt merele curatate si taiate bucatele pe foc mare, amestecate cu sucul de lamiie si zaharul, pina ce s-a evaporat tot sucul. Am adaugat lichiorul si scortisoara si am lasat sa se raceasca, apoi le-am pus peste aluat in forma

Am pregatit crema de migdale batind spuma ouale cu zaharul si sarea, am adaugat apoi incet fainile amestecate

si apoi am turnat-o peste mere

deasupra am pus migdalele feliate

Am copt la 180°C pentru 20 de minute

Am servit-o cu zabaione facut in Thermomix
