Midii
#22
Postat 04 April 2011 - 10:10 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#23
Postat 21 July 2012 - 07:22 PM
am fiert midiile dupa metoda clasica, iar dupa ce le-am dezbracat de vesmint, le-am pus in sosul de rosii - preparat dupa modelul de la creveti gratinati, iar apoi am adaugat in tigaie feta farimitata si am mai lasat totul inca 2' pe foc, simplu nu ?
si-o portie pt. pofticiosi, ca ce e a lor e pus deoparte
#25
Postat 22 August 2012 - 10:58 PM
#26
Postat 23 August 2012 - 07:20 AM
Luanda, la 22 August 2012 - 10:58 PM, a spus:
jackknife clams - am mancat la gratar. Ca sa te incurajez toata lumea a zis ca-s bune, mie....nu mi-au placut!!
Luanda, la cit sint eu de priceputa, parca vad ca-mi ies trabucuri havaneze ...
sint patita cu niste midii explodate pe gratar.
merci oricum pt. idee.
#27
Postat 23 August 2012 - 10:01 AM
Dan@, la 22 August 2012 - 09:39 PM, a spus:
cu scoicile o mai scot eu cumva la capat, dar ce fac cu molustele astea lunguiete ?
ma poate ajuta cineva ?
Dan@, procedezi ca si cu midiile, pot fi gatiti ca aperitiv sau ca felul I cu spaghete (sau alt fel de pasta)
#28
Postat 23 August 2012 - 04:29 PM
Dan@, la 22 August 2012 - 09:39 PM, a spus:
Ah, des couteaux Trebuie sa le lasi minim 6 ore în apa rece sarata (daca ai apa de mare e perfect) ca sa se debaraseze de nisip, apoi în apa nesarata cam jumate de ora - o ora.
Clatesti bine cu apa rece.
Doua solutii :
1) La tigaie, unt fierbinte, tragi o ceapa, un catel de usturoi, adaugi molustele, acoperi, dupa 3-4 minute sînt gata. Poti sa mai adaugi combinatii de :
-la început, o data cu ceapa - slaninuta afumata, un paharel de vin alb sec, sofran, tomate uscate.
-la sfîrsit - smîntîna, patrunjel tocat.
2) La plancha, oparesti molustele ca sa se deschida, tartinezi continutul cu un amestec de unt/esalota tocata/usturoi tocat/patrunjel/sare/piper. Pui molustele pe plancha, dupa patru minute sînt gata. Servesti cu lamîie.
#29
Postat 23 August 2012 - 04:32 PM
Poti aplica tratamentul concomitent la toata adunarea de scoici.
Ca sa te scutesc de întrebare : pentru clam chowder : deschizi scoicile pe foc, recuperezi si filtrezi zeama, rezervi scoicile
Prepari o supa de legume (ceapa trasa în unt, catel de usturoi, ramuri de telina tocate, cimbru, foaie de dafin, sare, piper. cînd ceapa devine translucida, adaugi patru cartofi babani taiati cuburi, zeama filtrata de la scoici si doua trei cani de apa. Dupa ce s-au fiert cartofii (15-20min) adaugi o cana de lapte si una de smîntîna.
Mai adaugi scoicile decorticate (poti pastra cîteva cu cochilia pentru decor), lasi sa se încalzeasca 3-4 minute si servesti cu patrunjel proaspat tocat si -daca ai- cu cîteva felii de bacon taiat fîsii si prajit, deasupra.
#30
Postat 23 August 2012 - 10:43 PM
eu la gratar, erau bune, nu le mai mincasem pina acu
#31
Postat 24 August 2012 - 03:23 AM
incerc azi sa le vin de hac si sper sa nu le dau de gust , ca mi se pare enorm de multa munca numai curatatul lor !
(daca imi mai vine cu minuni de-astea si nu-mi aduce un chef francez sa-l pun la treaba in locul meu , cre' ca-l bat pe mos craciun )
#32
Postat 24 August 2012 - 05:10 PM
pusi in apa sarata (30g sare grunjoasa/1l apa rece) incep sa faca poc-poc si se deschid ca boabele de porumb
apoi am urmat pasii descrisi de D'Artagnandru in prima reteta, punind la topit intr-o tigaie bine incinsa cam 1 Lg de unt aromat (usturoi + crema de ardei copti)
si apoi calind citeva minute 1 esalota tocata marunt, 1 chorizo taiat bucatele, 1 Lg rosii uscate (in ulei)
am adaugat 1 dl vin alb si un pic de sofran lasind sa fiarba totul pret de 2'
dupa care am pus fluierasii in tigaie, i-am intors cu o spatula de vreo 2-3 ori timp de 2', iar apoi am turnat 2 dl smintina subtire lasind sa mai fiarba inca 2' la foc molcom; in final am presarat cu patrunjel proaspat tocat
si-am servit mincarea pe un pat de spaghete - sa aveti pofta !
inca o data merci pt. reteta, D'Artagnandru !
#33
Postat 24 August 2012 - 08:39 PM
iar restul ramine pe duminica
intr-o cratita bine incinsa am calit rapidescu 1 esalota si 1 catel de usturoi, ambele tocate, impreuna cu un fir de cimbru
am pus scoicile in cratita si am turnat 1,5 dl vin alb punind apoi capac deasupra si zgiltiindu-le un pic sa le dau dureri de cap; dupa 3' erau gata zapacite !
le-am strecurat, iar zeama lor am pus-o intr-o alta craticioara; cind a dat in primul clocot, am adaugat 2 ardei capia copti si taiati marunt, 1 Lg brinza Philadelphia si 1,5 dl smintina subtire si-am lasat sosul sa fiarba 5'; apoi am adaugat scoicile curatate de cochilie si o minuta de midii (cumparate gata curatate )
dupa 1' am amestecat sosul cu niste macaroane fierte - sa aveti pofta !
#34
Postat 26 August 2012 - 09:48 PM
Alexandru, la 23 August 2012 - 04:32 PM, a spus:
Poti aplica tratamentul concomitent la toata adunarea de scoici.
Ca sa te scutesc de întrebare : pentru clam chowder : deschizi scoicile pe foc, recuperezi si filtrezi zeama, rezervi scoicile
Prepari o supa de legume (ceapa trasa în unt, catel de usturoi, ramuri de telina tocate, cimbru, foaie de dafin, sare, piper. cînd ceapa devine translucida, adaugi patru cartofi babani taiati cuburi, zeama filtrata de la scoici si doua trei cani de apa. Dupa ce s-au fiert cartofii (15-20min) adaugi o cana de lapte si una de smîntîna.
Mai adaugi scoicile decorticate (poti pastra cîteva cu cochilia pentru decor), lasi sa se încalzeasca 3-4 minute si servesti cu patrunjel proaspat tocat si -daca ai- cu cîteva felii de bacon taiat fîsii si prajit, deasupra.
bine, ca s-au dus si ultimele 2 kg de scoici !
supa a fost degustata pina la ultima picatura din farfurie si mult laudata. nush daca a fost meritul scoicilor sau meritul meu, ce modesta mi-s !!!
merci pt. reteta, D'Artagnandru !
#35
Postat 26 August 2012 - 10:46 PM
#36
Postat 23 October 2012 - 02:29 PM
Dan@, la 24 August 2012 - 08:39 PM, a spus:
iar restul ramine pe duminica
intr-o cratita bine incinsa am calit rapidescu 1 esalota si 1 catel de usturoi, ambele tocate, impreuna cu un fir de cimbru
am pus scoicile in cratita si am turnat 1,5 dl vin alb punind apoi capac deasupra si zgiltiindu-le un pic sa le dau dureri de cap; dupa 3' erau gata zapacite !
le-am strecurat, iar zeama lor am pus-o intr-o alta craticioara; cind a dat in primul clocot, am adaugat 2 ardei capia copti si taiati marunt, 1 Lg brinza Philadelphia si 1,5 dl smintina subtire si-am lasat sosul sa fiarba 5'; apoi am adaugat scoicile curatate de cochilie si o minuta de midii (cumparate gata curatate )
dupa 1' am amestecat sosul cu niste macaroane fierte - sa aveti pofta !
#37
Postat 23 October 2012 - 04:15 PM
tablouridelux, la 23 October 2012 - 02:29 PM, a spus:
Le-ai lasat probabil prea mult la fiert