Este o prajitura rapida si se poate face atat cu branza, cat si cu mere. De data asta, eu am facut-o cu branza

Ingredientele originale, puse de Anat pe culi:
2 oua intregi
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
9 linguri de lapte
12 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
Eu am adaptat ingredientele pentru o tava de 30x20 cm. Mi s-a parut ca, folosind cantitatile initiale, ar iesi blatul mult prea subtire. Cu noile cantitati, zic eu, iese perfect (lauda-ma gura

Ingrediente (pentru o tava de 30x20 cm):
3 oua
13 linguri de zahar (+1 plic de zahar vanilat)
13 linguri de lapte
13 linguri de ulei
18 linguri de faina
1 plic praf de copt

Ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana rezulta o crema alba.

Se adauga uleiul si laptele si se mixeaza bine. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se pune jumatate din blatul rezultat intr-o tava unsa cu ulei/unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (170-180gr. C) 10-15 minute. Restul de aluat se da deoparte.

Ingrediente umplutura de branza:
1 kg de branza de vaci
50g de unt topit
100g stafide
3 oua
zahar (dupa gust)
coaja de la o lamaie
esente
1 praf de sare
1-2 linguri de gris (daca branza nu e scursa foarte bine)

Toate ingredientele se mixeaza bine (desigur, puteti jongla cu ele).
Blatul se scoate din cuptor, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca, se pune branza deasupra si se acopera cu restul de aluat. Eu torn aluatul in fir subtire pe toata suprafata prajiturii, pentru ca e mai greu sa o intinzi cu lingura peste branza. Se da din nou la cuptor. Pentru a fi sigura ca e gata, eu apas usor cu degetul in centrul ei.. daca e ferma, e gata; daca e moale, o mai las.
Se taie cand e rece (daca rezistati

Si un prim plan..

Pentru umplutura de mere folosesc 1kg-1,5kg mere, pe care le rad si le calesc in putin unt cu zahar si scortisoara dupa gust, plus 1-2 linguri de gris daca merele sunt din acelea zemoase. In umplutura de mere se pot adauga stafide, nuci si orice altceva va place. Ultima oara cand am facut-o cu mere, am pus niste nuci tocate peste blatul de deasupra.. foarte buna a fost. Din pacate, nu am poze din cea cu mere, dar cand o mai fac, nu mai scapa.

E o reteta pe cat de usoara si rapida, pe atat de gustoasa. M-a scos din multe incurcaturi cu musafiri anuntati tarziu