Forum Culinar: Prajitura turnata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura turnata

#21 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 05 February 2011 - 11:24 PM

Am facut-o a doua oara...Acum cu mere si data trecuta cu dovleac...
Fiindca prima data nu a "rezistat" suficient de mult cat sa o si fotografiez, sper sa prind momentul oportun maine :scratch:
Ca idee generala, sunt foarte incantata de reteta :drool:

#22 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 14 February 2011 - 04:54 PM

Intrebare...
Prima oara am uns tava cu unt, si s-a cam prins ...
A doua oara am pus hartie de copt, dar aceasta s-a ondulat pe inaltime, si a iesit cam ciudat..Oricum s-a si prins putin de hartie...
E vre-un secret la faza asta?

In rest, sunt super multumita !

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-101-12976950944626.jpg

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 February 2011 - 05:50 PM

Irinuca poate s-au lipit merele, e normal.S-a lipit si aluatul, blatul?

Eu am adaugat 3 linguri de Nesquik in aluat si am redus la 10 linguri zaharul.Ca nesquik-ul e dulce.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12985626024093.jpg

#24 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 24 February 2011 - 07:05 PM

Vezi postareaEataly, la 24 February 2011 - 05:50 PM, a spus:

Irinuca poate s-au lipit merele, e normal.S-a lipit si aluatul, blatul?

Eu am adaugat 3 linguri de Nesquik in aluat si am redus la 10 linguri zaharul.Ca nesquik-ul e dulce.

Atasament IMG_3335.JPG

ce bine arata...o sa fac si eu ...

#25 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 February 2011 - 07:20 PM

Irinuca, foarte ciudat daca ti s-a lipit blatul...are destul de mult ulei in compozitie incat sa nu sa se lipeasca..mai ales daca ai uns tava. Eu de obicei o ung cu ulei si o tapetez cu faina si nu am nicio problema :angry:

Eataly, super :
Imagine postata

#26 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 26 February 2011 - 02:10 PM

Vezi postareaOlgutza, la 24 February 2011 - 07:20 PM, a spus:

Irinuca, foarte ciudat daca ti s-a lipit blatul...are destul de mult ulei in compozitie incat sa nu sa se lipeasca..mai ales daca ai uns tava. Eu de obicei o ung cu ulei si o tapetez cu faina si nu am nicio problema :floare:

Eataly, super :


Am repetat-o :-* in tava de silicon, si nu am mai avut probleme...

#27 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 28 February 2011 - 07:43 PM

Am facut si eu prajitura ieri, atat cu mere, cat si cu ricotta ca era randul meu de dus praji la serviciu la pauza de cafea. In aluatul de la varianta cu ricotta am adaugat ness ca sa ii schimb putin culoarea si gustul.
Amandoua au iesit gustoase si acum trebuie sa traduc reteta pt colege. :floare:

Foile au ramas insa umede, nu au fost pufoase. Asa trebuie sa iasa intotdeauna? Vad ca si la unele dintre voi arata foile asemanator cu ale mele. Eu am adaugat chiar mai multa faina decat in reteta ca mi s-a parut aluatul prea subtire. Ciudat ca cea cu mere (umplutura cu mai multa zeama) a aratat mai bine.

Cu alte cuvinte gustul a fost bun, dar aspectul nu m-a multumit intru totul.
Idei, pareri, explicatii? :pupic:


#28 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 February 2011 - 10:35 PM

Vezi postareaSalmida, la 28 February 2011 - 07:43 PM, a spus:

Am facut si eu prajitura ieri, atat cu mere, cat si cu ricotta ca era randul meu de dus praji la serviciu la pauza de cafea. In aluatul de la varianta cu ricotta am adaugat ness ca sa ii schimb putin culoarea si gustul.
Amandoua au iesit gustoase si acum trebuie sa traduc reteta pt colege. :floare:

Foile au ramas insa umede, nu au fost pufoase. Asa trebuie sa iasa intotdeauna? Vad ca si la unele dintre voi arata foile asemanator cu ale mele. Eu am adaugat chiar mai multa faina decat in reteta ca mi s-a parut aluatul prea subtire. Ciudat ca cea cu mere (umplutura cu mai multa zeama) a aratat mai bine.

Cu alte cuvinte gustul a fost bun, dar aspectul nu m-a multumit intru totul.
Idei, pareri, explicatii? :pupic:



Si mie mi s-a intamplat asta cand m-am abatut de la reteta =))..ultima oara am pus putin mai mult lapte si mai multa faina si foile mi-au iesit putin umede. Insa cand am respectat intru totul reteta nu mi s-a intamplat niciodata..poate fi una dintre cauze zic eu..poate iti pot zice mai multe fetele mai experimentate :-*
Ma bucur ca ti-a placut :hug:
Imagine postata

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2011 - 08:57 AM

Vezi postareaSalmida, la 28 February 2011 - 07:43 PM, a spus:

Am facut si eu prajitura ieri, atat cu mere, cat si cu ricotta ca era randul meu de dus praji la serviciu la pauza de cafea. In aluatul de la varianta cu ricotta am adaugat ness ca sa ii schimb putin culoarea si gustul.
Amandoua au iesit gustoase si acum trebuie sa traduc reteta pt colege. :)

Foile au ramas insa umede, nu au fost pufoase. Asa trebuie sa iasa intotdeauna? Vad ca si la unele dintre voi arata foile asemanator cu ale mele. Eu am adaugat chiar mai multa faina decat in reteta ca mi s-a parut aluatul prea subtire. Ciudat ca cea cu mere (umplutura cu mai multa zeama) a aratat mai bine.

Cu alte cuvinte gustul a fost bun, dar aspectul nu m-a multumit intru totul.
Idei, pareri, explicatii? :sad1:


E mult de cind n-o fac, am facut-o mai intii dupa reteta lui Anat, apoi am mentinut metoda folosind pentru blat alta reteta, dar nu mi-a iesit niciodata umeda. Ca sa evit chestia asta eu coceam destul de mult partea de jos a aluatului, aproape pina ce se colora deasupra, apoi puneam brinza si partea ramasa de compozitie.

#30 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 March 2011 - 08:56 PM

acum vreo luna am facut prajitura asta turnata si mi-a ramas niste aluat, ca n-am apreciat cantitatea potrivita tavii. n-am vrut sa-l arunc si l-am pus intr-un recipient de plastic in congelator, exact 200ml. azi am caramelizat niste zahar intr-un vas mai mic de yena (mai mult l-am ars, ca l-am facut la mo), am pus niste mere felii pe fund, le-am pudrat cu scortisoara si printre ele am turnat aluatul. a iesit o tarta mica, cam 4 portii normale.
deci, de fapt, voiam sa va spun ca aluatul nu-si pierde deloc calitatile dupa congelare/decongelare.

#31 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 March 2011 - 12:14 PM

EXCELENTA,RAPIDA!!!
Oare de ce n-am facut eu pana acum prajitura asta ca o stiu de multa vreme?Sau am facut-o si oi fi uitat?In orice caz,mare greseala din partea mea :-*

Am facut aluatul din 3 oua si a fost totusi cam mult üpentru tava mea,de aia nici straturile nu sunt egale,ca-mi iesea din tava daca puneam si a doua parte de compoztitie.O sa stiu ca data viitoare sa fac din 2 oua,in rest,numai de bine.Eu am facut cu mere si cu cateva pere din compot.Abia astept sa fac cu branza :-*
Eu nu am mai pudrat-o ca mi-a fost destul de dulce,si merele mele au fost dulci.Ati incercat sa o faceti cu mac?

Am reusit astazi sa mai pozez un colt(ieri am facut-o)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-59-13008752501526.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#32 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 March 2011 - 12:15 PM

Vezi postareamoatza, la 12 March 2011 - 08:56 PM, a spus:

acum vreo luna am facut prajitura asta turnata si mi-a ramas niste aluat, ca n-am apreciat cantitatea potrivita tavii. n-am vrut sa-l arunc si l-am pus intr-un recipient de plastic in congelator, exact 200ml. azi am caramelizat niste zahar intr-un vas mai mic de yena (mai mult l-am ars, ca l-am facut la mo), am pus niste mere felii pe fund, le-am pudrat cu scortisoara si printre ele am turnat aluatul. a iesit o tarta mica, cam 4 portii normale.
deci, de fapt, voiam sa va spun ca aluatul nu-si pierde deloc calitatile dupa congelare/decongelare.


Bine ca am citit inainte postul tau,ca altfel aruncam aluatul ramas.
O sa fac si eu ceva in genul,mersi pentru idee :-*
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#33 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 March 2011 - 08:22 PM

Vezi postareapetunie, la 23 March 2011 - 12:15 PM, a spus:

Bine ca am citit inainte postul tau,ca altfel aruncam aluatul ramas.
O sa fac si eu ceva in genul,mersi pentru idee :floare:


sa nu cumva sa-l arunci! si eu tot din 3 oua am facut cand mi-a ramas aluatul.

#34 Useril este offline   azerty 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 26-December 09

Postat 02 June 2011 - 10:24 PM

Multumesc si eu lui Anat pentru reteta si Olgutei pentru ca mi-a adus aminte de prajitura turnata, am facut-o azi la picnic si-a avut un succes nebun. Eu am pus la mijloc felii de caise proaspete, stafide si nuci. Un deliciu, invitatii mei au adorat-o, dar nu m-au lasat nici o sansa s-o pozez :)) Masurile initiale (cu 2oua) ale lui Anat le-am pus intr-o tava de chec de 24x10cm si a fost perfect.

Simpla, rapida si de mare efect, ca si checul economic al Laurei Sava (daca nu ma-nsel al ei e) care are o reteta similara. Multumesc, fetelor!

Nicoleta

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2011 - 10:32 PM

Ma bucur ca ti-a placut, vorbesc in numele lui Anat care e prinsa cu o mie de lucruri si n-are timp ca inainte.

#36 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 11 November 2011 - 11:13 PM

Am facut azi prajiturica asta cu piure de gutui. Inca nu stiu cum a iesit ca e calda si n-am taiat-o. Revin maine cu impresii :biggrin:

#37 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 November 2011 - 11:44 PM

Tare bine arata, Petunie!! Sa va fie de bine!! Si eu o tot refac ba cu mere, ba cu branza, insa mai nou o fac cu bostan/dovleac... Doamne ce buna e... :-* :-*
Uite ca nici prin gand nu-mi trecuse sa congelez aluatul, dar e bine de stiut... mersi, moatza :biggrin:
Mutti, sa revii neaparat cu impresii ca suna delicios si cu gutui... esente tari de toamna :)
Imagine postata

#38 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 November 2011 - 11:57 PM

Am facut-o si eu de multe ori (reteta de pe un site italian), insa doar cu umplutura de ricotta ca ne place tare de tot.
Foarte buna!

#39 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 02 August 2013 - 05:13 PM

Fiindca am dorit sa fac o placinta de mere si candva am dat de aceasta reteta acum am cautat-o si o sa ma ocup de ea. Multumesc pentru idee si diversele adaptari, se pare ca mai simplu de atat nu se poate.

O sa revin cand am ce arata si spune. :angryfire:

#40 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 03 August 2013 - 09:14 PM

Azi am decis sa incerc si eu aceasta reteta, cu unele modificari personale.

compozitie
2 oua
60 gr zahar ~6 linguri
120 faina cu agent de crestere, din cea neagra pentru paine din lidl ~12 linguri rase
100ml lapte
30 ml ulei


umplutura
800gr mere goldan
scortisoara
10 ml indulcitor

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755564573352.jpg

Am amestecat ouale cu zaharul 15 min cu mixerul,

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755565604407.jpg

am adaugat laptele si uleiul, iar la urma faina .Jumatate din compozitie a stat cam 10 min in cuptor,

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755565891958.jpg

am adaugat merele care au fost taiate cubulete si calite cu 2 lingurite de indulcitor si 1 de scortisoara, dupa care restul de aluat.

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755564655515.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755568802342.jpg

A iesit o minunatie, mii de multumiri tuturor pt reteta
Uite si finalul, tava de 18/24

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755569795263.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755570008615.jpg


Au fost 9 astfel de bucati...cam 6/8cm si ~155 cal/buc

Pofta buna si dulciuri minunate! :) :appl:

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi