Intrebari cu privire la produse
#21
Postat 15 January 2010 - 08:43 PM
Am o prietena care are si e tare incintata, insa recenziile gasite si de mine online nu sint favorabile...
ce altceva recomandati?
#22
Postat 15 January 2010 - 08:51 PM
Ce nu-mi place la el este că are filtre de hîrtie - şi mai uit să cumpăr. Pe de altă parte, n-am probleme cu curăţatul, arunci filtrul şi gata...
#23
Postat 15 January 2010 - 08:58 PM
Decît sa manînci storcatura aia de turte,daca astea sînt resturile alea de care vorbeste Adriana,atunci i-ati mai bine un ulei bun de floarea soarelui,sau altu care-ti place..de arahide,sau susan...
Ce ulei extravirgin ai probat si ti se pare bleah?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#24
Postat 15 January 2010 - 09:07 PM
Uleiul proaspat extras trebuie imediat depozitat in recipienti care sa-l fereasca de caldura, aer, lumina si actiunea razelor ultraviolete. Toti acesti factori contribuie la degradarea calitatii uleiului, distrugand proprietatile benefice ale acestuia.
Datorita continutului de mare ( aproape 90% ) de acizi grasi nesaturati ( 10% fiind omega 6 si omega 3 ), contribuie la scaderea colesterolului LDL.
De asemenea contine vitaminele A, D, E si K, solubile in ulei, care nu se distrug la gatit si au un efect puternic antioxidant asupra celulelor din organism, incetinind procesul de imbatranire. Alte efecte benefice ar mai fi: ajuta bila, ficatul si functiile intestinale, este foarte bine tolerat de stomac, previne cancerul de colon, protejeaza impotriva bolilor cardiace, etc.
Uleiurile de masline se folosesc la salate, gatit diverse preparate culinare si prajit.
asta am gasit pe net (ce e mai sus)
cred ca pana la urma o sa incerc cu alte oloiuri gen arahide si altele
inca nu sunt lamurita daca e same shit cu cel de floare
daca e...am facut exact un..kk
o sa cumpar altceva din alta planta
alea de porumb,soia si de rapita sunt ok?
le pot folosi la paine
adica eu mam gandit ca na....tot mai bun o fi decat ala de floare
va multumesc mult de raspunsuri
#25
Postat 16 January 2010 - 12:08 AM
Misha a spus:
încearcă cel din struguri - de fapt din seminţe de struguri... cam acelaş preţ ca cel de măsline şi FOARTE bun! Din păcate nu-l găseşti la galon, numai sticle de 1 litru (asta este la noi, la aprozar, $6.99 - sînt şi de $18 sticla, dar nu ştiu de ce, gustă la fel)...
Canola, porumb, sînt iarăşi foarte populare...
#26
Postat 16 January 2010 - 12:25 AM
Uleiul de simbure de strugure nu are aroma pregnanta, dar e de preferat sa fie consumat crud, in salate sau pus in mincare dupa ce s-a incheiat gatitul.
Uleiul de nuca e mai putin aromat, iar daca il vei folosi la ciocolata cind o topesti o sa fie adorabil!
Uleiul de floarea soarelui, arahide, rapita, orez, palmier nu au arome si pot fi folosite atit la gatit cu temperaturi mari, cit si crude, si fara probleme si la deserturi.
toate cele enumerate mai sus se gasesc si in Ro!
#27
Postat 16 January 2010 - 12:29 AM
Misha, sansa sunt deseurile maslinelor, bucati de pulpa si simburi striviti dupa ce s-a scos tot uleiul extravirgin, mecanic
si ca sa se mai scoata/stoarca ceva aceste deseuri sunt tratate chimic si iese acest ulei de sansa
e cel mai ordinar dintre toate cele care pot iesi din masline
#28
Postat 16 January 2010 - 12:38 AM
raluca elena a spus:
Uleiul de simbure de strugure nu are aroma pregnanta, dar e de preferat sa fie consumat crud, in salate sau pus in mincare dupa ce s-a incheiat gatitul.
Uleiul de nuca e mai putin aromat, iar daca il vei folosi la ciocolata cind o topesti o sa fie adorabil!
Uleiul de floarea soarelui, arahide, rapita, orez, palmier nu au arome si pot fi folosite atit la gatit cu temperaturi mari, cit si crude, si fara probleme si la deserturi.
toate cele enumerate mai sus se gasesc si in Ro!
Raluca uleiul de rapita ba citesc ca este bun ba ca este nociv , toate in cap se bat ,daca cauti canola imagine iti da rapita ,pana la urma care este adevarul?
uite link :
http://www.canola-co..._the_truth.aspx
#29
Postat 16 January 2010 - 12:37 PM
http://www.ecomagazin.ro/folosit-des-ul ... infarctul/
http://www.biodieselmagazin.ro/revista/ ... la-sinteza
Si pentru om si pentru masini.Mama imi povestea ca pe vremea foametei, in '47, prajeau cu ulei de rapita.Era verzuliu, facea muuuulta spuma si era si usor acid.
Eu folosesc de palmier, ca cel de masline...ca si Misha.Eu NU mananc masline!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#30
Postat 16 January 2010 - 01:24 PM
Canola este ulei de rapita, initial a fost obtinut in Canada, de unde deriva numele CANadian Oil Low Acid.
#31
Postat 16 January 2010 - 09:01 PM
RALUCA am cautat de nuca dar nu am gasit
o sa caut la naturiste
ADRIANA zici sa o las moarta cu cel di sansa?
am zis ca il folosesc la paine ,cate 2 lg,mai am de vreo 9-10 paini si dupa aia nu mai cumpar
azi am luat dinala rosiatic de porumb si cand termin cu ala di sansa il folosesc pe astalalt si dupa aia mai vad ce mai iau
si eu folosesc la prajit de palmier (mai scap cate o data la dinala de floare)
tot am zis ca o sa iau de rapita din pura curiozitate da maicamea tot zicea ca e amar da daca ziceti ca e ok o sa iau si eu sa vad cum e
multe si va pt sfaturi {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" /> {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" /> {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
#32
Postat 16 January 2010 - 09:06 PM
raluca elena a spus:
Uleiul de sîmburi de strugure este unul din cele care suporta cele mai înalte temperaturi. În Franta, traditional, se foloseste pentru fondue bourguignone. Alte materii grase vegetale sanatoase care sufera temperaturi înalte sînt uleiul de avocado, de arahide si cel de masline, bineînteles.
Temperaturi critice pentru uleiuri vegetale :
Ulei de Avocado : 250° !
Arahide 220°
Masline 210°
Sîmburi de Strugure 200°
Floarea Soarelui, Soia 160°
Germeni de Porumb : 140°
#33
Postat 16 January 2010 - 10:33 PM
Insa, prin incalzirea uleiului care e produs prin presare la rece se distruge mare parte din Vitamina E, care este un antioxidant natural, prezent in multe uleiuri, dar predominant in cel de simbure, el pierzindu-si proprietatile curative.
Misha, nici eu nu am gasit ulei de nuca in tara, am gasit la Metro la vecinii si fratii nostri bulgari. E posibil pe la plafar, dar acolo il vei gasi in fiole foarte mici.
#34
Postat 17 January 2010 - 12:09 AM
Misha a spus:
Foloseste-l pentru masca de par, iar daca nu-ti place gustul celui de masline foloseste altul de seminte, dar pe sansa nu mai da bani.
#35
Postat 17 January 2010 - 02:34 AM
Alexandru a spus:
Ulei de Avocado : 250° !
Arahide 220°
Masline 210°
Sîmburi de Strugure 200°
Floarea Soarelui, Soia 160°
Germeni de Porumb : 140°
Da' ala de palmier?
Da' ala se cocos?
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#36
Postat 17 January 2010 - 05:33 AM
dragos a spus:
180°C
dar'l foloseşti la temperatura camerei ca să te machezi
Am două borcane gigant, cred că'i ajunge lu'nevastă-mea pînă la pensie că la gătit cam... cum să spun mai frumos.... pute!
#37
Postat 17 January 2010 - 09:35 AM
#38
Postat 17 January 2010 - 02:11 PM
dragos a spus:
Alexandru a spus:
Ulei de Avocado : 250° !
Arahide 220°
Masline 210°
Sîmburi de Strugure 200°
Floarea Soarelui, Soia 160°
Germeni de Porumb : 140°
Da' ala de palmier?
Da' ala se cocos?
Si alea au temperaturi critice ridicate, dar sînt compuse majoritar din colesterol LDL, cam ca untura de porc, seul sau untul. Deci de evitat, pe cît posibil.
#39
Postat 17 January 2010 - 02:32 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#40
Postat 17 January 2010 - 09:09 PM
raluca elena a spus:
pai acela este, solid - se lichefiaza peste 25 Celsius. Daca nu se miroase inseamna ca a fost procesat, nu este crud (sau 'virgin'). Se pare ca este foarte bun dar eu nu ma inteleg cu mirosul lui...