Postat 09 December 2009 - 06:50 PM
in satul meu asa se face orezul; pentru o cana de orez cu bobul lung,3 cani de apa,3 linguri ulei masline si un pumn de fidea,condimente speciale pentru orez.
calim fideau pana la rumenire,adaugam orezul si-l calim si pe acesta 1min.la foc iute,adaugam condimente ..apoi turnam supa/apa clocotita,reducem focul la foarte mic,si lasam la fiert pana scade jumatate din cant.de supa/apa...luam de pe foc,amestecam usor,acoperim...intre timp orezul absoarbe toata apa..si boabele nu se lipesc.
aranjam orezul pe un platou si ornam din belsug cu; carne tocata de vita,migdale si muguri de pin toate calite in f.putin ulei.
In zona Ierusalimului orezul se fierbe exact ca macaroanele intr-o cantitate mare de apa ,se scurge apa, dupa care se toarna deasupra putin ulei fierbinte.