W Mamadeus Paparotti, la 04 January 2012 - 11:49 AM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 26 December 2011 - 04:06 PM, a spus:
Am epuizat definitiv subiectul?
Nu stiu.
Poate dupa ce voi mai face anul viitor, in ianuarie inca doua experimente care pur si simplu imi stau pe creier.
It ain't over till the fat lady... gentleman sings
Revin cu un nou solo:
Din 4 ianuarie pana acum au trecut trei luni si jumatate.
Am pastrat doua bucati de pancetta in frigider, in folie de plastic,in condimente and stuff. Nespalata, nepusa la uscat.
Vreau sa va anunt ca are o valoare de condimentare deosebita.
Cam in acelasi fel in care jambonul l-ati transformat in sare de jambon.
Strucutura e super-fina si onctuoasa. Cand am manuit-o, sub influenta temperatuii degetelor mi s-au imprimat amprentele.
Se vede pana acolo in spate?
.
.
E extraordinar de aromata, dar si foarte sarata.
Am folosit-o cu un efect cosmic
la condimentarea ciupercilor.
Se inaltura piciorusul, se pun doua feluite subtiri ca hartia inauntru si una dedesupt, se inveleste in staniol si se introduc in cuptorul preincalzit 10-15 minute. Atat. Fara alta sare, condimente, unt, ulei, artificii.
Credeti-ma. Mirosul va va da de stire.
Inauntru veti avea, la fiecare ciuperca, ca la o lingurita din cel mai aromat sos posibil.
Am folosit-o si pentru a condimenta pulpa de miel (carne slaba) si tot asa nu am mai sarat. La scos din cuptor feliutele de pancetta cruda,(dar maturata) erau aproape topite si nu mai erau atat de intens sarate, caci si-au transferat dubla incarcatura muschiului.
Gustul... ah, de ce nu sunt poet...
Azi am condimentat cu ea o bucata de pulpa de porc. Tot la inspiratie am pus in vas si soriciul. La final, acesta era translucid si pur si simplu se toapea in gura.
Ma bate gandul sa incerc tehnica pe sorici simplu. Daca gasesc, cumpar maine.
Va invit sa incercati superputerile acestui "condiment" ieftin si foarte usor de preparat