ce- o fi cu maestrul???
Toate pastramele bune anul acesta? Nimeni nu zice nik, daca Amadeus Papparotti nu zice cum e cu pastramele de Craciun 2014? ...
Am pus o bucata de slanina (cu sorici pe o parte si cu o urma extrem de vaga de carne pe cealalta), din porcul alergat de la strabunica, doar intr-un sarcofag de sare, timp de 5 zile ...(pt ca nu am gasit topicul si asa de slabuta mi-a fost memoria....ca nu am retinut ca mai trebuia si zahar + eventuale mirodenii initiale).
Azi am condimentat (ienupar incalizit in tigaie pt eliberarea uleiurilor esentiale si apoi macinat impreuna cu piper verde, zahar, tarhon uscat, praf de usturoi din belsug, chili, piper cayene ...si cam atat ca e prea de ajuns). Am curatat sarea cu o lingura si am imbalsamat slana cu amestecul de mirodenii enumerate. Nu am sa fiu acasa vreo saptamana ca sa il intorc zilnic ..., asa ca il las asa neinfoliat pe moment ... . Credeti ca va fi ok? Si in primele 5 zile la sare si acum la mirodenii l-am pus pe partea cu sorici. Ar trebui sa schimb partea?
Cand ma intorc (peste inca o saptamana) intentionez sa o spal cu vin si sa o pun la uscat alte 3 saptamani. Intrebarea ar fi, daca ar fi mai bine sa fac macar atunci procedura infoliere? Poate o maturez pana spre Paste ... mai astept sugestii... , dar vreau sa fie drageda. Merci anticipat de sfaturi.
hello! anybody home?