Model nou (pentru mine) din piept de rata. Din fericire celorlalti nu le place (are un gust si-un miros puternic de grasime de rata), am mincat eu singura jumatate de piept in seara asta.
Vad ca nu m-am laudat nici cu pastrama de vita. Asta din poza a iesit ceva la tarisoara, dar daca intindeai putin feliuta se transforma imediat in ceva foarte mestecabil. Acum am una care a iesit foarte moale, e din "nuca de pulpa", cica...
Si inca una
Plus muschiulet de porc pe care il vedeti mai sus, care nu lipseste din frigider. Nu mai stim ce e ala salam sau alte mezeluri
Pastrame de tot felul
#182
Postat 25 February 2013 - 02:01 AM
[quote name='Carmella' date='24 February 2013 - 11:56 PM' timestamp='1361742972' post='187215']
/quote
Foarte mindre pastrame!
Cea din nuca cred ca tre sa o mai lasi la uscat. Eu, nu fac deocamfdata ptr ca am de la porcul meu slaninutza si suncile dar.... cand se gata stiu unde sa ma uit sa imi fac pofta sa fac.
/quote
Foarte mindre pastrame!
Cea din nuca cred ca tre sa o mai lasi la uscat. Eu, nu fac deocamfdata ptr ca am de la porcul meu slaninutza si suncile dar.... cand se gata stiu unde sa ma uit sa imi fac pofta sa fac.
#183
Postat 28 December 2013 - 01:48 PM
ce- o fi cu maestrul???
Toate pastramele bune anul acesta? Nimeni nu zice nik, daca Amadeus Papparotti nu zice cum e cu pastramele de Craciun 2014? ...
Am pus o bucata de slanina (cu sorici pe o parte si cu o urma extrem de vaga de carne pe cealalta), din porcul alergat de la strabunica, doar intr-un sarcofag de sare, timp de 5 zile ...(pt ca nu am gasit topicul si asa de slabuta mi-a fost memoria....ca nu am retinut ca mai trebuia si zahar + eventuale mirodenii initiale).
Azi am condimentat (ienupar incalizit in tigaie pt eliberarea uleiurilor esentiale si apoi macinat impreuna cu piper verde, zahar, tarhon uscat, praf de usturoi din belsug, chili, piper cayene ...si cam atat ca e prea de ajuns). Am curatat sarea cu o lingura si am imbalsamat slana cu amestecul de mirodenii enumerate. Nu am sa fiu acasa vreo saptamana ca sa il intorc zilnic ..., asa ca il las asa neinfoliat pe moment ... . Credeti ca va fi ok? Si in primele 5 zile la sare si acum la mirodenii l-am pus pe partea cu sorici. Ar trebui sa schimb partea?
Cand ma intorc (peste inca o saptamana) intentionez sa o spal cu vin si sa o pun la uscat alte 3 saptamani. Intrebarea ar fi, daca ar fi mai bine sa fac macar atunci procedura infoliere? Poate o maturez pana spre Paste ... mai astept sugestii... , dar vreau sa fie drageda. Merci anticipat de sfaturi.
hello! anybody home?
Toate pastramele bune anul acesta? Nimeni nu zice nik, daca Amadeus Papparotti nu zice cum e cu pastramele de Craciun 2014? ...
Am pus o bucata de slanina (cu sorici pe o parte si cu o urma extrem de vaga de carne pe cealalta), din porcul alergat de la strabunica, doar intr-un sarcofag de sare, timp de 5 zile ...(pt ca nu am gasit topicul si asa de slabuta mi-a fost memoria....ca nu am retinut ca mai trebuia si zahar + eventuale mirodenii initiale).
Azi am condimentat (ienupar incalizit in tigaie pt eliberarea uleiurilor esentiale si apoi macinat impreuna cu piper verde, zahar, tarhon uscat, praf de usturoi din belsug, chili, piper cayene ...si cam atat ca e prea de ajuns). Am curatat sarea cu o lingura si am imbalsamat slana cu amestecul de mirodenii enumerate. Nu am sa fiu acasa vreo saptamana ca sa il intorc zilnic ..., asa ca il las asa neinfoliat pe moment ... . Credeti ca va fi ok? Si in primele 5 zile la sare si acum la mirodenii l-am pus pe partea cu sorici. Ar trebui sa schimb partea?
Cand ma intorc (peste inca o saptamana) intentionez sa o spal cu vin si sa o pun la uscat alte 3 saptamani. Intrebarea ar fi, daca ar fi mai bine sa fac macar atunci procedura infoliere? Poate o maturez pana spre Paste ... mai astept sugestii... , dar vreau sa fie drageda. Merci anticipat de sfaturi.
hello! anybody home?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#184
Postat 28 December 2014 - 09:20 PM
Am si eu 2 bucati de muschi in sare si zahar, le mai tin pana marti, apoi spalate cu vin, date cu oaresce condimente si la aer pana le-o afuma tata! Abia astept!
#186
Postat 29 December 2014 - 06:45 PM
Sigur! As fi vrut sa le infasor si cu niste coji de salam de sibiu, dar nu stiu daca mai pot acum... ia sa ma duc sa citesc!
Citit, pot, deci maine cand o spal si condimentez pun si niste coji pe ele, sa vedem ce iese!
Citit, pot, deci maine cand o spal si condimentez pun si niste coji pe ele, sa vedem ce iese!
#188
Postat 12 January 2015 - 11:25 AM
L-am mai lasat si saptamana asta la uscat, si l-am afumat un pic, e bun rau!