Forum Culinar: Prajitura de ciocolata /Gâteau chocolat signé Pierre Hermé - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura de ciocolata /Gâteau chocolat signé Pierre Hermé

#1 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 January 2010 - 09:52 AM

Am gasit pe un site aceasta reteta, si am abandonat reteta mea , ca sa-l incerc. e f. bun, se face relativ rapid.
ingrediente.

250 gr ciocolata amara,( fondente/cremant)
Imagine atasata: 67_35a619509f30d51884b868f59079088f.jpg

200 gr zahar ( eu am pus 180 gr.) si 250 gr unt.
Imagine atasata: 67_a4ed63f3d3f95fc5e62462805808b580.jpg

70 gr faina, 4 0ua Imagine atasata: 67_84532b46cdb2d267d62ea77a261be820.jpg
Imagine atasata: 67_60bdac4dd1154830950648cf4ea027eb.jpg

Preincalziti cuptorul la 180°C.
Ciocolata se topeste la bain marie, si apoi se lasa sa se raceasca.
Untul ( la temperatura camerei) se mixeaza impreuna cu zaharul timp de 4 min
Imagine atasata: 67_b382e1688f22c21250d5ab576e98b17a.jpg .
ouale se adauga unul cate unul, lasand cate un minut sa se mixeze.
Imagine atasata: 67_d9fdcd238c4b8f3b64983ece018f742d.jpg
in final se adauga ciocolata topita si faina. amestecati usor ( cred ca e preferabil cu o paleta, eu am lasat ken-ul sa lucre la viteza mica)
Imagine atasata: 67_d2213365833745905b5cc67d9835961f.jpg
veti obtine o compozitie ca o spuma/mousse de ciocolata. varsati in tava/forma, lasati cca 30 min la cuptor la 180°C. cand e gata , suprafata arata putin "plesnita" . si este crocanta deasupra si cremoasa in interior.
Imagine atasata: 67_6d559860fb64b60e3189f6e65dfe4e61.jpg

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 January 2010 - 10:06 AM

acolo scria ca e mai bun a2a zi, si ca trebuie avut rabdare sa fie degustat in conditii optimale :-* .
voi faceti cum doriti. :-*

#3 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 26 January 2010 - 03:58 PM

Vrem si sectiune!!! :cheers: Ai sa ne dai??? :lol:

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 January 2010 - 04:06 PM

Yumiii!!!! Ceva ciocolatos - pe gustul meu! :cheers:

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 January 2010 - 10:09 AM

Din pacate, n-am mai avut timp s-o fotografiez pe doamna sectiune, si cand aveam timp, nu mai era . :lol:
dar e cremoasa inauntru si crocanta in exterior.

#6 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 29 January 2010 - 12:42 PM

Stella, prajitura asta am zis ca-i fix pe gustul meu, dar tu esti un geniu culinar, eu nu. :love3:
Pe cuvintelul meu de bonicel, am facut iegzact cum ai scris tu, am cantarit cu mare pretzizie, ca mi-am luat cantar cu zecimale si foarte digital, am tinut in cuptor fix 30 de minute si-a iesit ...o catastrofa. =))
Ma rog, stii ca nu pot sa fac exact, exact, ca nu pot si am mai bagat eu niste ciocolata bucatele prin ea, am zis sa iasa alea frumos topite inauntru, dar asta nu se pune, :pupic: m-am abtinut sa pun fructe confiate si alune dar cred ca tu i-ai facut vraji, ceva, vreun descantec, fiindca altfel nu-mi explic cum a iesit a ta asa frumoasa si a mea asa urata. S-a crapat si la mine ce-i drept, dar vorba lui Zorzo, zici ca-i deriva continentelor =))
Nu pun poze aici sa nu stric bunatate de topic, le pun la mine la topic, la monkey class =)) ca acolo le e locul.
Maine o fac iar, ca merg la niste prieteni si le-am promis, poate-mi spui ce-am gresit. {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />
Imagine postata

#7 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2010 - 01:17 PM

Boni, deci lasat minim 4 min mixat zaharul cu untul. apoi ouale unul cate unul, si lasat 1 min intre fiecare, ciocolata topita si racita.
eu zic sa incerci cu scobitoarea dupa 20-25 min. altfel zau nu stiu ce sa zic. mie mi s-a parut mai rapida ca cea pe care o faceam de obicei.
gustul e practic la fel.

#8 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 29 January 2010 - 01:48 PM

Stella, :pupic: 4 minute? Cum sa frec io 4 minute untul? S-a amestecat perfect intr-un minut, stiu io, m-am uitat cu atentie, eram asa nerabdatoare s-o fac, ca cine a mai stat atatea minute? Abia am avut rabdare 30 de minute la cuptor.
E atat de buna, ca mai sunt 2 bucati (micute, evident) pentru Bonicel. Eu si copilul suntem ca pitonii. :love3:
Imagine postata

#9 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2010 - 01:59 PM

eu il pun pe amantul ken sa mixeze cele 4 min, si in acest timp beau o cafea.

#10 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 31 January 2010 - 07:35 PM

A iesit!!!!!!!!!! :beer2:
Trebuie sa-i spun Bonicelului sa-mi ia si mie amant Ken daca vrea prajituri bune. :beer2:
Deci am declarat-o prajitura casei.
Trebuie s-o incercati, se face de fapt usor si e ne-mai-po-me-ni-ta!!!!!!!!!
Am lasat-o afara vreo 5 ore (Stella, mai mult n-am putut, ca am avut musafiri). :D
Mersi Stella, am prajituraaaa meeeeaaaa, sunt BO-NI-CEL! :beer2: :occasion14:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 58_4413ba5bb6c8e083fabaa8541ad096df.jpg
  • Imagine atasata: 58_10cc3044879d4734ec6a589ae5488890.jpg

Imagine postata

#11 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2010 - 12:56 AM

Wow Boni...filicitaciones . arata minunat.
Si da, musai sa-ti ia Bonicelu' un ken sau un KA.

#12 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,408
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 February 2010 - 06:11 PM

Am facut-o si eu ieri dupa-amiaza, si pentru ca trebuia sa plec de acasa si urma sa vin tarziu mi-a fost frica sa o las fara sa o gust :floare: . Era doar calduta, asa ca mi-am zis ca nu patesc nimic daca tai o bucatica. Am luat de pe margine, si cum, in ultimul timp, orice informatie ajunge cu intarziere la neuronul meu, nu mi-am dat seama pe loc daca-mi place sau nu... asa ca am mai taiat o bucatica, tot de pe margine... si inca una tot asa... si era sa o mananc pe toata daca nu ma uitam la ceas. Cu parere de rau am plecat... Cred ca mi-a placut :pupic:...
:pupic:

#13 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2010 - 11:08 PM

Am facut alte 2 retete de prajituri ciocolatoase.
rima se numeste prajitura guvernatorului/ gâteau du gouverneur

Ingrediente :

100 gr ciocolata neagra/cremant
100 gr unt
100 gr zahar
100 gr migdale/amandes macinate
5 oua

Se topeste untul cu ciocolata la bain marie.
se amesteca /mixeaza zaharul cu galbenusurile,

se adauga amestecul de cioco-unt, se se bat albusurile spuma;
se amesteca usor cu migdalele si albusul.
cca 40 min la 180°C . se lasa la racit.

apoi se "tartineaza" cu dulceata de caise ( eu am dat prin sita de ceai si am obtinut un piure)
si cand este racit se glazureaza cu 50 gr ciocolata, 25 gr unt topite la bain marie amestecate cu o lingura de cognac .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-16-126695919607.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-16-126695924817.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-16-126695925979.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-16-126695927283.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-16-126695929079.jpg


#14 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2010 - 11:13 PM

Asta este o alta prajitura , "moelleux au chocolat" reteta de la Vanessa, o buna prietena

Ingrediente :
200 gr cioco neagra /cremant
200 gr unt
100 gr zahar
5 oua
2 linguri de migdale/ amandes macinate.

Se topeste ciocolata, untul si zaharul la bain marie.
am adaugat ouale intregi ( poate data viitoare le separ totusi)
si cele 2 linguri de migdale.
totul 40 min la 180°

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-16-126695957916.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-16-126695958965.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-16-126695961552.jpg


#15 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2010 - 11:15 PM

Ps. Sectiuni nu va pot arata, caci le duc maine la orchestra :beer2:

probabil ca voi face o glazura si la moelleux :hello:
oricum ca si prajitura lui P Hermé , sunt mai bune a2a zi =))

#16 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 24 February 2010 - 09:25 AM

CiocoStella, esti tare, trebuie sa le incerc si eu, ca sectiunea lui Bonbon mi-a provocat oarece efecte pavloviene :-*
raluca elena

#17 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 February 2010 - 01:34 PM

Va anunt ca s-au ras rapid. am gustat o feliuta sa vad cum au iesit.
cel "moelleux" este super. data viitoare voi separa ouale sa iasa mai prezentabil, dar ca gust este wow.
celalat e f. bun, cu stratul fion de caise , si glazura cu cognac. yammi toate 3.
mai urmeaza sa va pun la imagini si prajitzra casei "clasica* cu cioco, si un admin sa scimbe titlul in ciocolatoasele mele sau ceva de gen :) :pupic:

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 February 2010 - 02:10 PM

 stella, la 24 February 2010 - 01:34 PM, a spus:

Va anunt ca s-au ras rapid. am gustat o feliuta sa vad cum au iesit.
cel "moelleux" este super. data viitoare voi separa ouale sa iasa mai prezentabil, dar ca gust este wow.
celalat e f. bun, cu stratul fion de caise , si glazura cu cognac. yammi toate 3.
mai urmeaza sa va pun la imagini si prajitzra casei "clasica* cu cioco, si un admin sa scimbe titlul in ciocolatoasele mele sau ceva de gen :pupic: :)



Eu astept retetele cu ciucalata la interval! :D Sunt pregatita, am luat pixu' si hartia si stau la rand, ca sa vad ce mai postezi. :D
Ai grija cu schimbatul numelui, poate adminii or vrea taxa - macar o feliuta din ce-ai facut pana acu'! :D :D

#19 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 24 February 2010 - 03:45 PM

Cred ca fac moelleux azi, da tarziu, diseara ca sa poata trece noaptea, daca o fac acuma n-o sa rezist sa n-o incep mai tarziu Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#20 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 February 2010 - 07:23 PM

Waw, ce de ciocolata... fetele mele sunt asa ciocolatoase. Usor, usor trebuie sa incerc si eu retetele acestea. Multumim mult, Stella! :toothy9; Sorina
Sorina

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi