Prajitura de ciocolata /Gâteau chocolat signé Pierre Hermé
#1
Postat 25 January 2010 - 09:52 AM
ingrediente.
250 gr ciocolata amara,( fondente/cremant)
200 gr zahar ( eu am pus 180 gr.) si 250 gr unt.
70 gr faina, 4 0ua
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Ciocolata se topeste la bain marie, si apoi se lasa sa se raceasca.
Untul ( la temperatura camerei) se mixeaza impreuna cu zaharul timp de 4 min
.
ouale se adauga unul cate unul, lasand cate un minut sa se mixeze.
in final se adauga ciocolata topita si faina. amestecati usor ( cred ca e preferabil cu o paleta, eu am lasat ken-ul sa lucre la viteza mica)
veti obtine o compozitie ca o spuma/mousse de ciocolata. varsati in tava/forma, lasati cca 30 min la cuptor la 180°C. cand e gata , suprafata arata putin "plesnita" . si este crocanta deasupra si cremoasa in interior.
#2
Postat 25 January 2010 - 10:06 AM
voi faceti cum doriti.
#5
Postat 28 January 2010 - 10:09 AM
dar e cremoasa inauntru si crocanta in exterior.
#6
Postat 29 January 2010 - 12:42 PM
Pe cuvintelul meu de bonicel, am facut iegzact cum ai scris tu, am cantarit cu mare pretzizie, ca mi-am luat cantar cu zecimale si foarte digital, am tinut in cuptor fix 30 de minute si-a iesit ...o catastrofa.
Ma rog, stii ca nu pot sa fac exact, exact, ca nu pot si am mai bagat eu niste ciocolata bucatele prin ea, am zis sa iasa alea frumos topite inauntru, dar asta nu se pune, m-am abtinut sa pun fructe confiate si alune dar cred ca tu i-ai facut vraji, ceva, vreun descantec, fiindca altfel nu-mi explic cum a iesit a ta asa frumoasa si a mea asa urata. S-a crapat si la mine ce-i drept, dar vorba lui Zorzo, zici ca-i deriva continentelor
Nu pun poze aici sa nu stric bunatate de topic, le pun la mine la topic, la monkey class ca acolo le e locul.
Maine o fac iar, ca merg la niste prieteni si le-am promis, poate-mi spui ce-am gresit. {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" /> {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
#7
Postat 29 January 2010 - 01:17 PM
eu zic sa incerci cu scobitoarea dupa 20-25 min. altfel zau nu stiu ce sa zic. mie mi s-a parut mai rapida ca cea pe care o faceam de obicei.
gustul e practic la fel.
#8
Postat 29 January 2010 - 01:48 PM
E atat de buna, ca mai sunt 2 bucati (micute, evident) pentru Bonicel. Eu si copilul suntem ca pitonii.
#9
Postat 29 January 2010 - 01:59 PM
#10
Postat 31 January 2010 - 07:35 PM
Trebuie sa-i spun Bonicelului sa-mi ia si mie amant Ken daca vrea prajituri bune.
Deci am declarat-o prajitura casei.
Trebuie s-o incercati, se face de fapt usor si e ne-mai-po-me-ni-ta!!!!!!!!!
Am lasat-o afara vreo 5 ore (Stella, mai mult n-am putut, ca am avut musafiri).
Mersi Stella, am prajituraaaa meeeeaaaa, sunt BO-NI-CEL!
Imagini atasate
#11
Postat 01 February 2010 - 12:56 AM
Si da, musai sa-ti ia Bonicelu' un ken sau un KA.
#12
Postat 06 February 2010 - 06:11 PM
#13
Postat 23 February 2010 - 11:08 PM
rima se numeste prajitura guvernatorului/ gâteau du gouverneur
Ingrediente :
100 gr ciocolata neagra/cremant
100 gr unt
100 gr zahar
100 gr migdale/amandes macinate
5 oua
Se topeste untul cu ciocolata la bain marie.
se amesteca /mixeaza zaharul cu galbenusurile,
se adauga amestecul de cioco-unt, se se bat albusurile spuma;
se amesteca usor cu migdalele si albusul.
cca 40 min la 180°C . se lasa la racit.
apoi se "tartineaza" cu dulceata de caise ( eu am dat prin sita de ceai si am obtinut un piure)
si cand este racit se glazureaza cu 50 gr ciocolata, 25 gr unt topite la bain marie amestecate cu o lingura de cognac .
Imagini atasate
#14
Postat 23 February 2010 - 11:13 PM
Ingrediente :
200 gr cioco neagra /cremant
200 gr unt
100 gr zahar
5 oua
2 linguri de migdale/ amandes macinate.
Se topeste ciocolata, untul si zaharul la bain marie.
am adaugat ouale intregi ( poate data viitoare le separ totusi)
si cele 2 linguri de migdale.
totul 40 min la 180°
Imagini atasate
#15
Postat 23 February 2010 - 11:15 PM
probabil ca voi face o glazura si la moelleux
oricum ca si prajitura lui P Hermé , sunt mai bune a2a zi
#16
Postat 24 February 2010 - 09:25 AM
#17
Postat 24 February 2010 - 01:34 PM
cel "moelleux" este super. data viitoare voi separa ouale sa iasa mai prezentabil, dar ca gust este wow.
celalat e f. bun, cu stratul fion de caise , si glazura cu cognac. yammi toate 3.
mai urmeaza sa va pun la imagini si prajitzra casei "clasica* cu cioco, si un admin sa scimbe titlul in ciocolatoasele mele sau ceva de gen
#18
Postat 24 February 2010 - 02:10 PM
stella, la 24 February 2010 - 01:34 PM, a spus:
cel "moelleux" este super. data viitoare voi separa ouale sa iasa mai prezentabil, dar ca gust este wow.
celalat e f. bun, cu stratul fion de caise , si glazura cu cognac. yammi toate 3.
mai urmeaza sa va pun la imagini si prajitzra casei "clasica* cu cioco, si un admin sa scimbe titlul in ciocolatoasele mele sau ceva de gen
Eu astept retetele cu ciucalata la interval! Sunt pregatita, am luat pixu' si hartia si stau la rand, ca sa vad ce mai postezi.
Ai grija cu schimbatul numelui, poate adminii or vrea taxa - macar o feliuta din ce-ai facut pana acu'!
#20
Postat 24 February 2010 - 07:23 PM