Prajitura de ciocolata /Gâteau chocolat signé Pierre Hermé
#21
Postat 24 February 2010 - 09:11 PM
Nici nu a apucat sa se raceasca, cald l-am taiat, nici de ornat nu am avut timp:
L-am servit cu un sos de capsuni cu vin si menta.
#22
Postat 27 February 2010 - 01:58 PM
continui cu ciocolatoasele casei...
asta este prajitura de baza , reteta e din familia nasei Valentinei, ( aka din franta), dar eu am interpretat-o oleaca
ingredientele sunt quasi la fel cu cea a lui P.Hermé
250 gr cioco neagra, 250 gr unt , eu pun doar 180 gr de zahar, ( daca o vreti mai dulce reteta zice 250 gr), 4 linguri de faina si 2 de maizena/amidon ( rase. de data asta am si cantarit si erau 84 gr impreuna) si 6 oua.
ciocolata , untul si zaharul se topesc la bain marie, si apoi se lasa sa se raceasca perfect pana ajung la consistenta asta
apoi se adauga cele 6 galbenusuri
faina si amidonul...
apoi dupa omogenizare, albusurile batute spuma batz.se amesteca cu paleta usor , stiti voi.
se toarna in tava
se da la cuptor la cca 200-210°C ( al meu e cu caldura invartitoare )
se lasa cca 30 min ( e bine sa incercati cu scobitoarea, trebuie sa fie un pic umeda in interior, sa nu iasa un chec )
cum asta e de dat , nu am sectiune, dar am luat poza de pe forum de la o praji mai veche, si cam asa arata in sectiune ..
#23
Postat 01 March 2010 - 06:51 PM
(dar se cam aseamana unele cu altele), o voi posta si pe ea.
#24
Postat 17 April 2012 - 07:35 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#25
Postat 28 January 2013 - 06:27 PM
Incet incet o sa incerc toate variantele .
#29
Postat 04 February 2013 - 11:59 AM
Este absolut lux
Am facut-o sambata, o sa descarc pozele azi, sper (!) Am facut portie dubla ca m-am gandit ca am musafiri si sa fie destul.
Sotul prietenei mele mi-a sugerat ca ar fi buna o bucata sa aiba la mic dejun cu cafeaua de duminica
Zic: ni ma' la el! dupa ce ca ti-ai umflat burta ca harciogul falcile, mai vrei si la pachet!?!? Da' i-am dat, ca numa' gura-i de mine
#31
Postat 05 February 2013 - 02:43 PM
alpha, la 04 February 2013 - 11:59 AM, a spus:
Este absolut lux
Am facut-o sambata, o sa descarc pozele azi, sper (!) Am facut portie dubla ca m-am gandit ca am musafiri si sa fie destul.
Sotul prietenei mele mi-a sugerat ca ar fi buna o bucata sa aiba la mic dejun cu cafeaua de duminica
Zic: ni ma' la el! dupa ce ca ti-ai umflat burta ca harciogul falcile, mai vrei si la pachet!?!? Da' i-am dat, ca numa' gura-i de mine
esti tare simpatica!
trebuie sa fac si eu prajiturile astea ale Stelei ca nu se mai poate. Eu nu ma dau in vant dupa prajituri cu ciocolata (dar mananc cioco de sparg ), dar ai mei, mai ales copiii, sunt lesinati dupa dulciuri din astea.
#33
Postat 05 February 2013 - 09:12 PM
#34
Postat 06 February 2013 - 01:11 AM
am doar retete rapide si usoare
Singurul tare bibilit e dobosul...si asta pen'ca am buba la cap ca foile sa fie suuuuuuuuuuuubtiri
si daca tot e ziua Zoazei, cu dedicatie ei ( poza veche) ca nu am timp dr bibileli, si nu stiu zau cand l-oi face curand
Imagini atasate
#35
Postat 06 February 2013 - 02:41 AM
#36
Postat 06 February 2013 - 11:07 AM
aura, la 06 February 2013 - 02:41 AM, a spus:
Nu , e una simpla de tot( pandispan) din care au fost facute ...12 foi subbbbtiri..si crema ganache .
eu am un pitic pe cerebel cu cremele de unt ( nu mai zic de margarina ) si orice e insiropat.
de mititica nu mi-au placut si am ramas cu asta...de asta eu fac aceste praji ciocolatoase pe post de *tort* sau tarte cu fructe etc...
dobosul asta si winter tortul lui Gabi Cara sunt exceptiile
#37
Postat 06 February 2013 - 11:30 AM
#40
Postat 06 February 2013 - 01:41 PM
io ceva in genul asta am facut duminica trecuta, of, nu-i adevarata!