Forum Culinar: Prajitura de ciocolata /Gâteau chocolat signé Pierre Hermé - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura de ciocolata /Gâteau chocolat signé Pierre Hermé

#41 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 06 February 2013 - 01:48 PM

 moatza, la 06 February 2013 - 01:41 PM, a spus:

Bia, treci la alergaturi de Lole! s-a dus zapada?

io ceva in genul asta am facut duminica trecuta, of, nu-i adevarata!


S-a dus, s-a dus. M-am gandit ca daca pun xilitol in loc de zahar e Monti curat si e ok (daca reusesc sa ma limitez la o portie...)

#42 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 14 February 2013 - 11:34 AM

Stella, am facut-o in weekend (aia a guvernatorului, cum mi-ai sugerat tu), foarte, foarte buna, i-a placut si cumnatei mele care e mare specialista in prajituri, are o consistenta tare faina (si eu am mancat si nu-s mare amatoare de ciocolata).
Uite, o inima pentru tine (sectiune n-am, ca n-am mai avut la ce sa fac poza)

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-639-13608344567332.jpg

#43 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2013 - 01:49 PM

Nu ma duc la traume, vin aici sa va intreb pe voi unde am gresit.
Am facut prajitura guvernatorului, am utilizat o tava rotunda de 24 cm, cu gaura in mijloc.

Prajitura a iesit foarte joasa, are 3 cm inaltime, nu mai mult, e ca o tarta.
De ce? Vad ca ale voastre sunt foarte inalte? Ce tavi ati folosit?

Vad la Alpha ca are cu totul alta consistenta decat ce mi-a iesit mie.
Am putut s-o vad in interior, pentru ca s-a si rupt cand am scos-o din tava :floare: .

#44 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 20 February 2013 - 01:57 PM

Any, sa stii ca nici a mea nu a fost mai inalta, nu mai mult de 3 cm in orice caz (e cam ca si cea din poza Stellei de la prajitura casei, cu stelute de zahar pudra). Am folosit fix cantitatile date de Stella, inimoara mea e destul de mica, iar ca si consistenta nici a mea nu cred ca e ca cea pozata de Alpha. o sa o pozez cand ajung acasa ca am facut-o iar.

#45 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 20 February 2013 - 02:59 PM

Any draga eu am facut portie dubla si forma de guguluff, sau cum i-o zice, are vreo 9-10 inch in diametru. 22 - 23 cm. Cand ajung acasa o masor
Imi pare rau ca nu am o poza facuta unei felii ca sa vedeti mai bine consistenta, poate poza asta va induce in eroare
Reteta am respectat-o intocmai si am folosit migdale macinate de la magazin. Atat
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#46 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2013 - 07:08 PM

Bia, deci daca asa a fost si la tine, m-am linistit, deja intrasem in panica, ma gandeam ca imi face glume cuptorul si mai ales cand am vazut cat de inalta i-a iesit lui Alpha!
Da' zi mai domnita ca ai facut portie dubla de ti-a iesit asa de "cheptoasa" :tongue3: .

O sa pun si poza da' cand reusesc sa le micsorez.

#47 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 February 2013 - 09:00 PM

 stella, la 06 February 2013 - 01:11 AM, a spus:

:-* , am sa va spun un mare secret ; eu nu am rabdare la bibilite ...asa ca in general fie mancare sau dulciuri
am doar retete rapide si usoare :)
Singurul tare bibilit e dobosul...si asta pen'ca am buba la cap ca foile sa fie suuuuuuuuuuuubtiri :)
si daca tot e ziua Zoazei, cu dedicatie ei ( poza veche) ca nu am timp dr bibileli, si nu stiu zau cand l-oi face curand :)



Woow, acum vazui! :director: :-* :-* :-* Stellina!:-* Ador dobosul, dar si eu, ca si tine, am muuulta rabdare!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#48 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 20 February 2013 - 09:45 PM

 any_annette, la 20 February 2013 - 07:08 PM, a spus:

Da' zi mai domnita ca ai facut portie dubla de ti-a iesit asa de "cheptoasa" :director: .

:-* :-* eu am zis inainte sa pun poza.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#49 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2013 - 09:48 PM

 alpha, la 20 February 2013 - 09:45 PM, a spus:

 any_annette, la 20 February 2013 - 07:08 PM, a spus:

Da' zi mai domnita ca ai facut portie dubla de ti-a iesit asa de "cheptoasa" :-* .

:-* :-* eu am zis inainte sa pun poza.


Ai dreptate, doar am citit...oare de ce mi-a scapat amanuntul asta :director: ??

A gustat-o in momentul asta sotul, a zis ca-i foarte buna!!! Si eu am lasat-o natur numai cu zahar pudra deasupra, imi imaginez ca daca-i mai puneam pe ea gem si cioco era si mai si!

#50 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 February 2013 - 12:46 AM

Anutza....pai este asa mica si delicata ca o tanagra aceasta praji a guvernatorului :drool:....
Poti sa dublezi precum alpha, sau s-o faci intr-o tava mica :drool:
si musai s-o faci cu dulceata si glazura. dupa mine e mai *chic* decat vieneza celebra ( a se citi sacher )

#51 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 February 2013 - 12:12 PM

Doua felii a avut dl.Any la micul dejun :drool: !
Stellina, n-am mai pus gem si cioco, ca ma gandeam c-am gresit-o cand am vazut ca nu-i ca a voastra :drool: .

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13614414771334.jpg

#52 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 21 February 2013 - 12:18 PM

Eu abia astept sa o mai fac, cred ca va fi prajitura casei. Acum nu pot pentru ca fetele au renuntat la ciocolata pentru post. Ar fi culmea sa mancam in fata lor.... Imagine postata si sa le facem in ciuda! Ar mai fi varianta sa mancam pe furis Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#53 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 February 2013 - 08:34 PM

Am facut aseara moelleuux au chocolat monti F1 (am inlocuit zaharul cu fructoza) doar ca eu am uitat ca al meu cuptor coace mult mai repede decat se da de obicei in reteta...
Obosita fiind, am pus cucul sa sune dupa 40 minute. Atunci cand a sunat am scos-o si gata, m-am intors in pat la nani.
De buna e buna, dar e coapta cam mult. Sa-mi fie invatatura de minte! E doar vina mea.
Multumesc mult, Stellina!


Imagine atasata: monthly_02_2013/post-133-13619036548402.jpg
Sorina

#54 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2013 - 08:55 PM

Haha, gand la gand...facui si eu moelleux-ul cu cioco...am tapetat tava de silicon cu lamele de migdale...l-am dus la repetitie ca fuse ziua unei colege...s-a ras rapid, asa ca n-am poza sa exemplific...dar ideea cu lamelele e super, ca intareste si mai mult partea migdaloasa a prajiturii :scratch:

#55 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 February 2013 - 09:08 PM

Buna idee! Asa am sa fac si eu data aviatoare.
Sorina

#56 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 15 February 2014 - 10:08 PM

Am facut ieri ultima reteta postata ...
Prajitura e mortala ..foarte foarte buna ...Stella multumesc! :appl: :appl:

I-am trantit o glazura groasa din cioco si frisca si am ornat cu capsuni ...

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-151-13924948450118.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2014/post-151-13924948528218.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2014/post-151-1392494864346.jpg

#57 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 February 2014 - 12:51 AM

Felicitari Cristina; arata superb

#58 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 16 February 2014 - 01:44 PM

Cristina...fara grai!

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi